- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziasztok! nagyon kezdő vagyok szoval bocsi
olyan gondom lenne hogy az arp listába eddig mindig csak egy ( az aktuális ) külső ip jelent meg a belső ip-k elött , de valoszinuleg valamit elszurtam mert ahogy változik a külső ip-m bekerül az új de ott marad a régi is és zavaro hogy van 15 sor külső ip cím , ha esetleg valaki tudná hogy mit pipáljak vissza nagyon hálás lennék , nem komoly probléma csak zavaró
-
-
Sziasztok ! Egy azt hittem egyszerű dolgot szeretnék de mégis elakadtam
Mivel csak 5 gigabit portom van és van 5 100-as is át szeretném rakni az eth1-ről az eth6-ra a wan-t , így nyernék egy gigás portot. Az interface list-ben a wanportot átraktam 1-ről 6-ra . A bridge > portnál kivettem az eht6-ot és beraktam az eth1-et. A dhcp cliensben az eth1-et átraktam az eth6-ra. Elvileg ennyi lenne de nem megy , hogy gyakorlatilag is menjen valaki tudna segíteni ?
-
válasz
bambano #2268 üzenetére
az első részre , hogy gondom lehet belőle most már értem
a kihuzom a kábelt helyett akkor is ugyanúgy elvágom a netet ha lejár a jelszó és egy random generált új lép a helyébe , tehát a két esetnél a második értem hogy gyengébb biztonsági szempontból de ennyi erővel feltörhetik a sima wifimet is de azért csak modernebb
az elsőt én is meg tudom csinálni
a másodikra irányulna a kérdésem , hogy esetleg valaki látott , csinált már ilyet az itteni emberek közül ?
-
válasz
bambano #2264 üzenetére
a törvénytelenség részét még nem látom mert ugye az én elképzelésemben csak addig van netje amig ott van max plusz fél óra , ha lekorlátozom az idegennek azt max ugy tudom hogy lassitom de akkor akinek adom az sem megy semmire mert olyan lassu mint a mobilnetje , ergo nem nyertem semmit , Az adási teljesítmény korlát nem igazán jó mert sajnos nem egy tesco méretű boltunk van
szoval ha éjszaka valaki a kirakat elé áll be tud lépni és nem akarom hogy probálkozzanak bármilyen feltöréssel
-
-
-
Sziasztok
Nem rég vettem egy MikroTik hAP lite routert , igazából meg voltam elégedve az openvrt-vel de gondoltam kiprobálom ezt a felületet és ennyi pénzért egy próbát megért
Ahogy nézegettem egész jó dolgok vannak benne , szerintem ha nagyon összeszedem magam akkor a 10%-át ki tudom használni
Az az ötletem támadt vele hogy beraknám a boltunkba , csinálnék rá egy vendég wifit és ha valakinek kell valami akkor annak megadnám a jelszót , erre a benne lévő hotspot pl egész jó . A kérdésem az lenne hogy valakinek nincs ötlete egy olyan dologhoz hogy ha megadom a jelszot akkor azt ne tudja bármikor használni , gondolok itt arra hogy lejár , uj jelszó lesz automatikusan , stb.. Elöször találtam a beállításoknál egy virtuális wps gombot , arra gondoltam hogy ezt kivülről az üzletben lévő gépről valaki aktiválja és így adjunk ideglenes hozzáférést de lehet ezt a wps dolgot nem tudnák annyira könnyen használni mobilról , Végül arra jutottam hogy inkább olyan megoldás kéne hogy valahogyan egy gombnyomásra ( tehát ne kelljen hozzáértő ember ) lekérni az akutális jelszót , amit megadnánk , ez lejárna mondjuk 2 óra mulva , a rendszer meg generál egy új jelszót . Van ötlete valakinek hogy ez megoldható-e és hogy merre induljak el , esetleg ha van kész szoftver egy download gomb link ?
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobilhasználat külföldön
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged