Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
"Az átlag vásárló viszont túristazoomon szocializálódott, nekik mobilon is kellene legalább 3 látószög (nagylátó, normál, tele), ezért kérdeztem."
De ez már egy másik fotós generáció, akik már eleve mobillal kezdtek fotózni (akár idősebb korosztály is, mert addig eszébe sem jutott fényképezőgéphez nyúlni). A turista zoom egyáltalán nem annyira általános jelenség, mint azok gondolják, akik pont ezek fénykorában csöppentek bele a fotózásba, az ennél hamarabb érkezőket még nem érdekli, a későbbieket meg már nem érdekli. De hozzáteszem a mobilipar pont ebbe az irányba tart, ma már ha csak két kamera van hátoldalon, az teljesen átlagosnak számít még a középkategóriában is, kicsit feljebb lépve már 3 meg 4 kamera van, ezek meg folyamatosan csorognak le az alsóbb árkategóriákba is.
Btw én egy nyaralást azért tudok végigfotózni egyetlen fix látószöggel, mert nem izgatom azon magam, hogy ha nem tudok meglőni valamit. Én inkább koncentrálok arra, hogy a barátnőmmel használjam ki jól az időt és ne a fotózással foglalkozzak. Ha egyetlen fix van nálam (vagy éppen a mobilom), akkor már fejben komponálok és csak akkor állok meg lekattintani valamit, ha tudom, hogy le is lehet. Ha nem, hát így járt, nem izgat. Nálam simán van olyan, hogy az 1 hetes nyaralásról 100 fotóval jövök haza, na az kb 3-4 tekercs film.
Hozzáteszem, amikor elkezdtem ilyen fejjel fotózni, javult sokat a fotóim minősége. Elkezdesz a lényeges momentumokra koncentrálni, elkezdenek a fényképek emberközelivé válni és már a lekattintás előtt kiszelektálod a fiszfaszokat fejben. -
-
pandur99
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Volt olyan teszt, amely azt hozta ki, hogy nem éri meg, és olyan is, amelyik azt, hogy igen
A képminőségben nem lehet észveszejtően nagy különbség, de a drágább ugye fényerősebb, komolyabb építésű, időjárásálló. Csak hát ezek számomra jelenleg is elméleti fejtegetések, mert az a realitás, hogy a 12-50-nel fotózok nagyrészt. Mondjuk az is stabil építésű, meg időjárásálló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF 24-70mm f/4L IS USM objektív - Megkímélt -
- SONY A7 III Kit 3 objektívvel, vakuval, táskával
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektív - Megkímélt -
- Samsung Galaxy Watch5 LTE 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4422
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hozzáteszem, amikor elkezdtem ilyen fejjel fotózni, javult sokat a fotóim minősége. Elkezdesz a lényeges momentumokra koncentrálni, elkezdenek a fényképek emberközelivé válni és már a lekattintás előtt kiszelektálod a fiszfaszokat fejben.