- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
Topikgazda
iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF
ISIN DE000A0H0728
https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=DE000A0H0728#overview
Ilyenre gondoltál? (összefoglaló említi) -
Sub-S
senior tag
Amit írtál, a nagy áttétteles ~full tőkés beugrok valamibe na az tényleg rulett, úgy meg lehet cseszni a 90%-ot, kifogsz épp egy hirtelen flusht és nullázol iziben. Aki így áll neki annál szerintem garantált a gyors számlastorno... azt teljesen számításon kívül hagyod, hogy minél nagyobb összegekkel játszol annál nehezebb hirtelen ki-be ugrálgatni...
No inkább zártam egy 3600-as NIO shortot, most hogy szépen lecsorgott. -
Sub-S
senior tag
Ezt az értéket a korábban tradervue-ba importáltaknál lévő winning trade arányából szedtem. Kérdés persze mit értünk egy trade alatt(leátlagoltaknál a végső zárással együtt 1, vagy külön-külön). Tradervue(az ingyenes legalábbis) csoportosítja valami alapján a végrehajtásokat így az ott szereplő trade szám messze nem azonos a végrehajtottakkal,ez így mondjuk nem az igazi. Ha ezt a hónapot nézem eddig egyetlen piros trade-et zártam, mondjuk éppen ma(és nem NIO
).
Daytrade bohóckodás és top befektetők nem tudom mióta egy kategória. -
EG0
aktív tag
Ez mind szép, csak a lényeget veszted el: miközben a kevés kriptotőzsdei likviditást galád módon rángatja néhány bálna, rekordmagas a hodlerek száma. A hodlerek meg azok, akik pl. a mostani pénznyomtatásban látják az igazi hatalmas manipulációt, és nem szeretnek birkák lenni a FIAT megtakarításaik elinflálásakor. Ezért amíg 80% hodler és dinamikusan növekszik a fejlett- és fejlődő világokban is a számosságuk, addig a 20% spekuláns csak egy alapvetően felfelé tartó trendet tud megrángatni.
HussarF: azt leírtam, miért és milyen mértékig vagyok szerelmes a kriptoba. Csak az én szerelmem többet hozott eddig, mint a MÁP huszárok szerelme. Nekem az önigazolást a számok adják, a másik oldalon kiabálnak lufit meg piramist.
Ami fáj nekem, az a szűklátókörűség. Egyébként más témákban is. -
htomi85
tag
Jó reggelt kívánok. Újszülöttnek minden vicc új.
Minden piacot manipulálnak. MINDET.
Az OTP, Tesla, Bitcoin, olaj, Opus stb mind manipulálva van. Miért? Mert pénzt lehet vele keresni, ennyi.
Mindenkivel sikerült elhitetni, hogy a piac láthatatlan keze mennyire király dolog. Hát a tőkésnek biztos, mert nem lehet 4 évente leváltani demokratikus választáson.
Szóval szerintem a piac nem demokratikus. A szabadság csak ahhoz kell, hogy a munkaerő hajlandó legyen többet termelni annál amennyi neki kell. Olvassatok Adam Smitht. 350 éves tudás.
Nem kell feltétlenül kommunizmus, csak adóztatni kéne rendesen. Én is 10 százalék alatt adózok, pedig senki vagyok. A nagyok nulla körül. -
julius666
addikt
Én egy szóval sem írtam, hogy ne lennének a crypto piacok erősen alulszabályozottak, extrém spekulatívak.
Ezért (sem) szabad sok pénzt oda tenni, de főleg nem daytradelni.Én inkább arra reagáltam az első mondatomban, hogy a crypto piac az valami kontrollált pénznyelője lenne a pénzügyi rendszernek. Az, hogy a frissen nyomtatott, nép közé szórt helikpoterpénz buborékot fúj eszköz piacon, az nem a crypto piacok sajátossága, ugyan ez történt a hagyományos tőzsdéken is, lásd pl. tech részvények szárnyalása. Ami BTC-be folyt be a Trump bucksból, az szó szerint aprópénz.
-
julius666
addikt
Öhm... Összevetetted már, hogy mennyi pénznyomtatás történik és utána mennyivel nőtt akár csak a BTC, akár az egész crypto piac?
De akkor már az én véleményem a BTC-ről:
Szerintem nagyon jó és hasznos dolog tud lenni már most is. "Demokratikus" népköztársaságokban, ahol a kormány elkezd szórakozni a pénznem átválthatóságával, szépen meg lehet kerülni azt vele az élelmesebbeknek. Ilyen szempontból egész jól betöltötte/betölti a szerepét.Alternatív, tömegek által használt pénzrendszernek (amit a cryptoanarchisták várnak tőle) sajnos teljesen alkalmatlan viszont a technikai korlátai miatt. A lightning network sokat segít ezen, de azért annak is megvannak a korlátai, cserébe sok előnyét is elveszi az egész blockchain alapú működésnek. Szerintem jobban hasonlít a hagyományos bankrendszerre kicsiben, ahol a "bankok" közötti elszámolás megy a BTC láncon.
Mindeközben vitathatatlan tény, hogy abnormális költségei, környezeti terhelése van a BTC hálózat működésének, ami szerintem jelenlegi szinten hosszútávon tarthatatlan is a csökkenő bányász jutalmakkal. Vagy a tranzakciós költségek fognak bődületesen bedrágulni, vagy a rendszer mögötti számítási kapacitás jelentősen esni, csökkentve ezzel a rendszer támadhatósági küszöbét.
Szerintem a blockchaineknek, smart contractoknak igen komoly szerepe lesz a jövő pénzügyi rendszerében, sőt, azon túl is. De nem érzem, hogy a BTC-ben akkora brutál használati potenciál rejlene a jelenlegi szintjéhez képest (ha csak nem alakul át szignifikánsan, de láthatóan erre nincs komolyabb szándék). Némi aprót benne tartani persze nem árthat a lelki nyugalomért, mert simán vihet még egész magasra is a hullámvasút, bár nem biztos az adózással vacakolás miatt megéri egyáltalán. Viszont arra számítani, hogy a jelenlegi szintről nagyságrendeket nőhet még és kis induló tőkéből lehet majd könnyen meggazdagodni, szerintem blődség.
Disclaimer: volt BTC/crypto játékpénzem, realizáltam is nyereséget rajta, némi apróm még mindig bent van. Én még fizettem is BTC-vel, "élesben", való világbeli szolgáltatásért/termékért. (Egyébként enyhén szólva nem volt nagy élmény, de az már nagyon OFF
)
-
Ha nem azonnal akarsz profitot, akkor annyi dolgod van vele, szerintem, hogy egy számodra megefelelőnek gondolt árszinten belépj és addig benne legyél, amíg a célzott árfolyamot el nem éri. Ha jól ítélted meg az árakat és a körülmények is szerencsések, akkor ez nem is biztos, hogy sokáig tart, ha nem jól, akkor nyilván tovább.
-
Ez itt már nagyon off és tényleg szakpolitikai kérdés, szóval nem hiszem, hogy túl sokra jutnánk vélemények megosztásán túl. De a születésszám növelés nem olyan dolog, hogy a kormány hoz egy-két intézkedést, aztán hopp ömlenek a babák. Legfeljebb, ha az az intézkedés konkrétan az, hogy betiltják az abortuszt. Csak ez már nem az 50-es évek.
Ehhez hosszú távon, konzisztensen kell cselekedni, hogy kialakuljon egy olyan atmoszféra, hogy az embereknek a gyerekvállalás során ne egzisztenciális kérdéseket kelljen mérlegelniük, ne a létbiztonság legyen a tét, ha gyereket akarnak. Ehhez szerintem idő kell. De legalább a konzisztencia látszik, mert a családosoknak, úgy tűnik, egyre csak adnak. -
Nem hiszem, hogy az építőipar megsegítését tartanák szem előtt. A kormánynak deklarált célja a demográfiai folyamatok változtatása. Egy ilyen intézkedés erős üzenet nem csak a családosoknak, de a leendő családosok / fiatalok felé is, hogy ha gyereket akarnak vállalni, akkor lesz rá pénz. És mivel ez politika, ezért a visszhangja és üzenetértéke legalább olyan fontos, mint a valódi hatása. Hiába optimalizálnak ki valamit a gazdasági mechanizmus szerint tökéletesre, ha nem lehet politikai üzenetként eladni.
Én azért túlzottan pesszimistának látom ezt a kiszamolo-s bejegyzést. Tehát akkor lesz minden szar, amikor pénzt is tudnak keresni a szakemberek, mert mindenki beáll számlagyáros szakembernek? Már most hatalmas szakember hiány van, mert külföldön jobban megszedhetik magukat. Ahhoz, hogy itthon is érdemes legyen szakemberkedni, ergo több jó szakember legyen és jobb minőségű munka legyen, tudniuk kell itthon is pénzt keresni.
Ezért mondom, van sapka, nincs sapka... -
-
aujjobba
addikt
Igen, bar en az xtrackers-t veszem, az valamivel olcsobb, de kisebb is.
Xtrackers MSCI World Value Factor UCITS ETF 1C -
mgoogyi
Topikgazda
"Ha ilyen szempontbol nezem, akkor egy SP500as index es FAANG papirjainal mar most is dotcom lufi kozeli szintet mutat, elteresben legalabbis"
Az meg hogy a fenébe lehet? Melyik etf-nél látsz ilyet?
A sima S&P 500 index kapitalizációs súlyozású, tök automatikusan kéne követnie az indexet, kivéve az időszakos ki-bekerülést. A FAANG összes eleme már rég bekerült. Ha egy Facebook 10x-est is ér azóta, akkor sem kellett csinálniuk semmit vele, mert az etf-ben lévő részvények értéke is ugyanúgy 10x-es értékű. -
Ne izelj mar. Az, hogy a Nikola mennyi profitot termelne a jövőben, es az, hogy mennyit er a GM-nek, egészen más sztori.
- például lehet, hogy olyan szinergia van a ket ceg kizott, ami sok pénzt er. Pl. a lentebb emlitett Cruise jo példa. A Cruise egyedül csődbe ment volna, de a milliárdos felvasarlasi ar az egesz iparag szerint alacsony volt
- vagy az is lehet, hogy mas elol akarjak elhappolni. Lasd a Facebook zsenialis Whatsapp- vagy Instagram-felvasarlasa. Nem nekik kellett, hanem az volt a fontos, hogy masnak ne legyen.Stb, ne nezzetek mar ilyen egyszerű szemüvegen at a világot.
(bocs az összevissza ekezetekert)
-
j0k3r!
őstag
Kis olvasnivaló: [link]
1. Securities are purchased based on belief rather than thorough analysis
2. A narrow group of companies or business models is perceived to be so valuable that any company that is seen as belonging to this group is valued at extraordinary levels
3. Company "stories" become more impactful than financial results
4. Charismatic leaders tell the faithful about a far-out bright future far removed from current reality
5. Doubters have been wrong for a long time and are largely disregarded as people who "just don't get it"Szerintem tech lufi nincs (Google, Apple, Microsoft, Facebook, Amazon), viszont TSLA, NIO, ZM, stb. lufi van. Ezekre nagyon szépen illeszkedik a fent említett pontok szinte mindegyike szerintem
-
Ixion77
addikt
Ezt írtam, csak nem részleteztem ezt az aspektust ki
Még IRL is kevesen értik hogy miért nem ugyanazokban a dolgokban/módszerekben hiszek mint a többség (kacsacsőrű szelfi
, lógás a munkahelyen, panaszkodás naphosszat), fórumon átadni meg különösen nehéz.
Biztosításban ugyanannyira hiszek mint a lottóban (semennyire). Számomra a biztosítást az jelenti, amit én félretettem és ami felett én rendelkezek.
Fiatalkoromban hittem benne, egész addig amíg egyszer szükségem lett volna rá hogy valamit nyújtsanak is a befizetett összegek fejében (foggyökér-gyulladás külföldön), és ki nem derült hogy csak pénzbeszedés van, teljesítés nincs. A biztosító nem jótékonysági intézmény. -
Ixion77
addikt
A gyerekeknek a biztonságot és ajándékot az jelenti hogy anya és apa valóban jelen van és foglakozik velük, odafigyel rájuk és közös programokban vesz részt velük, érzik a szeretet. Nyaralás havonta többször is van, csak nem a világvégére ami apa szerint menő, hanem olyan helyre amit a gyerekek élveznek (játszótér, erdő, békás tó, stb.) Ajándékot tudják hogy karácsonyra és szülinapra van, hiszen mindig így volt. Persze a rokonságtól rendszeresen kapnak minden szemetet, amivel valójában semmit sem lehet csinálni és hamarosan megy a kukába. A jó játék nem pénz kérdése: pl. egy kártyapakli többet ér mint a játékboltban kapható dolgok 90+ százaléka. Persze hogy érjen valamit, apuci kénytelen kártyázni a gyerekkel, feláldozva a drága szabadidejét. Ahelyett hogy venne jó drága dolgokat és odadobná a gyereknek hogy nesze foglald el magad.
De ez már nagyon off, ezért itt le is zárom. Úgy éreztem hogy illik kicsit megvédenem az életmódunkat, elmagyarázni hogy miért boldogabbak a gyerekeim mint a kortársaik többsége, és miért nem érzek bűntudatot. -
Ijk
nagyúr
Virsliből kb 2 csomag minőségit veszünk egy hónapban, azt akkor vesszük elő amikor már hullák vagyunk főzni rendes kaját, ilyen 400Ft-os ipari hulladékot nem eszünk hús árban.
Én nem fogok sírni folyamatosan a kaja árakon, de aki kijön fejenként 20-30k-ból az számoljon kicsit utána mennyi is valójában vagy gondolja újra az étkezését ha még 50 felett krónikus betegségektől mentesen jó fizikai állapotban szeretne élni.
-
Shade45
senior tag
2 felnőtt, havi keret 60-70 ezer között szokott alakulni, korona előtt az 50-be is belefértünk.
Lidl és Interspar, és nem a legalja élelmiszert vásároljuk; értsd: lild csirkemell felvágott ~500, virsli ~400, stb...
Magunk főzünk mindent, nincs kaja rendelés.
Annyi plusz adalék, hogy a húsárút hentesnél SZÉP kártyából oldjuk meg, az 15-20e.Tehát mindent összevetve: ~90e-ből kijön, mindez korona előtt ~60e körül volt
Ezek csak élelmiszer költések, élvezeti cikkek (alkohol), tisztítószerek, higiéniai cikkek nincsenek benne.
-
szabi__memo
nagyúr
Még ha bruttó lenne se igaz, de itt bevételről volt szó, amit nettónak értelmezek.
Ami te írsz is 390k/hó marad. Aki ennyiből nem tud 200k-t félretenni az nem átlagosan él.
Ha 500k bruttóból az átlag félretessz 22k-t akkor ne mondja nekem senki hogy 200k-hoz nem elég 1m bruttó, nemhogy nettó
#47068 -
PredatorZoli
Topikgazda
öö hát nem egészen. Ha van havi x forintod amit mondjuk befektetsz állampapírba folyamatosan, illetve ugyanezt befekteted önypbe tételezzük fel koppra ugyanlyan hozammal mint az állampapír.
Ebben az esetben az önyp-s számlád egyenlege mindíg 20%-al lesz magasabb. (most tekintsünk el attól hogy nem tökéletesen mert az adójóváírás nem havonta jön hanem évente egy összegben)
Szóval az adójóváírás lényegében olyan mintha minden hónapban 20%-al többet tennél félre, értelemszerűen 20%-al magasabb lesz a végösszeg kamatos kamat ide vagy oda.
azzal tisztában vagyok hogy a 20% nem éves hozam természetesen, de a teljes futamidőre vonatkoztatva az 20% többlethozam. Egyik esetben lesz mondjuk 1M egyenleged, visszatérítéssel 1,2M. -
Dare2Live
félisten
Ez pedig a revenue.
Bevételre VW/Toyota 380+al nagyobb mint Tesla.
Közben Tesla többet ér mint Toyota+VW+... Nehéz elképzelni bármit ami ezt indokolná persze lehet.
Persze spekik vagyunk ezt a játékot pénzre játszák én(mi) vagyunk a hülyék. És persze trend/szentimentel szemben sose hugyozok. De ha fordul a szentiment vmi beütz a short célpontok közt ott lesz a Tesla.
-
concret_hp
addikt
a carsharing meg a transport as a service az azért picit más. ha magától megy az autó, akkor ugye nem változik a vezetési stílus, az meg hogy körülötted fullon van parasztokkal, vagy mindenki szabályosan közlekedik, az érzékelőknek nagyjából pont mindegy. tesla sentry módhoz képest meddig tart a belteret csekkolni, hogy épp összehányják-e?
-
Ixion77
addikt
Szerintem ez továbbra is az inflációs adat hatása. Felmerült a gyanú hogy az MNB-nek valamit lépnie kell, és egyre fokozódik a gyanú a piacon hogy a lépés az lesz hogy eleresztik a forintot. Ahogy egyre többen számítanak erre, úgy egyre többen fogadnak a forint gyengülésére. Alias eladják. Amitől tovább gyengül.
Félek tőle hogy olyan lesz ez mint a Tesla-eset: szerintem az sem azért emelkedik mert a "piacnak igaza van" (azaz racionálisan ennyit ér vagy akár ennyit érne a közeljövőben), hanem mert a piacon sokan hiszik hogy tovább fog emelkedni az árfolyama, erre számítva bármilyen áron veszik, amitől valóban tovább emelkedik.
Persze mindkét esetben véget ér egyszer a piramisjáték, de senki sem tudhatja mikor. A folyamatban a Tesla szerintem előrébb tart mint a Forint, de nem biztos. -
Stanlee
őstag
Nem mondom, hogy satu, de ahhoz közeli állapot fog beállni - ha a miniszterelnok ilyet mond, akkor azert a gazdasagi szereplok szerintem igencsak meglepodnek, mert konkretumot meg nem mondott. Inkabb ne mondott volna semmit se. Es ugye a vilagban mashol nincs hosszuhetvege.
-
törölt tag
Ennek az iShares SP500 IT ETF-nek semmi értelme, harmadik legnagyobb holdingja a VISA, Amazon, Google meg sehol, és majdnem a felét Apple+Microsoft teszi ki, felelsegesen fizeted a TER-t. Az ebbe szánt 20%-ot dobd át az MSCI World-be, még annak is 15%-a Apple-Microsoft-Amazon-Google-Facebook ötös.
-
DanielLong
senior tag
Az a baj, hogy az összes ilyen olcsó bróket hasonlóan gyanús, ha jobban belemész. Elméletileg ők UK-ban az egyik legnépszerűbbek, ez nyugtat meg. Egyébként kaptam már tőlük papír alapú levelet is, ez is növelte a bizalmam.
Másrészt viszont még mindig nem kértek tőlem semmilyen azonosító okmányt, pedig hónapok óta aktivált és aktív felhasználó vagyok.
-
mgoogyi
Topikgazda
A portfóliód ~35%-a tech cégek és ~70%-a USA, 10%ex-USA, 20% arany.
Mintha azokat vennéd, amik az utsó 5-10 év sztárjai voltak.
A 10% ex-USA résznek nem lesz sok jelentősége.
Én 60% MSCI World + 20% 4GLD + 20% SP500 IT - t kiegyensúlyozottabbnak éreznék.
Egyébként meg a portfóliónál a legfontosabb, hogy ki tudjál tartani mellette. -
BeZol
őstag
Én a partvonalról várom az influenzaszezon + kéz a kézben járó koronavírus-gyanúk sokasága miatt fellépő következő karanténosdival érkező árfolyamzuhanást, és akkor fogok vásárolni.
Persze lehet nincs igazam és ez nem fog megtörténni, de most pár hónapot simán elücsörgök kp-ban
A HUF-os megtakarításokat viszont már most átváltottam EUR-ra, mert a HUF úgyis megy a levesbe 400 környékére középtávon (mikor majd újabb rekordokat döntöget az EUR árfolyam, majd visszaváltom).
USD papírok sztem túlárazottak többségében + az USD is gyengülő pályára kerülhet, itt az ideje h az európai részvények száguldjanak ennyi év után.Ki milyen európai részvényeket venne 3-5 éves távra és milyen forgatókönyvre alapozva? (ETF nem érdekel)
-
DanielLong
senior tag
Most itt úgy érted, hogy sokat nyersz azzal, hogy nincs megbízási díj?
A konverziós díjhoz Trading212-n:
"Similarly 10000 EUR round trip via USD becomes 9998. 90 EUR. These spreads do varying and are not always exactly the same. Target spread for EUR/USD is said to be 0.00008. Below it is 0.00012."
Szóval annyi a díj, mint amit a sima forex váltásnál látni, marginális spread. -
julius666
addikt
Ezeknek a Kínai szutyvadék autógyártóknak a szárnyalását nehezen tudom értelmezni úgy, hogy ne tőzsdei manipulációt lássak bele. A VW-nél is kinőtt a földből egy elég ígéretesnek tűnő elektromos platform, már kézzel is fogható, elvileg igencsak kiváló termékkel (ID3). Egyre inkább úgy tűnik, a cégnek biztos jövője van bármerre is mozdul tovább az autóipar, miközben a részvény árfolyama a dízelbotrány kirobbanása óta - kis túlzással - inkább csak oldalazik.
-
Stanlee
őstag
Nem 2 hete megy a benny hill show, hanem mar honapok ota.
A NIO bashing-et nem ertem, meretre a kissebbik ES6 vagy minek hivjak nagyobb, mint a VW id3-ja.
Szerintem a valami masik kinai gyarto lehetett, amire gondaltal, mert volt egy az elmult hetekben, ami mar arra nott, hogy majd belep az amerikai piacra egy akkora autoval, mint amekorra az atlag Joe. Na arra en se ertettem, hogy mire veszik, de biztos remenykednek abban, hogy a sok kicsi kinai USA-ban majd azt veszi
MNB nem lenyeges, hogy mit mond, eddig sem volt az. A forint majd gyengul, mint eddig is gyengult.
-
Ixion77
addikt
Megmondta a főszakértő hogy év végére összességében +2% lesz és kész. Még le is lettem dorgálva itt a fórumon májusban hogy miért kétkedem, ITsként miért szólok bele olyanba amihez nem értek. Vettem is a jogos kritikát, azóta ilyen bulvárlapokat sem olvasok. Majd szilveszterkor bekapcsolom az M1-et és megtudom a valóságot :)
-
Ez nem rossz, ha te minden hónapban forintra ugyanannyit kapsz és minden hónapban kottára ugyanazokat vásárlod mindenből, ugyanolyan mennyiségben. Nekem ezek fluktuálnak.
(#46535) ussseal
Ő 2-3 hónapra ígérte a 18%-ot. Az éves szinten már 90% körüli
Vagy ha tőkésíti, akkor 94-170% kamat -
Most mit értesz ez alatt valós inflációs adat alatt?
Szerintem azt valahogy így kell számolni, ahogy a kalkulátorban is van. Definíció szerint ez az infláció.
Az, hogy mennyi a megtakarítási hányadod, abban már az is benne van, hogy a bevételeid hogy alakulnak.
Ha ezzel így lehetne trükközni, akkor a kormány rég hozzácsapná ehhez a bruttó átlagbér emelkedést és kimutatná, hogy nemhogy infláció van, épp ellenkezőleg. Vagy nem tenné, mert a gazdaság állapotára nézve a defláció nem hízelgő. De az egyszerű "proli" annak örül, mert hát többet ér a pénze, ha csak csücsül rajta... -
Greentea
senior tag
Aki ilyet képes mondani, az egy igazi f@szkalap. Rohadjon meg. Orrba vágtam volna én is fix.
Az a baj az egész blogjával és főleg az ottani kommentszekcióval, hogy gyakorlatilag az arcot és a szövegeit szent írásnak tekintik. Mintha valami messiás-térítő lenne. Közben meg...
-
julius666
addikt
A faterod kapcsán teljesen megértem hogy felháborodtál, az durva bunkóság volt a részéről.
A többiben viszont védeném némileg az ürgét. A csávó pénzügyi+életviteli tanácsadó, olyanok mennek hozzá, akiknek ilyen téren problémájuk van és maguktól nem tudnak kikecmeregni belőle. Mégis mi a fenét kerestél nála? Mit vártál tőle?
Ő olyasmi mint mondjuk a Csernus doki volt anno, csak pénzügyi téren. Olyanoknak tudott igazán segíteni, akik notoriusan hazudoztak maguknak, az ilyeneknek jól bele tudta nyomni az orrát a saját ürülékébe. De egy mezei depivel nem sok értelme volt elmenni hozzá.
Kiszámoló azoknak való, akik analfabéták a pénzügyekhez. Pénzügyileg "egészségesként" semmi olyat nem fog tudni neked mondani egy ilyen tanácsadó, amire ne tudnál magadtól is rájönni.
-
julius666
addikt
Lol, meg szabad kérdezni - már ha nem túlságosan OFF - hogy ezt mivel tudta elérni?
#46393 Ijk: én sem bántani akartam, elnézést ha úgy jött volna át. Sőt, az rendben is van, hogy pár háziasszonyt elriasztott a tőzsdei kaszinózástól.
De azt látni kell, hogy a figura mihez ért és mihez nem. Befektetésekhez semmivel sem ért jobban mint innen a nagy többség, sőt. Lényegében elolvasott ő is pár alap könyvet, meg forgatott kettőt a kis pénzecskéjén - szerintem ő se rendelkezik sokkal többel kb. 10 évnyi magánbefektetői tapasztalatnál, pár milla játékpénz ide-oda pakolásánál. A befektetési tanácsai nagyjából annyit érnek mint amit ljk vagy éppen julius666 egy rajzolt avatár mellé ideböffent egy IT fórum eldugott befektetői topikjába. Ezt vesd össze mondjuk egy Zsidayval vagy a lustaportos András Györggyel.
És még egyszer, nem bántani akarom, mert nem ő nem is hirdeti magát befektetési tanácsadóként (tudtommal), meg minden ilyen jellegű írásához oda is szúrja, hogy ez nem befektetési tanács, kezelje mindenki a helyén. De ettől még nagyon sokan sztárolják, itt, ezen a fórumon is, amit azért már nehezen értek.
-
lordjancso
senior tag
Hehe, abszolút egyetértek. Ez így van kb mindenhol.
Voltam annyira ostoba, hogy beléptem Facebookon a "Tőzsde Klub" csoportba. Gondoltam, hátha el tudok csippenteni pár hasznos infót, érdekes beszélgetést. Ehhez képest azt látom, hogy az alkalmi sztár befektetők osztják az észt és sokan el is hisznek nekik mindent. Közben látszik, hogy pár hónappal ezelőtt ők is a hasonlóan nevetséges kérdéseket tették fel.
Most meg youtube csatornát indítanak, technikai elemzéseket végeznek azoknak, akik olyan posztokat írnak a csoportba, hogy "Google vélemény?", vagy "Whiting Petroleum rol Most ha lehet okosat". Még helyesen írni sem tudnak. -
julius666
addikt
Kiszamolo Miklós egy nagyon jó pénzügyi, életviteli tanácsadó és jó tollú blogger, de mint befektetési tanácsadó valami egész elképesztően pocsék. Ha elkezdem összeszedni az ETF-ek erőltetésén túl tett befektetési tanácsait/ötleteit (hirtelen ami az eszembe jut: 2014-ben a "ne vegyél ingatlant", aztán a "ne vegyél bitcoint", "ne vegyél Teslát", a ruszki részvényeit, vagy éppen az azóta kb. harmadolódott Teva részvényeket) akkor egész szép pénzeket lehetett volna keresni azzal, ha mindig az ellentétét tette volna az ember annak, amit a blogjában olvasott.
Ezzel szemben Zsiday track recordja egész impozáns, hazai befektetési világból az egyik leginkább említésre méltó figura szvsz. Persze sok mindent benézett már ő is, ész nélkül megjátszani a nézeteit nem érdemes.
-
Rég volt már, hiányzik.
Anno nagyon untam már, így abbahagytam, és mivel találtam egy jó lehetőséget, profilt váltottam. Nem volt éles váltás, ingatlanokkal kezdetem foglalkozni. Ezt a tevékenységet mai napig folytatom (és életem végéig fogom is), de mivel rengeteg lett a szabadidőm, és nagyon jó lehetőségeket látok a piacokon ezért úgy érzem, h muszáj visszatérnem. De most még csak hobbiként tekintek erre, aztán ki tudja, lehet h később újra ez lesz a fő profilom. Nyilván mivel idősíkot váltok M1-ről H1-re, sokkal kevesebbet fogok gép előtt ülni mint anno (napi 2x1 óra a terv). A régi szép időkben sokszor megvolt a napi 16 óra is, szval ez most teljesen más világ lesz.
zharkanyi: Furcsa, h nem érted.
A két dolog szorosan kapcsolódik egymáshoz, és még véletlenül sem zárják ki egymást! Én elsősorban befektető vagyok, és csak másodsorban leszek újra trader. Szeretnék minél több hasznos infót és tapasztalatot összegyűjteni (és nyilván segíteni másoknak is ha tudok), ezért vagyok itt. Ráadásul 2000 hsz elolvasása után úgy látom, h nem én leszek itt az egyedüli trader.
-
Csak ez nem így működik. A jegybanki hitelesség a forward guidance szempontjából fontos, nem az árfolyamot határozza meg. Ha hiteles a jegybank, akkor lehet hinni annak, amit kommunikál és érdemes arra az irányra fogadni. Ha meg nem, akkor más alapján kell a deviza irányát meghatározni.
Ha Matolcsy a jegybank hitelességének rontásával rontani tudná a forint árfolyamot, már rég azt csinálná.(#46077) headhunter
Nem, már fentebb berakták a jó adatokat. -
Mercutio_
félisten
Ahogy amcsikst ismerem telw van debill kretenekkel akik a teljes nyugdijvagyonukst feldobtak erre az 1 reszvenyre, btc nel is volt par nemkeves okos
Ha te okosabb vagy náluk, és nyilván látod ezeket a tipikus reakciókat, akkor nem kell hogy zavarjon, hisz tudod mikor szállj ki
Ixion77: Ez a duplázásos vételes előírás így fixen be van drótozva? Egyetlen ETF-nél sem gondoltak hasonló öngerjesztő folyamatra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Tőzsde és gazdaság
- Star Trek
- Androidos tablet topic
- Kempingezés és sátrazás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest