- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Köszönöm, minden tiszta
Én is ezt terveztem, ahova most bejön az utp és kettéválasztódott telefon és netre, oda szeretném a dobozt, ott van egy hármas elosztó is. E mellett ment el az eddig koax is, így a lakáson belül nálam sem lesz feldúlva semmi.
Ja de, azért kell egy erősebb router
, van egy elfekvő 3011-em, most ez lesz beállítva.
-
bacus
őstag
nem csak segiteni tudok, de meg is tudnám oldani a feladatot, egyetlen pici hiba, hogy ha én oldom meg, akkor azt le is számlázom
Ha a w12 előtt ülsz, deritsd ki, milyen virtuális futtató környezet van, vmware, virtualbox, vagy ms virtualpc (vagy minek is hivják most) Kinyitod, és megnézed a virtuális gép beállitásainál a hálókártyát, hogy van bekonfigurálva, érdekelne, hogy hogyan is van bekötve az egész. Ha jól értem, akkor van egy w12 gép, amiben fut egy virtuális gépen a router, ide csatlakozik be az internet, meg egy helyi switchen keresztül a többi gép is? (mert nekem is az az érzésem, hogy itt a w12 tűzfala már eleve bekavar. Mondanám, hogy tiltsd le legalább egy próba erejéig és nézd meg úgy is)
Egy rendes routerboarddal lehet jobban járnál hosszú távon.
-
bacus
őstag
Az internet nem korlátozódik csak a fővárosra. A felügyelt routereim többsége vidéken van, sőt több telephelyen még sosem jártam
. /azt csak halkan jegyzem meg, hogy van ahol csak beállítottam a routert, de nem én felügyelem, még vidéki önkormányzatnál is csináltam ilyet./
Ha pc-n van, akkor nem érdekel a cég neve, mert még egyetlen egy pc-n futó éles rendszert sem telepítettem.
A w12 host-on a hálókártya natolva van, vagy bridgeben? dedikált eth portot kapott? Vagy van még telepítve hálókártya a gépben?
-
quby
őstag
Azt azért feltételezem, hogy a tűzfalon van olyan szabály ami az adott portot beengedi, és ez a szbaály jó helyen is van.Ha igen, annak ugy mennie kell. százával használom.
Háát a virtualizált routeros az lehet kicsit más. fogadjunk win7-en fut vmware-ben....Ezesetben a gazda OS, és a vmware is szénné szopathat....még mielőtt a routeros-ig elérne a paketed
-
quby
őstag
Ha jol értem rosszul közelited a lényeget. Ne is portforwardnak hanem dst-nat-nak hivjuk már
Akkor grafikusan:ip/firewall/nat
general->chain:dstnat protokol:tcp dst port:12345 in interface:aholbejössz:
action->dst-nat to address:kamera belsőipje to port ahol a kamera figyel (80?)Igy ha kivülröl az 12345-ös portra jössz, tehát xx.xxx.xx.xx:12345 az rögtön menni fog a "kamera belsőipje":" ahol a kamera figyel (80?)"-ra....feltéve hogy a tüzfal forward láncán átmehet az 12345-re érkező paket..... Nyilván az 12345 cserélhető cicafarokra is (az ésszerűség határain belül)
-
Adamo_sx
aktív tag
Nem a port_forward chainbe kell tenni (ilyen nincs is).
Az alábbi minta portot nem változtat, de értelemszerűen át tudod írni, ha neked az is kell):chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.101 to-ports=51413 protocol=tcp in-interface=WAN dst-port=51413 log=no log-prefix=""
Külső IP-t nem kell megadni, hanem pl. az interface-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Dell Vostro 3520 notebook Core i3-1215U processzorral eladó
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- Prémium Z77 félkonfig - i7-3770K + Asus P8Z77-V Deluxe + Be quiet! hűtő
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15.6" FHD IPS 165Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 P
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest