Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csusza`
senior tag
Szerintem, ha WPA / WPA2 van beállítva, próbáld meg csak WPA vagy csak WPA2 hitelesítést beállítani. Én mobileszközzel vagy tablettel szívtam a múltkor, ami emiatt eldobálta a kapcsolatot. Vagy ROS frissítés. Vagy HP Firmware frissítés.
Én pedig a következőben kérnék egy kis segítséget, nagyon noob vagyok egy CRS 125 beállításában... Van egy RB2011, aminek a bridgére ár lett aggatva egy VLAN. Az összes forgalom kimegy az 1. számú giga ethernet porton, bele egy AlliedTelesis switch-be, ezt nem mi állítottuk be, "örökség", így vettük át. A CRS-t szeretném a helyére. A switch egyik portján kimegy egy kisebb RB260GS-be, ennek az 5. portján ki van végeztetve a VLAN.
Eddig ugyanezt az állapotot úgy sikerült elérnem a CRS-ben, hogy simán egy bridge-t létrehoztam, kapott egy IP-t a bridge és az összes ethernet portot ráaggattam. Mint utána néztem, ez nem túl jó megoldás, mert így gyakorlatilag nem használom ki a switch chip adta lehetőségeket, de legalább a VLAN packetek továbbítva lettek.
Ezek után próbálkoztam a "szakszerű" beállítással, kineveztem az 1. ethernet portot masternek, az összes többit slave-nek, logikusan így nem ment át a VLAN package. Ekkor nekiálltam játszani a VLAN nyújtotta lehetőségekkel, vlan, egress, ingress, hát, az lett a vége a dolgoknak, hogy 90%-ban sikerült kizárnom magam a switch-ből, reset...Csináltatok már hasonlót? Tényleg csak egyetlen porton kéne kiküldeni a VLAN tag nélküli (vagy 0-s?) forgalmat és a VLAN tag 2-es packeteket egyszerre, a forgalmat a 260GS szétszedi.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest