- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loco7us
tag
Erről a lapról mi a véleményetek? [ASRock] amúgy ez neked is jó lehet adam mert 25 k iponon és CF et is tud csak azt nem értem mi az a váltó SLI és CF között ez csak így működik?
-
Adam333
tag
Hali!
Kérnélek titeket hogy ajánljatok nekem egy jó alaplapot.
LGA-775-ös foglalat legyen benne és 25 ezernél semmiképpen se legyen több.
Nagyon köszönöm előre is, aki az msn címét elküldené annak is örülnék.
Ebben gondolkodtam:
GIGABYTE GA-EP45-DS3L -
A-l-i-e-N
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors válasz érdekelne engem!
ASUS P5KC!!! Ez tudja amit tud! Egy másik ASUS tudásban hasonlo alaplap érdekelne engem!!!Köszönöm szépen a gyors válaszokat!!! (remélem gyors lesz )
-
bach22
tag
válasz zsolt1129 #11096 üzenetére
hát napokban akarok újítani gépet, és 33k-m van rá. és amd oldalon kijönne ennyiből: ez a lap+2gb ram+amd x2 5000+. játékra akarom használni, így mondjuk nem lesz annyira izmos, deh majd az új phenom majd ha kevés lesz már ez a proci amit most veszek, majd phenomot szeretnék. csak azt hallottam, h intel prociai gyorsabbak, ez igaz?
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
A közeljövőben alaplapot akarok venni. Se olyan nagy a választék, hogy nem tudok dönteni. Ezért kérem a segítségeteket.OLyan AMD-s alaplapora gondoltam, ami a következőket tudja: támogatja a négy magosokat, nem baj, ha lehet tenni bele két videokarit, és támogassa a legújabb amd procikat. kb 20-30k között. ja és legyen benne tuning potenciálKlaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
metre1
tag
Sziasztok!
Jövőre szeretnék egy erősebb gépre beruházni:
amd - intel változata is érdekel
Ami adott: chieftec 450W táp, Galaxy 9800GT.
Amire nincs szükségem az hogy sli/crossfire benne legyen.
Szeretném ha alaplap tuningpotenciálban megfelelő legyen és duplamagos procit tenni ami kihajtja a 9800GT-t. Játékok: COD4-CODAW ami jól fusson.
Vista x32 lesz betervezve alá.
Javaslatokat várom ebben a formában:
alaplap+proci+memória kb. árSamsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
Agyasima
őstag
Alaplap kérdés:
GA-EP35-DS3 -nak van esetleg olcsóbb alternatívája más gyártótól? MSI P35 Neo-F /iP35/ esetleg?
GA-EP35-DS3L miben különbözik tőle? (Az árán kívül persze.)
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Egy Gigabyte Ga 73PVM-S2 (rev1.0) típusú lapról mi a vélemény?
Majdnem 3 év garival, 0km-esen tudnék hozzájutni 10k-ért.
Érdemes a jelenlegi proci+lap kombómat egy ilyen lapra meg egy E6400-ra cserélni?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Blaze71
őstag
válasz opera11 #11072 üzenetére
Szia!
PCI-E 16x csatiból mindegyik mostani lapon van egy, de a CrossFire lapokon 2, 3, esetleg 4 is van. Ettől lesz CrossFire. Viszont szerintem Intel alá nem sok CrossFire alaplapot találsz. Igaz, erre nem esküdnék meg, de a CrossFire inkább AMD alatt jellemző.
Sokan szeretik az ASUS lapokat, de szerintem ASUS, MSI, Gigabyte jöhet szóba az esetedben és abból is legalább P35. Árban nem sokkal több, mint a gyengébb társaik.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
Blaze71
őstag
-
bach22
tag
hali all! szerintetek ez egy jó lap? MSI K9A2VM-F V2
[link][ Szerkesztve ]
-
zeeephura
csendes tag
Szasztok!
Köszönöm a segítséget megfogadom a tanácsaitokat!
-
ATISoft
tag
Üdv mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, ugyanis asszony gépe készül megadni magát és egyelőre elméleti síkon tervezünk egy gépcserét nála. Jelenleg egy ASUS P4V8X-X lapja van egy 2,6-os celeronnal.
Ami fontos lenne az új gépnél:
Megbízhatóság és stabilitás.Tuning nem jön szóba, tehát ilyen szempontok nem érdekesek.
Intel procis rendszerben gondolkodunk, a lényeg, hogy jelenleg egy kis proci kerülne bele, (költséghatékonyság miatt) talán egy E2200-as. Viszont a jövőre való tekintettel jó lenne ha egy izmosabb C2D-vel is elboldogulna gond nélkül. RAID, SLI, meg hasonló dolgok nem érdekesek. A lényeg, mint fent említettem, hogy egy stabil, megbízható rendszer legyen.
Mit ajánlanátok?
-
rum
tag
HALI!
AMD 6000+x2
shapphire hd4670
és 2gb-ram
ez alá mondjátok már meg milyen alaplapot vegyek max 15Ezerig???nem fogok tuningolni.
köszi"Mit keres egy részeg a számítógépben? – A CD-RUM-ot."
-
opera11
tag
Üdv,
rászántam magamat egy gép frissítésre, de az alaplapnál egy picit elakadtam a bőség zavarában. Tudnátok segíteni?Egy Intel Core 2 Duo E7300 / 2. 66GHz / LGA775 / 1066MHz FSB procihoz
egy Sapphire Radeon HD 4850 512MB (esetleg 4830) videókarihoz keresnék alaplapot.
A 6 csatornás hangkari is szempont (bár az kb 99%-ukon van, de azért megemlítem)Néztem ezt a Crossfire dolgot is, (hogy a későbbiekben is tudjam még fejleszteni a gépet) de akkor ahhoz milyen és hány PCI Express csatlakozó is kéne pontosan Csak a 16x-es csati jó? Mert abból csak 1 szokott lenni
A jelöltek:
Gigabyte EP35-DS3L
Gigabyte EP43-DS3L
MSI P35 Neo-FIgazából azt nem tudom, hogy
[ Szerkesztve ]
Vicces aláírás helye
-
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Jelenleg egy E8400 (később valszeg Core2Quad) alá kellene egy jó P45 alaplap 30k körül. Inkább 30-ig, bár ha lenne jó vétel ami kicsit több, de sokkal jobb... szal értitek. Az ár/érték arány legyen jó.
Ajánljatok már lécci vagy 2-3 lapot ami jó, alapon is gyors, és megbízható. A fogyasztás fontosabb szempont, mint a maximálisan elérhető tuning eredmény. Nem tervezek 2 vagy több kártyás rendszert. -
Rawlings88
csendes tag
Idokozben atpartoltam ehhez [link]
-
Rawlings88
csendes tag
válasz FireKeeper #11066 üzenetére
okes koszi, nem kell az extra ficsor a lenyeg, hogy jo legyen, ehhez gondoltam negy darab egy gigas "OCZ REAPER HPC DDR2-1150 PC2-9200 CL5"-t, velemeny?
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Rawlings88 #11064 üzenetére
ha nem kell a sok extra fícsör és/vagy nem akarsz egy csomó pénzt a kukába dobni, csak úgy, akkor sztem bőven elég a p45 (vagy nézd meg a gigabyte-okat is)
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
N-vidi-A
őstag
válasz misirulez #11063 üzenetére
szerintem Ipon, nem az a kamus bolt, es lathatod, 40k!
a tapban most neztem en is a tesztet, a 400w-os corsair valoban eleg, es hat na, csak ujabb fejlesztes!
Es ha tegyuk fol, megveszi az e8400-et, es a p45-os deszkat, akkor ugyis lesz tuning , ki ne tuningolni!
Igyhat a tapot elismerem, az valoban jobb dontas, ha a corsairt veszi, de en a laphoz + cpu-hoz + valami tuningbarat ramhoz jobban ragaszkodnek!
A tanacsot ingyen adom, nem kell mindenaron megfogadni, csak joszandekbol teszem!
(az utolso mondatra reagalva )
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Rawlings88
csendes tag
Sziasztok,
Tudna valaki segiteni a ketto koszul melyikkel jarnek jobban? MSI x48c vagy MSI P45d? egy e8400-vel lesz, es tuningolni szeretnem...
koszi!
-
misirulez
senior tag
válasz N-vidi-A #11058 üzenetére
Sajnos van egy ilyen kötekedős, rossz szokásom sorry nvidia.
Ha nem lesz tuning akkor, minek P45?
Ram szintén miért kell drága ha nem lesz tuning? Jó a sima egyszerű 2gb-osból kettő.
4850-et nem lehet kapni 40-ért inkább csak 45-ért rfernciahűtőset ami zajos és melegedik (linkelhetsz nekem árgépet vagy olcsobbathu-t is de azok mind kamuk...) Helyette inkább 4830, ami már van 30e-ért és durván 10 százalékkal gyengébb csak nála, és a sapphireon alapból egy nagyon csendes hűtő van ami valóban jól hűt is, úgyhogy a 4850 semmiképen sem hoznám ki most ár érték bajnoknak, persze ha barátunk minden áron sokat akar költeni vehet azt is, én csak konkrétan az ár érték arányra ütöttem fel a fejem.
Tápegységből pont most hozták ki különösen ajánlottnak a Corsair kisebbik tápját, ami ide bőven elég, és ugyanolyan áron van mint a chieftec.
A kérdésemet se felejtsétek, de inkább Gyurit kérdezem, több év után úgy vettem észre, hogy ő az egyetlen aki normális tanácsokat tud osztani, ebben a topikban...
-
FireKeeper
nagyúr
-
N-vidi-A
őstag
válasz zeeephura #11054 üzenetére
Hali!
Na akkor szerintem!CPU:
En egy e8200 v e8400-at ajanlanek procinak, ez ugyan csak 2magos, de nagyobb orajelen, es nagyon tuningbarat procik, igy elegge fol lehet javitani a negymagos szintjere!ugyan tomoritesben es konvertalasban jobb a 4magos cpu, de jatekban, es hagyomanyos alkalmazasoknal jobb a 2magos, de nagyobb orajelu CPU! ( e8400 40k)
Lap:
GIGABYTE GA-EP45-DS3P ezt ajanlana, P45 chipset, minosegi Gigabyte lap, tuningban sem rossz, es a korites is eleg! ( kb 32k)
Ram:
2x2GB, CSX, GEIL 1066mhz , jol tuningolhatoak ha kell, de viszonlag normalis aron! (kb 20k)
VGA:
Sapphire Radeon HD4850 512MB PCI-e, most ez az "isten", ar/teljesitmenyben tuti! (kb 40k)
HDD:
500gb eleg, WD, vagy Samsung az ajanlatom ( kb 14k)Tapegyseg:
Chieftec GPS-450AA-101A , minosegi tap, nagyon jo, csendes! (kb 12k)
Gephaz:
erre sajnos nem maradt penz, de egy jo bananosdoboz csodakra kepes
A nem, izles szerint, olcson szep hazakat lehet venni!
Ez szerintem valamivel egy utosebb konfig, 160k korul!
[ Szerkesztve ]
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Gyuri27
félisten
válasz zeeephura #11054 üzenetére
Na:
Ha nem tuningolod, akkor nem kell 8 rugós venti. Elsőre jó a gyári.
Ház minimum COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite (kb 8k az ára) Ne feledd kell a szellözés a nagy procihoz. Amúgy mindegy mit veszel izlés dolga (ph-n van teszt a házról, ha érdekel).
Táp: remélem nem azt a hulladékot akartad használni amit a házhoz adnak! GIGABYTE Superb 460W ez kell neked kb 10k.
Az a lap talán nem is kezeli a phenomokat. MSI KA790GX 24k, GIGABYTE GA-MA770-DS3 20k. Ezek jók is.
Vga: azért nem érdemes 38k körüli összeget fizetni. MSI R4830-T2D512-OC 35 és egy pöttyet gyorsabb ill [link] . Ha 3870-t akarsz azt vedd olcsóbban. POWERCOLOR HD3870 512MB DDR4 29 pénz.
HDD SAMSUNG 640GB 7200rpm 16MB SATA2 kicsit drágább csak 3k. Ha nem fér bele akkor WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 15k.
Ram: hamár kingmax legyen 1066-s nem sokkal drágább. De elötte a lap totyikjában meg kell kérdezni mi a szitu. Ugyan van amivel megy, van amivel nem.
Ennyi. Számolj.misirulez: van az. Pl az ipon-ba.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
misirulez
senior tag
Hello!
Egy ismerősömnek kéne, E2160 alá a lehető legolcsóbb relatíve tuningos alaplap.
P5b-re gondoltam, mert nekem is volt olyan, és tényleg tudtam vele "érdekes" dolgokat csinálni, de sajnos már nincs sehol. Ha valahol mégis ki van írva akkor tévesen...Ha valaki tudja a megoldást ne habozzon.
Előre is thx.Üdv
Misi -
Gyuri27
félisten
válasz C in LINUX #11053 üzenetére
A giga p35-s lapok nem rosszak, sőt. De ez a rakás elő és utótag a gigánál bonyolitja a helyzetet. Ezér a lap totyikjában nézz körül. Megmondják a pontos tipust ami frankó. Ill ott rákérdezhetsz arra is, hogy milyen ramokat szeret.
Amd - Radeon - Ryzen
-
zeeephura
csendes tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt vagyok és mivel nem igazán vagyok nagy guruja ennek a témának, a ti segítségeteket szeretném kérni! Összeállítottam egy gépet de kíváncsi lennék a véleményetekre hogy szerintetek változtassak-e valamin esetleg tudok-e spórolni valamin.
A gép főleg játékra, videó konvertálásra és fényképekkel kapcsolatos munkákra lesz használva, (viszonylag sűrűn futtatok egyszerre több programot)
Szeretném hogy a főbb és drágább cuccok legyenek igazán jók benne mert a többit később könnyebb lesz cserélni ha muszáj lesz...kb. 150-160 ezret tudok rászánni de minél kevesebb annál jobb
Proci: AMD Phenon 9650 X4
Vebti: Cooler Master GeminiII
Ház: MERCURY KM82 450W IVORY
Alaplap: MSI K9A2 Platinum
Videókártya: Sapphire HD3870 512M Ultimate GDDR4
Vinyó: Seagate 500GB 32MB SATA2
Memória: Kingmax 2GB DDR2 800MHz *2
Előre is köszönöm a segítségeteket és bocsi hogy ilyen sokat írtam.
-
C in LINUX
csendes tag
GIGABYTE GA-P35- S3G
Ez jó lenne hozzá esetleg? Vagy valami jobb ötlet?
Gigabyte ep35-ds3, E7300(AC Freezer 7 Pro), CSX 4GB Overlocking CEC 800MHz Kit, Sapphire HD4670 512MB, Gigabyte Superb 460W
-
C in LINUX
csendes tag
Helló!
INTEL Core 2 Duo E8200 2*2.66 GHZ - 6MB
Ehhez a procihoz milyen alaplapot ajánlanátok???
20.000 Ft körül legyen ha lehet!
Köszönöm előre is!Gigabyte ep35-ds3, E7300(AC Freezer 7 Pro), CSX 4GB Overlocking CEC 800MHz Kit, Sapphire HD4670 512MB, Gigabyte Superb 460W
-
Gyuri27
félisten
válasz C in LINUX #11049 üzenetére
GIGABYTE GA-MA770-DS3 ez is épp 20 alatt van (a többi drágább).
Amd - Radeon - Ryzen
-
14adam
addikt
Hello
Nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy olcsó szerverlapot szeretnék venni,és nemtudom milyet vegyek Feltétel : 754-es vagy 939-es proci.Inkább sd-ramos legyen.Az mind1 hogy milyen chipset van rajta.Csak olcsó legyen olyan 15k körül vagy annál olcsóbbanszerk: használtan legyen annyi körül
[ Szerkesztve ]
-
C in LINUX
csendes tag
Helló!
Várom a további javaslatokat még!!!!Alaplapot szeretnék venni!
Procim: AMD Athlon 64 6000+ AM2 X2 Dualcore Box
Memória: kettő Kingston DDR2 800MHz 2048MB RAM
milyen lapot tanácsoltok?
Tuningolni nem szándékozom, ezért 15000 (max. 20000Ft) körül gondolkoztam! Segítsetek!!!!!!!!
Videókártyám jelenleg: NVIDIA GeForce 6600 GT (128 MB), de valószínűleg veszek egy jobbat!GIGABYTE GA-MA790X-DS4
GIGABYTE GA-MA74GM-S2H
GIGABYTE GA-MA78GM-DS2H
GIGABYTE GA-MA78G-DS3HEsetleg ezek közül melyiket ajánlanátok? De ha van jobb ötlet kb. ebben az árban akkor szívesen fogadom azt is! Fontos lenne!
Gigabyte ep35-ds3, E7300(AC Freezer 7 Pro), CSX 4GB Overlocking CEC 800MHz Kit, Sapphire HD4670 512MB, Gigabyte Superb 460W
-
epidemic
tag
válasz shteer #11045 üzenetére
Akkor lehet az fog dönteni, hogy milyen procit veszek. De gondolom az újabb processzorokat mindkét fajta alaplap ugyanúgy támogatni fogja. Habár a gigabyte-nak jobb a dizájnja inkább hajlok az asus-ra 3 év garanciával. Meg a gépet úgy is csak "begombolva" látom!
De visszatérve a chipsetre, asusnál is láttam Intel-t, VIA-t, SIS-t, nvidia-t. Vagy maradjak az intelnél?
"Ami nem öl meg, az erősít!"
-
epidemic
tag
válasz shteer #11043 üzenetére
Így első ránézésre a nem sok különbséget látok asus és gigabyte között, ugyanannyi ram kapacitás, 16x PCI. De teljesítményre? PL az asus chipsetekhez egyáltalán nem értek.
Mindjárt keresek egy összehasonlító tesztet, hátha van.Vagy ez is olyan, mint személyautónál, hogy azonos kategóriában megegyezik a felszereltség és a teljesítmény, csak az a kérdés melyik kaszni tetszik jobban?
-
shteer
titán
-
epidemic
tag
Sziasztok!
Jövőre nagy valószínűséggel én is veszek alaplapot + procit (sokak tanácsára megvárom hogy január után essenek az árak), de tanácstalan vagyok milyet is vegyek.
Elképzelés persze van. Mindenképpen Inteles lesz a kicsike, elnézést azoktól akik az AMD-re esküsznek. De a rengeteg márka közül melyiket? Milyen különbségek vannak az egyes árkategóriák között (legyen pl 20k-30k) az ASUS, Gigabyte, MSI alaplapok között?
Mostanában elég vegyes tapasztalatokat olvastam az ASUS-ról, bár nekem eddig nem volt hozzá szerencsém. A legelső P4-es konfigomban Canyon lap volt (6 évet bírt) most pedig AsRock van, ami ugyan mondjuk közép kategóriának, nekem eddig megfelelt, de mára ideje fejleszteni. Ugyanakkor néztem ezeket az nvidia-s chipsettel rendelkező lapokat. Namost ezeket érdemes venni, és egyáltalán van 20k körül? Egyszerre sok a kérdés...
Elsőre talán válasszuk ki a márkát! Tehát ki mit javasol?A konfigom az adatlapomon, a memória, és a 9500GT marad. Tápot ugye már elkéstem cserélni, de persze az is új lesz.
+ kérdés: ezek együtt szerintetek mennyit érnek ha eladom (feltétlen baráti árra gondoljatok, havernak lesz) AsRock 775Dual-880PRO, Intel Celeron D 2,66GHz (331), Codegen 400W táp, nvidia GF 6200 TC PCI 256Mb. Én 15000 körül gondoltam.
Előre is köszi aki végigolvasott!
-
fsztm174
csendes tag
Intel Core 2 Duo, AMD 64 X2 5200+ or AMD Phenom proceszorokhoz milyen alaplapot ajánlotok?
-
törölt tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném: Intel CoreDuo 6400-as típusú procihoz kellene alaplap, úgy 20 e körül, vagy asus vagy msi. Mit ajánlotok?
Előre is köszönöm.
-
nagyúr
válasz pachito #11036 üzenetére
1 slotba max 1GB-ot tehetsz, plusz, ha a 4. slotba 1GB-os modult pakolsz, akkor valszeg nem lesz DC.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
pachito
őstag
Bocsánat, még annyit, hoy most van 3x 512 mb ramom, ha szeretnék melléjük venni még egyet a 4. slotba, milyet tehetek be? Ugyanúgy 512 mb-osat kizárólag, vagy 1x1, vagy akár 1x2 gigát is?
üdv
[ Szerkesztve ]
-
pachito
őstag
Hali!
A kérdésem csupán annyi lenne, hogy az alaplapom, ASUS P5L-1394 hány mhz-es ramokat támogat? Én nem nagyon értek az ilyesmihez...
köszi,üdv
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz C in LINUX #11031 üzenetére
Ha komolyan űzöd a tuningot, akkor sztem 790X a te északid, de ez szigorúan személyes vélemény, mivel elfogult vagyok tuning irányában...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
C in LINUX
csendes tag
GIGABYTE GA-MA790X-DS4
GIGABYTE GA-MA74GM-S2H
GIGABYTE GA-MA78GM-DS2H
GIGABYTE GA-MA78G-DS3HEsetleg ezek közül melyiket ajánlanátok? De ha van jobb ötlet kb. ebben az árban akkor szívesen fogadom azt is! Fontos lenne!
-
C in LINUX
csendes tag
Helló!
Alaplapot szeretnék venni!
Procim: AMD Athlon 64 6000+ AM2 X2 Dualcore Box
Memória: kettő Kingston DDR2 800MHz 2048MB RAM
milyen lapot tanácsoltok?
Tuningolni nem szándékozom, ezért 15000 (max. 20000Ft) körül gondolkoztam! Segítsetek!!!!!!!!
Videókártyám jelenleg: NVIDIA GeForce 6600 GT (128 MB), de valószínűleg veszek egy jobbat!
Várom a javaslatokat! Köszi!Gigabyte ep35-ds3, E7300(AC Freezer 7 Pro), CSX 4GB Overlocking CEC 800MHz Kit, Sapphire HD4670 512MB, Gigabyte Superb 460W
-
nagyúr
válasz laposkutya #11023 üzenetére
Inkább maradj a DDR2-nél... Tuningolni akarsz-e? Amúgy az ASUS P5Q profi lap... Ha fontos a CF, akkor ASUS P5Q PRO...
-
jansto
csendes tag
Sziasztok!
Új alaplapot vennék Core2Duo 7300-hoz, HD3850-hez. Sajnos nincs túl sok időm válogatni a sok chipset meg típus közül, szóval hozzátok forulok segítségért. Főleg Asus érdekel 15ezer forint körül, de max 20ezer!(tuning nem...lényeg a stabilitás) köszi a válaszokat előre is. -
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Szerintetek mennyire alkalmasak a FI új mATX lapjai a tuningra?? És ha választani kéne akkor a P45-öst vagy a GF9400-ast vegyem?? Melyik jobb tuning és stabilitás szempontjából??
Köszi!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
szigo88
csendes tag
Esetleg ez elég lenne?
ASUS M2N68-AM vagy esetleg még ez ASUS M3N78De tényleg rátok bízom, bármilyen tanácsot fogadok!
Esetleg ha tanácsoltok valamit leírhatnátok, hogy miért azt, hogy legyen valami fogalmam róla! Köszi -
szigo88
csendes tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot ajánlanátok ezekhez?:AMD Athlon 64 X2 5400+ AM2 BOX
2X KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz
Geforce 6600GTMostani gépembe egy Chaintech VNF4 (Ultra) ZENITH VE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM) alaplap van! Nem nagyon értek ehhez, de gondolom ez nem lesz jó a fentebb említett cuccokhoz! Segítsetek légyszíves!
Tuningolni nem szándékozom!
Aránylag olcsó legyen, ha lehet!Előre is köszi a segítséget!
-
laposkutya
csendes tag
Üdv!össze akarok dobni egy jónak mondható pc-t!mondjuk:core 2 quad,ddr3,ati radeon hd 4830.nem milliós gépet akarok,tehát földi árakon gondolkozok.
Kinek mi a véleménye,milyen alapot?hol?
Előre is köszi -
PH-User
addikt
Na mind1... Egyébként ASUS P5B Premium lesz a Xeon alá.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
sgergi
veterán
válasz Szkeptikus #11020 üzenetére
Gigabyte p35-ds3, vagy, ha tényleg olcsón, akkor Gigabyte gm31-s2h.
-
Szkeptikus
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, gondolkozom egy új alaplapon, de teljesen tanácstalan vagyok. Szeretnék belerakni egy GeForce 8800 GT-t vagy egy Ati 4850-est, és valami nem túl drága intel Core 2 Duo procit. Fejleszteni később sem akarom, illetve a tuning sem jön szóba.
Extra elvárásom nincs és fontos lenne, hogy minél olcsóbb legyen. illetve nem riadok vissza használt deszkáktól sem. Tudnátok ajánlani valamit?
Köszi!
-
owen23
tag
hí
http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html
-
sgergi
veterán
válasz Goreman #11017 üzenetére
1. Igazából nincs semmi baj az Asusokkal sem, csak ne belépőszintet vegyél, mert az eléggé legagyisodott mostanában, középkategóriában teljesen jók. Mindenkinek kb. egyéni ízlésére van bízva, hogy milyen lapot vesz, ÉN a Gigát támogatom.
2. Egyelőre elég a ddr2 is a mostani procikhoz, persze új procikhoz meg csak ddr3 lesz jó, mert integrált memóriavezérlő csak azt tudja majd kezelni. Most még drágábbak és nem sokkal fyorsabbek a ddr3-as ramok, de esnek elég komolyan az áraik.
3.A proci majd befolyásolja a memóriát is. Nehalem már kapható, még csak a felső kategóriás cuccok jöttek ki, de túl nagy áresés nem volt a lejjebbi kategóriában. Jönnek az AM3-as AMD procik is, itt figyelni kell, hogy melyik régebbi alaplap támogatja, vagy újat kell venni. Náron jönnek a Nehalem középkategóriás cuccai, mire nálunk lemennek az árak szerintem nyár vége felé leszünk. Azt neked kell kitalálni milyen erős konfig kell, csak ahhoz tudod eldönteni milyen procit (gépet) vegyél.
4. Megint a procitól is függ, de mivel nincs tuning, én egy Giga p45-ds3-at javasolnék most. (esetleg p35-ds3), de ezek Asus megfelelőjét is veheted. NYilván az alaplap egyik legmeghatározóbb része maga chipset.[ Szerkesztve ]
-
Goreman
csendes tag
Sziasztok!
Kernek egy kis eligazitast. Jo ideje nem kovetem a computer temat es sajna van nehany sotet folt ahogy igy most olvasgattam. Nem a kozeljovore tervezem a gep frissitest, de szeretnek addig informaciot gyujteni, hogy ne sülthalkent alljak majd neki.
* Sokan dicserik a Gigabyte lapokat es szidjak az ASUS-t. En 11 eve csak asus-t veszek es maradektalanul megvagyok elegedve az alaplapjaikkal, igaz sosem tuningoltam oket. Szempont a megbizhatosag es tartossag jo ar-ertek arannyal. Melyiket ajanlanatok inkabb?
* Milyen memoriara erdemes ragyurni? Azt olvastam, hogy jelenleg boven eleg a DDR2 (felteve ha nem akarok agyba-fobe tuningolni). Merthogy nemsokara valami proci-socket valtas lesz es addig a 3-asokat nem igazan hajtjak ki a gepek erdemben. szal DDR2 vagy DDR3?
*Ja, igen az uj foglalalt! Olvastam, hogy jon a Nehalem tema nemsoka es elbizonytalanodtam. Alapvetoen arra gondoltam,hogy veszek egy bivaly 775-os lapot eseleg egy 2 magos procival es idovel szepen felhoznam a konfigot. Erdemes-e ezt az iranyvonalat tartani vagy varjak meg, mert ugyis borit mindent az uj foglalat? Es ha megteszi, szerintetek erdemes tovabb varnom par honapot mig beallnak a Nehalem arai vagy repuljek ra 775 max konfigra (merthogy gondolom annak az ara esni fog az uj socket miatt) ?
*Es akkor az orokzold kerdes. Milyen lapot ajanlanatok most nekem? Nezegettem ezt-azt, de igazabol csak csapongtam kozottuk. Biztos, hogy tuningolni nem akarom, sem integralt VGA nem kell es igazabol azt se tudom miert kene nekem 2 integralt LAN (de mondjuk az a legkevesebb). Sztem crossfire sem kell szal eleg az egy PCIe2.0 slot is. Mi a helyzet a chipset-ekkel? Erdemes azok alapjan valogatni az alaplapok kozott?Ennyi lenne Jo hosszura sikeredett
Ha nagyon alapveto hulyesegeket kerdeztem volna, akkor lecci kuldjtek nehany linket ahol csiszolhatom az ismereteim, illetve ha valaki vette a faradsagot vegigolvasni es valaszolni nekem akkor Neki elore is koszonomSzolidaritas
-
PH-User
addikt
Üdv! Milyen tuninglapot tudtok ajánlani Xeon 3040 (E6300 asztaliban) alá olcsón? Cél az 3.2GHz lenne. Köszönöm a választ. Üdv.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
spae
aktív tag
ASUS M3N78-EM AM2 3 ÉV (19K)
ASUS M3N78-PRO AM2 3 ÉV (24K)
Ér a pro annyival többet?
Ebben a lapban mennek a DDRII 2GB 1066 CORS.DOMINATOR TWIN2X C5D modulok, van valakinek esetleg tapasztalata?
És később elvileg AM3 procik mennek majd bele, ha mindsen jól megy elvileg menni kell benne?! Ugye?? -
Benhill
senior tag
Quad tuninghoz, meg sli-hez milyen lapot ill. ramot ajanlotok?
-
Nzothan
tag
hellótok
phenom alá mindenképp olyan alaplapot érdemes venni ami HyperTransport™ 3.0-as??
-
lsc
nagyúr
-
Abdulh
csendes tag
Egy HD 4870 kártyához meg egy E7300as procihoz elég egy MSI P35 NEO-F alaplap vagy inkább egy MSI P45-öt vegyek?
Vagy milyet érdemes megvenni 20e körül? -
spae
aktív tag
Azért kérdem mert most is nvidia van és nincs gond vele. Az AMD Black edition proci órajel állítása nem nagy tuning!
ASUS M3N78-EM vagy Pro lenne a kiválasztott,bele AMD 6000X2, vagy 6400X2, esetleg AMD 5400X2 BLACK ED, melyik lenne a jobb választás?
2X DDRII 2GB 1066 KINGSTON HYPERX CL5 2X9K vagy
2X DDRII 2GB 1066 CORS.DOMINATOR TWIN2X C5D 2X10K ezekkel a memóriákkal nem lenne gond ugye? -
spae
aktív tag
Hali!
Ezeket a lapokat nézegettem:
ASUS M3N78-EM AM2 19K
ASUS M3N78-PRO AM2 24K
ASUS M3A78-EM AM2 20K
ASUS M3A78PRO AM2 24K
esetleg MSI KA790GX AM2 24KEredetileg Asust, néztem NVidia chipsettel, hacsak nagyon nyomós érv nincs ellene maradnék e mellett (tuning nem hiszem, hogy lesz)?!
Ajánlották nekem a Gigabyte 790GX lapot is, de ahol venni fogom ott nincs, csak GIGABYTE MA790X-DS4, 23K-ért, esetlkeg ez jöhet szóba még!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest