Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz
bluyoo #52147 üzenetére
Asrock Extr 4-ől biztos jobb a Saber. , de egy Fatal1tytől hát nem tudom , én a kettő közé lőném be Saber. és a Formula közé , de a saber . szintjét tuti hozza a extr 9 meg a Fatal1ty , igaz sajna már árban a Saber. sokat lement így ma már nem kérdés , hogy melyiket veszi az ember , de anno még drágább volt a Saber. mint a Fatal1ty , de ma már más a helyzet
-
Maotun
őstag
válasz
bluyoo #52141 üzenetére
Biosz tuning profil oc mod: "5%" csak 10mhz el emeli az fsb.t! és hibázik prime 95 teszt alatt!!!
manuál módba csak a szorzót piszkálva se jutottam tovább 4,3 ghz-nél
vagy qrva szar cpu.-t fogtam kicpu coolerem noctua 12-es elvileg ezt még bírnia kéne a táp meg 850w os.
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
bluyoo #52097 üzenetére
Köszi.
Láttam, hogy 1-2 helyen még jelenleg is elérhető, de legfőképp az ár, és a garanciális ügyintézés miatt nálam ezek kiesnek.
Megvárom a hét elejét, hátha, aztán ha még mégsem lesz EVO R2.0, akkor lesz helyette sima EVO. Mondjuk most, hogy eltűnt az EVO R2.0 a Gigabyte GA-970A-UD3 is visszakerült a kalapba, de nézegettem a 990XA-UD3-at is. Nem tudom van-e a chipseten kívül bármi lényeges különbség a kettő között. -
banderasz77
addikt
válasz
bluyoo #51982 üzenetére
Igaz, nem írtam, de fontos lenne, hogy a HDMI-n a hang is kimenjen.
Igen, később lesz i5, kérdés, mennyi lenne a felára a teljes tuninghoz, lehet csak ez a 4+1 dolog kellene, vagy mi.Általában úgy is alulfeszelés megy, szerintem egy szorzózáras proci is jó lesz, szorzó tuninggal és alulfeszelve.....ha megy.
mod.: Keret? Hát, alulról közelítsük meg a tutit, mint a B75-V-vel.
-
csana
senior tag
válasz
bluyoo #51925 üzenetére
Köszönöm az infót!
Látod arra nem is gondoltam, hogy ennek csak akkor van értelme ha nem az SSD-n van a rendszer, de akkor így nálam ez sztornó.
Nem igazán értek a chipsetekhez, szóval laikusként azt mondanám, hogy a fejlettebb az lehet jobb, de ha semmi előnyöm nem származna belőle (nem gyorsul, illetve nem lesz stabilabb a rendszer, vagy épp a jövőre nézve nem várható valami bónusz), akkor szerintem maradok a B85-nél.A márkákat nézve az MSI lapok is hasonlóan megbízhatósággal bírnak mint mondjuk az ASUS/GIGA társaik?
-
_csocso_
senior tag
-
-
Maotun
őstag
-
Maotun
őstag
válasz
bluyoo #51852 üzenetére
üdv! Bluyoo!
"Bár mennyit számít a 8+2 vrm, vagy a 6+2 vrm?"
Asrock 990Fx extreme 4 deszkám van 8+2 vrm -el Amd Fx 8350 procira váltanék megfelelő ez a lap hozzá???
tuning nem lenne csak a stabilitás érdekel.illetve a vrm bordákhoz mellékelnek egy kis ventilátort gondolom tuning+fesz emelés esetén kell csak feltenni ?
Várom megtisztelő válaszod és akinek van véleménye azét is!
üdv! -
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #51818 üzenetére
Ennek a lapnak meg már be is fejezték a gyártását...
-
jim bcs
nagyúr
-
Dictator^
veterán
válasz
bluyoo #51732 üzenetére
A mikrofont átdugtam egy régebbi gépbe, ott tökéletesen hallom magam, csak nagy a zaj (ezzel a mikrofonnal).
Angol windows, LEVELS tabál mikrofon hangerő 100, és a boost 30dB (de ezt írtam párszor).
Érdekes, bedobtam egy Audigy 4-es hangkártyát oda átdugva a mikrofont és ott csak 20dB+t tudok kapcsolni, de ott se hallom jól magam.
-
-
jim bcs
nagyúr
-
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #51707 üzenetére
Mindent plántálok a régi gépből amit csak lehet az utolsó csavarig..akármelyik oldalon maradok.....
Így talán jobb kedvel nézelődöm Intel oldalon is....ahogy néztem a ram is jó..ígymár csak tényleg rajtam múlik az egész. Csak lap és proci kell...utóbbiból a lehető legpuritánabb h nekeljen most sokat kidobni feleslegessen, persze döcögjön mario-n kivül is vmi a vason; de hamar váltanám az i5re
KB Karira beújítom a 2500K-t nincs sok hátra addig..vagy köv tavasszal..mind1 is...aprón lehet találni megbízható kollegákat is ha arról van szó.
Hűtő nemkell van lefogató a "vízhez" még nemolvadt egybe a 2darab lclc-m -
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #51705 üzenetére
Hmm..na látod!
Ezért vagy TE a topicba számomra legalábbis kiemelkedően megbízható státusszal rendelkező ajánló embere
Kéne vmi egyéni rangnamind1..szóval..alaplapot az alaplap boltból
Köszönöm!
Tényleg nyugodtabbak volnának az éjjeleim. 1-2hetet még tudok a seggemen ülni... 50nél olcsóbban semmi váltást nem hoznék ki, akárhogy számolom is -
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #51696 üzenetére
0 Gari..apróról...
20a célzott összeg..max 25...Össz: 40e ből kiakarok jönni, úgyh a jelenlegi am3lap+ a 4magosított x3 is velemegy. Így érné meg egy még feljeszthető..platform váltás..egyelőre csak vmi harmatos tudású procira tellik azis apróról; ha van vmi hasonló..esetleg ami 20ból kihozható és piszkálható proci akkor jöhet..de kétlem hogy ennyire low budgettel találok
...Am3+ba nemakarok már átmenni...Kaveri-t hiába akarok h atomgamer legyen, nem az;..tényleg bekell lássam hogy Amdnél az "út" a kompakt kis fogyasztású egybe rendszer...
-
dave118
senior tag
válasz
bluyoo #51701 üzenetére
Vannak olyan szerencsés arcok akiknek a játék a munkájuk
vagy a hobbijuk a munkájuk? Vagy egyszerre mindhárom
A lényeg ... kis pénzből, nagy elégedettséget kihozni. Kissé misson imposible, de ha az igényekhez igazodunk akkor szerintem megoldható.Különben is eddig mindig intelem volt, itt az ideje kipróbálni az AMD-t
-
dave118
senior tag
válasz
bluyoo #51693 üzenetére
Igazából egy jó ár/érték arányú dolgot szeretnék kihozni minél olcsóbban, a célterület pedig hobbi játék/film/multimédia/net ((#51694) Apollo_21 kolléga pont eltalálta) Ezért szeretnék valami kis kompakt mATX megoldást ami elegáns
Erre szerintem teljesen jó az FM2 vonal.
Az igp jó lenne, de egy közepes grafikát azért tudjon már ha esetleg kijön valami tuti játék ami megtetszik
(7770/90)
Az FM2+ ra azért gondoltam mert ha elfogyna a kis Athlon akkor kicserélem 1-2 év múlva valami combosabb következő generációs procira. Tuningolni is lehet (azt is hobbi szinten tolom). Szóval sok a lehetőség és az igényeknek megfelel.
-
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #51693 üzenetére
Igen, persze, csak rám úgy tukmálták h ez only amd..és h must have..és tutira ezkell neked
Persze nembántam meg, jókis ram megbízható, kellőképp gyors, élettartam garis..többre nemis vágytam.
Mint fő alaplap ajánló, te hogy vélekedsz a fent említett lapról? érdemes belevágni a P8Z68V Pro GEN3-ba? -
mikka07
tag
válasz
bluyoo #51661 üzenetére
A procikat annyira nem követtem nyomon mostanában(olyan 30-35k nettót szánok rá,használt is jó olyat amit később is tudok nagyobbra cserélni alaplap csere nélkűl)) inkább a vga a piacot, a procit tuningolnám(később ha már kevésnek érzem a teljesítményét, minden procimat akkor kezdem el húzni),jelenleg egy zalman vf7000cu van a gépben ami valószínűleg nem lesz jó más foglalatra,a ház(aerocool) jól szellőzik van még benne 2db chieftech 12cm-es venti is,a lapon igazából az lenne fontos hogy legyen rajta hd audio optikai kimenet nem akarok külön hangkártyát az 5.1 -hez.A gépet játékra is használom (nem sokat ,de akkor vigye rendesen,a vga még mefelel erre a célra)és munkára is.A rendszer egy 64gb-os kingston ssd-n van +2*1tb vinyó háttértár.sli még szóba jöhet ,de ha jól tudom csak teljesen 2db egyforma vga kártyával műkődik az enyém egy oc-s evga 470gtx ami 210w-t fogyaszt amiből kettőt már nem bírna el a tápegységem.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #51647 üzenetére
Asus-betegseg azert mert az utolso evekben mindig Asus lapra epitettem rendszert. Most pedig meg akartam torni az egeszet...A HERO az nem ROG az en szememben, tavol al a ROG lapoktol...ezt ugy mondom mint jo par volt ROG lap tulajdonos. Vagyis olyan fapados-ROG-nak nez ki. Sokminden levan sporolva rola, olyan szegenyes a NYAK-ja is. Nekem nem tetszik, soha nem fogom megvenni.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
bluyoo #51639 üzenetére
Szerinted mennyi HUF lesz a a Vanguard B85? Én piszok kíváncsi vagyok!
ha 20k vagy alatta lesz akkor nagyon odaver a piac azon területének --ám keresgettem egy kicsit és ha nem téved 4-5 külföldi webshop akkor 30k környékén indul ami nemigazán lenne jó vagyis akkor már jobb lapot lehet venni abban az ársávban, kár érte megette volna az alsó szegmenset viszont asusék se hülyék akkor meg a többi alsó kategóriás lapokat nem vennék
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #51642 üzenetére
Igen, az igen izig-verig ROG alaplap.
Imadom hogy kigyogyultam az Asus-betegsegbol (mivel az utolso evekben 1 MiSI es 1 as
srock kivetelevel csak Asus lapjaikm voltak). A gigabyte Z87-es platformon igencsak jo alternativa, nagyon megvagyok vele elegedve. Eloszor szokatlan volt, de mostmar hogy ismerjuk egymast jo baratok leszunk. Inentol kezdve szivesen bevalalnek par gigabyte lapot. -
TaylorXIII
őstag
válasz
bluyoo #51624 üzenetére
Kérdezte, hogy cserélje-e le nagyobbra pl 7950re és, hogy az jobb-e a HD 7870 CFnél és erre azt írta valaki, hogy igen jobb a HD 7950. Muszáj volt közbelépnem... Árban még mindig a 7870 CF éri meg leginkább szerintem most ebben a pillanatban. Ha várni akar hát várjon. Ha eladná a mostani HD 7870-t akkor csinálhatna GTX 660 SLi-t is. Elvégre olyan alaplapot venne ami tudja mindkettőt. Bár megmondom őszintén fogalmam sincs milyen gépel ehet mert az adatlapját nem méltóztatott kitölteni. Lehet, hogy a 7870 is csak egy terv és az sincs még meg neki. Alaplapot meg processzort tervez vásárolni de a többiről még nem hullott le a lepel.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
bluyoo #51621 üzenetére
Azért a GTX 560 nem éppen a legjobb példa erre
Ő egy alig erősebb kártyára váltana azza HD 7950-re te meg váltottál egy fele olyan erős kártyáról egy kétszer olyan erősre. Nálad nem is volt kérdés mi éri meg jobban... Ha azt írta volna, hogy 7970 GHz Editiont akarna venni akkor azt mondtam volna, hogy akkor megéri mert tényleg elég játékfüggő, hogy teljesít a CF. VIszont nálad egy GTX 560 ergó GTX 650 Ti ergó HD 7790 szintű kártya lett cserélve egy GTX 660 Ti ergó HD 7950 kártyára és GTX 560 SLI kb ennyit vagy még kevesebbet is tudott volna csak nyújtani. Szóval ismétlem, hogy nálad nem volt kérdés mi éri meg jobban. Árban egyébként 7870 CF is jobban megéri mint a HD 7970 Ghz Edition vagy ha jól működik a CF akkor ugye már GTX 780 ami szóba kerül.
(#51622) Zin: Természetesen elindul a gép faszán csak nem tudsz tuningolni de turbó órajel az oké az menni fog neki.
-
Oligovit
csendes tag
válasz
bluyoo #51606 üzenetére
Köszi!
Akkor ha senki többet harmadszor, megrendelem az EVO-t!
Már 2 hete vacilálok meg nézegetem az angol fórumokat meg vásárlói véleményeket.."akkor már inkább egy szorzózáras I5"
Jó, talán egy pici húzás majd lesz.. de még tuninggal is az Evo a hűvösebb? Azon jobbak a bordák tudtommal, nem csak a név miatt drágább.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
bluyoo #51601 üzenetére
Azért a nagy M5A97 EVO R2.0 imádatba ezt sem árt elolvasni...
http://prohardver.hu/tema/azonnali_alaplapos_kerdesek_oraja_2/hsz_24947-24947.html
Én nem értem egyes emberek mérhetetlen elfogultságát az ASUS gyártóval kapcsolatban. -
jim bcs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest