Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csusza`

senior tag

válasz bacus #1301 üzenetére

Köszi szépen, próbálkoztam/próbálkozom, több-kevesebb sikerrel.
    Most aztán már lettek olyan bonyolult igények, hogy ott voltam, hogy próbálkoznom kellett... Csak egy kis infó róla...
    Adott egy régi RB532 3 portos router, ami szépen teszi a dolgát, de azért valljuk be, igencsak cserére szorulna már.
    Erre kellett most egy teljesen leválasztott hálózatot rálógatni, jobbhíján' VLAN-on. A VLAN egy bridge-re van ráültetve. A VLAN-t, vagyis annak két portját egy menedzselhető switch-en kellett kivégeztetni, hogy ha a switch két megadott portjára eszközt dugunk, az automatikusan megkapja a kis 192.168.4.x IP címét.
    Ebben a 4.x tartományban az eszközöknek látni kell egymást, illetve át kéne látni a 192.168.1.2 gépre, amin egy adatbázis fut. Lehetőleg ennek csak bizonyos portjaihoz lenne hozzáférés adatlekérés céljából.
    Na most körülbelül itt tartok, hogy a hálózaton belülről, a 4.x-en belülről elérem az 1.2-t, de hogy csak a megadott portokat érjem el, az még nem megoldott teljesen.
    És itt jönnek a bonyodalmak, hogy mindennek eléréséhez csinálni kellett egy VPN-t is, ami szintén kapott egy önálló 10.20.4.x tartományt, ennek összes forgalma be lett forwardolva a 192.168.4.x tartományba... Viszont a VPN csatlakozásból nem érem el a 192.168.1.2-t, pedig az is fontos lenne.

Ma egész nap ezzel szívtam, hiába, tapasztalat híján marad a próbálkozás, fórumbújás...

Mikrotik tanfolyam is tervben, kérdés, mikor lesz rá időm... :)

Új hozzászólás Aktív témák