- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
Hirdetés
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
redwhite78
aktív tag
válasz
szekra #52587 üzenetére
PLTR-t nézegettem én is, de...
Most az igazgatóság részéről öntik a részvényt a piacra, (+ még a Soros is elad 18 milliót), mert lejárt az IPO utáni korlátozás és végre eladhatnak a kezdeti 20% felett is. Érdekes, hogy nekiálltak komolyan profitot realizálni, mintha nem bíznának abban, hogy ilyen értékeltségen maradnak. Amúgy 30% bevételnövekedést várnak 2021-re (nyilván ez már beépült az árba), de még így is erősen túlértékelt a cég a bevételéhez képest a többi hasonló szereplőhöz mérten. Az sem lendített az árfolyamon, hogy 0.02 USD /részvényre jutó nyereség helyett 0.08 veszteség lett a negyedik negyedévben.
Szóval sztem még van tér lefele is. -
aAron_
őstag
válasz
szekra #52579 üzenetére
Már csak amiatt is, hogy ezt a kérdést itt tetted föl, nem.
#52578mgoogyi: Feltételezem te még a magasabb kamatozású PMÁP-ot vetted. Ha most kéne magyar állampapírt, már inkább MÁP+ mellett döntenél? (Lejáratig tartás biztossága mellett.)
MNB inflációs jelentése alapján számolva PMÁP évi ~0,5%ponttal alacsonyabb hozamot biztosít (ha jól emlékszem mit számoltam), de igazság szerint nem tudom mit várjak. Nekem fura, hogy ennyire el akarják terelni a vásárlókat fix kamatozású állampapír irányába. Vajon miért?
-
Ixion77
addikt
válasz
szekra #51155 üzenetére
Néhány nagy shortos befektető csődje.
Bár annyiból nem értem az egész short-squeeze sztorit, hogy feltételezésem szerint a shortosok nem részvényshortot használnak, hanem put opciókat vesznek. Azok szimplán elvesztik az értéküket egy bizonyos árfolyam felett, tehát nem tudnak összehalmozni sokszáz százalékos mínuszt. Akkor hogy lehet "squeeze" az egy héttel ezelőtti árfolyam sokszorosán is?Érdekesség: A GME fénykorában (2007) is csak kb ~$60-t ért. Most a csőd szélén ~$340
-
válasz
szekra #50253 üzenetére
egyszer biztosan, de ezeknek a felhasználása a saját tulajdonú ingatlanhoz kötött. ami saját tulajdonom van, azt nem kívánom felújítani, venni pedig nem szeretnék 2-3 éves időtávon.
ijk: ez tiszta sor. ezt a 27%-kot én 2-3 év alatt szeretném elérni a legnagyobb valószínűséggel. értem a kockázatot, hogy lehet nem sikerül, ezért keresném azt a terméket, ami a jelenlegi infók alapján a legkisebb kockázat mellett hoz várhatóan évi 10%-kot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest