- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
The.Bali #72893 üzenetére
Hát arra a felhasználásra erős túlzás mint a lap és szerintem a CPU is (de ha már ilyen drága deszka szükséges, én egy "K"-s CPU-t tennék bele, legyen kerek a dolog
).
Bár így egy jó ideig biztos nem kell gépet váltanod.
Árban mindenképpen a bővítőkártyával járnál jobban (bár én soha nem használtam). Egy 4portos kártya ~10K pl. [link].(#72895) Safranek
Hi!
Szerverbe való RAM, szóval ....
Intel oldalon szerintem nem tudod annyiból megoldani.
AMD oldalon esélyesebb. Pl. az Asus M5A97 EVO R2.0. Ajánlom az AMD FX topic-ot ez ügyben.
Személy szerint cserélném a RAM-okat is .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
The.Bali #72869 üzenetére
Átlag felhasználásra értelmetlen mennyiség, nem csoda, hogy nincs sok deszkán annyi SATA csatlakozó.
plusz ugye a chipset max. 6db -ot kezel, felette már külön vezérlővel oldják meg a gyártók ami pluszköltség.
Talán neked is egyszerűbb, vagyis olcsóbb lenne egy PCI, PCI-e csatlakozású I/O kártyát venned.
Mekkora kerettel rendelkezel (a lapra)? -
Krissz5435
aktív tag
-
Poplacsek
senior tag
válasz
The.Bali #72864 üzenetére
Erre a lapra max 6db SATA HDD-t tudsz kötni.
1db SATA Express csatlakozóra 2db normál SATA-s HDD-t lehet csatlakoztatni.Egyébként nem értem, de az új Z170-es lapok közt nem is látni olyat amin legalább 8db SATA port van...
Én ASUS Z97 Deluxe USB3.1-et használok és 9db HDD + 1db SSD dolgozik róla.
-
slayer006
addikt
válasz
The.Bali #26692 üzenetére
esetleg ez ASROCK Fatal1ty P67 Performance ?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
The.Bali #26604 üzenetére
Én még azt sem tudtam kideríteni,hogy milyen usb3-as vezérlője van...
szerintem nem lesz a via hanggal sem gond,legalább is pc-s hangfalakkal nem fog sokat érezni.Ha meg egy Logitech Z 5500-as kaliberű valamit akarsz rákötni akkor javallott egy jó kis Asus hangkarit aládobni.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
The.Bali #26451 üzenetére
Nem teljesen értem,hogy az MSI miért sípol
Valószínű azért,mert az Asrock is a Asus leányvállalata ami silány termékeket állít elő és az összes Sapphire kari is zizeg ha tuningolod
Bírom ezeket a legendákat.A szervizbe egy sem sípolt zizeget,stb...egyetlen esetről halottam a PH-n.Az egy P67-C43-as volt ami zizegett,de ha lelőtték az EIST meg C1E-t akkor elhallgatott.Valószínű ott valami frixi van a lappal,mert más nem panaszkodott,de ilyen esetben gariztatni kell és kész(meg más lap is tud ennyi erővel sípolni)...
-
törölt tag
válasz
The.Bali #26448 üzenetére
A legtöbb deszkán van 6 db SATA port. Veszel még hozzá egy ilyent:
BESTCONNECTION SATA 2 portos PCI, 3,5k
Máris van 8 db SATA portod.Másik lehetőség, hogy eladsz a régi lassú HDD-id közül párat és veszel helyettük egy darab 2TB-osat. A sok HDD nagyon sok hőt termel, minél kevesebb van egy kuckóban, annál jobb.
Működő USB3, 5.1 és LPT port nagyon kevés deszkán van, ha van ilyen egyáltalán. Az LPT porttal felszerelt deszkák amúgy is elég szegényesek a csatlakozókat illetően. Szerintem jobb azt is külön PCI-os kariként megvenni:
Bővítőkártya Sunix 2 Soros port 1 LPT PCI, 3500 FT(nem tudok most linkelni, beszúrom így:
http://www.novashop.hu/webshop/bovitokartya-sunix-2-soros-port-1-lpt-pci)USB3-at pedig ahogy mondtam, ASUS-ból vagy MSI-ből válassz, az mind jó.
5.1-es hang pedig a 3 jack kimenetes alaplapokon is van, csak szoftverből a MIC IN és a LINE IN bemeneteket át kell kapcsolni Sourround-ra és (Subwoofer-re meg Center-re).
Másik lehetőség egy ASUS Xonar DG hangkari, ami sokkal jobb: 6eFt.
-
törölt tag
válasz
The.Bali #26443 üzenetére
"Valaki meg tudná mondani miért vannak hibás Chip-el szerelt P67-es alaplapok?"
Kérdezd meg az ETRON céget
"Honnan lehet tudni, hogy melyik alaplap van jó USB 3-mas Chip-el szerelve?"
Az összes Giga és ASRock Z68 rossz, H67-es és P67-es ASRock is rossz, ezeken van ETRON chip. Némelyik Giga H67 is rossz
Az ASUS-ok és az MSI-k jók. Azokon NEC vagy ASmedia usb3 csip van.
"És miben nyilvánul meg, hogy hibás az USB 3.0 vezérlő rajtuk?"
Nem működik, még usb2-essel sem. Lefagy ha eszközt dugsz rá. Kék halál, instabil működés, pl. beindul, de leszakad.
"miben különbözik a Z68-as Chipsetes alaplap a P67-től?"
P67-esen nincs egyáltalán alaplapi videó kimenet. Z68 még tudja a VIRTU-t is és az INtel SSD Caching-et.
"Valamint az lenne még a kérdésem, hogy fognak-e (és ha igen, mikor?) érkezni új, javított USB 3.0-val szerelt alaplapok"
Szerintem ilyen nem lesz, van akinek működik az ETRON. Sokak reménye szerint lesz majd egy jól működő ETRON driver. (AMD alaplapokon állítólag jó az ETRON)
"több SATA portos lap? (8db SATA port)"
Ilyen most is van: ASUS Maximus IV Extreme-Z
(#26444) Mr.Csizmás: A B3 és a REV3 az INTEL SATA2 problémáját javította, semmi köze a hibás ETRON USB3-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest