Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz
Milka 78 #89976 üzenetére
Egyáltalán mit kell figyelni egy lapnál, hogy egyik jobb lehet OC-ben, mint a másik?
VRM egy dolog, de pl. Asus-nál nem látok specifikációt róla, csak marketing dumát.
Gigabyte Z390 AORUS ELITE:
van némi utalás rá: "12+1-fázisú Digitális VRM-megoldás DrMOS-szal", aztán valahol az, hogy a 12 fázis 2x6 fázis...
Szóval adott chip készleten belül, azonos, vagy különböző gyártóknál, milyen specifikációkat kell figyelni, hogy a hétköznapi ember eldönthesse, melyik jobb vagy rosszabb az igényeihez/ pénztárcájához?
(A DDR db és Mhz, M2, SLI, crossfire tényezőket hagyjuk ki a változóból) -
asso
csendes tag
válasz
Milka 78 #90030 üzenetére
Thx!! Még ebben segítenél nagyon vágód
SSD:
-Kingston A1000 480GB M.2 PCIe SA1000M8/480G. /
27000 ft. -ezt néztem ki vagy ez se éri meg ?? és vegyem :
-Western Digital Blue 3D NAND 500GB M.2 SATA3 WDS500G2B0B. /20500 ft.
vagy fölösleges az M2 ssd re gyurnom??/azt olvastam nagyon melegszenek/ és vegyem :
-Crucial MX500 2.5 500GB SATA3 CT500MX500SSD1 /22500 ft.????? -
-
Beholder1988
kezdő
válasz
Milka 78 #89983 üzenetére
Nekem már van ramom.
Jelenleg egy z170-es lapom van csak feleslegesnek érzem és ezért szeretnék egy újabb de belépőbb szintű itx vagy micro atx gépre átváltani.
Nekem elég a 2666mhz-is nem hiszem ,hogy sok különbség lenne.
Viszont az alaplapok azt írják, hogy támogatják a 2666mhz-et is, ergo van benne memória "tuning". Azt nem tudom, hogy lehet-e abból baj ha egy 3000mhz-es memóriát 2666hz-en járatok.
Az ajánlásod ATX lapokat tartalmaz.Ezzel a lappalp mi a baj?
ASUS ROG STRIX B360-G GAMING Alaplap -
-
Beholder1988
kezdő
válasz
Milka 78 #89916 üzenetére
Nem valószínű, bár találtam az interneten egy használati utasítást a ROG Strix B360-hoz és ott az XMP profile kiválaszthatóságát láttam meg.
Chapter 3 (49-es oldaltól)
https://images-eu.ssl-images-amazon.com/images/I/C13TcajtWhS.pdfAbból lehet probléma, ha egy 3000mhz-es memóriát 2666mhz-en járatok?
-
MDMA
tag
válasz
Milka 78 #89882 üzenetére
Köszi a tippet, teccetős.
Megmondom őszintén nem is néztem az integrált VGAs lapokat. Nem is értem ezt az egész koncepciót..
Főleg, mikor eladják Gaming név alatt. Biztos lemaradtam valahol 2000 környékén, de bennem még az élt, hogy az integrált VGA max irodai környezetben mehet el, ott is e-mail meg excelre kb.
De ez valóban jó darabnak tűnik. Sajnos Wifi nincs :-(Kérdés: Ezek nem mind UEFI-sek már? Miért van még mindig BIOS még ha duál is.
-
Dzsuri89
őstag
válasz
Milka 78 #89854 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Közben megtaláltam a megoldást.
Az alaplapon JLED csatiból van 2 darab, ami kimondottan 5050-es LED szalaghoz jó.Ezt kell vennem: RGB LED CONTROLLER
-
spgabor
aktív tag
válasz
Milka 78 #89841 üzenetére
Igen, de külső vga-t nem szeretnék. Azért kell az integrált hdmi. Ha rakok bele vga-t, akkor már nem tudom pici házba tenni. Azért megkersem és megnézem kíváncsiságból, amit írtál, mert nem emlékszem rá.
Egy Gigabyte Brix lenne a legjobb, de az meg nagyon drága sajnos. -
xinosz
csendes tag
válasz
Milka 78 #89838 üzenetére
Bocsi, átnéztem az összefoglalót. Igazából annyit szánok rá, amennyi szükséges, hogy a gtx 1080 kari mellett ne okozzon a lap illetve processzor szűk keresztmetszetet. Méret nem lényeg, minimális OC benne lesz a dologban, ezért is szeretnék 8600k-t. Sata, HDMI csatlakozás szükséges, SLI nem és mindképp újat szeretnék, az ár nem szempont, csak a tökéletes, stabil működés és a minőség az említett hardverekkel. RAM legalább 2666Mhz menne bele, mindenképp dual channel . A későbbi fejlesztés nem valószínű, ha csere esedékes, akkor komplett megy a levesbe, esetleg a grafikus kártya lesz cserélve, ha már nagyon úgy érzem...
-
zzola
titán
válasz
Milka 78 #89831 üzenetére
Én ennyit találtam:
"The ASUS ROG Strix B450-E Gaming features a more premium CPU VRM than even the Strix X470-F, with a "12-phase" (likely blind-doubled 8-phase CPU with either blind-doubled 4-phase vSOC or 2+1+1), compared to the B450-F, with its 8-phase (4 CPU + 4 SOC) design. The component quality is a step up from the Strix B450-F, and so are the VRM heatsinks."
-
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Milka 78 #89781 üzenetére
Sajnos Z370M Mortar elég kevés helyen van már ,ahol vásárolnék meg már nincs is.
Nem szeretnék spórolni a minőség rovására ,rá áldoznék még +10k t MSI MAG Z390M MORTAR-ra megérheti?
Vagy az adott boltból még összeszedtem pár alternatívát:ASUS PRIME Z390M-PLUS
ASUS TUF Z390-PLUS GAMING
ASUS TUF Z370-PLUS GAMING
MSI Z370-A PRO
MSI Z390-A PROGiga Z390 UD is van de az valahogy nem szimpi ,hátsó kimenetek száma is elég gyér.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Milka 78 #89772 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ ,meg is rendeltem neki.
Felmerült bennem ,hogy a saját gépemet most újítanám fel a napokban ,nem sok ráfizetéssel feljebb léphetnék a mostani generációhoz (gépem az adatlapomon).
CPU-m használt árából simán vehetnék kezdésnek egy 8400-at ,vagy picit rádobva mehetne a 8600k.
Jelenlegi ramjaim 2x 8gb Hyperx Savage XMP 2133 = ezeket még egyelőre lehet le se kéne cserélnem ,egy z-s lapba egy hangyányit meg is tudnám cibálni őket.
Mostani lapomat is eladnám (még van rajta gari is) + rá dobnék egy picit és ezek közül választanék:MSI Z370M MORTAR
GIGABYTE Z370M D3H
ASRock Z370M Pro4Visszaolvasva a fórumot látom ,hogy később i9 ezekbe a lapokba nem nagyon ajánlott ,viszont 40k-nál többet nem nagyon tudok rá áldozni. Esetleg akad olyan lap 40k körül ,amiben megengedett némi tuning ,és esetleg ha később úgy adódik belerakhatok egy i9-et alapon?
Az biztos ,hogy ezt a váltást jelen helyzetben úsznám meg a legkevesebb összegből ,most még jó árban ellehet adni a cuccaim ,később már nem hiszem.
Köszöntem előre is!
-
MM
őstag
válasz
Milka 78 #89741 üzenetére
Köszönöm, közben elhárult a PCI-os téma (találtam STX-et
), ezt a vonalat elengedtem!
Az Asus Prime Z390-A vs MSi Z390 Pro Carbon között már csak 2K HUF a különbség, VRM szempontból melyik a jobb? A Tomahawk gondolom mindkettőnél szerényebb, de az is teljesen szimpatikus, nagyon durva tuningot nem tervezek.
Ami szempont még felmerült, hogy esetleg - később - szükség lehet egy jó fajta Wifire is.
A CNVi képes lapok később bővíthetőek, vagy mindenképpen csak az AC-s lapok jöhetnek szóba?Ígérem, tényleg utolsó kérdés volt, aztán nyomom a rendelés gombot!
-
MM
őstag
válasz
Milka 78 #89736 üzenetére
Köszi!
Azért kérdeztem csak, mert CPU-val együtt felmerült másodkézből.
Korábban 50K körül volt az ára.De annyiért új Z370 Extreme4 is van, vagy +5K-ért Z390 Extreme4 is.
A VRM táblázatban utóbbit megtaláltam, de előbbit nem.A natív USB 3.1-en és az opciós AC Wifin kívül (ami amúgy a legtöbb lapban nincs benne, csak szép felárért) számít a Z390 a Z370-hez képest?
-
ladyka
csendes tag
válasz
Milka 78 #89637 üzenetére
na a vége a Aorus master lett.
5,1Ghz - 1,345V-on stabil a testek alatt
5.2Ghz - még nincs meg, 1,42V is kevés volt neki. legalábbis aida és cinebencs alattelső körben annyit, hogy nagyon furcsa volt és legalábbis nekem nehezen állt össze a "tuning"
köszönöm a segítséget még egyszer
-
-
-
ladyka
csendes tag
válasz
Milka 78 #89615 üzenetére
esetleg ezek közül melyik lap érné meg a legjobban (ár/érték arányban)
ASUS ROG MAXIMUS X HERO
ROG STRIX Z390-E GAMING
ASUS ROG MAXIMUS XI HERO (WI-FI) (ennél lenne egy kérdésem, hogy ha a tápomon csak 2x4pin kivezetésem van a processzor ellátásához akkor kell új táp vagy elég az is?)az órajellel úgy vagyok, hogy lesz amennyi lesz 1.4V alatt
köszi
-
joker1220
őstag
válasz
Milka 78 #89578 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget! A Tomahawk jó lett volna de sajnos ahonnan vásároltam ott nem volt így az AORUS PRO lett. Utána olvastam és kiderült hogy csak a 2700 -nál nincs vcore állítás, ha 2700X et raksz bele akkor megjelenik az opció és nem csak az offsetet lehet állítani
Üdv
-
csana
senior tag
válasz
Milka 78 #89593 üzenetére
Köszi a tippet.
Nincs tervben i9, viszont ha lenne is, csak az szólna az MSI mellett, hogy nem kell bios frissítéssel bíbelődni, és talán még gyártani fogják 1 éven belül is.. A z390 chipset majdhogynem kiköpött z370, így ha minőségben nincs sok különbség a 2 lap között, akkor az ár döntene. Viszont ezzel a minőség részével nem vagyok tisztába.
Asrock márkát mindenki fikázza a környezetemben a rossz tapasztalatok miatt, viszont itt a PH-n is, és a www-en is sokan emellett teszik le a voksukat. Emiatt gondoltam hogy bekérdezek, hogy ha az említett 2 modellnél anyaghasználatban, meg tartósságban döntetlen a dolog, akkor 3 év garival bevállalom az Asrockot. -
ricsi779
csendes tag
válasz
Milka 78 #89567 üzenetére
Na és az AsRock X470 Master SLI? Nem olyan nagy probléma ha nagyobb a csipszett. Legalább ha később akarom bővíteni legyen rá lehetőségem. Azért Gst akarok egyenlőre mert nem olcsók a kártyák és gondoltam így egy időre nem lesz vele gondom.Az AsRockal mik a tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest