- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Database
tag
válasz
bluyoo #57273 üzenetére
lényegében átnézegettem amiket linkelgettél lapokat, kapásból gigabyteot nem veszek semmiből ( rossz tapasztalatok ) a többinél meg nem értem egyértelműen a H meg B jelzést, láttam a wikis postot, de nekem ez kínai, a Z nél levolt kerek eprec írva hogy mire jó, oké hoyg tuning lap de nem hinném hogy ártana vagy vissza venne valamiben
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
bluyoo #57251 üzenetére
Tudom, hogy akár melyikkel csinálhatok, de ha már az alaplap tudja akkor nem raknék fel erre külön progit.
Szóval nem sok tapasztalat van még a kérdéses Asrock lappal, akkor azt hiszem gyűjtök sk.
Bár még az is lehet, hogy Fatal1ty B85 Killer lesz helyette mégis. Tojhatna a nyuszi egy kis előleget!
-
bajtokarpi
őstag
válasz
bluyoo #57186 üzenetére
Szia!
Félreértesz, persze, hogy kipostáznám, és nem dobnám a kukába. Nekem egy ismerősöm a Giga lapjával járt így évekkel ezelőtt. A nagyker kiküldte az anyavállalathoz, és ha emlékezetem nem csal fél évbe tellett mire visszajött a lapja. Szerencsés, mert volt pénze másik lapot vennie. Persze, hogy jó az a + 2 év gari szó se róla.
Köszi
-
ambatenator
csendes tag
válasz
bluyoo #57174 üzenetére
Bocsi ha zavaros voltam, csak elgondolkoztam, hogy érdemes-e ATX-es lapot vennem, ha telik rá, pedig elég lenne az mATX is. Alább meg tényleg nem érdemes adni, ha egyszer félreraktam rá.
(Csak még procira gyűjtök, azt is inkább újonnan szeretném vásárolni.)
Az integrált kártyákkal eddig mindig meg voltam elégedve, szóval abba sem fogok szerintem fektetni. -
bajtokarpi
őstag
válasz
bluyoo #57153 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat! Nos félreértés ne essék, én nem azért kérdeztem rá erre a Fatal1ty lapra, mert jól néz ki. A fene sem nézegeti a házon belül, hanem mert tényleg jókat írnak róla. Ha valóban jobb, mint a Giga lap, akkor igen kiadnám érte azt a + 7k-t. Nekem ez a 25k a plafon, amit alaplapra ki szeretnék adni. Nekem a minőség a lényeg, és azért kérdeztem rá, hogy hátha vannak itt (mert biztosan vannak :-) ) fórumtársak, akik bennfentesek a témában. Értem én, hogy a nagykerbe miből mennyi megy vissza meghibásodás miatt stb.
Köszi
-
Hunyus
senior tag
válasz
bluyoo #57168 üzenetére
Hát jelenleg vagyis a g3420 használata alatt semmi + nem nyújtana egy "komolyabb" alaplap.Viszont a későbbiekben nem kellene új alaplapot vennem.A mostani keret nem sok olyan 50k cpu és lapra.Azért gondoltam,hogy veszek 1jobb lapot ami már fix marad.A cpu meg nem tudom pár hónapig elég lesz 2-3hónapig,amíg nem veszek 1jobbat.Jelenleg amúgyis csak alaplapi vga lenne.A cpu dologban amúgy nekem nem meggyőző az a teszt,az a +10k amivel többe kerül ahhoz képest nem olyan nagy a különbség a 2cpu között.Ha már jobb cpu-ba gondolkodok,akkor tényleg jobb legyen mint egy g3420,ne csak éppen hogy....Számomra az olyan,hogy egy e7300 meg egy e8400 az egyik jobb mint a másik igaz,de nem annyira észrevehető(lehet hogy hülye példa volt)
Az alaplapos dolog meg,hát nekem nem kellene "fő" gépnek se matx se itx lap.Nekem szép nagy atx kell,mivel nem bízok a alaplapi dolgokba(hang) a későbbiekben mindenképpen bővíteném hangkártyával az biztos,aztán talán wifivel,illetve valami felvevő kártyával(avermédia)Aztán kitudja lehet hogy netezésre a későbbiekben egy mitx lap jöhet és abba átmegy a g4320...A lényeg,hogy az alaplappal szeretném meg alapozni a gép jövőjét
Már amennyire meg lehet egy 30-35k befektetéssel..
-
Hunyus
senior tag
válasz
bluyoo #57165 üzenetére
Ne már
Azt hittem,hogy biztos vagyok a dolgomba.De a b85 sniper lap is 28k vagy mennyi.Az sem valami olcsó,és én nem hiszek a az alaplapi hang bla bla... a cpu olyan 15k körül mozog.ha nem 33k körül veszek lapot,hanem kicsit olcsóbban,akkor sem sok +pénz maradna cpu.ra.Ha azt a +5-10k cpu.ra költeném,akkor olyan 25k környékén kéne találni valami "jó" cput.Csak a vicc meg az,hogy teszteket nézve a g3420 veri a q9550-est.De mire ne lenne elég egy g3420?Nehéz a választás
-
Dyingsoul
veterán
válasz
bluyoo #56949 üzenetére
Apám te a vesémbe látsz!
Egyébként még mindig kajtatok kódot.
Egyébként megvettem az új gépet, ha emlékszel még karácsony-újév környékén köröztem itt a részleteket vagy egy hónapon át. Profilomat kitöltöttem, én Extreme 4-et választottam végül. Nagyobb lap nem fért bele, de ez is jó, az alaplapi purity sounddal meg totál megvagyok elégedve (asszem ALC 1150). 5.1-es logitechhel hajtom meg és iszonyat jól szól.Eddig tetszik a lap, meglepődtem az Asrock minőségén, csak legyen ám tartós is. (Előző gigabyte 5.5 évet szolgált nálam). Karbantartásban nem lesz hiány, évente-fél évente sűrített levegővel portalanítok, 1-2 évente pedig cpu-vga újrapasztázok.
-
-
Over567
aktív tag
válasz
bluyoo #57120 üzenetére
Öm pontosítok. A mostani lapomon van ilyen hogy elfelejti hogy 5.1 van benne és vissza áll alapra gondolom driver hiba vagy nem tudom na meg NFS Rivals közbe szakadozik a hang, van amikor Youtube-n zenét hallgatok és elmegy a hang, kikell lépnem mindenböl hogy visszajöjjön. xD Szoval ilyesmi dolgokra gondoltam, hogy van e panasz rá vagy meg vannak e elégedve vele.
-
andaman
tag
válasz
bluyoo #57105 üzenetére
A MobileRack SATA2, a HDD SATA3.
"Az a gép" már" működik... -
Database
tag
válasz
bluyoo #57105 üzenetére
most egy Asus M4A79XTD Evo lapom van, ezt csak úgy hasra ütés szerűen választottam ennek a mérete jó lesz, igazából nemtudom miben külömbözik az mATX meg a sima ATX azon kívűl hoyg kissebb nagyobb
5.1 es hangkártya jó lenne ha lenne rajta valami normálisabb mert a mostani hangkártyám ( fizikai ) már win8 alatt nem az igazi ( nincs drivere ) szal sztem az ilyen közép kategória vagy kicsit feljebb 30 35 40 körül max
-
Kreash
aktív tag
-
Hunyus
senior tag
válasz
bluyoo #57080 üzenetére
Hát igazad lehet,szimpatikus ez a sniper gigabyte lap.Csak nem tudom,hogy mégis milyen lehet az a hangkártya.Mert általában az integrált hangkarik nagy része nem sokat ér.Mégis milyen külső hankarihoz lehetne azt hasonlítani?Végülis csak attól félek,hogy ez marketing fogás lehet és a gyakorlatban meg nem sok különbség egy alap hangkarihoz képest.Meg ugye ez B85-ös chipsettel szerelt lap.Mit is takar ez bővebben?Későbbiekben jó lesz ez a lap egy erősebb cpu alá is?Bocs de ebbe a 1150-be annyi chipsett van,hogy nem igazodok ki rajta
Az is érdekes,hogy akkor a gigabyte a drágább lapjait ami ilyen 40-50k vagy többe kerül,azt miért nem ilyen hang chippel szerelték?
-
Hunyus
senior tag
-
Deck
titán
válasz
bluyoo #57042 üzenetére
Pci3 a vganak.
Pcie meg ha vennék bele később tv tuner kártyát, lan kártyát, vagy hangkártyát. De utóbbi kettőt tudják alapból szóval nem igazán fontos. Tv tuner sem csak ha mégis meggondolnám magam akkor tudjak rakni bele . Usb3at néztem kelle nekem de igazából semmi olyanom nincs. Asus alaplapot szeretnék a bios miatt meg hasznos cuccok vannak benne.A kérdés, hogy atx vagy microatx? Ha minden beférne egy microatx házba majd akkor microatx alaplap is jó mivel azok olcsóbbak is. Csak teljesítménybeli különbség ne legyen közte. Ár 10-15k körül lenne. HDD sata3as.
-
dvd_R+
őstag
válasz
bluyoo #57012 üzenetére
Persze tudom h nagyrésze csak marketing , viszont 2002 óta cs ek és tudom h nem mind1,,...
bármilyen lan kártyával lehet jatszani , visoznt a bigfoot e killer az mondhatjuk úgy h erre szakosodott "epic" tehát ott anynira állithatom a dolgokat h ha lövök cs be minden golyo oda szór stb..de persze csak ezért nem szeretném megvenni a lapot
megmondom öszinten picit elfogult is vagyok emiatt.. azért is írtam ide hogy jól ki osszák az észt nekem
mondhatjuk úgy is h a marketing áldozata lettem (úgy hogy én is abban dolgozom VICC) -
dvd_R+
őstag
válasz
bluyoo #57010 üzenetére
Hm.... értem hát ő most nem tudom mert én csak jót halottam erről a lapról
de ez alatt mit értesz h nem rajgongsz a gamer lapokért ?
igazaból minden ami kell rajta van + bigfoot e killer hálókari ami pl counter-strike nél eléggé pöpec tudd lenniSzerk:. igazából úgyérzem most hogy nem elörébb hanem 2lépéssel hátrrébb kerültem
-
dvd_R+
őstag
válasz
bluyoo #56999 üzenetére
Köszönöm a választ de igazából ezzel nem vagyok előrébb kb azt írtad le amit én is tudok
tehát igy kb nekem is ezek voltak szóba még de pont azért írtam mert nem tudom mi lenne a legjobb választás
ár / érték / teljesitmény / felszeretlség meg tudja még a t**ömhogy mit kell nézni
általában újitani gépet h mindig a legjobbat veszem a kategoriábólúgy kérdem akkor ha te lennel vásár előt és a legjobbat szeretnéd mit választanál és miert ? vagy nem tudom hogyan foglamazak h egyértelmü legyne a kérdésem na ..
remélem átment h mit is szeretnék tudni
-
Vismajor01
addikt
válasz
bluyoo #56999 üzenetére
Mások, más topikban meg mást mondtak, sajna...
Én alapból nem is értem, hogy van 12313 AM3+os alaplap, azok meg mind FXek majdnem. És akkor a kismillió lapból ez a 3 ajánlható?(Szerintük)
Meg is rendeltem egyébként az Asus m5a97 2.0át (EVO nélkül) pont emiatt a gondolat miatt+amit te is írtál, de aztán befutott egy ajánlat erről a gigáról itt phn. Olcsóbb is volt mint az Asus, meg akkor úgy voltam vele h ezzel aztán lehet tuningolni a jövőben ha akarnék... -
Smithy87
senior tag
válasz
bluyoo #56976 üzenetére
Emlékeim szerint sehol nem mondtam, hogy az olcsóbbat fogom megvenni csak kérdeztem, hogy származik e hátrányom egy régebbi feltehetőleg kiforrottab alaplapból. a 75-ös chipset régebbi a 88as szinte még meleg. Feltételeztem, hogy talán ezen elvek alapján megbízhatóbb lapot tudtak össze hozni rá. Mellesleg a drágább asusnak jobb a színe
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest