Hirdetés
- iPhone topik
- Egy hónap múlva robog be az új 3 nm-es Dimensity
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csusza`
senior tag
Szerintem, ha WPA / WPA2 van beállítva, próbáld meg csak WPA vagy csak WPA2 hitelesítést beállítani. Én mobileszközzel vagy tablettel szívtam a múltkor, ami emiatt eldobálta a kapcsolatot. Vagy ROS frissítés. Vagy HP Firmware frissítés.
Én pedig a következőben kérnék egy kis segítséget, nagyon noob vagyok egy CRS 125 beállításában... Van egy RB2011, aminek a bridgére ár lett aggatva egy VLAN. Az összes forgalom kimegy az 1. számú giga ethernet porton, bele egy AlliedTelesis switch-be, ezt nem mi állítottuk be, "örökség", így vettük át. A CRS-t szeretném a helyére. A switch egyik portján kimegy egy kisebb RB260GS-be, ennek az 5. portján ki van végeztetve a VLAN.
Eddig ugyanezt az állapotot úgy sikerült elérnem a CRS-ben, hogy simán egy bridge-t létrehoztam, kapott egy IP-t a bridge és az összes ethernet portot ráaggattam. Mint utána néztem, ez nem túl jó megoldás, mert így gyakorlatilag nem használom ki a switch chip adta lehetőségeket, de legalább a VLAN packetek továbbítva lettek.
Ezek után próbálkoztam a "szakszerű" beállítással, kineveztem az 1. ethernet portot masternek, az összes többit slave-nek, logikusan így nem ment át a VLAN package. Ekkor nekiálltam játszani a VLAN nyújtotta lehetőségekkel, vlan, egress, ingress, hát, az lett a vége a dolgoknak, hogy 90%-ban sikerült kizárnom magam a switch-ből, reset...Csináltatok már hasonlót? Tényleg csak egyetlen porton kéne kiküldeni a VLAN tag nélküli (vagy 0-s?) forgalmat és a VLAN tag 2-es packeteket egyszerre, a forgalmat a 260GS szétszedi.
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Használt laptopok piaci ár alatt
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i7-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Csere- Beszámítás! Olcsó Számítógép játékra! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 480 8GB / 128SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest