Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
freezer922
aktív tag
válasz
bluyoo #69986 üzenetére
Olyan 40k a keret 4690k alá, de igazából már itt ajánlották a giga g1 z97 snipert. Csak pont ennél akadtam arra teszteknél, hogy az azonos árú gigabyte z97x gaming5 ban elvileg 8 digi vrm van míg a sniperben 4 analóg.
Plusz ahogy olvastam a gaming 5 ban is van 2 x16 ami működik x8ban kettő használatakor.
Igazából ezek között vacilláltam ezért kérdeztem azok után. Egyszerűbb lett volna csak megkérdezni de unalmas éjszakai műszakban csak jó volt agyalni ezen ^^' -
freezer922
aktív tag
válasz
bluyoo #69983 üzenetére
Igazából az utána olvasás annyiban merült ki, hogy utána néztem pár lap vrm-adatainak és olvastam valamit arról, hogy mi a difi analóg és digitális között. Arra vagyok még kíváncsi, hogy ezeken kívül mi befolyásoló tényező
Sli/ cfnél meg arra gondoltam, hogy esetleg a 2 pcie sloton kívül más befolyásolja-e a kimenetelt, de akkor nem.Bocsi amúgy, hogy ilyeneket kérdezek, csak most költök alapra is egy 20asnál többet először
-
freezer922
aktív tag
Félig meddig talán témába vágó kérdéseim lennének;
Valaki itt mondta nekem, hogy egy olcsóbb lapban noha akár meglehet a 2 x16-os slot (x8-ban működtethetően mindkettő), akkor sem feltétlen érdemes cf/sli-re pályázni. Itt érdekelne, hogy konkrétan az olcsóbb lapokban van valami hiány amitől ez gond vagy vajon csak a cf/sli játékon belüli problémáira célzott?
Illetve érdekelne még, hogy van-e esetleg valahol egy kis halandóknak szánt (nem IT man lévén) írás arról, hogy egy lapban mégis pontosan micsoda és miként hat arra, hogy az adott lap OC-ra jó-e egyáltalán és ha igen mennyire? Picit utána olvastam és érdekelne.
-
freezer922
aktív tag
válasz
jim bcs #69939 üzenetére
Igazából egy közepes 3monitoros rendszer van tervben. Tudom, hogy egy komoly rendszerhez egy valag pénz kellene de én nem tervezek (még) ultrán játszani ezzel
Emellé amúgy még egy r9 280x duó vagy valószínűbb megvárom az új amd-két és akkor terveztem 2 közép-felső kategóriás vga-t berakni. -
freezer922
aktív tag
Hali,
Jövő héten lesz esedékes egy lap vásárlás 4690k alá. Nézelődtem, olvasgattam itt is és a kritériumaim mellé (valamilyen szintű OC lehetőség/esetleg 2 vga használata) nem igazán találtam olcsóbbat a gigabyte z97 gaming 5-nál.
Afelől érdeklődnék, hogy ti ajánljátok-e ezt a lapot, illetve ha esetleg lenne van-e ennél olcsóbb? Tudom, nem kéne ezzel filléreskedni, csak ezideáig a mostani fx6300+asus m5a97 evo r2.0-nál a 24k-s (még mikor vettem annyi volt, most drágább...) elég volt OC-ra is, kicsit fura, hogy 1150-ben konkrétan 25nél kezdődnek a lapok.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest