-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
Igaz nincs túl sok tapasztalatom rendszer üzemeltetésben, csak ötletelésként írom elméletileg. Gondolom irodáról lehet szó.
A "leleményes" felhasználók előbb-utóbb addig próbálkoznak, hogy az egész internetelérést tiltani kell majd vagy épp csak azt a 10-20 oldalt engedélyezni, ami kell a munkához(ezt tapasztalatból írom, nálunk is volt szükség ilyenre).Hogy írjak példát is:
1.Ha már rájöttek a proxy használatára, onnan már csak egy lépés a vpn és azt 80-as tcp porton nem fogod tudni kiszűrni, csak layer7-el esetleg, de erősen felejtős kategória.(nem 100% az eredmény)
2. Megpróbálod kézzel tiltani a népszerűbb proxy címeket(nem 100% az eredmény, felejtős)
3. Megpróbálod a layer7 szűrést proxy, node, tor hasonló szavakra
4. Előbbiek kombinációi(nagyon erőforrásigényes, felejtős)
5. MAC/IP- alapján csak azokon a gépeken lenne net, ami feltétlenül munkához is kell(ez is megkerülhető, ha már leleményesek)
6. Beüzemelhetsz proxy szervert is, de mikrotik mellé nem látom értelmétHa nem lehetséges a munka miatt pár oldalt engedélyezni és a többit tiltani, akkor szélmalom harc kb szerintem.
El kell nekik magyarázni, hogy látjátok mikor-mit csinálnak/néznek és ennek a komplett leválasztás lesz a vége. Más kérdéseket is felvet a dolog, hogyha a dolgozóknak van idejük fb-zni, akkor nincsenek leterhelve/nem jó a munkamegosztás, stb.Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ha sikerül is teljes mértékben leválasztani a dolgozókat az internetről, akkor is semmi sem fogja megakadályozni, hogy ne vegyenek mobilnetet(jó a telefonokat le lehet adatni),de hoz helyette hotspotot/másik saját routert és netezik arról.
Így elsősorban az okot kellene megszüntetni/megértetni az emberekkel, hogy a közösségi média használatnak nem ott és akkor van ideje. Ha nem megy, akkor mehetnek a szankciók. Mást nem nagyon tudok elképzelni, de erre én is kíváncsi vagyok, hogy lehet másképp megoldani.Más kérdés, hogy szabályzathoz kötve és a GDPR-nek is megfelelve, lehetne a céges gépekre monitorkép figyelő softwaret telepíteni/rögzítést csinálni(személyes adat úgysem lehet a céges gépen), amit továbbít nektek. Nem a korábbi évtizedeket akarom felidézni, de ha ez kell elrettentésnek, pl pár iskolában láttam már ilyet működni és hatásos volt. Persze ennek alaposan utána kell nézni jogilag is.
-
bambano
titán
persze, odamész az egy-két júzerhez a szolgálati baseball ütőddel, és felhívod a figyelmüket néhány keresett és megválogatott 4 betűs szó közlésével, hogy ne tegyék.
egyébként amennyire én tudom, windowsos rendszeren az ilyet group policyből böngésző szinten szokás tiltani, nem routerben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Apple Watch series 4 GPS / 1 Hó Garancia / 85% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3694
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 32GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő