Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jungle Man
junior tag
válasz
#12516608 #102216 üzenetére
Néhány példa, amit találtam a Tomahawk ezen típusú hibáiról. Igazából valamelyik magyar fórum beírása miatt keresgéltem és találtam ezt a problémát:
Link1
link2
link3
link4.A Gigabyte B550 Aorus Elite V2-ről meg más hibákat találtam, pl. hogy a venticsati nagyon rossz helyen van, meg hogy nincs hibavisszajezés stb.
Most az MSI MPG Gaming Plus-t néztem ki, arról nincs sok negatív kritika, bár a LAN nem 2,5, hanem csak 1 Gb-es. -
Jungle Man
junior tag
Nemrégiben összeállítottam a konfigot a híres MSI B550 Tomahawk alaplappal (link), de aztán találtam infókat arról, hogy nem éppen megbízható lap, mert sokszor nem boot-ol, majd resetelni kell a BIOS-t stb.
Helyette ezt néztem: Gigabyte B550 Aorus Elite V2.
Megbízhatóbb ez, illetve milyen hátránya van ennek a választásnak az előzővel szemben?
-
Jungle Man
junior tag
válasz
prime77 #102092 üzenetére
Nem értek hozzá, nem játszok közel egy évtiezede, de a PC hardveresen nagyságrenddel magasabb szint, mint egy PS5, viszont a játékok minősége a játék készítőin múlik, tehát biztos van olyan, hogy a konzollal törődnek, a PC-re meg csak portolnak, de talán nem ezek miatt épít az ember gamer PC-t, hanem a (kvázi) PC-exkluzív játékokra.
-
Jungle Man
junior tag
Alaplapot keresek Ryzen 5700G-hez, OC nélkül, vagy minimális OC-vel (3600 MHz-es CL16-os RAM), lényeges a stabil, megbízható működés és modern csatlakozók.
Eddig az MSI B550 Tomahawkot néztem, ez tűnik a legjobbnak nem csak a paraméterek, hanem a (tapasztalt) ajánlások miatt is. A 2 unciás rézbevonat persze marketing, de gondolom a stabilitásra, sokévi biztos működésre utal - ez szimpatikus.
53.500 Ft.Igen, de most nézek valami olcsóbbat, kis kompromisszummal.
A 2,5 Gb/s-os LAN helyett elég az 1Gb/s-os. A VRM-ről fogalmam sincs.
Tudtok lapot ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest