Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

Topikgazda

válasz Protezis #23576 üzenetére

Szerintem kár ezen pörögni. Ez van, így van megoldva. Magánvélemény, de szerintem ez a megoldás jó kompromisszum.
    Ha a NAT-olt címről kommunikálna valaki felém, akkor kimehetne egy közös publikus IP-n, amin keresztül eléri a publikus címem, csak akkor feleslegesen foglal portot (v. portokat) az éppen használt közös publikus IP-n, és feleslegesen használja a NAT-otlást. Értem, hogy szerinted ez így nem jó, de a CGNAT (ami egy nem túl jó, inkább kényszerű dolog) miatt még mindíg ez a kevésbé rossz megoldás.
    És persze megteheted, hogy blokkolod a saját eszközödön ezt a tartományt. Ezért jó, hogy mikrotiket használunk, mert pár kattintással megoldható a dolog. Pl. én nem fogom tiltani, mert kihasználom, és szerintem ügyes, hogy apóséknál is út tudok elindítani ill. megnézni egy filmet, mesét, stb.. az otthoni NAS-ról, mintha az otthoni PC előtt ülnék.
    Igazából az lenne a normális ha nem lenne szükség CGNAT-ra, de mégis ez van. Ugyanakkor nem értem, hogy számodra miért jelent problémát? Vagy inkább, szerinted miért és miben lenne neked jobb, ha "rendes külső IP"-n kommunikálna feléd a többi (egyébként natolt) digi ügyfél.

Új hozzászólás Aktív témák