Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
zoli58 #59542 üzenetére
"ezt az asust (Asus B85-PRO GAMER) még nem is láttam... ígéretesnek tűnik, " Nemrég jelent meg szóval nagy tapasztalata senkinek nincs vele. De nemrég volt róla szó itt a topic-ban. Egy tuningmentes, játékosoknak szánt, ROG tulajdonságokkal rendelkező lap.
Az MSI üdvöskéje már régebb óta a piacon van különösebben nem szidta senki!
"A sabertooth durva, de nem hinném, hogy annyival jobb, amennyivel drágább," Nem is egy felső kategóriás tuninglapra gondoltam a TUF említésekor, hanem az említett, ugyancsak TUF szériás Asus VANGUARD B85-re, esetleg a tuningképes Gryphon Z87-ra (bár utóbbi tuning nélkül szinte felesleges pénzköltés).
Sok sikert a döntéshez. -
bluyoo
nagyúr
válasz
hegegabi80 #59539 üzenetére
Mondjuk úgy hogy az Intel + dVGA jobb/erősebb, az AMD APU meg olcsóbb (és van tuninglehetőség)!
AMD A6-6400K vs Intel Celeron G1820 A cerka ~5K-val olcsóbb plusz a dVGA.
Az egy árban lévő Pentium G3220 meg aztán végképp. AMD A6-6400K vs Intel Pentium G3220
Mondjuk az AMD APU-hoz meg a magasabb órajelű RAM nem árt, és azért az APU iGPU-ja sem képes csodára.
Bár én viszonylag erősebb hardverhez (szoktam) viszonyítom ..... és ha nincs játék akkor meg mindkettő elég .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
hegegabi80 #59535 üzenetére
Szívesen!
Én azért megpróbálnám azt a kis tőkét kicsikarni!Nem azért mert jól esne ha többet költene, hanem mert jobban járna az új foglalttal.
De ha ennyire minimalista megérheti neked fejlesztened. Legtöbbször én sem a szükség miatt, hanem azért váltok mert még normális áron eladható a hardver.(#59536) BomiBoogie
Példás!(#59537) anytime
De volt aki lassabban haladt a konfigurációjával ....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59533 üzenetére
Mondhatni egy rohanó csiga sebességével döntöttél/építettél ....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Pete55555 #59525 üzenetére
Hát elég sűrűn jönnek az új platformok/termékek szóval világmagváltó dolgokra valóban nem kell számítani.
Főleg hogy a mostani belépő chipset-eket is "butítják" lásd H81 a két RAM slot és PCI-E 2.0 támogatással, ...
A B85 meg most is "mindennel" rendelkezik amire egy átlagos felhasználónak szüksége lehet, sőt sokszor többet is. Lásd Hegegabi80-nak még a H81 is sok ....
"csak támogatják a haswell refresht" Erre meg (előreláthatólag) a H81 és B85-ös chipset-ek is képesek lesznek. -
bluyoo
nagyúr
válasz
zoli58 #59527 üzenetére
Hát ehhez nem feltétlen kell extra strapabíróság de azért pl. az Asus VANGUARD B85 (a kereted fele) viszont nem kiemelkedő audio terén. Bár ahogy előttem írták ha igazán minőséget szeretnél akkor külön hangkártya (nem mintha a legtöbb int. nem szolgálná ki az átlag felhasználót).
Ha mindenáron Gigabyte akkr az ugyancsak B85-ös cshipset-el már ATX méretben a G1.Sniper B5 ami GIGABYTE AMP-UP Audio -val van szerelve. Ugyancsak 30K alatt!
De (szerintem) a konkurencia sem rosszabb MSI B85-G43 GAMING vagy a legújabb LGA1150-es az Asus B85-PRO GAMER.
De komolyabb audio és LAN -al ellátva és az általad kért H87-es chipset-el is van választék:
Asrock Fatal1ty H87 Performance
MSI H87-G43 GAMING
A Z87-es lapokat én több VGA-s rendszerhez vagy tuninghoz ajánlanám.
"mert 3 db PCIE 3.0 x16 csatlakozó van benne, noha tudjuk, hogy a proci összesen 16 szálat támogat. Azaz ha beteszek egy videókártyát, és azt maximumon akarom hajtani, akkor a másik 2 hely már el is veszett mindörökre..." Féligazság a dolog mert azért egy 8X8X PCI-E 3.0 slot gond nélkül kiszolgálja a mai VGA-kat.
És ugye mindkét említett lap esetében a PCI-E 2.0 -ás slot külön van. A Giga felhasználói kézikönyvében szépen illusztrálva 5. oldal.(#59528) Atlantis
"Amúgy itt ASUS-t fognak ajánlani, ami nem feltétlen baj, de nem is feltétlen a legjobb megoldás." Ezt úgy írod mintha csak Asus lapok lennének ajánlva. Mondjuk a "A lapnak atombiztosnak, stabilnak, megbízhatónak és tartósnak kell lennie. " kikötésre valóban a TUF széria ugrik be.(#59529) hegegabi80
"Igen tudom, hogy az 1150-et kellene választani, csak hát nagyon szűkös a keret." Semmivel nem drágább egy LGA1150-es rendszer mint egy LGA1155-ös .... De az új foglalathoz sem kell majd 2-3év!
"Bár megmondom őszintén ezek a konfigok már alapdolgokra sok-sok évig elegendőek, hacsak meg nem adják magukat. Pl nekem is csak sata2 meg usb2.0 van az alaplapon, de egyáltalán nem hiányzik a 3." Ezért is javasoltam a HDMI-s jobb bővíthetőségű lapot ki tudja 4-év múlva nem lesz szíve kidobni és HTPC-nek .....A SATA3-at megint csak. Egy SSD-vel olyan pörgős rendszert lehet építeni akár egy Cerkával vagy gyengébb AMD APU-val hogy csak pislog a delikvens. Az USB3-at meg ugyancsak .... majdcsak olcsóbbak az USB3-as eszközök mint a kettesek, és azért a számítástechnikában ne hátrafelé nézegessünk ....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59523 üzenetére
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Pete55555 #59519 üzenetére
Semmit .... Még jó hogy mindig van mit várni!
(#59520) zoli58
Szia!
Először is az LGA1155-ös foglalatot átgondolnám. Nem elavult de új konfig esetén miért ne a legújabb foglalattal építenél. Szóval inkább LGA1150.
"A lapnak atombiztosnak, stabilnak, megbízhatónak és tartósnak kell lennie. " Hát erre megvannak a lapok és lapcsaládok de nem ártana tudnunk hogy:
Mennyit szánsz a dologra? Milyen hardverek alá? Milyen felhasználás mellet? -
bluyoo
nagyúr
válasz
hegegabi80 #59515 üzenetére
A te lapod lesz nekem mindegy melyiket választod.
Viszont egy HDM kábel s kész is a HTPC.
Az LGA1155 helyett szerintem már inkább az LGA1150-es foglalatot nézegesd. Pl. az Asus H81M-A vagy az ASRock H81M.
Hacsak nem használtan szeretnél hardvereket. -
bluyoo
nagyúr
válasz
hegegabi80 #59508 üzenetére
Szóval elég alacsony a keret .... Nem tudom pontosan hol vásárolod, de alig drágábban a GA-F2A88XM-HD3 (rev. 3.0) jobb választás lenne. Van HDMI, több SATA port amiből 4db 90°-ban elforgatott, .... Bár ez a lap sem éppen tuninglap. Ahhoz azért kicsit többet kellene a lapra szánni.
(#59509) NyMRooD
Igen megfelel a célnak (de egy VGA-val akár egy 970-es lap is)!
Bár szerintem az AM3+ -os Asus lapok jobbak . Pl. az M5A99X EVO R2.0.
35K-ért már az Asus M5A99FX PRO R2.0 -át megkapod. Már a 9000-es FX-eket is támogatja.
Mindkét lap digitális tápkörrel és hőcsöves MOSFET hűtéssel, ....
Ha csak Gigában gondolkodsz a GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0) már digitális tápkört kapott, és egy szerencsétlenül elhelyezett hőcsövet is. Ugyancsak támogatja az 9000-es FX-eket.
Ha gondolod kérdezz rá az AMD FX topic-ban.(#59510) Csolt
Szia!
Kifejezetten játékosoknak szánt lapra gondoltál? Kifejezetten ATX méret vagy mATX is érdekel? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Bence3111 #59501 üzenetére
Szia!
Milyen CPU alá, hardverek mellé lesz? Kereted?
Amúgy egy viszonylag olcsó és jó megoldás Fan xpert ventilátorvezérléssel. Ha a kereted engedi a nagy tesója az M5A97 EVO R2.0 jobb választás. Erősebb digitális vezérlésű tápellátás, jobb audio és bővíthetőség.
Ha felhasználói tapasztalatokat szeretnél másold át a kérdésed az Asus M5A alaplapok és/vagy az AMD FX topic-ba.(#59499) Popes
Még tetszik is! Viszem, veszem .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Pete55555 #59495 üzenetére
Hát ha szerencséd van a Gigabyte G1.Sniper B5 -nek is lesz utóda.
Ugye az is Gigabyte AMP-UP Audio -s lap. Bár nem mATX méretű.
-
bluyoo
nagyúr
Na a Giga is vörösre színezte a "gamer" lapját Gigabyte G1.Gaming Z97. Úgy látszik a ROG lapok után minden gyártó a vörös színt választotta a játékos lapjaihoz! Éljen a globalizáció!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
StarZ3r0 #59480 üzenetére
Két teljesen más lapról van szó! Egyik ezt a "gamer" őrületet szolgálja ki kicsit ugyan olcsósítva, de mégis az említett használható extrákkal.
A másik meg éppen az ellenkezője, semmi csicsa de "extra" minőségű alkatrészekkel és tesztessel. Emiatt is vállal a gyártó 5évet ezekre a lapokra. Ugyan azok az alkatrészekkel van szerelve mint a ~65K-s Sabertooth.Ugye a Vanguard is TUF szériás lap.
Hogy neked melyik vonal fekszik jobban azt döntsd el te. Egyik lappal sem fogsz mellé (több mint valószínű).
(#59481) Popes
Na majd a felhasználói tapasztalatok után meglátjuk mekkorát is durran ....
Mondjuk hardvert még nem láttam SATA Express csatlakozással. -
bluyoo
nagyúr
Olcsók biztos nem lesznek. Főleg nem az elején.
"Az Msi sárkánya meg eléggé hajaz a Ferrari emblémára " Innen onnan nyúlnak a srácok ....
"Így mostmár belehúzhatnak az SSD gyártók is hogy legyen mivel tesztelni a SataExpresszt." Az Asus már megtette valamilyen szinten Asus SATA Express Hands-on Preview -
bluyoo
nagyúr
válasz
Atlantis #59475 üzenetére
Igen ugyan az az LGA1150-es foglalat. Pl. elvileg már képesek lesznek majd a Broadwell fogadására.
De ez hamarosan kiderül .... és sz is hogy valójában milyen újításokat hoznak.
Pl. a lent említett SATA Express vagy a M.2 slot.(#59476) Popes
Kíváncsi vagyok milyen vezérlőt kapnak. Esetleg mégis natív támogatás .....
Furcsa az az aranytallér azokon a lapokon. -
bluyoo
nagyúr
Jól látom a Z97 Deluxe-on az SATA Express csatlakozó lenne? Ezek szerint az Asus mégiscsak .....
(#59473) StarZ3r0
PCI-E csatlakozású hangkártya kell úgy akár a háromslotos VGA is elfér.
"az 5 ev gari tenyleg jol hangzik" Sajnis a Magyar kiskerek/beszállítók ..... és nem intézik/vállalják az öt évet, szóval a fenmaradó részt neked kell intézned.
Jim bcs:"nálunk mindenhol 3 év van, a +2-t az asus adja, ezekhez a lapokhoz van egy program amit ha feltelepítel akkor jön egy ablak amiben arra kér hogy regisztráld a lapot ez az Asus-Member saját progija de regisztrálhatod magad is külön a progi nélkül vagyis nem árt, a vásárlástól számított 5 napon belül regelj és innen él az 5év garancia" -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59467 üzenetére
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59467 üzenetére
Szerintem a következő chipset-el a többi gyártó is rágyúr még jobban a dologra.
Hiszen látják hogy az Asus-nak bejött .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #59463 üzenetére
Hát szerintem is várható, talán az új chipsetekkel. Lassan több játékosoknak szánt lap lesz mint "normál"!
(#59464) StarZ3r0
Chipset terén e H87-es is megfelel (valamivel drágább).
Hát 25K-s kerettel ATX méretben pl. ASRock Fatal1ty B85 Killer ami elég jó felszereltséggel és ár/érték aránnyal rendelkezik. Viszonylag erős tápkör, Realtek ALC1150 Audio Codec, Qualcomm Atheros Killer E2200 LAN, ...
Vagy olcsóbban, Gigánál maradva H87-es chipset-el GA-H87-HD3. Pár Forinttal olcsóbban a B85-ös változata a GA-B85-HD3. Végül is a két lap megegyezik, természetesen a chipset adta előnyök mellett.
LGA1155 Original Sandy Bridge chipsets
Ami a H87-es lapnak +2db SATA 6Gb potot biztosít 2db SATA 3Gb helyett, és +2db USB 3.0 portot.
Ha mATX-es lapot választanál az Asus Vanguard B85 ajánlanám. Strapabíróságra kihegyezve. 5év gyártói garncia, az egyik legjobb ventilátorvezérlés, Intel I217V LAN, .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Atlantis #59432 üzenetére
Pár lapot már ajánlatom itt a topic-ban (Asus-t is bőven). Komolyabb hibával az esetek legtöbbjében akkor keresnek meg ha teljesen más lapot hasraütésszerűen választottak.
Nemrég még az ASRock-ot kell védeni hogy nem olyan rossz az ahogy sokan beállítják.
Viszont a választott lap elég jól felszerelt, szokás szerint az ASRock-ra jellemző jó ár értékkel rendelkező lap.
Szerintem a tápkörére sem lesz panaszod, teljesen megegyezik a (~12K-val drágább) tuning chipset-es Fatal1ty Z87 Killer tápkörével, még a bordázat is. Szóval egy szorzózárashoz nagyon is megfelel.
Szerk.: Viszont ha a Giga lapja szimpatikus válaszd azt. Alvégre a te lapod lesz! -
bluyoo
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #59429 üzenetére
"de többektől egybehangzóan hallom ugyanazokat a rossz tapasztalatokat" Hol?
Már egy ideje próbálom az összes lapos topic-ot követni de ilyen egybehangzó véleményt sehol nem olvastam/tapasztaltam.
A RAM terén meg azért van kompatibilitási lista ... Bár az esetek 99%-ában gond nélkül működnek a listán nem szereplő kit-ek is. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Atlantis #59427 üzenetére
Minden egyes gyártónál előfordul hogy nem kompatibilis a RAM-al. Bár ahogy írtam ez mára nem igazán jellemző. Viszont ez nem hiba hiszen másik kit-el gond nélkül üzemel .... De persze megértem ha emiatt nem akarsz ezzel a márkával foglalkozni. Nem is álltam neki kampányolni hogy már pedig ...
"Miért kérném sírva vissza a Saber-t az Asrock-kal szemben?Akkor most mégsem olyan jó az a márka? " AM3+ foglalattal nem a legjobbak a lapjaik a palettájuk jó része viszonylag gyenge tápkört kapott ami az FX-ek alá sok esetben kevésnek bizonyult. Mondhatni nem egy kategóriát képviselnek a mostani lapoddal.
Ja Sebaj Fóbiás de ő alapból tning chipset-et (Z87) választott a H87 helyett (Fatal1ty H87 Performance).
És ugye így +2/3 év garanciát is nyert a dologgal. Persze ~13K-val drágább is és mAT méretű. -
bluyoo
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #59426 üzenetére
Persze nem is akarlak titeket rábeszélni egyik márkára sem!
Egyik gyártó sem hibamentes és megéltek jobb és rosszabb szériákat is. Volt Asus VGA-m Glaciator hűtéssel na az kritikán aluli volt (szerencsére tanultak belőle a DirectCU II az egyik, ha nem a legjobb hűtés már egy ideje).
ASUS Maximus VI Formula felülvizsgálatok :[link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], ...
De ezt a lapot nem nagyon kapod meg olcsóbban. 50K környékén meg főleg nem. -
bluyoo
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #59418 üzenetére
Szívesen!
Egyértelműen van valami előnye (bár még mindig a játékos a fő tényező). Csak érdekes volt hogy kikötés a "gamer", és kizárod azt a gyártót aki egyáltalán elkezdte gyártani ezt a kategóriát (ROG).
(#59419) hdekakas
Hát nem sok olyan lap létezik. Elvileg az Asus Workstation sorozatú P8Z77 WS lapja képes rá, az ASRock Z77 WS és a Gigabyte GA-Z77X-UP7 mellett.
Mondjuk ha már ennyit költenél új lapra meglehet a platformcsere sem lenne rossz ötlet.Pl. a Z87-WS -el.
(#59420) Sebaj Fóbiás
Való igaz teljesen más felhasználói rétegnek készült.(#59421) gerenda110
Hi!
Kerek a történet!(#59422) Atlantis
Nekem meg semmi gondom nem volt velük. Vagyis egyszer gajra vágtam egyet BIOS frissítéssel .... de helyre lett pofozva azóta is működik .... plusz egy egyet haveromnál a villám intézett el ...
Most attól hogy egy általad választott RAM kit-el nem volt teljesen kompatibilis a lapod attól lenne rossz?Mondjuk mára elég kevés esélye van a dolognak.Benne is volt a kompatibilitási listában?
Szerintem ha most pl. egy ASRock lappal dolgoznál igencsak sírva kérnéd vissza a Sabert.
Mindenesetre ha nem szimpatikus a gyártó nem tőle kell vásárolni, van elég lap a piacon.
De hol írtam hogy jobb? Csak hogy tudjam melyik lapokról van szó. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #59411 üzenetére
(#59412) Mahrenburg
Cseles hogy a nagyokat megpróbáljuk csődbe vinni ....
Az a játék atomdurva!(#59413) CsigaGyilkos
Elvileg már Májusban megjelennek az Intel 9-es sorozatú lapkakészlettel ellátott lapok. De hogy ez az MSI mikor kerül piacra azt nem tudom. De az szinte biztos hogy nem az olcsóbb lapokhoz fogják adni.
A két említett ASRock lap közül egyértelmű melyik a jobb szóval azon kár agyalni.
De az"(50K körül), ami gamer és egyben tuning lap is" és a ne legyen Asus kikötésedre még két lap felel meg. Mégpedig az MSI Z87-GD65 Gaming és a GIGABYTE G1.Sniper M5.(#59414) Sebaj Fóbiás
Azért az Asus Gryphon szerintem jobb döntés volt.(#59415) Apollo_21
"Merino gyapjúból készült remek textil ipari termékekre..amik igazán jól használhatóak túrázáskor." Mondjuk ennek hasznát venném! Mi sem lenne jobb mint egy extra igénybevételre tervezett TUF alsó!És plusz extraként alvás-elősegítő ugráló bárányokat kapna az ember!
ALL
Azért ezt a "gamer" őrületet hogy átvette az összes gyártó az Asus-tól! Már csak a TUF szériát kellene másolniuk és teljes lenne a paletta! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #59409 üzenetére
Még mindig a merinó jut eszembe róla!
Milyen már a konkurencia sárkányos meg killer gémer brutál. Az Asus meg legyen B85-birka?
Az anno felvázolt nevek ütősebbek lehetnének. -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #59406 üzenetére
"az msi odavágta a sárkányokat így muszály volt abba a kategóriába is besorolni valamit"
De üzleti szempontból nagyon is helytálló. Lassan minden gyártónak leesik hogy a játékosok jó része már nem hajt mindenáron a tuningra, hiszen egy szorzózáras CPU is képes akár egy komolyabb VGA-t is kihajtani.
Aki meg nem tud egy játékkal játszani azt a tuning és a 90K-s lap sem menti meg hogy földbe döngöljék!
Ebben a szemléletben dobták piacra a Vanguard-ot is.
"Sabertooth light/mini"Mondjuk a Vanguard-nál a TUF széria lényege megvan, gondolok itt az 5év garanciára és a komolyabb alkatrészekre, tesztelésre.
(#59407) Atlantis
+1 az ASRock-nak. De olyan helyről vásárold ahol megkapod a 3év kiskergarit!
A garanciáztatásról max. a választott üzlet tud neked használható infóval szolgálni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59404 üzenetére
Mondjuk többek között a cFos Speed Asus-os ROG változata, a GameFirst II jár a laphoz.
Na meg a többi ROG lapokra jellemző tulajdonság.
Szóval A ROG plecsni nélkül sem tűnik rossz választásnak. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #59398 üzenetére
Örülök hogy segíthettem! Várható volt az ára hiszen "gamer".
(#59399) tecsu
Hát ha egy nem túl régi Celeron egy H61-es lappal akkor azért megérheti a csere.
Az újításokra mindig lehet várni, hiszen mindig vannak fejlesztések újítások mióta létezik Pc.
Viszont kérdés hogy megéri vagy nem várni rájuk? Amiket felsoroltál jó része nem jövőre, hanem két év múlva lesz normálisan elérhető, kihasználható.(#59400) BomiBoogie
Muszáj követni a konkurenciát. Volt egy üres kategória az Asus palettáján be kellett tömni. Lehetőleg menőbb névvel mint a többiek.
Magam sem kedvelem annyira ezeket a lapokat, de azért a röhejes neveken és a sárkányos baromságokon túl azért vannak előnyeik, extráik ezeknek a lapoknak. A B85-PRO GAMER esetében a Jim bcs által felsorolt elemek "extrák".
Pl. érdekes hogy a Killer E22XX LAN -al összehasonlítják az Intel megoldását. Mint (szerintem) várható volt az Intel jobb ....(#59401) jim bcs
Kapott ROG besorolást? A gyári honlapon nincs ROG-nak feltüntetve [link]. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Picturemaker #59395 üzenetére
Voltunk már Citroen kacsával az Erdélyi-szigethegységben, hát az az igazi életérzés!
De azért a Passattal egyszerűbb volt a történet.(#59394) EnterR
-
bluyoo
nagyúr
Egy kis érdekesség az MSI-től. Delid Die Guard lefogató a tuning szerelmeseinek.
"Az MSI felkészült a processzorok kupaktalanítására" Abu85 tollából.(#59386) Atlantis
Még a kiegészítők ok, de hogy pl a tápellátásukról sem tolnak egy mondatot amit azért nem ártana ..... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Atlantis #59383 üzenetére
A legtöbb gyártónál nem is kell a felhasználói kézikönyvet bújni sem videókat. Hanem a honlapon azonnal ott az infó. Pl. az ASRock is Fatal1ty B85 Killer. A Giga ilyen szerencsétlen ez ügyben.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Atlantis #59375 üzenetére
"de hátha a NYÁK vagy a kondik vagy valami képről nem megállapítható dolog komolyabb a H87-en" Semmi ilyesmi nincs. Vagyis valamivel jobb kondikat kapott a H87-es de az biztos nem ér +6K-t. Mindkét lap GIGABYTE Ultra Durable™ 4 Plus -os.
Ha "extrább" menőséget szeretnél akkor szerintem ne ezeket a lapokat nézegesd.
Hanem pl. a TUF szériás Asus Vanguard B85-öt vagy valamelyik ATX-es főleg játékosoknak szánt példányt. -
bluyoo
nagyúr
Pár hozzászólással előrébb ....
LGA1150 Original Haswell chipsets
De a téma összefoglalóban minden chipset-hez ott a link. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Atlantis #59372 üzenetére
Egyes Giga lapoknál pl. csak a chipset változik a lap maga egyforma és árban azért van különbség.
GA-B85M-D3H, GA-H87M-D3H, GA-Z87M-D3H -
bluyoo
nagyúr
válasz
Atlantis #59370 üzenetére
Ahogy én tudom minden említett lapon 6db SATA port van. 4db SATA 6Gb/s és 2db SATA 3Gb/s port.
Az Intel H87 chipset chipset annyiban különbözik a SATA portok tekintetében, hogy 6db SATA 6Gb/s porttal rendelkezik.
LGA1150 Original Haswell chipsets -
bluyoo
nagyúr
válasz
Csokiii #59287 üzenetére
Szia!
Jobban járnál egy CPU cserével!(#59288) ablack
Hát ha kihasználod a bővítőhelyeket az ATX lapon akkor az ATX ....
Felszereltségben az ASRock lapja a jobb választás. Esetleg ugyancsak ATX méretben az Asus A88X-PLUS. Mennyi a kereted?(#59289) tecsu
Az egész világon? Tényleg csak mi vagyunk pesszimisták, okosak, kritikusak? Nem hiszem ....(#59290) tecsu
Ok, nálam átjött a reklám üzenete, simán 170%-os teljesítményre gondoltam nem 170%-os sebességnövekedésre.
Egyszerűbb lett volna 1,67X gyorsabbat írni. Erre ezt átírták 167%-ra [link] amit a végén kerekítettek 170%-ra. Nem voltam soha jó matekból lehet van alapja!?Kíváncsi lennék az Asus álláspontjára!
(#59291) mikemyers133
Szia!
Hát ha már 22K-t is hajlandó lennél egy ősrégi gépre költeni akkor szerintem már platformot válts hogy legyen értelme. Ha mégsem akarsz akkor az új egyértelmű előnye a garancia a használtnál meg nem dobsz ki annyi pénzt egy koros konfigra.
A TRIM parancsot úgy ahogy ki lehet váltani pl. a Diskeeper -el. Ez ügyben az Flash SSD topic-ban érdeklődj ha gondolod. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59278 üzenetére
Még szép hogy hiányzol a topic-ból.
"Néha azt gondolom, kár volt megvenni a gépet, mert így már nincs értelme agyalni és naponta új konfigokat fejben összeeszkábálni. " Na akkor befogom a potenciálod! Irány a Milyen asztali gépet vegyek? topic!(#59277) Underground2
Azért ezek a lapok (általában) nem romlanak meg!
Hát szerintem az 1db dVGA talán szerencsésebb. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Bjørgersson #59275 üzenetére
Hát te tudod.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Underground2 #59273 üzenetére
Az rendben van de mikorra számodra elavult lesz, gari nélkül ugyancsak nehéz lesz elpasszolni.
Bár azért két évet egy ilyen/olyan konfig azért kihúz .... -
bluyoo
nagyúr
Hát azért ez erősen függ az adott típustól is. Pontosan melyik lapokról van szó? Vagy legalább milyen árkategóriában?
(#59269) Underground2
Szívesen!
Hát tuninglapoknál határ a csillagos ég, szóval igen, az ár erősen dominált az ajánlatnál.
Viszont az árához képest elég jól felszerelt lap. Bár ezt a lapot is sok helyen csak 2év garival árulják a kiskerek. Ami nem éppen a legkecsegtetőbb ...(#59268) sniper elite
Szerintem a szeretett "killer" "gaming" szavaktól drágább lapok ....
Pl. a Fatal1ty Z87 Killer ugyan azt a tápkört és hűtést kapta mint a Fatal1ty H87 Performance csak ~14K-val drágábban. Bár igazán rosszat nem tudok írni róla.
Esetleg a Gigabyte G1.Sniper Z87? Illik a nevedhez!(#59270) kovy29
Hát egy olyan lappal a CPU csere ésszerűbb lenne az biztos.De te akarsz még mindig a lapcserével ....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Underground2 #59265 üzenetére
Pl. az előzőleg nézet lap utódát, az ASRock Z87 Extreme3-at, .....
A lap mérete lehet mATX is? Vagy csak ATX?
Mindenesetre a Téma összefoglalóban össze lett szedve pár alternatíva (LGA1150 - 8-as sorozat - Tuningképes lapok) válogass kedvedre. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59263 üzenetére
"Most felvágsz?" Már mint téged?
Egy ideig nézem a Dextert .....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Underground2 #59260 üzenetére
Hi!
A 30K-s kereted marad? Vagy mehet felé is?(#59261) sarasota123
Szia!
Van ott több fajta is.
H81M-GL H81M-HDS, H81M-DGS R2.0, H81M-DGS, H81M-HG4, H81M-VG4, H81M
Szerintem ha teheted legalább a sima H81M-et válaszd. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Bjørgersson #59258 üzenetére
Értem.
Mindenesetre ha már leváltanád a mostani lapod akkor lehetőleg Z77-es lapra válts. Vagy akár CPU cserével platformcsere .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Bjørgersson #59256 üzenetére
Hát akkor nem kérdés a kérdésed. Cseréld le.
Csak kíváncsiságból mit nem "szeretsz" egy, vagyis azon a lapon? -
bluyoo
nagyúr
válasz
csabaizoli #59254 üzenetére
Hi!
Hát a három lap közül az Extreme 4+ egyértelműen a legjobb, chipset és felszereltség szerint is.
Viszont itthon újra "divatba jött" hogy csak 2év garanciát adnak/vállalnak az ASRock lapokra (legalábbis a legtöbb üzletben).
Alternatívaként pl. a Gigabyte GA-F2A88X-D3H (rev. 3.0) esetleg valamivel drágábban az Asus A88X-PLUS.
Vagy mATX méretben az A88XM-PLUS. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Pete55555 #59249 üzenetére
A Brodwell előtt jönnek még ki új CPU-k azok előreláthatólag még kompatibilisek lesznek a 7-es sorozatú lapokkal.
(#59251) kovy29
Nem látom értelmét hogy egy Z68-as lapot elcserélj egy másik Z68-as lapra (ami ráadásul szerintem nem jobb).(#59249) Pete55555
Mondjuk egy "Csak!" is megteheti. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Underground2 #59244 üzenetére
I5-2400K vs I5-4670K
Mindenesetre ha nem akarnál új lapot én sem mondanám hogy váltsál. De hogy új lapot szeretnél szerintem kézenfekvő lenne a a két generációval újabb CPU-t is megcélozni.
"A keretet olyan max 30ra lőttem be ..."
Használtan az Asus P8Z77-V-t mondanám. Nekem is ilyen lapom van minden megvan rajta ami kellhet.
Újonnan az Asrock Z77 Extreme 4 jó választás lehet az Extreme 6 azért jóval a 30K.-s kereteden kívül van (használtan annyiért már a Sabertooth Z77-et is megkapod). -
bluyoo
nagyúr
válasz
Bjørgersson #59241 üzenetére
Hi!
+1 a P8Z68-V PRO/GEN3 -nak. Erősebb tápkör, Intel LAN .....(#59242) Underground2
Mekkora az új keret? Akkor maradnál az LGA1155-ös foglalaton? -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59239 üzenetére
"én itthon 8 GHz-ig toltam, közben meg dobáltam rá a frigóból a jégkockákat!"
Na igen ezek a csúcsok nem mindennapos használattal és körülmények mellett születnek. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vartanus #59237 üzenetére
Arzért az ASRock lapok sem az az alsó kategóriás kerülendő lap mint anno.
Pl. pont a mostani APU-dal és a lapod elődjével értek el: (FM2) AMD A10-5800K 7.93 GHz. Amit azóta megdöntöttek ugyancsak ASRock FM2A85X Extreme6-os lappal:7979.13MHz.
És azért a mostani deszkáddal is elértek igencsak szép eredményeket Pl.: A10-6800K 8520.22MHz mint ahogy a F2A85-V Pro-val is.
Mindenesetre mint írtam magam is Asus lapokat használok ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vartanus #59235 üzenetére
De most akkor is hozza ha a hibát amikor "dolgozol" az UEFI-ben? Nem csak akkor ha tétlenül hagyod?
"több ezer, százezer lapot gyártanak le de hogy hozzám egymásután 2 gyári hibás kerüljön kissé fura." Meglehet egy típushiba ami csak ritka felhasználói szokás alatt ütközik ki. Ezért is hoztam fel hogy keresni kellene egy másik tulajt is hogy nála fennáll vagy nem a gondod. Mert ha nem akkor szinte biztos nem a lap a ludas (vagyis nem miatta fagy ki).
Hát én mondhatni szinte tuningellenes lettem.Legalábbis nem űzöm a sportot.
Magam is az Asus-t márkát preferálom, egy két felülvizsgálat a lapról: [link], és egy az előzőleg kérdezett Giga lappal összemérve: [link]. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vartanus #59233 üzenetére
De neked nem is oprendszer alól jelentkezik a hiba. Csak érdekes hogy másnál gond nélkül üzemelnek neked meg két lap is ... Bár az emberek 99.99% nem tölt folyamatosan annyi időt az UEFI-ben amennyit te szeretnél. Mindenesetre gőzöm sincs pontosan mi okozhatja a hibát az UEFI alatt.
Meg kellene kérni egy másik Extreme6+ tulajt hogy nála is hozza vagy nem ezt a hibát ha UEFI-be lépve úgy felejti a gépet.
Vannak topic-ok csak éppen nem igazán aktívak [link]. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vartanus #59231 üzenetére
Köszi! Bár érdekes hogy ezeket idáig senki nem említette. Vagy csak senki nem használja ...
Ez a "PCX-es hiba" már felmerült itt, véleményem szerint több köze van az APU-nak és a monitornak a hibához mint a lapnak. Mindenesetre olyan lappal még nem találkoztam amire ne lett volna egyáltalán panasz, vagy ne került volna hibás darab a polcokra. És még az esetleges "kétbalkezes" felhasználót nem is számoltuk hozzá.
A negatív vélemény mindig hangosabb .... szóval annyit tanácsolok hogy a pozitív hozzászólásokat is olvasd (az említett oldalon is egy felhasználó hú de rossz, kettő pedig meg van elégedve, ~200 meg nem ír semmit mert működik).
A ciripeléssel kapcsolatban sokszor nem a lap, hanem a dVGA, esetleg a táp okozza. Amit elég nehéz meghatározni hogy pontosan melyik hardver is csinálja. És azt is csak bizonyos hardverek együttesen bizonyos beállítások mellett.
Legtöbb esetben az energiatakarékossági funkciók, vagy az órajel állításával kiküszöbölhető (már ha van).
A kiválasztott lap topijában kérdezz rá! Biztos akad egy két tulajdonos aki nyúzza a kérdéses hardvereket és pontosan tud válaszolni az esetleges kérdéseidre.
Mindenesetre elég új lap a A88X-PRO, de mint Asus "csúcslap" nem hinném hogy komolyabb gondod lenne vele. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Norbika88 #59225 üzenetére
Szívesen!
Hát sajnos itthon az a tendencia hogy ezeket az "extra" garanciaidőket nem nagyon vállalják a beszállítók/kiskerek, sőt néha még a normál garanciaidőből is lecsippentenek.
Véleményem szerint nem szabad hagyni a dolgot azért 1-2év elég sok idő egy hardver esetében. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vartanus #59222 üzenetére
Hát ha órákat szeretnél az UEFI-ben tölteni, és úgy bogos a deszkád, akkor nincs mese cserélned kell.
Már úgy is megjelent a pár hónapja említett MSI A88X-G45 is (bár a PCX-ben nincs ...).
De már az Asus A88X-Pro is, szóval van merre mozdulnod.
"mint az sem hogy a bios egyes reklámozott szolgáltatásai hol működnek hol nem." Mire gondolsz? Csak azért hogy tudjunk az esetleges hibákról (az akkor említetteken felül).(#59223) Norbika88
Egyszerű a képlet írsz nekik egy mailt hogy mi a helyzet mert neked csak 5évvel kell.
Néha tényleg van kavarás a garanciaidővel nem árt előre tisztázni.
De pl. [link]. Már ha be tudják szerezni ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Norbika88 #59214 üzenetére
Hát a 965 BE alá talán még a másik kettő is "túlzás" (legalábbis árban).
Ezekbe a lapokba az FX-9590 is (kivéve az ASRock lapját) vígan ellenne CF/SLI mellett.
De szerintem jobb lap a Saber, bár inkább az 5év garancia, ..... persze a CeraMIX bevonat mellett.Asus sabertooth 990fx r2.0
Ha egy dVGA és a 965 BE marad akkor egy 970-es lap is tökéletes lehet pl. az Asus M5A97 EVO R2.0. Mondjuk bajod biztos nem lesz belőle ha komolyabb lapot választasz.(#59213) PCnorbi92
Szia!
"Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?"(#59215) isti101
Hát ha natív USB3-as portok kellenek akkor a B85-ös lapokat nézegesd (amelyiket olcsóbban megkapod) pl.: az ASRock B85M.
Ha a külső chip által vezérelt is megfelel akkor akár H81-es lapokon is megtalálod pl.: ASRock H81M-HDS hogy márkánál maradjak.(#59218) Vartanus
Hi!
Biztos hogy ez a lap hibája? Nem az iGPU okozza? dVGA-val is ...?
Egyáltalán minek hagyod UEFI-be lépve miközben vásárolsz?(#59216) tecsu
Asus USB 3.0 boost
De kritikusak vagyunk.Az ASRock XFast USB pl. 5X -ös gyorsaságot ígér.
Viszont az UASP valóban jóval gyorsabb Faster USB 3.0 Performance: Examining UASP And Turbo Mode
"Ezzel a logikával a 100%-kal gyorsabb USB az semennyivel sem gyorsabb." Nem értem! -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59207 üzenetére
Hát jó kérdés. Egy jól összerakott házban azért elég jó légáramlatot lehet kialakítani de a szoba falán ugye egy óriási légtér áll rendelkezésre.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marquuard #59203 üzenetére
Nem azt írom hogy nem tartja be amit kínál. Hanem inkább hogy a konkurencia nem csak beszél hogy mennyire tartós a terméke, és nem annyira általános a kínált extra (nehezen hiszem hogy egy 12K-s lap annyira prémium ...
).
Ugye a TUF lapoknál is prémium alkatrészekkel szerelnek [link] és extrán megkínozzák a kész lapokat [link]. Bár ahogy látod ez az árazásán is látszik. -
bluyoo
nagyúr
válasz
marquuard #59201 üzenetére
Az MSI-nél minden "Military Class" még a legolcsóbb alsó kategóriás lapjaik is ....
Itt egy 12K-s Military Class 4-es lap (bár Intel) ha megfogott.
Majd ha ők is vállalnak +2év garit "minősítés" mellé akkor tényleg jelent is valamit az a plecsni.
Ettől függetlenül nem rossz lap, de sokadjára is M5A99FX PRO R2.0. -
bluyoo
nagyúr
válasz
bombibmw #59199 üzenetére
Hát az asztalon lenne, nem árt ha néz is ki valahogy. Azért is akadt meg a szemem ezen az álló meghajtón.
"3TB-os HDD-ket nem nagyon ajánlják valamiért,vagy csak én tudom rosszul?" Nem tudok ilyenről hogy nagy általánosságban nem lennének ajánlottak a 3Tb-os HDD-k. De ez úgy is csak egy unaloműző "terv" szóval ....
"ez az olcsótól a drágáig tendencia mindig felülkerekedik a józan eszemen. " Azért nem foglak sajnálni egy Sabertooth Z77-el a birtokodban.
Mindenesetre szerintem a minőségi hardver nem őrültség sőt .... Az egy dolog hogy valaki nem engedheti meg magának, vagy vallásosan ragaszkodik az alsó kategóriához. -
bluyoo
nagyúr
válasz
bombibmw #59197 üzenetére
Már nem egyszer megfordult a fejemben a ház nélküli konfig. Tuning nélkül ma már passzívan is megoldható lenne viszonylag olcsón.
Csak hát van egy rakat HDD-m (cserélni kellene őket egy 3Tb-osra) és ugye a batár dVGA, plusz az ODD-t is cserélni kellene valami szép külső meghajtóra pl. a SDRW-08D3S-U ...... -
bluyoo
nagyúr
válasz
bombibmw #59193 üzenetére
+1
Józan paraszti ésszel belátható hogy egy vízhűtés vagy egy toronyhűtő alatti légmozgás szinte egyenlő a nullával.
Ezzel ellentétben az Armor Kit közvetlen, elszigetelt légáramlatot biztosít ráadásul a kinti "hideg" levegővel nem pedig a gépházon belüli pl. dVGA által felmelegített levegővel. Bár ahogy tudom a Gryphon esetében az acél hátlap az nem játszik szerepet a hűtésben mint pl. a Sabertooth esetében.
A kérdés inkább az hogy megéri e azt a ~10K-t, és hogy mekkora tuning esetében számít egyáltalán az alacsonyabb VRM hőfok. Ugye az Asus Gryphon alapból egy viszonylag erős tápkörrel rendelkezik ami ugye hőcsöves hűtést is kapott CeraMIX bevonattal. -
bluyoo
nagyúr
válasz
marquuard #59191 üzenetére
De átvezeti, ez a lényege.
Heat-pipe elméletben és gyakorlatban. -
bluyoo
nagyúr
válasz
marquuard #59171 üzenetére
"Árukeresőn R2.0 van. " Én erre írtam:"Gigát árukeresőn néztem, ott nem volt rev. szám" Ugye a Giga lapból van egy pár változat: rev. 1.0, rev. 1.1,rev. 1.2, rev. 3.0, rev. 4.0
Az Asus lap esetében "csak" a sima és az R2.0 változat van.
A GA-990FXA-UD3 esetében elég (szemmel láthatóan is) jelentős változtatásokat eszközöltek a 1.0 és a 4.0:(#59180) Mahrenburg
Mint mindig!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
bluyoo #59167 üzenetére
Most nézem hogy a Saber már három éve porondon van!
Az Intel oldalon azóta kijött három új generáció.
Sabertooth P67, Z77, Z87.
Bár azért AMD oldalon is csiszoltak valamicskét Sabertooth 990FX, 990FX R2.0 , 990FX/GEN3 R2.0(#59169) EnterR
Esélyes hogy az olcsóbbak azok a régebbi változatok. Ezt a boltoktól meg tudod érdeklődni (ne hagyd magad a régiekre rábeszélni).
"Ha olcsóbb lesz a Sabertooth, akkor azt vegyem?" Nem tudom mi a képzeletbeli határod. De természetesen ajánlottabb mint a többi felsorolt lap.
Bár egy FX-6300 alá eléggé túlzásnak érzem az Sabert. Mondjuk a jobb lapból bajod nem lesz. De annyi pénzből már egy I5-ös konfig is kijön. -
bluyoo
nagyúr
válasz
marquuard #59166 üzenetére
Nem hiszem hogy jelentős árcsökkenés várható [link]. De nem vagyok jós.
A Giga lap melyik revízió? rev. 1.0, rev. 1.1,rev. 1.2, rev. 3.0, rev. 4.0?
Bár én itt is az Asus lapját ajánlanám. Elég jól sikerültek az AMD-s lapjaik.
Nem mintha a GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0) rossz lap lenne. -
bluyoo
nagyúr
válasz
marquuard #59160 üzenetére
Szerintem a Sabertooth 990FX R2.0 jobban megérné. Támogatja az FX-9370/9590 -es CPU-kat is. TUF szériás lap szóval öt év garancia ....
Több értelme van mint a csilivili aranykondiknak.Bár az ASRock lapja a legújabb az AM3+ -os lapok között és azért vannak előnyei is pl. a Realtek ALC1150 Audio Codec, ...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59152 üzenetére
Én mondtam hogy a Spectre nagyon halk.
Én is miattuk kapcsoltam ki az automata ventilátorkikapcsolást.
Jó az Armor kit, de szerintem is drága (mondjuk vele lenne teljes a lap). Véleményem szerint szemét húzás külön árulni .....
Még ha az olcsó Vanguard-hoz kínálnának egy ilyen extrát pluszpénzért, de a Griphon árába belefért volna ....
Viszont hőérzékelőt lehet külön is vásárolni/szerezni .... Gondolom gond nélkül működne az is. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59150 üzenetére
Bocsi tiszta ...vagyok. Neked nincs ARMOR KIT-ed. Ahhoz jár a három hőszenzor (jobb oldalt)! Amit látsz a lapon [link] az csak a csatlakozója.
Azokat tudnád a VGA-hoz (is) vezetni.
Esetleg a PCI-E slot-nál lévő szenzort használni. Az milyen hőfokot mutat terhelve? -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59148 üzenetére
Nem kaptál plusz hőszenzort hozzá?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59146 üzenetére
Próbáld ki hogy a házventiket 100%-ban a VGA-hőfokához rendeled (már ha lehetséges).
Úgy hogy pl. 80C°-on már 100%-on pörögjenek. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59144 üzenetére
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59141 üzenetére
Épp írni akartam hogy állítsd be szépen kézzel a görbét. A CPU-d terhelt hőfokához rendelj magasabb ventifordulatot ... Mondjuk lehet inkább a VGA-d hűtését kellene testre szabnod a jobb/kívánt terhelt hőfokokért.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59132 üzenetére
Igen meghatározott hőmérséklethez meghatározott fordulatot rendel.
Pl. nálam IDLE csak Turbo módban kapcsolja be a házventiket. Standard módban a három közül egy jár, Silent módban meg egyik sem. Mindhárom esetben a CPU veni (is) ugyan annyit forog (túlméretezett CPU hűtő).
És ez terhelve sem nagyon változik. Bár nálam ugye egy szorzózáras van húzva ami a legtöbb esetben a 40C°-ot sem haladja meg.
A Fan Xpert 2 esetében a Smart Mode-ban, a Load fülre kattintva betölthető az összes mód. Ahol a diagramon láthatod, módosíthatod, mentheted az alapértékeket [link]. -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #59130 üzenetére
A bőség zavara!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #59126 üzenetére
Lenrynek nem LGA1155-ös lap kell?
(#59127) Lenry
Ha nem csak elírás és tényleg LGA1155-ös lapot akarsz, nem a legújabb LGA1150-est. Akkor az ASRock B75 Pro3-M tökéletes lehet (14-16K) a- maga 1x SATA3 5x SATA2 natív és a +2x SATA3 ASMedia ASM1061 chipes SATA portjával.
Esetleg valamivel drágábban az ASRock H77 Pro4-M (17-19K) amin 2x SATA3 4x SATA2 natív és a +2x SATA3 ASMedia ASM1061 chipes SATA port van.(#59128) Underground2
Szerintem amíg még jó áron el tudod adni, add el a mostani CPU-d és fektess be egy szorzózáras Haswell CPU-ba.
De ha mégis maradnál LGA-1155 -ös foglalaton az Asus Z77-A megfelelhet az elvárásaidnak (és még kapható).
Esetleg valamivel drágábban az ASRock Z77 Extreme3 ha mégis az ASRock-nál maradnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest