- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz
MrChris #22266 üzenetére
Nem biztos hogy pontosan értem mit kérdezel.
Visszafelé: Mivel a RAW dinamikája nagyobb, ilyen esetre a JPG-t meg sem próbálnám. Az ISO emelése meg csak ronthat a dinamikán, azaz ide csak alacsony ISO jöhet szóba. A GH2 nem a legújabb szenzort használja kis pixelekkel azaz nagyon nagy dinamikát igénylő témára nem a legjobb.
Számomra ennek ellenére elfogadható.Az árnyalatok mélysége valahol ugyanez a téma, itt is célszerű az alacsony ISO (különben a zaj elmossa az árnyalatokat).
A színek természetesen direkt napsütésben vagy vakunál lesznek a legteltebbek. Szórt fény vagy ISO emelése már kevésbé telt színeket fog eredményezni (még mindig nagyon jól valósághű). Magas ISO-nál (tipikus gyenge mesterséges megvilágítással párosítva) meg nyenge teltséget eredményez. Nagyon magas ISO esetén meg a színek szétesnek/eltolódnak.
Számomra a legdurvább az volt, hogy az LCD-n nézve teljesen jól be volt állítva a fehéregyensúly mikor elindítottam a videót már az LCD-n látszot, hogy átment sárgásba és a felvétel is ilyen lett. Olyan volt mintha videónál nem tudott volna az egyébként beállítható 2500K-es színhőmérséklet alá menni (kb. 2100K-re lett volna szükség).
Fotónál nem volt ilyen gondom. Gyakorlatilag a 4 darab szürkelapra mért tárolható beállítás (ami a beállítható színhőmérséklet alá is tudja vinni a színhőmérsékletet) mindenre elég (ebben jobb a GH2-m mint az 550D akár Magic Lanternel a több tárolható érték miatt).Többek között az ISO alacsonyan tartása véget lényegében csak fixeket használok.
A vakut is kevésbé használom mint DSLR-el, mivel több minden ellene dolgozik: magasabb min. ISO, gyengébb vakuszinkron, nincs akkora vakum mint DSLR-re (580EXII).
Összességében, ha az ISO-t alacsonyan tudom tartani akkor elégedett vagyok (ilyen esetben alapból jó lehet a JPG, kb. ISO640-ig). A fehéregyensúlyt próbálom mostmár mindig jól belőni (ennek hibája nagyon látványos tud lenni). Viszont lehetséges kevésbé vagyok kényes a színtelítettségre mint az itt fórumozók többsége (számomra a fotó témája/jól elkapott pillanat fontosabb).
-
sphe
senior tag
válasz
MrChris #17918 üzenetére
Szerintük lehet. - External microphone.
Valakinek van ismerőse Németországban? Egy amazon.de bolt akar nem szállítani Magyarországra.
-
Tulku
veterán
válasz
MrChris #17641 üzenetére
Magix-szel és premiere pro-val...
50p-t rendesen a magix kezeli, de 24-25-30p-re kiválóan alkalmas a premiere pro, ráadásul az nagyon profi...
Na nagy szerkesztésekre ne gondolj, átmenetek, apró vágások, zenei aláfestés fel és lekeverése...nem vagyok egy Di Pol Jolanda (most ez a név ugrott be egykori mtv-s vágók közül
)
Makszi: Nálam is 3 hétig tartott a 3 GH2, a 3 GH1 meg több hónapot töltött karmaim közt, ami világcsúcs, órában ugyan így jártam a Rolex sub-bal, az bírta nálam majd egy évig...
K1csi: Lehet hogy megköveznek, de nekem videón sötét részeknél a GH1 jobban teljesített, alapjában világosabb volt és gyorsabban alkalmazkodott a fényviszonyokhoz...AF-nél videóban nem éreztem különbséget (állítólag van) fotónál valamennyi tapasztalható (de korántsem dupla sebesség amit a tesztek alapján várnánk)
-
Tulku
veterán
válasz
MrChris #17630 üzenetére
Figyelj én inkább megérzéseket írok, de megint közöltél valamit, amit én is tapasztaltam...
Tehát én "igazi" 1080-at eddig leginkább GH-któl láttam, persze media info kiírhatja nekem minden gépre hogy 1080i vagy p de nekem a P3 1080-a az nagyon 720 szagú...
Madgie szerint pl a GF1 hekkel olyan 1080-at tud ami szintén egy ilyen felkonvertálás szerűség...tehát van igazság abban amit olvastál...
G5 mennyivel érezhetően kisebb mint a GH-k??
Mit akarsz videózni, mennyire fontos a minőség, állíthatóság? Inkább ezek a fontos kérdések, mert egyébként az emberek 90%-ának egy G3 vagy egy Gx1 videója tökéletes...
-
Tulku
veterán
válasz
MrChris #17600 üzenetére
Elnézést, új gépekről nem írtam...
Ha G5, GF5 adatlapjára oda van írva, akkor bizonyára tud...
G3 nem tud, és bizonyára már nem is fog tudni, mert Vitalij befejezte a hekkelését...
De videóra kihegyezve a GH-k vannak, ezért manuális teljes beavatkozás és olyan videó processzor lakozik bennük ami mind fókuszálásnál, mind beltérben (vagy rosszul megvilágított részeken) igen láthatóan érvényesül...
Rakhattam én a GF2-re 40 megás bitrátát, ugyan szebb lett a kép (részletesebb) de a fókuszálási sebességen és a sok sötét részen nem tudott az sem segíteni...ez van.
Mellesleg ebben vérzik a nex5n is és úgy látom nem erőssége az OMD-nek sem, tehát ebben a tekintetben a pana továbbra is egyeduralkodó marad... -
scarabaeus
őstag
válasz
MrChris #16129 üzenetére
Nekem ez jutott az eszembe, de a szomszédból.
-
Tulku
veterán
válasz
MrChris #7774 üzenetére
Én Magyarországon, de gondolom ez a város mint sokszínű színes forgatag, nem baj, ha említésre méltó, még a mi szeretett hazánk, e csodás ország megannyi kincse, s gyönyörűsége mellett.
Mert fényképre valók azok, amelyeket lefényképezett...s mert jól megkomponálta, s tudott mit jól megkomponálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo IV
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest