- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
adika4444 #13799 üzenetére
Egy valamire erdemes figyelni a wifiwave2 hasznalatanal: a regiobeallitasok macerasabbak es nincsen "fejlesztoi" regio. Azaz, ha neked nehezen mennek az 5GHz savok a telitettseg/doppler radarok miatt, akkor ezzel nagyon szivni fogsz. Ezen felul a 160MHz-es csatornat sem tamogatja jelenleg. Ha megall a halozatod 833mbit-es wifinel, akkor viszont jo dolog a MU-MIMO.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #13789 üzenetére
Milyen switchek konkretan? A queue miatt kerdezem csak, mert a procit terheli, szoval nem biztos, hogy procival birni fogja, illetve a max savszel annyi lesz, mint amennyivel a proci be van kotve a switchbe, viszont a switch portokra is lehet rule-okat rakni chiptol fuggoen. Nekem CRS3xx van, ott van allithato egress/ingress amit a switch IC intez.
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #13784 üzenetére
A modem, vagy a modem foglalata esetleg a BGA forrasztas.
Szerintem igen, szedd ki a modemet, tedd vissza, hatha csak valami korrozio erte a csatlakozokat.
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #13782 üzenetére
Szerintem inkabb a kartyat szedd ki, rakd vissza vagy probald cserelni, mert itt valami nagyon alapszintu hiba lesz, mint pl. erintkezesi hiba. Az ATE0 parancs csak a sorosporti terminal ECHO-jat kapcsolja ki, azaz a fogadott parancsot nem kuldi vissza a modem. Ehhez se SIM, se semmi nem kell, csak az, hogy be legyen kapcsolva a modem.
Esetleg azt tudom meg elkepzelni, hogy elszall a kapcsolat es valamiert adat modban marad, ekkor nem fogad parancsot, de elvileg abbol ki kene ugrania magatol.
-
Reggie0
félisten
válasz
silver-pda #13704 üzenetére
Attol fugg mi a celod. Ha /23-ba tolod, akkor a service discovery konnyebben megy (pl. nyomtatot keresnek a gepek a halon), illetve nem kell routingolni/forwardingolni az alhalok kozott.
Ha filterelni szeretnel a ket alhalo kozott akkor /24 a celszerubb. -
Reggie0
félisten
válasz
silver-pda #13697 üzenetére
Igen ki lehet venni. DHCP snooping-ot a bridge-n be kell kapcsolni, valamint a bridge filter tablaban arrol a wlan interfeszerol tiltsd ki a dhcp-s portokat/protocolokat a forward chainben.
Nem kell kulon bridge, azzal csak extra szivasod lesz es terheli a router procijat feleslegesen.
-
Reggie0
félisten
válasz
silver-pda #13695 üzenetére
Attol fugg melyiken. Ha a sima IP/Firewall-ra gondolsz, akkor odaig az jut el, amivel a procinak dolga van(pl. routing, virtual interfeszre megy, stb. stb..), kulonben a switch IC-n belul marad.
Ha a bridge firewall-ra gondolsz, ott minden forgalom atmegy.- Attol fugg milyen VPN.
- Kulon DHCP szervert raksz arra az interfeszre. -
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #13641 üzenetére
En IPQ4000-res szeriaju cuccokkal hasonlitottam ossze. Az egyik egy CAP AC wifi AP volt, a masik amivel kiprobaltam a Mikrotik Audience (az is IPQ4000-res), a harmadik pedig a CRS326-os szeriaju switchem.
Most nekem egyedul a NAS van bekotve a CCR routerre bondinggal, mert linuxos a NAS es a legolcsobb megoldas a savszel novelesere egy usb-gigabit ethernet adapter vasarlasa volt.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #13639 üzenetére
CCR routeren kb. nulla terheles
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #13637 üzenetére
Nekem mikrotik es mikrotik kozott hibatlanul megy. Elviekben TCP-nel lehet vele problema, ha a linkek kesleltetese elter, mert akkor a megvaltozo packetsorrend miatt elkezdi ujraadni, mert azt hiszi h elveszett.
-
Reggie0
félisten
válasz
Pille99 #13631 üzenetére
Ha visszaolvasol kicsit nemreg sztorizgattam a bondingrol, mert en is jatszottam vele itthon.
Rossz hirem van: switchel neked sosem lesz dupla savszeled. De reszletesebben: a 802.11ad uzemmod ami a mikrotikes switchekben implementalva van a source es target cimek alapjan egy hash tablat keszit es a hash tabla eleme alapjan donti el, hogy a tobb interfeszbol melyiken kuldje az adott csomagot. Tehat ket egyazon pont kozott mindig csak az egyik kabelen megy a forgalom, igy a sebesseg annak a maximuma lesz. Pont-multipon kapcsolat eseten, azaz, ha pl. tobb klienssel hasznalod a NAS-t akkor mar szetosztja a terhelest.
(Alternativakent meg a balance xor-t tudod valasztani layer3-layer4 hash tablaval, igy az ip-cim es port alapjan kesziti a hash tablat, de ekkor is egy streamen nem lesz dupla savszeled, legalabb ket kapcsolatot kell hozza inditani egy geprol a nasra.)
Ahhoz, hogy a sebesseg duplajara novekedjen ugynevezett "balance rr"="balance round-robin" uzemmod kell, ami a csomagokat felvaltva kuldi ki a portokon, a tuloldalt meg felvaltva fogadja. A rossz hirem, hogy ezt csak processzorbol tudja csinalni, mert a switch IC nem tamogatja hardverbol, viszont ehhez gyengek ezek a switchben levo procik. Az elemeleti 1gigabit sem lesz meg, nekem a CRS324-es switchen 700mbit korul tetozott. Es RouterOS kell hozza.Az RB4011-nel varhatoan 40-50% processzorterhelest fok eredmenyezni 2GBit forgalmazas balance-rr uzemmodban, iranyonkent! Azaz, ha mindket iranyban 2GBit forgalom eseten mar 80% vagy felette lesz a proci.
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #13573 üzenetére
-
Reggie0
félisten
válasz
DonJoee #13569 üzenetére
rb4011 SFP+-ja jo gyengen sikerulhetett, mert passziv DAC-al se megy, nincs benne a kompatibilitasi tablaban se.
Sokan panaszkodnak wifi stabilitasi hibara.
- Wifije se egy nagy szam, nagyjabol annyira szamithatsz, mint cAP-AC-vel. Valamivel gyorsabb, de nem eri meg a felarat.
- wifiwave2 mellett a 2.4 gigas freki nem hasznalhato(persze ez nem feltetlen gond), no meg a capsman-t se tudja. Wifiwave2 nelkul nincs MU-MIMO.
- 4x4 mimot nem tud 160MHz csatornasavszel mellett(ket chain-t ki kell kapcsolni, a negybol, de persze errol sehol sincs doksi, rendesen kutakodni kellett utana), Audience ugyan ez(egyezik a wifi chip).
- switch chiprol sincsenek jo velemenyek(pl. vlan support hianya). -
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #13566 üzenetére
IPsec vagy Wireguard nelkul kb. semmi, ha ki akarod hasznalni a 100 mbites savszeleket. Szoval el kell donteni, hogy ipsecet szeretnel-e (kissem acerasabb), vagy inkabb wireguardot, az meg gyorsabb is, mint az ipsec, viszont routeros 7-et kell telepiteni hozza. windows/linux/macos kliensek boven vannak wireguardhoz.
Most kiprobaltam es ket rb1100ahx4 kozott egy linken 30mbit megy at openvpnnel.
Nekem a csucsertek amit sikerult kicsikaron ket ccr1009 routerek kozottnel az 65-90mbit volt. Szemelyes velemenyeim szerint az ovpn ilyen jo, hogy van, ha nagyon muszaj lehet hasznalni, de nem teljesitmenyorientalt a dolog. Foleg routeros 6-on, mert csak egyszalas implementacio van, elvileg routeros 7-en mar jobb a helyzet.Ha a stabil v6-os rendszeren akarsz maradni, akkor csak az ipsec johet szoba. Ahhoz pedig a Hap AC2-ot ajanlom.
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #13566 üzenetére
Peldaul port flapping, neha lemegy es visszajon a semmitol a link. Ezt tobszor probalta javitani a mikrotik de meg mindig feluti a fejet. Illetve meg jopar dolog miatt panaszkodnak ra a forumon.
RB110AHx4 mar kezdetnek jo lehet, ha ipsec-et hasznalsz, olcsobb kategoriabol pedig a Hex S. Ha nem ragaszkodsz wifi nelkuli cucchoz akkor esetleg egy HAP AC3 vagy hasonlo kategoria. -
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #13555 üzenetére
Errol kerlek meselj tobbet. Mekkora savszel kell kliensenkent es milyen VPN-t szeretnel hasznalni? Nagyon fugg ettol a valasz, a 100Mbit WAN-t kihajtani VPN-nel nem trivialis.
RB4011/RB3011-nek azert vannak bugjai, a helyedben elkerulnem.
-
Reggie0
félisten
válasz
DonJoee #13540 üzenetére
Igen, hulyeseget irtam, mar faradt vagyok. Tunnelnel normalis ez a maszk, mert pont-pont kapcsolat alapbol a routernek kene forwardingolnia. filter forward, illetve a nat tablakban mi szerepel?
A pptp klienseken default route lesz a pptp szerver vagy nem, azaz a kliens internet elerese is onnantol azon megy keresztul? Ha nem, akkor a halozatra kell egy routingot lekuldeni, mert alapbol csak a default route szabalyt szokas kihasznalni a kliens-kliens forwardinghoz. Ezt a PPP/Secrest-ben a juzert megnyitva juzerenkent tudod megadni. Vagy egy routes mezo, oda kell beirni mint pl. ezt: "<cel cimtartomany pl. 192.168.88.0/24> <szerver pl. 192.168.88.1> 1". Az utolso szamjegy, a peldaban az 1-es a metrika. Tehat egy pelda:"192.168.88.0/24 192.168.88.1 1". -
Reggie0
félisten
válasz
Reggie0 #13536 üzenetére
Na, ma mar nem adok semmi otletet, mert vak vagyok es nem szurja ki a szemem, hogy tcp...
Az alatta levo sort akartam masolni:
add action=add-src-to-address-list address-list=BlackList \
address-list-timeout=6h chain=input dst-port=\
20-122,124-499,501-1023,8000,8080,8291 log-prefix=UDP-block protocol=udp \
src-address-list=!Local
-
Reggie0
félisten
válasz
DonJoee #13535 üzenetére
Loggold meg az add-src-to-address szabalyokat es hamar kiderul.
Mondjuk nekem ez a gyanus:add action=add-src-to-address-list address-list=BlackList \
address-list-timeout=6h chain=input dst-port=20-1023,8000,8080,8291 \
protocol=tcp src-address-list=!Local
Mar csak azert is, mert a DHCP UDP portja is beleesik, es az broadcast addressrol jon, amikor meg nincs IP cime a gepnek. -
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #13513 üzenetére
Az a lenyeg, hogy a kliensnel es a certnel is ugyan azt kell hasznalni. Ha IP, akkor IP, ha host, akkor host.
Ha az IP valtozik idonkent, akkor mindenkeppen host-ot erdemes hasznlani, mert kulonben allandoan cserelheted a certet amikor valtozas van. Esetleg probalhatsz wildcard-os certet csinalni. Kiprobaldhatod, hogy ha egy darab * -ot teszel a CN-be arra hogy reagal, valoszinuleg akkor menni fog barhogyan. (Nem ismerem SSTP-t, hogy mit hajlando elfogadni, SSL eseten a * a wildcard karakter)
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #13496 üzenetére
Nem olyan alapveto szolgaltatas volt, mint ezek.
-
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
TechToys2020 #12687 üzenetére
Nekem most Audience-vel es intel 9260-al 420mbitet tud a wifi egy iranyban, ha mind a ket iranyban kuldom akkor osszessen olyan 600-650mbit. A kapcsolatra 1733-at ir a rendszer(160MHz csatorna). De wifinel ez teljesen normalis, a nevleges sebesseg felet szoktak hozni jellemzoen. Ipad-rol olvastam, hogy neha 533mbitet is tud 866mbites link mellett.
Cap AC es 9260 kozott(80mhz csati) iranyonkent 420mbit a max, de mindket iranyban egyszerre 500mbit korul tetozik.#13467 yodee_: Titkositas nelkul probaltad? Nekem ott az USB is gyanus.
-
Reggie0
félisten
802.11ad eszkozt probalt mar innen valaki laptoppal?
-
Reggie0
félisten
válasz
Zsolt_16 #13435 üzenetére
Volt mar ilyen problemam, pont ubi ap+mikrotik router felallasban. Emlekeim szerint a MAC cimek cacheelesenel/switchelesenel volt gond, mert roamingoltak az eszkozok es rossz iranyba ment a dhcp-s csomag. Ha jol emlekszem talan a bridge beallitasait kellett piszkalni, vagy az AP-k beallitasati, sajnos erre mar nem emlekszem pontosan.
Debugoltam egy ideig, a jelenseg, hogy az eszkoz megkapja a router felol jovo csomagot, csak vissza a valasz nem erkezik meg a routerhez.
-
Reggie0
félisten
Portscan opennek mondja es ilyenkor a winbox szerver alkalmazas utasitja el a kapcsolatot. Ha tuzfalbol tiltod, akkor a winboxig el sem jut a dolog, igy peldaul exploitolni se lehet, ha esetleg van es eroforrast is kevesebbet fog enni(nem mintha szamitana, max ha dosolnak es gyenge a proci).
[admin@MikroTikCCR] > /ip service print
Flags: X - disabled, I - invalid
# NAME PORT ADDRESS CERTIFICATE
0 XI telnet 23
1 XI ftp 21
2 www 80
3 ssh 22 0.0.0.0/0
4 www-ssl 443 none
5 api 8728
6 winbox 8291 11.0.0.0/24
7 api-ssl 8729 none
[admin@MikroTikCCR] > :quit
interrupted
Connection to 10.0.0.254 closed.
user@host:~$ nmap 10.0.0.254 -p 8291
Starting Nmap 7.70 ( https://nmap.org ) at 2021-03-28 22:39 CEST
Nmap scan report for 10.0.0.254
Host is up (0.0017s latency).PORT STATE SERVICE
8291/tcp open unknownNmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 0.07 seconds
user@host:~$ -
Reggie0
félisten
válasz
DonJoee #13416 üzenetére
Igen, jol erted. Arra vigyazzal, hogy kell egy kell varakozni a bekapcsolas utan es ellenorizd a route aktiv statuszat, mert ha nem aktiv(pl. megszakadt a net azon a route-on), akkor a default route-n fog menni. A disabled-re ellenorizni nem eleg, az active statusz is kell.
A masik amire figyelj, hogy az whatismyip.akamai.com-nak tobb ipcime van es veletlenszeru mire oldja fel a DNS szerver. Ilynekor az a legegyszerubb, ha felveszed statikusan a te DNS-edbe a hostot, igy mindig a kivalasztott IP-re fog menni es akkor nem kell minden ipcimre felvenni routet, illetve ha valtozas van a domain rekordokban akkor eszre fogod venni abbol, hogy nincs valasz, illetve ha uj ip jelenik meg az A rekordok kozott, akkor nem fog kiugrani a cuccod a default route-ra.
Hatranya, hogy neha utana kell allitani az IP-t. Persze ezt is lehetne automatizalni, hogy torlod a statikus dns rekordot, lekerdezed a hostnevhez az IP-t, majd ezt eltarolod egy statikus dns rekordban, frissited a route-okhoz tartozo ipcimet es utana kezded el lekerdezni az ipcimedit.
-
Reggie0
félisten
válasz
DonJoee #13414 üzenetére
Olyan szervert kell valasztani az ip lekerdezesere, aminek keves ipcime van, vagy csak egyet felvenni a dns-be statikusan. Majd ehhez az ipcimhez ISP-kent egy-egy kulon routingot vegyel fel, amit kapcsolgatsz (vagy csak mindig add hozza majd torold a szabalyt a megfelelo isp iranyaba) aszerint, hogy melyik halot akarod lekerdezni, igy nem fogja erinteni a normal halozati forgalmat a routing piszkalasa.
Viszont ne felejtsd el a routing aktivaltsagat visszaellenorizni, mert ha valamiert nem mukodik, akkor a default route-on keresztul fog menni a lekerdezes es hamis eredmenyt kapsz. -
Reggie0
félisten
válasz
tonermagus #13397 üzenetére
Ha PoE-zni szeretnel akkor ket dologra kell figyelni: a feszultseg legyen megfelelo es a PoE felado eszkoz tapjanak teljesitmenye elegendo legyen az osszes eszkozre(valamint a felado eszkoz aramkorlatjat ne lepd tul, ami a fesztol is fugg, de ez 1-2 eszkoznel nem lesz problema). Ez foleg akkor fontos, ha mondjuk ubiquiti cuccot is szeretnel hasznalni, mert az jellemzoen 48V-os, mig a mikrotik alapbol 24V-os tapokat ad, ekkor masik tapot kell melle venned.
A ket routernel a HeX S neked nem kell, eleg a sima HeX is, ha nem akarsz ipsec tunnelezni. A hap ac2 pedig wifi AP is egyben, de mindenkeppen jobb valasztas, mert prociban erosebb es meg az ipsec tunnelt is kb. ugyan olyan gyorsan kezeli. Ezeknel figyelni kell a tap teljesitmenyere is, hogy elegendo legyen, ha poe-zni akarsz.
A hex PoE akar minden portjan adhat fel tapot, viszont a proci ugyan az, mint a HeX-ben. Erdemes elgondolkodni azon, hogy a proci fontosabb-e vagy a kompaktsag, mivel altalaban a legtobb PoE-s AP-hoz adnak passziv PoE feladot, ami egyetlen hatranya szamodra a router koruli kabeldzsungel es a nagyobb 230-as eloszto, viszont igy prociban erosebb routert valaszthatsz.
Ebbol a koltsegkeretbol en a helyedben a hap ac2-t valasztanam.
-
Reggie0
félisten
Hat, a vandorlas az pont ez a nem akar valtani kerdese
A fenti szabvanyok hianyaban a kozpont nem tudja iranyitani az eszkozoket, hogy valtsanak. Igy a valtasrol csak maga az eszkoz tud donteni es nem kap javaslatot a kozponttol, hogy hova erdemes valtania. Innentol pedig eszkozfuggo es szoftverfuggo(pl. puffereles) is, hogy mennyire fog siman menni, illetve az authentikacios kulcsokat nem tudja atpasszolni az AP-k kozott, igy az is processzorfuggoen extra idot igenyel, mert ujra kulcsokat kell cserelni. Illetve ezek hianyaban a 2GHz-5GHz valtas sincs meg, mert azt nem tudja a kliens, hogy a ket SSID alatt ugyan az-e a halozatt, igy ha jo a 2GHz-n a halozat, akkor nem fog valtani.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #13369 üzenetére
Pedig capsman is csak par kattintas alap szinten, csak nehany tabot kell kitolteni. Winbox az ilyen szempontbol szar, mert egy rakat tab kulon nyilo ablak, amitol osszefuggestelennek latszik. En nem is igazan ertem, hogy ez a winboxozas miert olyan meno mikrotikes korokben.
Unifiban pedig a controller a szivas, azt fel kell rakni valahova, ha a sajat gepere rakja, akkor meg anelkul szinten szivas lesz hozzanyulni, no meg annak a felulete is ilyen mobiltelora optimalizalt hanyadek, bar elviselni valoban el lehet. No meg azert az is kulon hianyossag, hogy magan az eszkozon semmit sem lehet allitani se weben, se konzolon.
Igazabol az lenne az igazi, ha az unifi hw-ra felmenne a routerosA juzert nem nagyon erdekli a kernel, az max jobb erzes, hogy nagyobb verzioszamot latsz, de egyaltalan nem biztos, hogy jobban is megy.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #13367 üzenetére
Nulla tapasztalattal az unifi ugyan akkora szivas mint a mikrotik, csak mashogy.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #13333 üzenetére
Jaja, pedig nem rossz cucc. CF kartyabol meg van egy zsaknyi
-
Reggie0
félisten
Amugy nem tudom, hogy ismeritek-e ezt az oldalt, de itt erdemes valogatni. Jol el van dugva: https://mikrotik.com/products/matrix
Szerintem neked egy hex lenne az idealis valasztas. Az prociban mar nem gyenge a 2x880mhz-vel, a filtereket is egesz jol birja es sdkartival bovitheto a tarhely. Es meg arban is tok jo.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
yodee_ #13305 üzenetére
Sajnos kicsit csokevenyes az ovpn szerver a mikrotikben, es igy a kliensnek nem tud extra routing szabalyokat lekuldeni. Igy harom megoldas van:
0. beallitod manualisan a kliensben a routing tablat
1. beallitod a kliens konfigban, hogy a vpn szervert rakja be default route-nak, de ekkor a kliens osszes netes forgaloma atmegy az ovpn szerver fele
2. olyan netmaskkal osztod ki az ovpn kliensnek az ipcimet, amibe a halozatodon levo tobbi cim is beleesik, azaz a te esetedben 255.255.0.0-val es akkor elmeletem szerint a router at fogja routeolni, de ezt ki kell probalni, nem vagyok biztos benne, lehet meg 1-2 dolgot be kell allitani hozza.Mellesleg: 13.x.x.x cimeket ne hasznaljal, mert az az interneten letezo cimtartomany, LAN-ra az 10.0.0.0/8, 172.16.0.0/12 es 192.168.0.0/16 van. A 13.0.0.0/12 konkretan a xerox-hoz tartozik.
-
Reggie0
félisten
Azert durvak ezek a CCR routerek a sima kis ARM-os cuccokhoz kepest. Bonding balance-rr modban 3-5% proci terheles a 9 magoson 2 Gbit forgalom mellett, mig ez a 4x716Mhz-es IPQ-4018-at 80%-ra terheli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Path of Exile (ARPG)
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Reklámblokkolók topikja
- iGO Primo
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest