- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
miresz #44096 üzenetére
Nem egy darabról van szó, ha minden igaz cserélték a lapot, és mindkét lappal ezt csinálja, míg a másik két gyártó lapjával nem adódott gond. Ettől tartottam, hogy valahogy nem megy az Asrock lappal a kártyám, ezért is akartam volna más márkájú lapra cserélni, de hiába írtam kétszer is mailben ezt. Tegnap jött a mail, hogy átadták a futárnak...
Amúgy az Msi, mint márka valahogy nem csábító, mondjuk az Asrock se volt túlságosan, de nagyon dícsérték a gépösszerakós illetve más topikokban is a lapot, amúgy jó is lenne, de nálam, így nincs esélye. (a hangkártya a drágább, úgyhogy a lapnak kell alkalmazkodnia
)
-
Zsebröfi
tag
válasz
miresz #44010 üzenetére
Csak alaplapra?
Az egészre úgy kb. 60-70.00 lenne. Ebből kellene kihozni egy alaplapot, videokártyát (de integrált is jó), ramot, házat meg egy vincsit.
Olyan szemmel kellene az egészet, hogy később tudjam bővíteni, ha lesz pénzem erősebb procira meg videokártyára.
Lehetetlent kérek? -
Vartanus
őstag
válasz
miresz #43938 üzenetére
+/- 1-2000 de nem több.
Memória 2gbos 1333mhz már 2500ért kapni,aprón néztem sempron 145-ös procit 4000ért..csak alaplappal vagyok gondban..mondjuk most van egy Athlon X2 4400+ meg hozzá 1gb 800-as ram,szívem szerint megvenném azt az asrock deszkát és ha kell később tudok am3a frisssíteni,csak nem sok pozitívat írtak a minőségére..
-
kovi831
aktív tag
válasz
miresz #43770 üzenetére
A lapon nem bukok, csak a procin, az úgy 25k.Ebből meg lenne a 3850, de nincs kedvem 20 ropiért frankó hűtőt is venni, mikor már van egy freezer 13-as.A i5-re pont elég lesz, mert kevesebb wattból is el van és gyorsabb is.Láttam teszteket, itthonit/külföldit mindegy.
Pont az volt a gondom, hogy egy vga-t csak akkor bírtam kihajtani(Asus gtx630ti), ha felhúztam rendesen az fx 8120-at, akkor meg felment ezzel a hűtővel 80 fokra.Hiába, többet eszik, többet fűt!Apuméknál nem számit úgy a számla, de van amikor torrent miatt napi szinten megy.
Azt ne mond már, hogy ez nem számít!(néha éjjel-nappal) Ez azért ki tud hatni a villanyszámlára.És az is baj az Fx-el(igaz az intelel is), hogy win7 alól nem tudok magokat kikapcsolni, mert UEFI-ből meg tudom oldani, hogy csak egy menjen.De nincs kedvem állandóan indítgatni mikor kell az erő is meg stb.
-
vvega30
senior tag
válasz
miresz #43746 üzenetére
Őszinte leszek, fogalmam sincs milyen árkategóriára gondoltam...
De mivel ez proci tudtommal a felső kategóriába tartozik, gondolom nem egy 10k-s lapra kellene tenni.
Húzni nem szeretném, ez a hajlamom kimerült anno a celeron 300-nál
Összegezve: van kb 60k "felesleges" jó magyar valutám, de ebből még be kell szereznem 8gb ramot is.
Szóval olyan 40-45k a felső határ. Persze nem baj ha marad egy kis sörre is.Köszönöm.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #42835 üzenetére
Hopp a PCX-en tényleg jó árban van. +1 Nem gondoltam hogy van még ilyen olcsón ....
(#42836) sg22
Egyértelmű hogy a modernebb lep előnyösebb. Főleg hogy később el akarod adni.Milyen lapot vennél szívesebben egy modern USB3/SATA3-al ellátott 3év garanciával rendelkezőt vagy 0évvel .....? Szóval +1 az új lapra.
Amit miresz javasolt Asus M5A97 R2.0 lenne a legjobb már a +1év garancia miatt is.
(#42837) detroitrw
Milyen CPU lesz benne? -
Perillustris
senior tag
válasz
miresz #37720 üzenetére
Bár végül nem az általad ajánlott lapot vettem meg, mert - mint írtam - már kifutott, azért azt meg kell jegyeznem, hogy dicséret illeti annak tervezőit, hogy a SATA csatlakozókat a lap szélére rakták, így a videókártya jó eséllyel nem fedi azokat. Ha valakinek nincs 90 fokos végű kábelje, jól meg is szívja egy ilyennel. Úgy látszik, a többi gyár mérnökei csak elméletben raknak össze gépeket.
Más: minden összedugva, minden szép. Azt leszámítva, hogy a bal és jobb első hangfalakat nem bírom megszólaltatni. A középső és a hátsók szólnak, a bekötés jó, megcserélve a hátsóval működik, tehát a hangfalaknak nincs baja. A konfiguráció is oké, 5.1. Már újra is telepítettem a Realtek driver-t is, de hiába. nem értem, mi lehet a gond. Tipp?
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #36916 üzenetére
Még az alsó kategóriás Ivy-k nem jöttek ki ...
Azért ahhoz a konfighoz egy normális hűtő sem árt. Azzal együtt meg hol is az olcsóság?
Annyiból meg I5 -öt vesz.De azért nem olyan egyértelmű melyik is a jobb vétel [link] , [link] másképp mindenki azt ajánlaná.Ezért is írtam hogy írjon a milyen gépet vegyek topicba és írja le .... és mire is használja a gépet. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
miresz #36801 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, akkor szűkült a kör, két lehetőségre:
ASrock 870 Extreme R2.0vagy
ASUS M5A97Az ASUS-ban újabb chipset, ezen kívül van valami érdemi különbség, ami miatt megéri az árát? Ahogy írtátok, az ASrock jó lap kis tuninghoz. Egyébként mindkettő megbízható?
FX-4100 procihoz kicsit húzni, esetleg később FX-8120-hoz kellene, de szerintem ezeknek mindkettő megfelel.Segítségeteket köszönöm.
-
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
miresz #36802 üzenetére
Hát ez az Asus szerintem visszalépés lenne a chipkészletével,illetve a hd3000-es radeonnal.
A másik kettőben meg nincs integrált VGA
Egyébként sem nagyon akaródznak más fajtára cserélni,holnap mehetek érte,de már a szerviznek jeleznem kellett volna,hogy másikat akarok blabla...
És ahogy elnézem nem is nagyon tudnék náluk miből válogatni.
Hogy milyen hiba volt azt pontosan nem tudom, annyit mondtagk VGA.
Először olyanokat csinált,hogy az egész képernyő piros lett, meg felül megjelent egy csík,meg ilyenek kicserélték.
Itt meg egyszer csak elkezdtek akadozni a videók és egyszer totál "összecsúszott" a kép.
Asrockot nálam leszerepelt.
Végülis elvagyok vele így hogy félévente újat kapok,csak mégis... -
Rambi
tag
válasz
miresz #36771 üzenetére
köszi, én is ezeket nézegettem.
Számotevő különbséget én nem látok köztük. Szerintem ez lesz a választásom: Gigabyte GA-970A-UD3
Egy vga menne bele, egy sata3 SSD + sata2 vincsi. Ugye a sata2 és sata3 portok megegyeznek és a gép felismeri automatikusan a sata3masat, vagy biosba kell állítani?
Tuningbarát lap? megbízható? esetleg vmi vélemény? -
balpis
őstag
válasz
miresz #36686 üzenetére
azt tudom, de ha igaz, akkor nem mindegyik melé. Ugyanis erősebb igp van egy A6 és A8-ban, mint egy A4-ben. Az A6 és A8 az még megy 6670-nel. De az A4 mintha max. 6450-nem menne dual-graphics módban. A dobozán legalábbis csak ez szerepel.
(#36689) Laybee: sata-IDE átalakító nem jöhet szóba?
-
Zadia
senior tag
válasz
miresz #36672 üzenetére
Gondolj bele mekkora előrelépést jelentene neki már ez is a 2.0GHz-es Cerka proci + 768MB DDR ram + FX5200-as vga helyett.
Heroes 5, Medal of Honor régebbi verziói. BF Vietnam meg ilyenek.
Egyik ismerősömnek van integrált 6150SE lapja és ő is játszik azzal a géppel.Igaz nem high beállításokon.
-
Silentfrog
veterán
válasz
miresz #36582 üzenetére
Igen tudom,hogy összel jön az Fm 2 de az még soká lesz.
Lehet,hogy maradok akkor az eredeti 7770 nél,ha azt mondod,hogy kevés bár 3.8-4 ghzen Szerintem elég lenne de ez most nem is fontos,mert nem veszek kártyát,mivel alig játszok.
Esetleg nem mérted a te procidat alulfesszelve,hogy mennyit fogyaszt idle? Nálam az a sok,mivel net ,munka ,film,tv is a gépről megy.
A Phenomomat 1.3 helyett 1.15 volton is csak 10watt minuszt hozott,terhelve 30 wattot,igy nem mennék bele a fesz.csökkentéses 6 magos prociba,ha nincs konkrét szám,hogy mit hoz a konyhára. -
Silentfrog
veterán
válasz
miresz #36580 üzenetére
Igen,meggondoltam,vid.kártyát sem veszek várom,hogy egy kicsit beessen az ára a 7850 nek elrakom a pénzt rá.
Az idle fogyaszás 40watt,kb egy szinten van játékokban a i3 2120-al,és nem kell feszültségekkel játszanom mit a bullokkal,hogy ne egyen sokat.
A régi 925 szintjét hozza igy lett a a 3870k. 2 évig úgyis elég lesz netre nagyobb felbontásba meg úgyse a proci "tornázik"Rajtad kivűl mindenki lebeszélt a bullról,másik forumon meg az Fm 1 ről. Intelhez meg egyből kell a kártya,mert az integráltal még a Heroes 3 sem megy !
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #36483 üzenetére
Próbálom elfogultság nélkül nézni/ajánlani a lapokat de ha olyan kérdezi aki hajlandó megfizetni a (szerintem) minőségibb lapot az Asust ajánlom szinte biztos.Ha meg fontos az anyagi része fontosabb az Asrock a tuti befutó legalábbis jelenleg.
(#36505) BearZak
Alaplap és CPU részről is ok [link].
És igen 3. generációs a I7-3770K.
De ahogy sos456 írta ha lehet inkább Z77-es chipset-es lapot nézz. -
tranceplanet
addikt
válasz
miresz #36427 üzenetére
Ja mATX kell neki. Jó az az MSI, színben is passzolni fog hozzá
-------------------------------------------
(#36426) Ł-IceRocK-ŁAzt modják a szakik, hogy 4,2GHz-ig kb. minden tuningos lapban mennek ennyit a procik.
Viszont az olcsóbb lapok (4+2 VRM) 4,5 GHz körül már drop-olhatnak. 4,5 GHz-től felfelé már 8+2 fázisú VRM-et ajánlanak minimum az okosok, itt jönnek képbe a 35-40e és drágább lapok.
Persze az extrémebb tuning a procitól is nagyban függ. -
tranceplanet
addikt
válasz
miresz #36418 üzenetére
miresz, abban csak a turbó fog menni, húzni nem tudod majd benne.
Vegyél inkább egy Z75/Z77 lapot, abban húzhatod.
kb. 4,2GHz-ig:
ASROCK Z75 Pro3
ASROCK Z77 Pro3
ASROCK Z77 Extreme4-M
ASUS P8Z77-V LX
ASUS P8Z77-Mkb. 4,5GHz és felette:
ASROCK Z77 Extreme4
ASUS P8Z77-V LE
MSI Z77A-GD65
ASUS P8Z77-V-------------------------------------------
(#36419) Ł-IceRocK-ŁÉn is az első lapra szavaznék. Viszont tuningolni K-s procival majd csak Z-s lapban lehet.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #36046 üzenetére
Mondjuk akkoriban sem volt minden eszközzel gebasz ez igaz ......
(#36047) _t0Mi_ v
A CPU-t több fázissal táplálják (az első szám).
Azért jó a több fázisú CPU tápellátás mert minél több fázis van, annál stabilabb a feszültség leadás, kisebb a drop (a BIOS-ban beállított és a valós feszültség különbsége), és a CPU foglalat melletti feszültség szabályzók is kevésbé melegszenek.Stabilabb lesz a rendszer ill. a tuning. -
dodopek
addikt
válasz
miresz #32486 üzenetére
Tudom, hogy nem fog menni dualban, de úgy gondolom, hogy 6gb single csak több, mint 4gb dual,nem? Másképp már nem megy, mert 4gb már itt van a polcon, a zsír új ramokat eladni,2x4gb cserélni már sajnos nem fér bele.Tehát vagy marad a 4gb dual, vagy 6gb single. Szerintetek?
-
gabor128
aktív tag
válasz
miresz #32482 üzenetére
Értem.
Most procira is kevés a keretösszeg. szóval egy sima AM3-as Athlon X2-t simán bele tudok tolni és nem okoz problémát?Egyébként a leírtak alapján komolnak tűnik a lap. Az asrock-tól 1 fapados lapom volt eddig. Szóval inkább msi, gigabyte, vagy asus lapokat nézegettem. Az asrock megbízható márka?
-
Joco175
tag
válasz
miresz #32398 üzenetére
Értem és nagyon köszönöm
Még annyit ,hogy az ASRock-ról olvastam olyat, hogy melegszik uefi-ben vagy ez a gond már orvosolva lett ? És ez az 5 lap közül melyik lenne
a legmegbízhatóbb ? Vagy esetleg 990FX Extreme3 vagy még milyen megbízható lehet ?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest