- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Sandrew #47850 üzenetére
Ő nem megmondó ember hanem ha jól tudom autószerelő....
Durdefekt nagyon ritka egy nagyobb kocsiba simán befér a pótkerék is ha épp ettől rettegsz, meg sok féle képp meg lehet oldani, nekem pl assistancem van. Meg pótkerekem is. Lehet kiszedem elég nehéz, századdecit tuti számít...
CR dízelek problémásak. A CR rendszer ilyen. Sokkal megbízhatobbak mint 10éve de közelébe nem ér egy jó benyas/szívódízelnek megbízhatóságban. Ez kb tény. Mint ahogy a CR alkatrészárai is... vesd már össze egy benyáséval/szívódízelével...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Sandrew #47841 üzenetére
Es az mire magyarazat? Hogy az mindenre megoldas?
Azt hiszed az minden kiszur? Akkor E85 hasznalatkor vajin miert tudnak eldugulni az injektorokok ha ganes volt a tank? Mert az E85 feloldja es hiaba van szuro, mindent az sem szur ki, mert a szuronek is van egy finomsaga, es ami annal kisebb az siman atmegy. Ha pl 10 mikoronos a szuro, akkor egy 7-8mikronos dzsuva vmi az siman atmegy rajta, es a sok ijen "csak" 7-8mikronos dzsuva egy helyen lerakodva mar csinalhat egy ojat, amit amugy nem kene.
-
Xero
nagyúr
válasz
Sandrew #47841 üzenetére
Bízzál benne.
Maradjunk annyiban, hogy az új építésű benzin és dízelek közül, a dízelek a "sérülékenyebbek".
Volt ismeretségi körömben olyan pdtdi, ami nem egy alkalommal hagyta ott a gazdáját az út közepén. Mondjuk az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy kapott a szájára szegény gép bőséggel. Nem nagyon foglalkozott a gazdája az üzemanyag minőségével, vagy a turbo hőmérsékletével.Ha megbízható autó kell, akkor régi konstrukciós szívó motor kell és kész. Az új tökig töltött motorok már egy kis külső behatástól is elszállnak a francba. Az meg engem nem nyugtat, hogy garanciális. Ha ott áll a szervízben akkor nem én használom. Ha Franciaországban rohad ki alólam, akkor sem nagyon tudom használni. Szar az élet nah.
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Sandrew #47834 üzenetére
Azokba is ami gyarilag ezzel jon ki
Uhm....valoban egesz gyakori dolog egy durrdefekt, mar maga a defekt eleve is. Es kb 1:100 aranyu egy dizel nagynyomasu befecsfej beszopodashoz kepest egy durrdefekt, amikor a dizel megy a treller hátára, meg hatszamjegy kikohog a kasszanal.
Es a defektnel meg mindig ott van a lehetoseg arra, hogy a potkerek ott vana csomagtartoban, vagy hogy szolok havernak hozza el a gumit, de egy porlasztofej az valszeg az nemvan nala, mert minek legyen. Persze erre most kb azzal fogsz elojonni, hogy de ha 600km-re vagy otthnorol, akkor hogy hozza a haver a gumit, hat akkor b+ sehogy, akkor IJ. De ha 600km-re otthonrol beszoptad a dizelt, akkor azzal sem mesz onnan sehova, de azzal meg foleg IJ.
De pont ennyi erovel pot-akkumulatort is hordhatnal magaddal, mert egy hirtelen halalkor azzal sem indul be, foleg a dizel nem.
Ehhez kepest 1 uj gumi az semmiseg. Azert megneznem atlagpolgar egy uj gumit vagy akkut venne-e szivesebben pl 20k-ert, vagy egy porlasztofejet 140k-ert (es ha egy beszopodott, akkor ott tobbire is van esely rovidesen).
Szoval hogy mejiknek vagja ki elobb az arat a lakossag nagyobb resze zsebbol a pultra.Sehogy sem jossz mar ki ebbol jol, vedd eszre...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Sandrew #47831 üzenetére
A gaz sem robban fel, zsenike, csak az LPG-levego keverek ~megfelelo aranya.
Mit gondolsz a haztartasokban regen a gazpalack is vajon miert nem robbant fel, hiszen a cso vegen (gaztuzhely) egett a gaz? Vagy ott gázperzselő is a disznóvágásoknál: palack-cső-fúvókaPotkereket nem hasznaltam az utobbi 8-10 evben. Ugyhogy oda teljesen jo az.
Defekt kit, aztan szevasz-tavasz. Van auto, ami gyarilag is mar ezzel jon ki.Nem mellesleg, ha TFH defektet is kapsz, reg sporolsz annyit LPG-vel, meg a dizelhez kepest is, hogy ket vatta uj gumit felrakatsz az elso utadbaeso gumisnal, arra a tengelyre, ha pont nincs nala azonos mintazatu es meretu keznel.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Sandrew #47825 üzenetére
Dejo. Szol, hogy most jaaa, akkor tervezz be +50km-t, mert pont DPF-t kiegetni van kedvem. Ari
Pl mi? Ugy irod, mintha a 1/10 akkora falvastagsagu muanyag benzintartaly nem lenne serulekenyebb meg benne a benzin robbanekonyabb.
Elarulok egy titkot: ha nem lenne a benzin az, nem jarna motor sem vele.
Potkerektartaly tok jo, aminek meg van rendes segge is (4ajtos limo kaszni), abban mehet a hatso ules moge is. Csomagtere meg akkoris marad eleg. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Sandrew #47822 üzenetére
Igen, LPG-sbe meg eleve nem kell... nem jobb az ugy? Nem, mi?
Meg ami joreszt varosban tili-tolizva (pl mint egy busz) hasonloan a valtozo geos csigak geometria lapatjaihoz telemegy korommal es maris szopsz vele, mint a boci. Azt meg ingyé nem javitjak, vagy cserelik ki sehol.
Csak azert meg kerulni egyet jol kiegessuk, hat lehet vkinek belefer 365FT-s gazolajarnal, vagy az nem zsebbol tankol...
De ha benzines/LPG autoval megyek havi 1000km-t, a dizellel is 1000-t, de +200-t azert, hogy kiegessem a koromszurot, akkor maris ott vagyok, hogy sehol. Es ez mellett messze a dizel kabantartasa a legdragabb meg abban vannak a legszopofaktorabb hibaforras alkatreszek is.Es ekkor szamolj ft/km arat per ho, csak futasra. A LPG mar akkoris olcsobb, ha a dizellel nem mesz ki havonta egyet extraba turazgatni csak ezert. Aztan vedd hozza a szervizkoltseget is 120k km-re. Na ugye...
Akkor meg mirol beszelunk?
-
Jadro
veterán
válasz
Sandrew #47809 üzenetére
Most írtam hogy csak város, néha klíma és nekem 8. (Mármint a liter.
) Csak városon kívül 6+. A vegyes használat ezek szerint a kettő között valahol, az aránytól függően. Én kb. ezt olvasom máshol is a fogyasztásra, nem a Te verziódat. Azzal egyetértek hogy szar a motor, de az eltérés ott van, hogy Te az összes Ignisre érted én meg csak a tiétekre.
Azért ez a minimum 8 liter nem az általános helyzetet tükrözi.
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest