- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyde
aktív tag
Az új Ryzen generációhoz (R5 3600) mi lenne a legjobb választás alaplap és memória téren úgy hogy jövőbiztos legyen, tehát 3700x,3800x is mehessen bele akár később?
B450 Tomahawk, Mortar? Esetleg Asus Strix b450-f? Nem találtam tesztet melyik lappal lehetne 3400 vagy 3600 Mhzet kihajtani memória modulokból. Memóriában is bajban vagyok 3200 elég? 3400, 3600? G.skill mindenhol ajánlott, Patriot Vipert nem nagyon láttam nagyon youtubereknél videókban. -
Dyde
aktív tag
Sziasztok! 1 hete vettem egy új gépet, B450 Tomahawk + Ryzen 5 3600. Nagyon sokszor a gép nem indult el, hiába kapcsoltam be vagy 10x egymás után semmi, aztán 11. próbálkozásra elindult és minden ment tökéletesen. Szétszedtem, újra össze raktam, de nem jöttem rá mi lehet a baj. Aztán Redditen, és youtube-n találtam elég sok posztot hogy ez a kombó nem működik teljesen jól nagyon sok embernél, hiába frissítettem a biost a legfrissebbre. A CPU led pirosan világít és kész még a bios se tölt be sokszor. Kérdésem az lenne szerintetek mit csináljak? Van olyan x570 ami nem méreg drága de nem is túl fapados? Vagy vegyek 2600-t és adjam el a 3600-ot?
-
Dyde
aktív tag
válasz MZsoltee #91593 üzenetére
Igen, többször raktam rá a legfrissebb biost, legutóbb tegnap. Egyszer teljesen szét is szedtem a gépet, a procit meg 2x raktam újra, azzal se lehet baj. Persze mindig újra pasztáztam. Igen ezért se jöttem rá én sem, de redditen elég sokan panaszkodnak ugyanerre a problémára. Még youtube-on is találtam 2 videót (mindezt a B450 Tomahawk + 3600 kombora), egyik srác reset switch-et húzta ki a lapról utána működött (kérdés meddig ) másik srác már nem emlékszem mit próbált de szerintem az se volt meggyőző.
ui: hogy lehet a lapot manuálisan indítani?
[ Szerkesztve ]
-
Dyde
aktív tag
-
Dyde
aktív tag
válasz Milka 78 #91599 üzenetére
Persze, nyilván nem az egy két nap alatt várható hogy megoldják a problémákat, de valószínű nem is a megjelenés napján kaptak az AMD-től procit hogy el tudják kezdeni a fejlesztést. És a problémám az hogy több frissítés se oldott meg semmit. Nekem ez fura mert szoftverfejlesztő vagyok, az én szemszögemből egy olyan kritikus hiba amit egy ekkora cég nem annyira engedhet meg magának. Intel, hagyjuk már ki vesz intelt? Vissza fordítva a szót, más gyártóknál nem követtem ezt annyira, de nekem ez volt az első gépem amit én raktam össze, és kihullott a fél hajam mire ráakadtam arra hogy nem én vagyok a b*lfasz hanem a bios random sz*r. De ez lelkileg engem nem értintett túl jól. És nyilván azért vettem ezt a lapot mert ár/értékben kb bajnok, csak lehet 2600-al kellett volna kezdeni és majd 1-2 hónap múlva 3600.
-
Dyde
aktív tag
Nekem is megjött a Tomahawk max, 3600-al már megy gond nélkül.
-
Dyde
aktív tag
Nekem van még 1 rendelésem pluszban a konzolvilágban, azt félreteszik 1 hétig, ha valakinek sürgősen kell írjon és átadom neki a rendelésem
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.