Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #33517 üzenetére
Nem szeretem a szlovák sörözőt. Csak Zlaty Bazant van, ami alapból nem lenne baj, de azért a cseh-szlovák vonalon tudnak ennél jobbat... Meg aztán én ott két éve kifogásoltam, hogy sztrapacska néven miért túrós nokedlit akarnak nekem eladni, mire a "séf" közölte, hogy ezt így is készítik...
Szóval bármi más előny, kivéve palacsintázó, mert diétázom, és nem eszem értelmetlen szénhidrátot, márpedig a palacsinta az.
-
Studi
veterán
-
.mf
veterán
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mercutio_ #33362 üzenetére
Én most a Panashop-os árakból indultam ki, ott 284 991Ft vs 339 990Ft azaz a különbség 55 000Ft, szóval ha mondjuk rádobok egy 10-est, az 65 000ft, és akkor mindegyikőnk jobban jár, valamint most épp 75 000Ft-os használt hirdetéseket látok csak, amikre nincs garancia (bár az egyiket láttam és jó állapotban van, nem rég lett véve, csak amerikai a vásárlás). Mondjuk ha nem lesz jelentkező, akkor marad a használt, mert tulajdonképpen nincs semmi gond azzal sem, nem a garancia hiánya miatt merült fel ez bennem, hanem az árkülönbség. (meg egy hajszálnyit, hogy a GX7-hez az új 20mm-es fix jár, ami tudom teljesen ugyanaz, de állítólag több benne a fém)
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #33158 üzenetére
Jogeset, mai napig előkerül adatvédelmi, személyiségvédelmi előadásokon: apuka anyuka válnak, anyuka teljesen meghülyült, és nem engedte apukát a gyerek közelébe. Anyuka tényleg pszichopata volt, eljátszott az agresszív fúriától kezdve a haldokló angyalig mindent. Apuka nem mehet a gyerek közelébe, mert ekkor anyuka terrorizálja (lelkileg) a teljes környezetét, a gyereket is. Amúgy viszont nem foglalkozik a gyerekkel. Anyuka anyukája (nagymama) bízva a gyermek (nyolc éves) érettségében, megbeszéli vele, hogy találkozhat apukájával, de anyának (a nagymama lányának) egy szót sem. Találkoznak a belvárosban, öröm, boldogság sírás. A jelenetről egy fotó megjelenik egy "utcai lesifotós" blogjában, ismerős észreveszi, anyuka megtudja, óriási botrány, a gyereket bezárja a szobájába napokra. A bíróság nem sokkal később az apukánál helyezi el a gyereket, sőt, anyuka még nem is találkozhat vele felügyelet nélkül, merthogy pszichopata, de azért apuka beperli a fotóst, aki el is veszíti a pert: nem a környezetet fotózta ugyanis, a fotó tárgya két felismerhető ember volt, a fotó kifejezetten az ő ábrázolásukra készült. Ez még nem baj, de ezt a fotót publikálta.
Nem tudom elfogadni, hogy az utcán fotózzanak direkt engem, és azt publikálják... Azzal persze nincs bajom, ha valaki lefotózza a Fröccsteraszt, ahol én is ott vagyok, de ha az a kép tárgya, hogy nyolc fröccs után kissé összeakadt szemekkel iszom a kilencediket, és a fotós ezt lefotózza, és közzé is teszi, akkor szarjon sünt, tuti beperelném. A fotózz.hu tele van alkeszekről és hajléktalanokról készült, a "művésziesség" jegyében fekete-fehérre alakított, kissé túlkontrasztos képekkel. Merthogy az milyen mélyenszántó meg művészi meg elgodnolkodtató meg hű. Ez is kissé hányiner.
Szóval itt tudni kellene a mértéket. Persze ezt nem a jelenlevőknek írom, csak ez a véleményem.
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #33146 üzenetére
Igen, én észre vettem, de mivel ezek beállított (műterem, sminkes, öltöztető, anyámpicsája) képek nem pedig spontánok, szal mindegy.
Az "utcai" fotózás meg hát, nem az igazi telével. Persze az emberek nagyobb része parás amiatt, hogy közelről kell lőjön (én is). Ráadásul nem is egyszerű, mert ha észre veszik hogy fotózol, ugrott is a téma, szal gyorsan, begyakorolt mozdulatokkal vagy 'rejtve' kell lőni. Nomeg persze pofátlannak kell lenni, mese nincs.
Amúgy azt vettem magamon észre, hogy az utóbbi 1-2 évben gyökeresen megváltozott a viselkedésem akkor ha engem fotóznak. Addig a tömegre jellemző nem szeretem ha fotóznak hozzáállással viszonyultam (de legalább nem voltam agresszív), mostanság már cseppet sem zavar! Mily meglepő, újabban mintha jobb képeket készülnének rólam...
Kár, hogy az utcán lődörgő emberek 99%-a beteg módon viszonyul a fényképezéshez. Nem szeretem az USA-t, de az egyik ok amiért szívesen elmennék oda, hogy ezt leteszteljem, hogyan viszonyul ott az utca embere ha fotózzák. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #33081 üzenetére
Értem én ezt is, de valahol attól félek, hogy ha nagyon elharapódzik ez a fajta egymásnak átpasszolt kedvezmény akkor előbb-utóbb senkinek sem lesz.
Tényleg nagy ügy venni egy tartalék akkut listaáron amire úgyis szükség van? Utána a tagsági kiváltása már megtérül a gép árából. Ha azt akarjuk, hogy életben maradjon a mintabolt, és továbbra is megkapjuk azt a kiszolgálást és bánásmódot amit eddig sehol máshol nem tapasztaltam, akkor ahhoz valamennyi pénzt célszerű juttatni nekik. Pl. egy saját jogon kiváltott tagságin keresztül. -
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #33028 üzenetére
Hát gondolom amiről már volt korábban szó, hogy lesz egy új csúcs-kompakt
(FT5) Olympus to announce a mini-OMD alike compact camera (with small sensor)De most jelent meg erről valami új infó?
-
wavrekordz
csendes tag
válasz
Mercutio_ #33000 üzenetére
Valaki már félreértette, ezért mondom mindenkinek... csak az kap díjmentes belépőt, aki a hírlevélben foglaltaknak megfelelően már regisztrált klubtagként ma este hatig bezárólag jelzi részvételi szándékát... tehát hiába váltja ki hirtelen valaki a kártyát, azzal nem fogják beengedni, ha nincs fent a listán! Köszi...
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #32629 üzenetére
Mit közelpontja, még a végtelenje is!
Annyira nem vonz a makrózás, nekem a közgyűrű már macerás. (ennek ellenére van itthon 3 makró obim...) De a DCR-250 érdekelne, főleg apám szempontjából, mert neki most sima noname dioptriás lencséi vannak, rettenetes CA-t produkálnak.
-
vendingo
veterán
válasz
Mercutio_ #32626 üzenetére
Ez jó hír. A makrózás nem nagyon érdekel, de néha szívesen lőnék pár képet. 100-300-at tuti fogok venni, mert érdekel az asztro és madárfotózás. Ha egy obival kitudom váltani a nagytelét és a makrót az jó. Jövőre meg jöhet egy E-M5 váz.
Már most megvenném a 100-300-at, csak közbejött a 40-150. -
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #32424 üzenetére
Gondolom ennek az obinak a torzítását linkelte. És tévedsz, ez nem a 300k kategória.
De tegyük félre az árát, meg tegyük félre azt is hogy annyira nem is öreg obi, ezt a lencsét folyamatosan csiszolgatta a Leica, legutólsó frissítés '94-ben történt.
De ez mind mellékes. A lényeg itt inkább az, hogy a Leica az mFT-vel szemben teljesen más utat választott. Ők nem az objektíveket kezdték a modern lapkákhoz igazítani, hanem a szenzort igazították a meglévő méregdrága üvegeikhez.
Az amúgy jól látszik a PZ tesztből, hogy tényleg remekül működik az eltolt mikrolencsés rendszer a Leicánál.Ugyanezt a megoldást biztos választhatták volna az mFT rendszernél is, csak akkor gondolom nem lehetne e jelenlegihez hasonló mértékben kihegyezni a mikrolencséket. A kisebb mikrolencsék pedig picit több zajt eredményeznének. És míg a Leicának olyan speciális a vevőköre, hogy ezt tök nyugodtan megléphetik, addig az mFT már egy olyan kiélezett piacon versenyez ahol már fél FÉ-val több zaj miatt kitör pánik.
Ez persze nem jó, de így van.
-
wavrekordz
csendes tag
válasz
Mercutio_ #32418 üzenetére
Én olyan infóhoz jutottam, ami teljesen feje tetejére állítja ezt a témát, gyakorlatilag teljesen értelmetlenné téve az elmúlt napok fejtegetéseit... azóta csak pislogok és nem értek semmit. Sajnos fejvesztés terhe mellett fogadtam titoktartást... de nagyon szeretném, ha valaki megmagyarázná egyszer a miérteket. Remélem kiszivárog és akkor én is okosabb lehetek... általatok
-
lenan
aktív tag
válasz
Mercutio_ #32393 üzenetére
16 és 21 mm, természetesem filmre gyakorlatilag ezrelékes torzítással (mindkettő teljesen jól működik a gxr M-moduljával, eltolt mikrolencséivel, igaz kroppolva)
és hagyjuk most a pibe a többi képi hibát, a torzításról volt szó ha jól emlékszem - amit mint jól tudjuk ma már fájdalommentesen tudunk szoftveresen korrigálni (torzítás, kromatikus aberráció, vignettálás), szemben sok mással (élesség, szférikus aberráció, kóma, asztigmatizmus, képmező elhajlás, tükröződés, szini eltérések) -
lenan
aktív tag
válasz
Mercutio_ #32386 üzenetére
van egy 1908-as fotokatalógusom - ott még annyira sok féle formátumra fotóztak, hogy ugyanazt az objektívet, mondjuk 6.8 fényerejű Dagor-t megkaphattad 70, 90, 110, 130, 180, 240, és 300 mm-es gyútávval, mindig ugyanazzal a látószöggel, 9x12 cm -től 20x30 vagy akármi negatívmérethez. (most nem keresném elő pontosan) - így ment ez akkoriban :-)
-
hegyimorc
senior tag
-
válasz
Mercutio_ #32060 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Ha már szőrözünk, akkor szőrözzünk komolyan, és ne a Olympus Prémium Klub kedvezményes árat hasonlítgassuk, mert pl. az a Nikonra nem nagyon volt igénybe vehető amikor kihozták, tehát a 350 << 490.
De tökéletesen teljesen felesleges ezen lovagolni, mivel az early adoptereket úgysem fogja érdekelni, megveszik, akármennyibe is kerül . . .
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #31959 üzenetére
Jaja, párszor eljátszottam ezt még az ötvenes kulcsszámú Sunpak-kal
Az gyorsan újra is töltött, ha nem rettenne meg mindenki elsőre
FEDman: az öcsém a tükörreflexes gépeken is túltesz súlyban... múltkor a szomszédban lévő zöldségboltban kérdezték, hogy járt bent reggel egy srác, az nem az öcsém volt? Erre én: hasonlít, csak olyan, mintha lenyelt volna engem? Akkor ő volt
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #31860 üzenetére
Nekem ilyen volt, belefért az om-d rajta egy fix obival, a két szélére egy másik fix, és állítva egy "nagyobb" obi (először a 12-50, majd a 9-18). A tetejére az egésznek ráment az FL35 vaku (a térelválasztó magas volt, vagyis rá tudtam hajtani a vát tetejére, és arra a vakut.
Most beleférneegy obim. Meg talán a vakum.
-
Studi
veterán
-
rbalint88
addikt
válasz
Mercutio_ #31731 üzenetére
nálam annyira bejött az üzletpolitikája, hogy a mailjeit spamként kezelem és a hívásaira nem válaszolok
az a fontoskodó, én vagyok az egyetemes attttyaursitn stílus megadta az alaphangot.szerintem pár ember csak azért megy bele végül az üzletbe, hogy ne kelljen tovább hallgatniaStudi: erősen más az ingerküszöbünk
-
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #31603 üzenetére
Valami front volt Magyarországon, amíg távol voltam? ~500 hsz, de jó részénél nem tudtam eldönteni, hogy nevessek vagy sírjak
Még jó, hogy ezt a hsz-t megtaláltam. Megyek, bár inkább csak 18h körül érek oda. Munka megvárt, szabi alatt is gyűlt rendesen...
Mercutio
TayRol
Studi
Freddy76
Juszt
rbalint88
.mf (~18h)Cuccom még mindig az, mint régen: PL3; kit 14-42 + Oly halszem adapter; Pana 20; Oly 40-150; illetve pár manuál üveg, Minolta MD 50/2, Tokina 28/2.8, meg egy Fujian 35/1.7 cctv-lencse.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #31693 üzenetére
Szerencsés voltam, mert lázas vagyok és itthon vagyok, neki meg nagyon kellett tehát jött.
Mondtam neki hogy 1: nincs több eladó gf2 a piacon most,2: ez a legolcsóbb,3: küldtem róla képet így néz ki ahogy kinéz, 4: ha gondolod fizesd ki hazafelé is a buszjegyeket, elpocsékoltál 2-3 órát az életedből, és meg felsétálok és 10 perc múlva alszom.Elvitte.. Hozzáteszem vicc áron.: GF2+pótakksi+váztok+4gb SD, doboz sallang: 27k
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #31640 üzenetére
Gyári vagy utángyártott akksi? Mert gyárival nekem nem csinált egyik váz se furcsaságokat, de az Oly E-PL1-ben elég furcsa jelenség volt, amikor merült az utángyártott.
Apropó, Olysok: egy srác az apródon hirdet BLS-1-es gyári Oly akksikat 2k-ért, ha valakinek kell tartaléknak, érdemes rámozdulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged