- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Netfone
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz
dannyl #184587 üzenetére
Minden a rendjén van, (de kösz a feltételezést) csak úgy tűnik nem fogalmaztam érthetően, megpróbálom újra, csak így hosszabb lesz.
A ház egy Cubitek mini cube ITX gépház.
Ahhoz, hogy ebbe mATX lapot tegyek, két dolog kell:
1. SFX táp, ami mellett elfér az mATX lap
2. Alaplapi megfogatókat fúrni pluszban.Ezek megvannak, jelenleg is egy H97m Pro4 van benne. Viszont ha VGA-t is akarok bele rakni, figyelnem kell annak pozíciójára. Mivel a házon csak az ITX szabványnak megfelelő pcie "kivágások" vannak meg, így a videokártya nem kerülhet bárhova.
Ugye mATX lapnál maximum 4 potenciális pcie sín lehet. Legyenek ezek 1-2-3-4.
Sok lapnál az 1. sínt "elhasználják" pl oda raknak egy M2 foglalatot, és így az első hosszú PCI-E sín már a 2. helyre kerül. Ez nekem nem jó, mert nem tudom beszerelni az ITX házamba.Na, ezt nem akartam így leírni ilyen hosszan, remélem mostmár érthető.
Most, hogy ez tiszta, rátérhetünk a többire.
Am4-et nem akarok mert... nincs 2,5Gbe LAN, nincs DDR5, nincs PCI-e 5.0 - például.
12 gen i3 egy átmeneti megoldás, de ugye a lap megeszi a 14 gen-t is. De még mindig nem a procival van egyébként gondom, teljesítményre egy 10. szériás i5 is kiszolgálna /szemben a jelenlegi i7 4770-el/
#184588parandroidElső bekezdésedre fent a válasz.
Második bekezdéseddel egyetértek, én is ezt látom, pl ezért is vetettem el az AM4-et. Használtan meg szintén olcsóbbak, --> el van szállva a használt piac is, ezt is látom.13-14 gen kerülendő: Na, ez pl egy hasznos infó, ezzel nem voltam tisztában, mert én úgy voltam vele, hogy belerakom az i3-12 gent, aztán majd később megy bele egy 14 gen i5. De ha nem ajánlott, az árnyalja a képet... (és még egyszer, még a kis i3-al is előrébb vagyok szvsz jóval, mint a mostani i7 4770)
Utolsó bekezdés: Így fogok tenni, köszönöm
Nézelődök még, hátha lesz jó áron egy megfelelő AM4 félgép, így nyilván leljebb adtam az igényekből, vagy bővítem a keretet.Szerk:
#184590parandroid
Ezt is köszi/Nem vagyok amúgy AMD ellenes, félre ne érts, de meglep, hogy az intel így le van maradva...
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
jozsi252
veterán
válasz
dannyl #184569 üzenetére
Köszi a válaszod!
Akkor jó döntés lenne erre váltanom. Elfelejtettem még hogy a GTA VI is a játékok között lesz ha egyszer megjelenik PC-re jövőre. Oda majd biztos komoly cpu/gpu páros fog kelleni. Így egy kicsit arra is tervezem a gépet hogy megfeleljen annak is.
Közbe néztem hogy a B650 Plus Wifi 80 alatt van, így akkor a különbség már 20k lenne. Annyit nem ér meg a PCI-E 5.0. Tesztek alapján semmit nem hoz pl 5080-nál a 4.0-hoz képest.
Wifi ugye azon már van de nem izgat mert kábelen kapja a netet a gép. USB portok meg elegendőek. Szóval most egyelőre ez a B650 Plus Wifi tűnik ár értékben befutónak.
A RAM kb ugyanannyi Alzán mint amit én küldtem, így azon max 1-2k-t spórolnék.iPhone 16 Pro Max
-
-
CriticalHit
addikt
válasz
dannyl #184551 üzenetére
Reméljük, hogy az 5070, 5070Ti jól teljesít, illetve a keresletet kielégítő mennyiségben kapható is lesz és talán akkor normalizálódhatnak az árak a középmezőnyben a piaci verseny hatására.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
CriticalHit
addikt
válasz
dannyl #184536 üzenetére
Úgy érzem az AMD kivárja az érkező RX5070/Ti valós teljesítmény eredményeit, elérhetőségét és a valódi árát majd ennek alapján tervezi beárazni a 9070XT-t. Csak remélni tudom, hogy nem vezeti ki a 7800XT/7900GRE/7900XT/7900XTX kártyákat, hanem továbbra is elérhetőek maradnak optimális esetben kb 25% olcsóbban, mint a 9070XT megjelenése előtt, amennyiben az az 5080-al ellentétben beváltja a reményeket és mindenki azt akar venni 500USD áron. A jelenlegi tények azonban sajnos ellent mondanak ennek az optimista álláspontnak, hiszen az árak már most emelkedő tendenciát mutatnak.
parandroid
Miért feltétel a "mailbox.de"?[ Szerkesztve ]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Paxker315
addikt
válasz
dannyl #184536 üzenetére
A nevek, termékek excessz proliferacioja rendkívül szédítő és számomra kifejezetten zavaró. Nemrég pl HWU készített ötven alaplapos (kizárólag Intel Z890 deszkakkal) körképet . És ez csak egyetlen Chipset, van elég katyvasz az AMD oldalon is. A Ti Super meg konkrétan kiegetett, mikor behoztak a zöldek.
Nyilván van igény ennyi fele termékre, aztán persze már az is elbizonytalanodik meg lemarad, aki előtte viszonylag otthonosan mozgott a piacon lévő opciok közt
na mindegy, off lezarva részemről
-
CriticalHit
addikt
válasz
dannyl #184534 üzenetére
Mi a logika ebben az AMD elnevezésben, azonkívül, hogy valamilyen NVIDIA utalást tartalmaz?
Való igaz, hogy az árazás döntő lesz. Viszont mivel a nagyszerű 4070Ti Supert már nem gyártják, a kereslet viszont magas lesz azonos teljesítményű VGA iránt ezért attól félek, hogy az AMD nem lesz rest és nem fogja tartani a jósolt/pletykált 500USD-és árat."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
AndrewTdi
addikt
válasz
dannyl #184522 üzenetére
Akkor újra:
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Elsősorban Windows, felhő alapú programokhoz, Könyvelő szoftverhez és alap Photoshophoz (képek vágása, színekkel való játszás, radír, rétegek, feliratok
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmilyen.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden kellene. Ház, táp, lap, proci, ram, ssd, wireless bill és egér . Véleményem szerint azon alap dolgokra, amikhez a Phtoshopot használják, nem feltétlen szükséges dedikált vga.
4. Mennyi a kereted rá?
250K - 300K MAX. természetesen nem feltétlenül kellene kimaxolni, ha adott feltételekhez nem muszáj. Ne kelljen lecserélni 2 év mulva.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Monitor sincs, 32 col környékében gondolkodnak
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Intel platformot szeretnének, mindenből új, számlás. RGB nem fontos, csicsa ház sem.
Előre is köszönöm. -
parandroid
félisten
válasz
dannyl #184506 üzenetére
Seagate Factory Recertified programban nem árul senki HDD-t arrafelé? Én 20 TB-os Ironwolf Prot vettem 269 Euroért NAS/háttértárnak, de folyamatosan változik a kínálat, mindenféle méret szokott lenni. Máshol is lehet kapni, nem csak mf-en, szóval ez nem ilyen egyedi dolog. Még a tomshardware is megírta...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Fadam78
lelkes újonc
válasz
dannyl #184470 üzenetére
Tegnap kértem itt tanácsot, és találtam egy gépet, ami belefér a keretbe, ezt írtam le az előbb.
Itt van a tegnapi:1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? Multiplayer, Escape from Tarkov, Hunt Showdown, Cod stb. fps játékok.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Alaplap: MSI B350M
Processzor: AMD Ryzen 5 1400 (3.2 GHz)
RAM: 2 x 8 GB 2400 MHz DDR4
Tárolás: 1 TB Toshiba HDD, 120 GB Kingston SSD
Tápellátás: Thermaltake Smart 530W
Videokártya: GTX 1050 Ti
Fogalmam sincs mit lenne érdemes megtartani. A cpu gpu-t biztos nem, a többi nem tudom mennyire játszik fontos szerepet.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre fentebb felsoroltakból, amit nem érdemes megtartani.
4. Mennyi a kereted rá?
150-250ezer Ft, használt cuccokból
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta?
120hz,fullhd, hdmi. De lehet ezt is cserélném, ha olyan lenne a gép, ami esetleg 2k-ban vinne dolgokat.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem vagyok elkötelezett, a gépház és stb. csili vili világítás egyáltalán nem fontos, ha jár hozzá akkor nem zavar, de ha lehet spórolnék ezen a részen.Mi van akkor, ha minden csak a képzelet szüleménye, semmi sem létezik? Ebben az esetben a szőnyegemért jelentősen többet fizettem a kelleténél.
-
parandroid
félisten
válasz
dannyl #184470 üzenetére
Itt kezdődött a sztori: [link].
Gyanúm szerint ez egy használt gép lesz, amit a válaszom alapján venne. Nem teljesen elrugaszkodott dolog, lehet bőven jó, a kérdés az ár. Ha olcsó, akkor akár meg is érheti. A táp is elég bele, VGA-ból én megfontolnék egy RX 6750 XT-t. Erőben többet tud, a 4060 meg úgyis kevés az RT-hez.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Midguardian
csendes tag
válasz
dannyl #184359 üzenetére
v1: A futár jelenlétében ki kell gyorsan bontani, és megnézni. Ha hibás, nem kell átvenni.
Na ezt megnézném, mert nálam kb. mindig úgy van, elveszik a pénzt, beugranak a kocsiba, azt viszlát (max a csomagolás sértetlenségét tudtam gyorsan lecsekkolni). Egyszer volt, hogy megkérdeztem a futárt, hogy fizetés előtt csekkolhatom-e a csomag tartalmát - tehát hogy benne van-e minden amit rendeltem - és lényegében közölte, hogy neki/a futárcégnek semmi köze a csomag tartalmához, szóval nem, és egyébként is az idejét húzom.
Kíváncsi lennék rá mi fejet vágott volna, ha még az alaplap foglalatát is nézegetni akartam volna nagyítóval, hogy minden pin jól áll-e
-
Rewmac
tag
válasz
dannyl #184357 üzenetére
Arról beszélek, hogy a cpu oldalain lyukak vannak. Minden oldalán kettő, pl a az AM4-nek vagy Intelnek nincs.
Nem a user errorról beszélek a lap esetén hanem, hogy sérült hibás pinek vannak a processzor foglatban amikor kibontod. Ezt elvileg sem az Alza sem az Aqua nem cserélte gariban.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
dannyl #184235 üzenetére
De ez látható a magok számából is, hogy nem fog sokat növekedni Raszteresen. Ahogy már írtam. Nézd meg a 4070 Superem és 5070 magszámait. Kizárt, hogy mFG nélkül nagyon lenyomomja, hinyzik belőle ~1000 CUDA mag és további kisebb számú feldolgozó egységek, viszont van mFG.
Amiben erős:
4x frame gen (Multi Frame Gen) nem sokkal rosszabb input lag értékekkel --> Singleplayer-tökéletes amikor Path Tracing-et kapcsolsz. Megtud lenni a 120 vagy feletti érték is.
Sokkal kevesebb Artifact-el mint eddig bármikor.A multiplayer játékosok meg soha nem is használtak ilyen eljárásokat.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
dannyl #184121 üzenetére
+1 Mind a 3-ra
Csak hogy maradjunk az 1000W megléténél, be se linkelem a 173€-s Fractal Design Ion 2+ 860W Platinumot.
elképesztő, hogy mennyire 1 árban mozognak németbe svájcba a dolgok és nincsennek nagy ugrások árakban.
CPU-t kiegésziteném ezzel:
9700X : 319 EUR
7800X3D: 460 EUR itthoni árfolyamon is 190k, elképesztő mennyivel olcsóbb kint.ha beleférne a 7800X3D CPU 460EUR-ért akkor azt venném a 9700X helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Regron
csendes tag
válasz
dannyl #184119 üzenetére
Svájcot, ahol ez a fő bolt, innen rendelek: https://www.digitec.ch/en/
-
válasz
dannyl #184074 üzenetére
Este bestbytbe-tól rendeltem meg, de le is mondtam reggel. Kettőt is vettem alzráról, fiamnak is építek egyet.
700-ra most néztem rá, de nem tudom mi a különbség. Nem merültem bele.
...és ha már cserélem a házat, felrakom a TR 120 EVO-t is.Abból is ma jön a második.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
parandroid
félisten
válasz
dannyl #184049 üzenetére
“sajnos a használtpiaci ár néhány kivételen kívül lassan magasabb, mint a bolti”
Azt hittem, ez ilyen német helyi jellemző. Mi a frász van az emberek fejében? Konkrétan drágábban árulnak dolgokat, mint amennyiért vették (illetve drágábban, mint amennyiért akár azonnal meg tudnám rendelni két kattintással webshopból, 2-3 év garival, zsír újan, másnapi kiszállítással)…
És ez teljesen mindennapos, elvétve találni hirdetést reális árazással, az meg nyilván fél órán belül elkel.
p
[ Szerkesztve ]
-
-
-
CriticalHit
addikt
válasz
dannyl #183906 üzenetére
Sajnos.
"középkategóriás játékgépet szeretnék" Ez pedig időtálló, belépő játékos szint 2025. januárban.
"a mai árakkal egyáltalán nem vagyok képben, de első körben 350 ezres irányárat mondok".
Irányt mutat az irányárnak.
Hadd vesse össze a kérdező a lehetőségeket."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
soldi3r
veterán
válasz
dannyl #183867 üzenetére
Vegigneztem az arukeresot, csak ennel a boltnal nem tetszik, hogy 2 ev garanciat emlitenek a 3 helyett. Az AsRock Pro RS itthonrol inkabb mar 90. Egyedul a BT ami hianyzik a mostanibol, szoval nagy igenyeim nincsenek, birjon ki ez is legalabb 5 evet. Kb 2 korso sor kulonbseg van a 4 lap ara kozott. Gondolom ezeknel mar egyikkel sem lovok annyira melle:
ASUS TUF Gaming B650-E WIFI
MSI B650 GAMING PLUS WIFI
ASRock B650 PG Lightning
GIGABYTE B650 EAGLE AXE30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz
dannyl #183849 üzenetére
Vegiggondolva tehat, a 9600X melle a legolcsobb "vallalhato" ATX alaplap valahol a
MSI B650 GAMING PLUS es a ASUS TUF Gaming B650-PLUS korul kezdodik? Ezek nagyjabol 75k aron mozognak.
Korabban itt ajanlottak az ATX meretet, mert a jelenlegi Brocken 3 hutesem mellett mar nem biztos, hogy elferne a VGA egy kisebb meretunel. Ha ezt a hutot lecserelnem a tegnap is emlegetett Amazonos verziora, akkor vehetnek mATX meretu alaplapot? Ott talan nagyobb a valasztek, de arban kb ugyanannyi lesz a vege, viszont a 6 eves hutomet ujra cserelnem.E30 (oo=[][]=oo)
-
4264adam
veterán
-
rolkaDb
aktív tag
válasz
dannyl #183823 üzenetére
Kedves dannyl és parandroid, köszönöm válaszaitok!
dannyl:
Igazad van, megbeszélem vele, hogyha tovább tartó konfigot szeretne, akkor ne a giccsre menjen el a keret egy része, inkább akkor értelmes dologba tegye a pénzét. Minden esetben megvárjuk az új szériát, max akkor nem ha az ára feltehetően duplázná az előző gent vagy valami brutális 50%+os emelést iktatnának be. Ahogyan nézegettük egy 4080 super 1200 most.parandroid:
Ezesetben nem fogom túlmisztifikálni, ami éppen a vásárláskor jobb árban lesz, inkább nagyobb tárhellyel. -
4264adam
veterán
válasz
dannyl #183831 üzenetére
Most ez a legolcsóbb: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K] 43k
Szóval el is rontottam, nem G.skill , elnézést
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz
dannyl #183820 üzenetére
nem is várja el senki, hogy a naprakész árakat és/vagy akciókat tudjátok. parandroidot a fórumon kívülről is ismerem (talán nem tagadja le
) szóval ez inkább ilyen kis csipkelődés volt, érthető ha másnak nem így jött le.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
parandroid
félisten
válasz
dannyl #183810 üzenetére
Ezen nem is szabad gondolkodni. Egy remek lap, igen jó áron! Vegye, aki épp váltana, mielőtt ez is drágul egy tizest.
Én még akkor is ezt venném amúgy, ha az asrock épp 50e lenne még mindig.
p
-
4264adam
veterán
válasz
dannyl #183811 üzenetére
+1
Tápon esetleg ezt tudja spórolni: [ASUS ROG Strix 650W 80 PLUS Gold] 33k
Mert az FSP VITA 750 inkább 47kRamból: 1db 16GB-ot vennék, később hozzá még 1db-ot. Kingston Fury-ban. Vagy 44k most a G.skill 32GB legolcsóbb 6.000Mhz CL30 variánsa.
+1 az 5700X és RX6800-ra a 16GB Vram miatt. Alatta pedig 6700XT vagy 6750XT 12GB-al.
3080 10GB még éppen.[ Szerkesztve ]
-
Bigemperor
senior tag
válasz
dannyl #183804 üzenetére
Jelenlegi konfigom.
Alaplap: MSI B450 PRO-VDH MAX
Proci: AMD Ryzen 5 3600 BOX (gyári hűtővel) AM4
Procihűtő: gyári ld. előző
RAM: G.Skill Aegis DDR4 RAM 16GB Kit (2x18GB) 3000MHz CL16
VGA: Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6Gb (5700 hűtős verzió)
Ház: Silverstone Precision PS15B
Táp: Seasonic Core GM 500W Gold semi modular
HDD: WD 1TB 7200 rpm 64MB cache Sata3 Caviar blue
Wifi kártya: TP-LINK TL-WN881ND 300Mbps Wireless N PCI-Express Adapter
SSD: Samsung 860 EVO 500Gb sataEzt váltaná,nem írtam és nem is feltétel (az összefoglalóban feltett kérdésre a válasz mindössze) hogy minden játék tudja a wqhd-t, sőt. Nem vagyok nagy gamer, csak frissíteni szeretném a konfigot,mert ugyan egyelőre elmennek amikkel játszom ezen,de ez nem biztos hogy sokáig így marad,ha bejön egy jobb cím.
Amiket írtok az alapján lehet marad még egy darabig... -
palfitom
félisten
válasz
dannyl #183783 üzenetére
Sajnos rosszul tudja ő is.
Elég csak megnézni néhány tesztet, és kiderül, hogy (itt sem) a puszta számadatok számítanak! A 4060 jobb rajzoláshoz is, mint a 3060, cuda vagy vram, önmagában nem számít.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
dannyl #183781 üzenetére
Az első verzió az volt, hogy valami kisebb Quadro kerül bele a szoftver ajánlási listájáról, de "túl drágák" és nagy ritkán lenne csak kihasználva, úgyhogy végül csak egy sima RTX-et tennénk bele, hogy amennyit a tervezési, rajzolási fázison gyorsítana egy GPU az kb meg legyen.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
válasz
dannyl #183768 üzenetére
Hát, még ha pár ezressel olcsóbb lenne, az mégjobb lenne, szerintem már elmászott neki az értéke. Ugyanazon az áron, vagy kicsivel fölötte:
Endorfy Fortis 5 - 17kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Yamala
lelkes újonc
válasz
dannyl #183752 üzenetére
Mikor rákeresek és kilistázza őket, ott mindegyiknél ír szállítási díjat, ez zavart meg, de ha kiválsztok egyet, ott már látszik az ingyenes szállítás, köszönöm a pontosítást!
-
parandroid
félisten
válasz
dannyl #183752 üzenetére
Free delivery csak német címre van, és csak prime tagoknak. Mo-ra rendelve hozzájön még ezeken kívül a 19-27% áfa különbözet is, mert Mo-ra fizetik be az áfát a rendelésed után.
p
-
kill_switch
senior tag
válasz
dannyl #183741 üzenetére
Nem lepődnék meg, ha pár napon belül újra lenne az alzánál, csak már a 60-as árcédulával...
Talomba rakom egyelőre az ASUS TUF Gaming B650M-PLUS-t, feltételezem elég az M.
A ház amit néztem a Montech AIR 100 lenne, abba 4 ventillátor van, azokat jó lenne, ha mindet el tudná hajtani, ha már benne vannak.
Köszi! -
Yamala
lelkes újonc
válasz
dannyl #183716 üzenetére
Köszönöm a tippet, egyáltalán nem ragaszkodom semmihez az általam leírtakból, megnéztem a javasolt darabot amazonon és tényleg jó az ára, csak van rajta még 20 EUR szállítás, annyiért meg kb árukeresőn is megtalálni.
De ha már itthon is olcsón kapható hűtők, mi a vélemény erről: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ? -
parandroid
félisten
válasz
dannyl #183734 üzenetére
“tökmindegy, hogy néz ki”
Szerintem nem, nekem a hűtő tipikusan olyan, mint a ház, kell, hogy esztétikailag is stimmeljen, de ez egyrészt ízlés dolga, másrészt meg azt is megértem, ha valakinek ez teljesen mellékes, és csak az ár számít. Ahogy másoknak meg sem a dizájn, sem az ár nem érdekes, csak az, hogy a legjobb legyen.
Ezért jó, hogy ajánlunk többfélét, és lehet belőle választani. Nincs egyetlen jó opció, ha így lenne, mindenkinek tökegyforma számítógépe lenne.
BQ! hűtők amúgy jók, ebben mindenki egyetért, kissé túlárazottak, ez is tény (bár nem annyira, amennyire mondod, az említett tr most épp nagyon akciós 54 euróért, de az elite is volt már 89, illetve a dr5 is nemrég volt akciósan 59), személy szerint meg úgy gondolom, hogy a legszebbek a piacon jelenleg, de ez meg az én nyomorom.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz
dannyl #183731 üzenetére
Én azt látom, hogy tized fokokban mérhető a különbség, ez a thermalright meg csúnya, mint a bűn. Nekem már ez megérné az extra felárat a bq!-hoz. De ez ízlés kérdése, biztos az is jó amúgy, ahogy bq!-n belül is gyakorlatilag mindegy, hogy melyik konkrét modelt veszi valaki, meg amúgy a piacon lévő összes hűtő kb ugyanazt tudja az 50-100 eurós ársávban, szóval tényleg azt kell venni, amelyik tetszik.
Na jó, ez a kép nem rossz...
De nekem nem kéne. Amúgy sem értettem soha ezeket a dupla ventis megoldásokat.
Ez az 54 EUR-s amazonos ár most egyébként elég akciós, proshopban van még 60-ért, különben meg jó nagy szórás van árakban 100 EUR-ig (gondolom az volt az eredeti MSRP ár, csak annyiért nem vitték). Ráadásul nem is sokan forgalmazzák.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz
dannyl #183716 üzenetére
Egy olyan fasza kis be quiet! házba thermalright hűtőt??? Oda inkább a Dark Rock Elite illik, vagy még inkább egy 240-es bq! AIO hűtés. A RAM tipp akkor valid, ha nem mindent egy helyről vesz, és szereltet össze, ezt ugye nem tudjuk. Amúgy meg a kinézett, és az ajánlott modul is fasza. Vagy Corsair Vengeance hasonló paraméterekkel. Szóval alapvetően minden teljesen jóúgy, ahogy összeraktad.
Én két dolgot vennék másikat, az egyik a lap, ott inkább a B650 Tomahawk Wifit választanám, de ez függ az ártol is, meg személyes gyártói preferencia is, meg nekem fontos az optikai hangkimenet is. Prociból viszont mindenképpen a 9700X-et venném, még ha többe kerül is, egyrészt mert nagyjából annyival drágább, mint amennyivel erősebb (kb 10%), másrészt mert modernebb, kisebb csikszélességen készül, kevesebbet fogyaszt, és ugye elvileg szempont, hogy hosszabb tavra vásárlunk. Szóval ezek, meg hűtőből tényleg megfontolandó az AIO, es akkor fent sem kellenek ventik. A ház amúgy elöl 2, hátul egy 14 cm-es ventivel jön, lásd a képet a hozzászólás elején. A Dark Rock Elite-tel, meg azzal a batár kártyával sem érzem a felső ventik szükségét, 60 fokon van az 5800x3d játék közben…
A porszűrők remekül működnek, nálunk ugyan nem macska, hanem kutya van kettő, de mind a ketten szeretnek a kandalló tüzénél melegedni… De szőr az nem jut be, az első bekezdésben linkelt képhez pl egyáltalán nem kellett takarítani (a kábeldzsungel miatt kicsit szégyellem magam, azóta rendbe lett szedve, esküszöm, de ez még a ketkaros monitorállvány előtti kicsit ideiglenes helyzet volt).
p
-
CriticalHit
addikt
válasz
dannyl #183709 üzenetére
"simán találni jobb lapokat ugyanannyiért"
Az általad felsorolt lapok tényleg jobbak, mint a B650M-HDV/M.2 abban amire valóban szüksége van az ajánlást kérőnek amikor nincs szükség 12+2+2 VRM-re vagy 7200/8000MHZ-es memória húzásra vagy 4XRAM foglalatra? A különbséget költheti bármire ami valóban számít. Pl 7600X3D."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
4264adam
veterán
válasz
dannyl #183709 üzenetére
+1
Nagyon jó az Asrock de csak az 50k miatt. Lassan talán nekem is megjön az igény, hogy RGB vagy ARGB hűtőventik legyenek, akkor ha egyszer a cougar panzer max házat üvegre cserélném pl: darkfalsh. Akkor már szeretném a világitós ventiket
Oda pedig kellene a vezérlő is ami nincs az Asrock-on tehát plusz 8k-s kiadást jelent.
Ekkor már inkább a 63k-s ASUS TUF és ott mégjobb a VRM.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
-
parandroid
félisten
válasz
dannyl #183611 üzenetére
Ja, hogy a K változaton nincs vrm-hűtés, csak az A-n? Azt hittem, csak az RGB vezérlő a különbség. Annak idején egy ezres volt köztük a különbség, még jó, hogy a lányom világítós pc-t akart, és ezt vettük…
p
-
-
válasz
dannyl #183600 üzenetére
Azokat néztem épp.
Jól fog menni a fehér házhoz, és fehér alaplaphoz. D15 brutál drága lett, igaz sose volt olcsó. Anno (6 éve) 30k-ért vettem akcióba + rendeltem hozzá AM5 keretet az új gépbe.
Találtam picit olcsóbban, igaz a store elég új. [link][ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
parandroid
félisten
válasz
dannyl #183591 üzenetére
Kolléga karnyújtásnyira lakik a foramaxtól, próbáltam mindent onnét nézni, legalább posta ne legyen. A Flare X amúgy tényleg jó cucc, csak gyanús, hogy csak az alzánál ennyi (ahogy mondjuk az asrock is). Hűtő meg... 7e-rel drágább, ellenben ha állandóan leszedett oldallappal tolod, vagy óveg oldallapos a ház, akkor szerintem megér ennyit egy igazán szép darab. Én csak a Lian Li VGA support bracketért adtam ki ennyit, csak mert zavart, hogy lóg a VGA hátulja, pedig kitámaszthattam volna egy gyufásdobozzal is.
426adam: DR5 szerelése csuda egyszerű, 2 csavar, jó mélyen vannak, de adnak hozzá fasza, extra hosszú csavarhúzót. Gyűlölök szerelni, de ezt én is hiszti nélkül feltetttem-levettem többször is, amikor kiderült, hogy a kiscsillag bekapcsolta a bitdefendert, és a procicsere után nem indul a gép.
p
-
4264adam
veterán
válasz
dannyl #183591 üzenetére
+1 mindenre.
Lapból viszont a 10k-val olcsóbb ASUS TUF is markáns.
Ne bántsuk már a best budget kategóriát (Asrock)
Dark Rock Pro 4-et utálom mint a fenét, 5600X-et jól hűtött itt pedig nem tud mit kezdeni a hőtüskékkel és kicsi hőátadó felülettel, -20CO nélkül Cinebench is falba ütközik 85 fokon.
Nem mellesleg szerelni is nehéz még a Cougar Panzer MAX Full Tower házban.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
dannyl #183590 üzenetére
+ adtunk már ajánlást neki, hogy a 4th genes Intel helyett keres mást netezni, sok lapos böngészés és talán kevés játék ami eddig integráltan volt.
Szóval volt tanács adva 100k-ig bármely brand gépre garanciával amiben van TPM (Intel 8th gen++) és 150k-s 5600G-s proci ha a játékot is figyelembe vesszük.
Ettől jobb best-buy-t nem tudunk, a tudást pedig össze kell gyűjteni, nem 1hsz-ben. -
rétisün
veterán
válasz
dannyl #183576 üzenetére
a ház valami régi Deepcool (általában le van véve az oldala) a táp egy 850W-os Cooler Master
parandroid: nem akartam venni semmit, amíg a régi konfig megvan. de most elvitték az alaplapot, szóval most már kell vennem valamit helyette.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Paxker315
addikt
válasz
dannyl #183561 üzenetére
Azért az 5500 és 5600 nem egy liga
Nem érdemes szerintem azért a ~12 ezer ft-ért ultra restriktívnek lenni az 5500-val.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dannyl #183531 üzenetére
VGA-tól indultunk, brand gépig jutottunk... és erre írtam neki 300-ból azért teszünk neki össze jobbat itt. Főleg ha még picit (tényleg nem sokat kell) rá is toldunk. Van ilyen...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Edy89
csendes tag
válasz
dannyl #183324 üzenetére
Igazad van, visszagondolva felesleges volt azt a mondatot beleírnom, mert már nem ott tartok, mint 10 éve, hogy a kezdő fizetésemből elemenként rakosgattam össze, csak valamiért beleragadtak ebbe a gondolataim. Ha nagyon akarom, megvan egyben most is, de a fő szempont nem az azonnali vásárlás, hanem előbb a tájékozódás és megfontolás.
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz
dannyl #183138 üzenetére
végül egyébként egy 27" monitort vettem az alzánál 28 000 forintért, karácsonyi akcióban. elviekben nagyon jó vétel volt, de olyan iszonyatosan nagy, hogy lehet visszaküldöm inkább :p
-
varmi2
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Netfone
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer számítógép! I5 12400F / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 512Gb SSD
- HP ProDesk 400 G7 SFF asztali számítógép
- GAMER PC! 2070 Super/Ryzen 7 3800X/32GB RAM/500GB SSD + 500GB HDD
- HP EliteDesk G2 800 torony + gtx 1050TI
- Gamer PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB DDR4 , 480GB SSD , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest