- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#24334592 #53019 üzenetére
Nem feltetlenul, sot. Nezd meg, hogy pl. a tipikus venture capitalist hozzaallas az az, hogy a csapatba fektetnek, nem feltetlenul a jelenlegi termekbe. Tehat ha van valaki, akinek jo a track recordja, akkor ez lehet egy modja annak, hogy az IPO-nal kicsit hamarabb be tudj szallni a cegbe valamilyen modon.
Nem mondom, h ez a vilag legtutibb uzlete, de nem egy random csapat embernek adod oda a penzt.
-
-
j0k3r!
őstag
-
sb95
csendes tag
válasz
#24334592 #43349 üzenetére
Ha az emoció alapú filozófia alatt érzelmi döntéseken alapuló kereskedést értesz, akkor én ezt a szemléletet, amit leírtam, nem tartom annak. Azt meg főleg nem értem, miért buknék el mindent azért, mert olyan cégekre szeretnék lőni tech szektorban, aminek szerintem van jövője és olyan terméket / szolgáltatást nyújtanak, ami egyrészről egyedi, másrészről le is van védve. És a facebook nagyon nem ilyen. A fő bevételi forrásuk abból van, hogy eladják az adataidat és hirdetések. Ez egyedi? Nem. Le tudod védeni? Nem. Bárki csinálhat ilyet? Igen. Ergo benne van a pakliban, hogy a cég részéről game over.
Ezzel szemben valaki kifejleszt mondjuk egy új orvosi nanotechnológiai eljárást, vagy elektromos autókhoz egy új akkumulátor technológiát, az az első, hogy levédeti. Onnantól kezdve övé a szabadalom, ha másnak is kell, meg kell venni a jogot. Csak ugye itt jön be, ami megnehezíti a dolgot, mégpedig hogy ki kell pecázni a sűrűből azt a céget, aki kitalálja ezt az újdonságot. Vagy az ember vállalja a 0.4%-os költséget és ilyen szektorra lövő ETF-ekbe fektet.
-
válasz
#24334592 #43349 üzenetére
Szerintem nincs gond az emóciókkal, ha azoknak van racionális alapjuk. Az FB esetében nincs így, hiszen már olyan szinten beágyazódott az emberek mindennapjaiba, hogy gyakorlatilag kiirthatatlan.
De emóció például az is, hogy én hiszek a turizmus feltámadásában, és olyan papírokba fektetek. Egyszerűen azért, mert szerintem az emberek nem változnak, vágynak az utazásra, és ez a jövőben is így lesz.
-
zakoshun
csendes tag
válasz
#24334592 #41821 üzenetére
És ilyenkor Te megtartod, vagy el is adod egyből?! Amilyen hullámvasút van, nem tudom, hogy érdemes-e az alacsonyan vett dolgokat +30/+50% esetén eladni és később visszavenni, vagy megtartani.. Nem gondolnám, hogy láttuk még az alját, de ha mégis, akkor meg elbukom a jó vételt
Bár tudom, hogy a "piac időzítést" végképp el kéne felejteni..
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
#24334592 #41235 üzenetére
"tanulj meg kereskedni"
Hány százalékuk fog mínuszban kiszállni az egészből? 80%?
"Hagyd az ETF-eket a lustákra."
Pedig az az ésszerű és racionális. Profik közül is nagyon kevés van, aki hosszú távon legyőzi pl. az S&P 500 etf-et. Miért is ne próbálná meg bárki, bizots sikerülni fog... -
Mercutio_
félisten
válasz
#24334592 #37642 üzenetére
Mint írták, 2020-tól azonban már egyértelmű lassulás várható, mely feltehetőleg 2022-ig, az EU-támogatások alacsonyabb szinten, de újrainduló folyósításáig folytatódni fog. Ennek oka
AZ EU-TÁMOGATÁSOK KIFUTÁSA MELLETT AZ ERŐLTETETT KERESETEMELÉS FOKOZATOS KIFULLADÁSA, A ROSSZABB VILÁGGAZDASÁGI KONJUNKTÚRA, ÉS NEM UTOLSÓSORBAN A MAGYAR MODELL SZERÉNY VERSENYKÉPESSÉGE.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#24334592 #35864 üzenetére
Ha vki vmire 6-10-15milliót elkölt azzal céljai vannak. Lakóingatlan esetén pl beköltözik vagy kiadja. És én nem látom a nagy falura költöző tömegeket. 90%ban a falvak haldokolnak. Nincs munka, nincs szórakozás. Fiatalok lelépnek oda ahol van munka van szórakozás. Öregek maradnak, kihalnak, fiatalok lelépnek.
más: kis gondolatébresztő. Hamarosan összeroppan a magyar társadalom - Dermesztő ábrákon a valóság
@Lex Icon: Ha igazad lenne államcsőd kb ismeretlen fogalom lenne.
-
Dare2Live
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
#24334592 #31104 üzenetére
únius elejétől itthon is voltak kilengések, olykor a reméltnél alacsonyabb érdeklődés jellemezte a hazai állampapír-aukciókat is.
Szerintem linkeltem is akkoriban vakmajom ezirányú posztját. Az, hogy most épp összejött semmire nem garancia. Majd akkor lesz csak sargentinizés amikor 330 fölötti euró árfolyamon kell forráshiány miatt devizát venni a kötelezettségek teljesítéséhez
Az se véletlen, hogy az állami szférában durva forrásmegvonásokat kezdtek és megy a leépítések+szociális juttatások megvonásának előkészítése gőzerővel.
Az EU-s pénzek hiánya és az emelkedő infla jövőre már fájni fog. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
#24334592 #31104 üzenetére
"Az új termékek kereskedése és elszámolása a BÉTa Piacon megszokott módon, forintban történik, a kereskedési szakaszok, az ajánlattípusok és érvényességük egyaránt a BÉT a piacon jelenleg alkalmazott szabályokhoz igazodnak. Az új termékek kereskedését - a jelenleg elérhető instrumentumokhoz hasonlóan - az OTP Bank Nyrt. támogatja majd árjegyzéssel"
-
törölt tag
válasz
#24334592 #30232 üzenetére
Én nem feltételeztem, hogy bármit is alád raktak, gondolom azt a részt nem nekem akartad címezni.
Ezt viszont kifejthetnéd kicsit hosszabban, mert nem értem:
"Ha hirtelen a 2000es evek elejen a fizetesed 10x kezded el 20 egynehany evesen keresni, semmi nem lesz draga"
------
"Ennek koszonhetoen a jeg hatan is megelek es barmilyen orszagban egy honap alatt osszerantom az eletem."
Ha holnap elveszted minden vagyonod és Nigériában ébredsz, mit tudsz azon kívül tenni, hogy bemész a konzulátusra?
-
attiati
veterán
válasz
#24334592 #30019 üzenetére
Próbáltam irogatni párszor, hogy 247 usdhuf és 1,24 eurusd vízválasztó, magyarul ott kell pozit felvenni.
És egy hónapja, hogy a perifériás eur kötvények alacsony hozamai brutál magas gdp arányos hiánnyal párosulnak.Az olaszokkal elkezdődik egy újabb görög típusú politikai játszma, csak sokkal erősebb alkupozícióval.
Jó eséllyel egy erősen populista kormányuk lesz, akik majd mennek követelőzni és fenyegetőzni Brüsszelbe, hogy kilépnek az EU-ból az egyik legnagyobb tagállamként és lehet, hogy mégsem akarják visszafizetni a kötvényeket, amikkel ki van tömve az EKB. Stb, stb...Mire majd Brüsszel elzavarja őket, kezdődik egy kis politikai játszma. És ha az olaszok hajlandóak valamennyire igába hajtani a fejüket és kellően magasak lesznek már az olasz hozamok, akkor az EKB (és a németek) rábólintanak egy all in-re és megvesznek minden olasz kötvényt. Ugyanígy a német és francia bankok.
Érdekes látni azt is az elmúlt napokban, hogy bármilyen parára megveszik a 10 éves USA kötvényeket.
A magas USD hozamok kinyírnak egy csomó feltörekvő és gyenge fejlett országot (török, argentin, stb...).
Ami majd lassít a fejlett országok növekedésén és így a fejlett hozamemelkedésen. Önmagában a dollár erősödés és a feltörekvő lassulás helyettesít egy kamatemelést. Továbbra sem hiszem el, hogy 3-3,5% fölé tudna menni tartósan az 10 éves USA hozam, amíg meg nem jelenik egy nagyon erős inflációs nyomás.
Ahhoz valami sokkszerű kell, hogy 30-40 éves hozamcsökkenő trendből kitörjön a világ. Viszont akkor nagyon erős és hirtelen lesz. -
zsoltee10
addikt
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
#24334592 #29774 üzenetére
nekem igen jo tapasztalataim vannak 2008al kapcsolatban, euroban voltak a megtakaritasaim, hazakoltoztem, a forint arfolyama gyengult vagy 20%ot a lakasarak meg estek kb 30%-ot egy ev alatt, ill meg be is raktam a penzem egy evig 10%kamatra. igy nagyon osszejott minden es konnyen vettem hitel nelkul lakast ami lassan 250%at eri, +kb 50%ot hozott kiadasbol. persze aztan mivel magyarorszagon laktam jopar evig buktam egy csomot a nem megkeresett jovedelmeken meg a totymorgason karrier tekinteteben
minden joban van valami rossz -
attiati
veterán
válasz
#24334592 #29774 üzenetére
ha átéltétek (még ha nem is veszítettetek semmit) és az átlagnál jobban tájékozódtok, de mégsem látjátok durva válságnak.... akkor hogyan várjátok a tájékozatlan emberektől, hogy bármit is tanuljanak belőle?
* Eltűnt 7-8 évre pár szakma
* Teljes politikai pucolást végzett a válság itthon és itt van az eredménye
* Hiteleseket csak azért lehetett megsegíteni, mert csodával határos módon külföldi tulajdonban volt a bankszektor. Így az egyszeri hirtelen költségeket az állam helyett a bankszektor "vállalta" és mindenki nyögi elnyújtva. Ellenkező esetben az állam vállalta volna és mindenki nyögte volna azonnal.
* EU pénzek nélkül recesszióban lennénk 10 éve!
* a monetáris politika világszerte vállalta a válság költségeit és elnyújtva jön a számla. Talán emiatt is nem érzi a többség olyan erős válságnak. De amelyik kormányok fiskális oldalon nem használják ki ezt hátszelet, ők nagy bajban lesznek a következő válságnál.Az tényleg érdekes, hogy a monetáris politika számláját ki fizeti.
Teljesen igazad van, attól is függ, hogy kit milyen szituációban ért a válság (utóhatása is.)
Van aki negatív reálkamattal szív. A megtakarítás nélküliek az inflációval, elszabaduló lakhatási költségekkel.
Politikai rezsimváltásokkal (brexit, trump, orbán jelenség). Hatékonysági verseny kezdődött az országok és vállalatok között. Létrejött egy szupergazdag réteg a világban. Én ezeket mind a 2008-as válság átrendeződésének tekintem.Ezek a válságok átrendezik a társadalmi csoportokat, országokat. Tök jó lehetőség a nyertes oldalra állni. És pillanatok alatt le lehet csúszni. Ha az ember a saját sorsán túl is lát - még ha jól is járt esetleg - akkor nem jók ezek a válságok.
Vannak olyan nagy társadalmi problémák, amiktől nem tudjuk magunkat függetleníteni és egyformán szív mindenki (pl. elszegényedés, világnézet radikalizálódás). És ezekben csak a win-win szituáció a jó. Na egy globális válság pont nem a win-win szituáció. Ahogy például a 29-33as válság után jött egy második világháború. Inkább válságok nélkül gazdagodjanak az emberek. Végső soron ez lenne a jegybankok dolga, hogy elkerüljék ezeket a hatalmas hullámokat. -
attiati
veterán
válasz
#24334592 #29755 üzenetére
97-tol van index adat, azt irjak, hogy akkor privatizálták (?). Most az akkori erteke alatt van az index. Es a 2008as valsag elotti ertek felén áll.
20 ev alatt 0-t hozott.
10 ev alatt -50%ot.
Par eve olvastam egy hosszabb cikket Olaszorszagrol es a fiatalok kivandorlasarol. Ez a mostani politikai allapot tukrozi, hogy szenvednek az eurozonaban. Persze naluk is rossz kovetkeztetest vonnak le es az EU-t okolják es majd jol megtalaljak a megoldast, hogy ki kell lepni. -
zsoltee10
addikt
válasz
#24334592 #29744 üzenetére
Nem fog 200ig esni. 250Ft-on túljegyzés lesz, nem is jut annyi papír, amennyit venni akarnak. Szó szerint sort kellett állni az irodában a jegyzéshez. 31-50 között 100k volt belőle, de aztán a száguldó vonat menetszele kifújta a kezemből a papírokat.
ML papírokat tolják lefelé Opus vezényletével, én mondjuk eladtam választás után, úgyhogy minél olcsóbban kapok, annál jobb.
-
zsoltee10
addikt
válasz
#24334592 #29737 üzenetére
OTT1: 1,4mrd kp-s tőkeemelés 250Ft-on, innováció, sokan sok pénzt tesznek bele, NER kapcsolat, Dél-Amerika és Afrika kapcsolat, biztonságtechnika, blockchain, stb. A piac szereti, a funda másodlagos. Tudom én is, hogy 100 körül van a P/E rátája, de az a múlt, a tőzsde meg a jövőt árazza. Volt belőle 31Ft-on, ott is tőkeemelés volt, eladtam aztán ML papírokban ültem télig.
-
bernel
tag
válasz
#24334592 #29737 üzenetére
A pukkanás kapcsán érdekes, hogy ha lenne, akkor milyen eszköze lenne most a jegybankoknak a gazdasági korrekcióra? Korábban levitték a kamatokat, hogy átlendítsenek a válságon, de most, hogy nulla közeliek a kamatok, mit tudnak majd tenni? Jócskán negatívba viszik a kamatokat?
-
Kobe
veterán
válasz
#24334592 #28715 üzenetére
Tipusonkent valtozo. A felevesnel pl 0.5% ( 99.5%os erteken vasaroljak vissza)
Viszont kicsit gyorsabban utanaszamolva, eleg szopo egy kamatkornyezet van most minden teren.... 1M re fel ev alatt adnak 7500 huf kamatot, plusz a kiutalasi dij 0.3 tranzakcios illeteke, es a kamatado, vagyis 1M forint termel neked 2 sornyi hasznot a vegenSajna muszaj vagyok +hozam realizalas miatt ezt az opciot valasztani, de ez igy vicckategoria... Kar hogy nem lehet nagyobb ossseget fundaba tolni vagy valami, ott legalabb jon is melle valami ertelmes hozam
-
SzGee
aktív tag
válasz
#24334592 #28651 üzenetére
nem vagyok az, csak próbáltam felnyitni a szemed, de látom sikertelenül
csak ezeknél a költségeknél sokkal olcsóbban lehet kapni concorde alapokat, közvetlenül az alapkezelőtől
0 ft-os számlavezetés, 0 ft-os jutalék, 0 ft-os vétel/eladás
a te konstrukciód inkább illik egy szar unit-linked-hezjavaslom ezt az oldalt böngészgetni...
https://alapforgalmazo.hu/a jutalékért meg majd jelentkezem
ja még ennyi:
Kérdeztem a KBC-ről és versenytársairól. Azt mondta, h szűkebb a repertoár, és nincs aki tippet adjon, cserébe piszok olcsó.itt sem lesz senki, aki a döntést helyetted meghozza, tanácsot adhatnak, amit vagy megfogadsz vagy nem, de ha buksz vele 20%-ot senki sem fogja azt mondani, hogy bocsi, én mondtam, vállalom a buktádat
tippeket meg adhat bárki -
Stanlee
őstag
válasz
#24334592 #28648 üzenetére
Hol elsz? Ha euro ovezetben, akkor szerintem erdemesebb lenne a megtakaritando penzed egy helyi bankban vasarolhato ETF-re elkolteni es nem Mo-n zsonglorkodni vele.
Nekem most ugy nez ki, hogy a comdirect-nel van egy "befektetesi szamlam", ott be van allitva havi 500 eurora 4 db ETF. Havi koltseg 0 euro, csak az ETF dijat fizetem (0,15-0,3%), es kesz. Ami nagy munkam van vele, az az, ha kiesik az adott ETF a 0 euros megtakaritasbol, akkor beteszek helyette egy masikat.
Nem kell tulbonyolitani a dolgokat :-)
-
SzGee
aktív tag
válasz
#24334592 #28648 üzenetére
Először vmi igen csinos hölgyemény foglakozott velem, ő a kiemelet ügyfélkapcsolati menedzser. S szívesen hagytam volna nála minden vagyonom
Mivel évi 2-4M tudok csak megtakarítani, így TBSZ-t nyitogatni nem érdemes, mert elaprózom a tőkét és nem leszek képes rendes pozit venni
-800huf a havi számlavezetés
-0.9% a részvény vétel/eladás (és 5000ft a legtöbb tőzsdén a különdíj)
-1% a befalap vételi, ingyen van az eladástéged úgy fognak átvetni a palánkon, hogy még tapsolsz is hozzá...
Mondta, h lesznek bukták is, részemről és a részükről is. De a vége a lényeg, h stabilan legyen hozamom, ami után nyereségadót fizethetek
ugyamn, részükről szerinted milyen bukták lehetnek? te fizeted a havidíjat, alapkezelői díjat, vétel/eladás utáni díjat, ha esetleg hoznak valamit akkor sikerdíjat iseddig nekem is szimpatikus volt a concorde, de ezzel le is írták magukat
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
#24334592 #28629 üzenetére
Ennyit jelenleg be lehet tenni agliusoknal bankba 5% kamatra.
De amugy mondjuk 5-10% arany, 25%ftse,20%sp500, 20% allampapir, 15% ingatlan, tobbi kp, vagy rulettezni reszvenyekkel. Persze nem mind tunik jo beleponek per pill de ez akkor is ilyen sokszor mikor esik a pijac
-
zsoltee10
addikt
válasz
#24334592 #28629 üzenetére
Óó, kedvenc témám.
Kérdés:
Mennyire vagy hajlandó kockázatot vállalni, és mennyire tuti nem fog kelleni ez a pénz? Full részvényben gondolkodsz ezzel, vagy állampapír is? Hozamelvárás? Mennyire tudsz foglalkozni vele (napi trade vs totál passzív? )
Kevésbé kockázatos rv portfólió magyar piacról:
GSPark, ANY, Zwack.Brutál kockázatos rv portfólióm, napi figyeléssel: Opus Global. (vehetnék mellé Konzumot, de nem akarok)
-
-
Dzoli
tag
válasz
#24334592 #25244 üzenetére
"Aki sikeres trader egy brókercégnél, az miért havi fizu + bónuszért dolgozik, a saját zsebe helyett?"
Több okból is lehet:
1, Szüksége van arra a létbiztonságra, amit az állandó fizu jelent neki, akkor is, ha épp nem sikeres pár hétig-hónapig. Nagyon kevesen jutnak el a megélhetési kereskedésig, mert pszichóval nem bírják.
2, Saját maga nem tud akkora tőkét összehozni (főleg az elején), amiből kitermelhetné a megélhetési kiadásait.Brókercégnél egyébként nem kellenek sikeres kereskedők.
Sok saleses kell, aki új ügyfelet és pénzt hoz be, 1-2 elemző, akik tippelgetnek, pár kockázatkezelő, 1 IT-s, meg a managemant. -
attiati
veterán
válasz
#24334592 #25239 üzenetére
szaúdiaknak az egyik legalacsonyabb a kitermelési költsége, ilyen szempontból utoljára kell nekik leállítani veszteséges kitermelés miatt a tornyokat. (más kérdés, hogy tőkeerővel ki meddig bírja a deficites működést, akár vállalati, akár állami szinten).
[opec kitermelési arányok]
olajkitermelés országok szerint
ismert olajtartalék országok szerint
+ ez isVenezuelában van a legnagyobb ismert tartalék, miközben az olajkitermelés 2-3%-át adják. És ott 16 év után változás jön. Szaúdiak biztos tudják, hogy miért kezdenek szándékosan (ön)gyilkos árháborúba.
A megújuló energiaforrások (és a palaolaj kitermelők) ellen indítottak háborút. Azoknak a megtérülési értéke folyamatosan jön le. Úgy rémlik, hogy múltkor azt olvastam, hogy a napenergia piacon a technológiai fejlődés miatt és a hasonlóan egymást gyilkoló gyártók túlkapacitása miatt tizedére esett a napelemek ára 2 év alatt. Ha mondjuk elérik, hogy az olajpiacon kinyírnak pár szereplőt az olcsó dömpingárral, felülről akkor is korlátosnak tűnik az olajár a megújulók miatt. És a magasabb olajárnál újra termelésbe álló olajtornyok miatt.
A kínai keresleti piac lassulására meg nincs is ráhatásuk.És az olajkitermelők mindegyikének kitermelési kényszere van. Amúgy is erősödő dollárral szemben gyengül a fizetőeszközük és dollárban vannak eladósodva és az olaj a fő költségvetési bevételük. Egy-egy ország nem tud csodát tenni a termelés visszafogásával. Együtt kellene működniük. De az meg nem megy, mert a szaúdiak pont azt akarják, hogy kiessen pár szereplő. Úgyhogy passz mire megy ki.
Technikailag 30-32 USD-nél van egy több évtizedes (utolsó?) emelkedő trendvonal.
-
-
Dzoli
tag
válasz
#24334592 #25239 üzenetére
Még a nagy piacokra sem lehet ki-be ugrálni nagy tőkével úgy, hogy ne befolyásolnád, vagy fednéd fel a szándékod a konkurencia előtt. Ezért vannak a különféle rendszerek, amik szétporlasztják a tranzakciókat sok-sok apró megbízásra. Teljesen más milliárdokkal kereskedni, mint otthon nyomogatni az online trader programot pár száz dollár depóval.
-
-
WiZARD
addikt
válasz
#24334592 #23983 üzenetére
Ennyit az mnb fele 100mrd-rol.
Bar nem ertem hogu akkor mi a gond, ha megvan a le. Minek kellett az egesz? Kapjanak egy rakas buntit a szabalytalansagokra, es ennyi.
(Mondjuk elso perctol kezdve azt gondolom, hogy volt ebben politikai szal is. Egy 15 even at folyamatban levo csalast extra ellenorzes nelkul, csakugy random nem fedeznek fel...)
-
törölt tag
válasz
#24334592 #23025 üzenetére
Jó kérdés
Talán "kicsivel" kisebb nyomás lesz rajtuk, révén nem menekülő valuta. Bennem inkább az a kérdés merült fel, hogy ha már az euró árfolyamához és az ekb politikájához kötik magukat, kvázi eurójuk van, akkor miért nem vezették be az eurót? Nem tetszett a grafika?
-
attiati
veterán
válasz
#24334592 #22909 üzenetére
Az SNB kihúzta a talajt azok alól, akik hittek neki, és azoknak adott igazat, akik ellene spekuláltak. Megbüntette a szövetségeseit, és megjutalmazta az ellenségeit. (bár a szövetségesei sem voltak soha a szövetségesei, csak nyerészkedtek az snb hátán)
a chf két esetben gyengülhet innentől hosszabb távon.
1. az SNB jóval kevésbé transzparens módon fog interveniálni. Nem jelenti be előre, hogy hol és mennyit gyengít, csak megteszi és elveszi a kedvét a chf erősödésére játszóknak.
Ez eddig sem működött. Ha jól emlékszem, akkor 1,6-os szinttől kezdve próbálja gyengíteni a chf-et, sikertelenül.2. az erős frank végül ront annyit a gazdaság fundamentumain, hogy kevésbé értékes lesz a chf.
Azt hiszem ezt szeretné a legkevésbé, ez lenne a legfájdalmasabb.+1: tömegével zárják a spekulatív eurchf shortokat vagy a real money szereplők tömegével realizálják a chf long nyereséget.
Elnézve, amit írsz, olyan lakossági szereplők kezdtek chf nyereséget realizálni, akik nem spekuláltak korábban. Vajon nekik igazuk lesz? Boldogan adják el a chf-et.
(ugyanez lefordítva itthoni helyzetre: senki se pánikol egy 328-as eurhuf-nál; feljebb került a pánik szint.)
Az SNB egyik napról a másikra felértékelte az ország teljes vagyonát 20%-kal...!
-
válasz
#24334592 #22913 üzenetére
hát nem biztos, hogy most jó allint nyomni svájciként az euróra... mi lesz ha idén görögök kiválnak az eurózónából?
[elmélkedés on]
idén gondolom lesz egy EURUSD 1-1 ... de lehet ez cél is a nagy kereskedelmi egyességnél, hogy EUR-USD-CHF 1-1-1 legyen
[elmélkedés off] -
-
törölt tag
-
g@bo
nagyúr
válasz
#24334592 #22658 üzenetére
nem zavarja kuszaszemet, gondolom szerintük ez jó...
320 lassan az euró, komolyan drukkolok, hogy telibeverjék a pénzünket, mert ezeknek rohad az agyuk.
330-340. hajrá.román lei 65 volt most 71 zloty szintén 65 -> 74. kuna....
minden jobb, csak mi teljesítünk szarul. mindegy, csak legyen majd elég közmunka.
ez az autópálya adó is kabaré, adókadójánakazadója.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest