Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bandus
veterán
válasz szekra #50253 üzenetére
egyszer biztosan, de ezeknek a felhasználása a saját tulajdonú ingatlanhoz kötött. ami saját tulajdonom van, azt nem kívánom felújítani, venni pedig nem szeretnék 2-3 éves időtávon.
ijk: ez tiszta sor. ezt a 27%-kot én 2-3 év alatt szeretném elérni a legnagyobb valószínűséggel. értem a kockázatot, hogy lehet nem sikerül, ezért keresném azt a terméket, ami a jelenlegi infók alapján a legkisebb kockázat mellett hoz várhatóan évi 10%-kot.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
fecus
őstag
válasz szekra #50612 üzenetére
És amikor a bróker cégnek jutit fizettem, akkor azt levonhatom?
Pl. az árkülönbözet 200$ és 20$-t levont a bróker akkor 200 vagy 180$ után fizetem a 15%-ot?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz szekra #50623 üzenetére
Kösz. Én az Ersténél ragadtam, csak megpróbáltam kapcsolódni a témához.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Ixion77
addikt
válasz szekra #51155 üzenetére
Néhány nagy shortos befektető csődje.
Bár annyiból nem értem az egész short-squeeze sztorit, hogy feltételezésem szerint a shortosok nem részvényshortot használnak, hanem put opciókat vesznek. Azok szimplán elvesztik az értéküket egy bizonyos árfolyam felett, tehát nem tudnak összehalmozni sokszáz százalékos mínuszt. Akkor hogy lehet "squeeze" az egy héttel ezelőtti árfolyam sokszorosán is?Érdekesség: A GME fénykorában (2007) is csak kb ~$60-t ért. Most a csőd szélén ~$340
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
aAron_
őstag
válasz szekra #52579 üzenetére
Már csak amiatt is, hogy ezt a kérdést itt tetted föl, nem.
#52578mgoogyi: Feltételezem te még a magasabb kamatozású PMÁP-ot vetted. Ha most kéne magyar állampapírt, már inkább MÁP+ mellett döntenél? (Lejáratig tartás biztossága mellett.)
MNB inflációs jelentése alapján számolva PMÁP évi ~0,5%ponttal alacsonyabb hozamot biztosít (ha jól emlékszem mit számoltam), de igazság szerint nem tudom mit várjak. Nekem fura, hogy ennyire el akarják terelni a vásárlókat fix kamatozású állampapír irányába. Vajon miért?
What is your ikigai?
-
redwhite78
aktív tag
válasz szekra #52587 üzenetére
PLTR-t nézegettem én is, de...
Most az igazgatóság részéről öntik a részvényt a piacra, (+ még a Soros is elad 18 milliót), mert lejárt az IPO utáni korlátozás és végre eladhatnak a kezdeti 20% felett is. Érdekes, hogy nekiálltak komolyan profitot realizálni, mintha nem bíznának abban, hogy ilyen értékeltségen maradnak. Amúgy 30% bevételnövekedést várnak 2021-re (nyilván ez már beépült az árba), de még így is erősen túlértékelt a cég a bevételéhez képest a többi hasonló szereplőhöz mérten. Az sem lendített az árfolyamon, hogy 0.02 USD /részvényre jutó nyereség helyett 0.08 veszteség lett a negyedik negyedévben.
Szóval sztem még van tér lefele is.[ Szerkesztve ]
never go full retard
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest