- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Celithrandi
addikt
brent és WTI hez két napja nem is merek hozzányúlni. Persze amikor hétfő éjjel 30%ot emelkedett 1 perc alatt és 15 öt vissza is ment 5 alatt és szépen le lehetett volna fejni a plus500 elérhetetlen volt 10 percig és nem az első eset hogy jelentős olaj mozgásoknál nem lehet belépni az elmúlt hetekben. Sajnos én csalásra gyanakszom
-
Moleman
addikt
Ha meg is szűnik, hátha lesz helyette más, akár egyszerűbben.
Beszélgettem erről az osztrák főnökömmel, ő is sokallja az ottani 27.5%-ot, de szerinte majd lesz valami lehetőség ott is. Azt mondta, hogy pár évvel ezelőttig pl ha bármilyen részvényt 1 éven túl tartottál, automatikusan kamatadómentes lett. -
SzGee
aktív tag
igen ráadásul idén (most) korrekciózzák de tavaly.i értéknappal, amit elvileg jövőre kellene bevallani, de ha így tennék, akkor idén be kellene fizetni egy csomó adót, amit jövőre nem tudnál visszaigényelni, mert nyilván az IB nem fogja neked visszautalni a többlet osztalékadót
katyvasz az egész, én ezért is nem tartok már osztalékrészvényeket, nem elég, hogy adózol az osztiból, még jól meg is kavarják az egészet, attól függően, ROC vagy long/short term capital gain a tax
ráadásul a tax doksik teljesen rosszak, nyomokban sem fedik a valóságotpld: volt Templeton Dragon Fund-om
TDF(US88018T1016) Cash Dividend USD 1.4764 per Share (Long Term Capital Gain) 355.41USD
TDF(12656) Cash Dividend USD 0.9258 per Share (Short Term Capital Gain) 222.86 USDegyik után sem vontak adót, amikor megkaptam (09.20-án)
majd most januárban egyszerre csak azt láttam, hogy minuszos az USD számla:TDF(12656) Cash Dividend USD 0.9258 per Share - US Tax -33.43 USD
na most ha én kifizetem az adót idén a fenti két tételre, akkor ezt a januári levonást ugyan kitől lehetne visszaigényelni?
mert a nav-tól tuti nem, hiszem ha a kifizető több osztalékadót von le, azzal a nav nem foglalkozik, magyarul meg vagy lőve
ezért most kénytelen vagyok az összes ilyen korrekciót megvárni, majd úgy megcsinálni a táblázatomat, mintha ezek a korrekciók még az előző adóévben történtek volna...
nem jó ez így -
Sempronius89
tag
Nem tudom. 8 éve volt az utolsó olyan zavargás amikor embereket lőttek agyon és be kellett vetni a hadsereget. Nem biztos, hogy nyugdíjas párnak olyan jó az. Lehet majd telefonálgatni a kakadunak, hogy hozzon haza ha gáz van.
Amúgy haver azt mondja, hogy Kambodzsa és Mianmar az új Thaiföld ha épp nincs polgárháború.
-
Kobe
veterán
thaiföldön olcsó ingatlanok? where ?
csak mert amikor kb 7 évvel ezelőtt kint éltem egy darabig, az ottani bangkoki újépítésű ingatlanárak bőven túllépték a mostani budapesti árszinvonalat, egy normális condo 900K-1M körüli nm áron ment a gatya fizetésekhez képest is. 35-50M közötti ingatlanok voltak akkoriban toronyépületekben, tömbházakban. Azóta a bhat erősödött 50%ot (7 HUF vs 10+ HUF) és ott is van infla ahogy ismerősöktől hallom.
A mostani magyar probléma (szegényebb, átlagosabb réteg teljes kiárazódása) ott a társadalom szétszakadása miatt már akkoriban is valóság volt. 99%ban az rúgott labdába, akinek tehetős családja volt, ott ugye még inkább tradícionális árnyalatot ad ez a 2 pólusú társadalomnak.
Nyilván a faluszéli kecók, tengerparti szalmakunyhók más kategória, de azok olyanok is minőségben sajna -
Stanlee
őstag
A magas foldgazarak kicist megijesztettek a nemet piacot. Mindenki addig akar zold lenni, amig nem kell neki sokat fizetni. Jopar szolgaltato most nem szallit, atlag csaladi hazas most kb. 500 Ft-ot fizet 1m3 foldgazert. Az aram is olcsoert van, 1 kWh csak 120 Ft.
Ezek a 2050-ig csak megujulot hsznalunk celok nagyon szepek, amiket majd lehet 10-20 ev mulva is valtoztatni. En szeretem a megujulokat, ebben az iparagban dolgozom, de azert jo lenne, ha nem tartanak az embereket hulyenek a politikusok meg a cegek se.
-
Lex Icon
senior tag
Nem attól bonyolult, amit neked kell csinálni, hanem attól, amit nekik: nyilván kell tartani és kiszámolni éveken keresztül és adatot szolgáltatni a NAV felé. Valamint megoldani a különféle tranzakciókat a pénzszámla és a TBSZ között, a beutalásokat, kifizetéseket, feltöréseket és mindent amit a törvény lehetővé tesz a TBSZ-szel.
-
Dare2Live
félisten
Nekem az tetszik benne, hogy ha vmi hír nem tetszik nekik az eltűnik. Ha meg akarnak vmi hírt nem számít nem volt megírják lesz. Ez kombinálva egy elképesztő sebességgel kiépülő, fejlödő megfigyelőrendszerrel azt, hogy ha máshogy gondol vagy a buszra se szállhatsz fel.... hibátlan. Ha a jön érte a fekete kocsi ÁVH is megjelenik mert rosszat gondol tényleg übervonzó lesz. Ott aztán nincs máshogy gondol. Bár belegondolva ez már most is megvan ez az alibabas hipergazdag is aszitte kritizálhat aztán elbeszélgettek vele "egy keveset". Meg ez a teniszezönő is rosszat írt pikk pakk volt poszt, nincs poszt meg ő sincs. Bármit megcsinálhatnak veled bármilyen következmény nélkül és semmit se tehetsz....
és emberek vegyük észre ez a csodálatos rendszer még csak bimbózik."Itt meg támogatják."
Ez egy nagy probléma kínában és brutális teher az egyke politika és a nyugdíjrendszer miatt. Képzeld el, hogy 6 embert (2szülő+4nagyszülő) kell minden szinten igen anyagilag is támogatnod. -
-
Stanlee
őstag
Az alibaba az kinai politika. Pont Mungernek meg Buffet-nek kellene tudnia, hogy ha kinaba megyek, akkor azert van nagyobb nyereseg, mert nagyobb a kockazat.
Amikor az alibaba-s csoka elkezdett pampogni, azt hitte, hogy majd mindenki aszisztal a partbol?
A Bertelsmann-nak van egy nagyon erdekes infografikaja, hogy hogyan tudod javitani vagy rontani a social creditedet. Amiota ezt lattam, a kis kinaiakban, meg a cegeikben meg kevesbe bizom.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Az úgy washsale, szabálytalan.
De az adóoptimalizálás, azaz tax loss harvesting, aminek keretében adsz el némi nyereséges pozit és veszteséges eladásával kompenzálod lehet, csak oda kell figyelni.
Elvileg a szabály úgy szól, hogy valami 90 vagy 120 napig nem veheted vissza pont ugyanazt mert az washsale, csak adóelkerülés.
Amit elvileg lehet, hogy az eladott helyett nem pont ugyanazt veszed vissza, hanem valami "hasonlót". Tehát pl eladsz pfizer részvényt veszel helyette modernát, az ok, hiába mindkettőnek hasonló a profilja. ETF-eknél lehet olyan ami ugyanazt követi, csak legyen másik kibocsátótól (pl ishares helyett xtrackers vagy vanguard) -
Stanlee
őstag
Mar irtam korabban, RC-n levo MLP-k azert adoznak 21%-kal, mert a tozsden nem maganszemely, hanem a broker a papir tulajdonosa es ok a ceges adozas utani maradek distribution-t adjak tovabb. Ez valoszinuleg valami IB-s specialitas lehet, mert a nemet es holland brokereim kozul mindegyik rendesen vonja az adot.
RC-n az altalam tartott MLP-k pontosan fele nincs fent, tobbek kozott amit emlitettem az igen magas erteknovekedessel. Annak meg az a specialitasa, hogy a distribution-je most tokevisszafizetesbol all, igy USA-ban nem adozok utana, csak Nemetorszagban, azon nem veszitek semmit, a fennmarado papirokon van a +10% ado, amit el tudok viselni, ha majd beadhatom az adobevallast IRS-nel.
-
aAron_
őstag
-
Stanlee
őstag
Ezek is inkabb fejlesztenek a flottajukat olcsobb jarganyokkal. Autokolcsonzes az elmult egy evben nagyjabol 3x-ra nott itt Nemetorszagban, szabadrablas van. Tudom, piac meg minden, csak amikor repteren egy corsa 150€/nap, az beteg. Amit iden elautoztam cegnel, mar egy hasznalt priust tudtam volna belole venni.
-
PredatorZoli
Topikgazda
A diákhitelnél nincs ilyen korlátozás. Ugyan külföldi tanulmányokra nem használható, ha valaki kimegy utánna, nem jár büntetéssel.
A képzés önköltséges lenne, tehát nincs hazai munkakötelezettség, csak 1 év céges hűségidő mert kifizetik.
Az egyetem amit eddig végeztem 11 félév, állami ösztöndíjas volt, így azt az 5,5 évet le kel dolgozzam itthon ha nem akarom a tandíjat visszafizetni. De ez is naptári évben csak 4,5 év, mert 1 tanév csak 10 hónapnak minősül. Egyelőre nem tervezek külföldre menni, persze sohase mondd, hogy soha. Lahet jön egy belsős amerikai munkavégzési lehetőség, sose lehet tudni. De Ezek a 300k/félév tandíjak már most zsebben vannak, illetve annak többszöröse, így életem lehetőségéről ez miatt biztos nem kellene lemondanom szerencsére. -
Drizzt
nagyúr
Ez meg mindig developing story. Allitolag a yuan kotvenyek utan fizettek hataridoig, de a dollar kotvenyek utan csutortok ejfelig nem. Viszont meg van 30 napnyi haladekuk mielott a fizetokeptelenseget ki lehet mondani. De jovo heten is fog nagyobb dollar kotvennyel kapcsolatos hatarido lejarni.
-
Kobe
veterán
Hat nem tudom, 300 mrd USD tartozas direktbe a cegnel vs. 19 mrdot benyomnak a bankrendszerbe.... Pitsafustnek tunik
80-90 milla kifizetest kellene csutortokon teljesitenie a cegnek, ha az nem lesz meg, akkor nemteljesitonek nyilvanitjak a kulfoldi minositokNem tudom mennyire gyors ott a bankrendszer de a szerdai nap fele mar elment arrafele, csutortokre a bailoutot hogyan csoportositjak at az jo kerdes.
Nem hiszem hogy a nagy minositoket meghatna az hogy A ceg csodjere felpumpaljak a B ceget -
Ixion77
addikt
Bár alapvetően egyetértek azzal hogy az ingatlankiadás lényegesen macerásabb mint a tőkepiaci befektetés, de azért jó oka van annak miért diverzifikálásképpen kifejezetten ajánlott.
Ha pl. most egy-két olyan évtized következik, amelyben emelkedő infláció + stagnáló termelékenység -> értékcsökkent keresetek -> visszafogott kereslet -> zuhanó nyereséghányadok lesz a jellemző, akkor bizony a tőzsdén csúnya nagy veszteségekbe lehet majd belefutni.
Lakni viszont mindig kell az embereknek, így a lakhatás lesz az utolsó előtti kiadás (az élelmiszer után) amiről lemondanak. Ezért még ha esetleg csökkennek is a bérleti díjak a fizetőképes kereslet csökkenése miatt, a csökkenés sokkal kisebb lesz mint a tőzsdén. A lakások ára szintén nem fog tudni igazán esni, mert az új lakások építési volumene hamarabb csökken le mint a használtak értéke.
Összességében én azt mondanám hogy ha valakinek van elég pénze hozzá akkor 20% állampapír (amiből pár évig elél ha beüt a krach), 40% lakáskiadás (alternatív bevételi forrás és stabilizáció nagy inflációs időszakokra), 40% részvény (nyereség bika időszakokban) -
Kobe
veterán
Nem tisztan sem hoz tul fenyesen. A nepszeru masfel szobas, 46-48nm lakasok most olyan 52-56 korul mennek ujepitesubol es realisan 160 korul lehet kiadni oket.
Ez 3.4% "feketen", 100% kihasznaltsag mellett (ami vagy van, vagy nincs) - ado, idokoltseg, felujitas/javitasok - igen, ujnal is vanHitelbol intezve meg netto minuszos, 4-5% kozotti hitelkamat vs. kb realisan 2.5-3% hozam ketyeg egymassal szemben.
Ahhoz hogy hitelbol merhetoen verje az infla mellett szarul teljesito MAPot, evi 8-10%ot kellene tartosan novekednie az aranak, 7% aremelkedesnel csak epphogy utolerted a fotelbol kenyelmesen intezheto MAPot, 8% nal mar szotyira valo is jut, de 10% nal mondod azt hogy mar valahol a valos infla koruli nullszaldos a tortenet.
Kerdes hogy ki szerint van tartosan 9-10%/ev a mostani arak mellett a magyar ingatlanpiacban -
Fifi
őstag
Helyén kell kezelni a dolgot. Szerintem az állampapír likvid pénz tartására és 1-3 éves időtávra megfelelő, jobban mondva nincs jobb lehetőség pár milliónyi Ft befektetésére, "értékmegőrzésére".
Hosszútávon az infláció persze ezeket a papírokat megeszi PMÁP kivételével...Szerk: Közbejött egy telefon és meg is előztek a többiek.
-
-
aujjobba
addikt
A revolut szamlafordulom honap 22. napjan van, legalabbis a limitek akkor fordulnak.
Legutobb augusztus 19-en utaltam onnan eurot.
Ehhez kepest tegnap 2ezerft dijat akart leemelni, ma pedig semennyit.
Pedig a tegnapi es a mai nap is a fordulonap utan van, raadasul ugyanazon naptari honapon belul is.
Ezert x-akta -
aujjobba
addikt
Eszrevettem, de tegnap amikor a kezdo befizetest akartam utalni Revolut-rol, azt irta 2000 Ft koltsege van az utalasnak.
Ma mar 0 Ft-ot ir, nem tudom mi valtozott kozben :S
Limiten belul voltam tegnap is a Revon, szoval passz.
EUR alapu nekem az IB, probaltam HUF, EUR, USD-t is utalni.Koszi!
-
aujjobba
addikt
Mar a kezdeti deposit elhelyezes problemakat okozott most nalam.
Revolut-rol akar EUR, akar HUF utalast akartam inditani az IB frankfurti szamlajara, le akart venni 2000 Ft utalasi koltseggel.
USD-t nem is tudok, mert ahhoz meg a standard US szamla van megadva (routingnumber es accountnumber), de a Revo csak IBAN-ra tud kuldeni.
Vegul Wise-rol sikerult valamennyi EUR-t bekuldeni, nyilvan ennek minden koltsegvonzataval.Regisztraciokor EUR-t adtam meg bazisnak, itt rontottam el?
Ti hogyan es mit utaltok be IB-re? -
KMT
addikt
Akkor érdekes, mert kapásból baloldalaztál, ami a tipikus megosztott, fekete-fehéren gondolkodó magyar szavazó képét adja. Bocs, ha téves lenne a vád.
Csak sajnos azt látom, hogy az emberek el se tudják képzelni, hogy a két nagyon kívül is lennének lehetőségek. Mert hogy azoknak esélyük sincs címszóval... Ja, azért, mert így gondolkodnak. Inkább a biztos sz@r (de a kevésbé büdös sz@r), mint az akár még jó is lehet... Négy évet adhatnánk egy bizonytalan, ismeretlenebb pártnak, max belebuknak, de nem, inkább az egyik évtizedek óta bizonyított rossz legyen...A jobban élsz témára már sokan reagáltak. Én csak annyit tennék hozzá, hogy próbáld meg kicsit távolabbról szemlélni a dolgokat, hosszabb távon. Ne legyél megvásárolható szavazó. Ne csak a pénzed számítson, hanem az országod, a világ, az utódaid jövője. (Gyakorlatiasan: legyen pl. szempont az oktatás és az egészségügy színvonalának változása).
#56847 Pá:
Az a baj, hogy abból indulsz ki, hogy ha kétkulcsos, akkor az csak a felső sáv adójának a növelése lehet. De lehetne csökkenteni a legalsóbb sávokat, és ez máris több érvedet ledönti. A kérdés persze a kieső bevétel pótlása, de ez egy másik téma.Egy fő cél lehetne az egyenlőtlenségek csökkentése. Mert az csak nő folyamatosan. És jelenleg több intézkedés is ezt növeli (ld. jövő évi vagy a gyerekes adóvisszatérítések) Valamit tenni kell, mert előbb-utóbb vissza fog ütni. Ennek több eszköze lehet, pl. a nem arányos adózás is.
-
PazsitZ
addikt
Az eredeti vitát rátok hagyom, csak egy állításodhoz szolnék hozzá:
"Én ténylegesen jobban élek mint a szocik alatt és ennek fényében fogok majd szavazni is"Ez vajon konkrét politikai párt/politikus érdeme vagy esetleg csak a globális növekedés, EU által küldött pénzpumpa hatása? A fejlődés hosszútávon fenntartható vagy eseti?
Vajon a globális és szűkebb közép-kelet európai országokhoz képest mennyit fejlődtünk arányosan?
De emellett lehet te egyénként is, önerőből átlagnál magasabb növekedést értél el.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem ennyire egyértelmű,
- ha növekedés is volt, az milyen és mekkora?
- mi az igazi kiváltó ok, kinek minek mekkora mértékben köszönhető?disclaimer: ez nem politika, nem állítom, hogy bármely másik párt/politikus jobban vagy rosszabbul tudná-e csinálni
-
attiati
veterán
Egyetlen ábra, ami alapján érdemes újragondolnod, hogy mire is elég a lenti mondatod.
"jobban élek mint a szocik alatt és ennek fényében fogok majd szavazni is."
A medián jövedelem magasabban lehet napjainkra, mint előtte bármikor, úgyhogy igazad van.
Csak közben nézd meg a versenytársainkat és hogy mit hoztak ki a lehetőségekből.
És mennyit fejlődtek. Mi meg....Gondolom az sem kell ecsetelni, hogy az egyén (azaz Te) hiába emelkedsz fel, ha a társadalom összessége, amiben élsz, az nem fejlődik. Illetve hiába fejlődik az ország, ha ezzel együtt is folyamatosan lemarad a környező országoktól.
Szóval?
by Vakmajom, Euroship research:
-
concret_hp
addikt
Politikusok a nagytőke kezében vannak mindenhol. -> nem tudom te melyik csatornát nézed, de nekem inkább úgy tűnik, hogy az egész gazdaság kezd strómanokon át a politika kezében lenni... persze tök normális, hogy egy embernek aki 3 értelmes mondatot nem tud mondani amiben alany állítmány van, 500+ cég van a nevén és komplett iparágak kerülnek kvázi állami (strómani) monopóliumba. és igen, ez az ellopott pénzen át azért is fájdalmas, mert nem mersz céget alapítani, innoválni, merthogy úgyis lenyúlják... nem mersz magyar céget venni a tőzsdén, mert egyszer csak hopp a legnagyobb magyar cégek értéke 5%-al hígul (https://www.portfolio.hu/uzlet/20210401/alapitvanyt-hoz-letre-a-mol-es-a-magyar-allam-fajhat-a-mol-reszvenyesek-feje-476816) , az évtizedek óta épített biogazdaságodat pont egy másik stróman kezére játszák, aztán perelheted az államot 10 éven át és élsz amiből akarsz / tudsz.(https://www.greenpeace.org/hungary/blog/7123/kishantos-es-a-greenpeace-nyert-a-magyar-allammal-szemben/) , a legkevésbé kockázatosnak hitt sarki trafikos gyakorlatilag megszűnik, mert egyszercsak nem árulhat dohányárut, valami rejtélyes ok miatt a helyi polgármester / képviselő rokonsága nyeri a dohány koncessziót, akik még életükben nem használtak pénztárgépet pl.
és 20 másik ilyen sztori van, ami több 100 / 1000 vállalkozót érint + azok potenciális alkalmazottjait, és amik ha nem lennének, a multiplikátor hatások miatt nagyon sokkal előrébb lehetnénk... aztán sír a paraszt, hogy mehet közmunkára, vagy a helyi kiskirályhoz 4 órára bejelentve 12 órázni, de valahogy pont nem ellenőrzik őket sosem, akiknek az lenne a dolguk, vagy ha igen, akkor mindent rendben találnak...
-
avl
senior tag
szerintem nem idevaló a politizálás
viszont ez a mondatod szerintem a megtakaritashoz, befekteteshez (amit a keresetböl lehet megtenni) is kapcsolódik:
"Én ténylegesen jobban élek mint a szocik alatt és ennek fényében fogok majd szavazni is"
en ennek kapcsan kerdeznék - nem csak Téged, és nem nekem "kell", hanem mindenkinek magának válaszolni:
1) szerinted a politikusok/politika/intézkedéseik miatt élsz jobban ? biztos (nem lehet, hogy másképp még jobb lenne) ? ennyire azoktól függsz (..üdv, Lörincz ! :-) ?
nem jobb/tisztességesebb/egészségesebb a politikai széljárástól független "normális" tevékenységet üzni ? (szerintem nem érdemes a politikától függeni legfeljebb a szük haveri körnek, de értelmes, hasznos dolog ezektöl független többnyire/mindig és arra szükség lesz, akármelyik .....[a ... helyére ízlés szerint: profi, profin megtévesztö, hülye, erkölcstelen, okos, ...] is nyer a politikában)2) simán anyagilag legyünk megvásárolhatóak ? pl. mert jövöre adnak vissza adót ? nem nevetseges/olcso/tulsagosan egyszerüen gondolkodó embereket megvevö, megtévesztö dolog ez ?
"abba" az olcsón megvásárolható csoportba akarunk tartozni ? -
goccer
aktív tag
Wow, jobban élsz egy példa nélküli világgazdasági fellendülést hozó évtizedben/után, mint az elmúlt majd 100 év legnagyobb válsága idején. Nem tudom hogy csinálod
Áruld már el mi köze szerinted a kormány intézkedéseinek, az életszínvonalad emelkedéséhez? Valószínűleg annyi, hogy az emelkedés sebessége a töredéke annak, ami lehetett volna ha felzárkózásra kapott euró milliárdok a khm.. megfelelő helyre kerülnek. Elég csak szétnézni a régióban mit lehetett volna elérni, talán nem az elmúltnyócévhez kéne még 2021ben is viszonyítgatni a kormány teljesítményét.
-
Sub-S
senior tag
Tényleg ne butáskodjunk már.
"miért ne lenne korrekt? ha 300kt keresel akkor 15% 45k
ha 3 millát keresel akkor 15% 450k adó"Abba gondolj már bele, hogy mennyi kell a sima megélhetéshez, ha ezt levonod a 255 000-ből meg a 2 550 000-ből akkor ugye tudod az mekkora különbség?
-
PazsitZ
addikt
-
Fifi
őstag
€-t SEPA utalással küldünk és valóban havi 2 utalást meghaladóan utalásonként 10 cent.
Viszont azt az átváltott €5000-t egy tételben is el lehet utalni/feltölteni Revolut-ra és onnan tovább több darabban ingyen ahova kell.
Amúgy sem tárolnék náluk nagyobb tételt a váltás idején túl. -
zharkanyi
tag
Ez szerintem téves a megközelítésed.
Ha nekem azt mondják, hogy vehetek Tesla-t 3 millióért, mert a többit most az állam állja, akkor fogok venni Tesla-t 3 millióért.
Ettől viszont tudom, hogy ez egy fenntarthatatlan és buta szabályozás és az országnak jobb lenne ha nem osztogatnának tízmilliókat méregdrága autókra az állam pénzéből.Az egykulcsos SZJA nekem is kedvez, de tutom, hogy nem "korrekt" össztársadalmi szinten.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Lal Karshanbhai, a CEO-nk az USA-bol most tartott nekünk belsős negyedéves jelentést/tájékoztatót, számokkal, meg mindennel. Hát nem az látszik hogy csak a prizernek lesz mindenidők legnagyobb rekord bevétele, hanem kb mindennek. És ez terészetesen beleépült az árakba. Jövőre mérdurvább profitokkal lehet számolni.
-
ussseal
tag
Erre számítok én is, nem is nagyon vettem tech túlsúlyos amcsi ETF-et mostanában.
Tudom, soha ne akarjak időzíteni, de kicsit túlárazottnak érzem most ezt a szektort az utóbbi másfél évben és inkább ülök most kicsit állampapírban + akár még a korábban vásárolt cryptoban is. -
PredatorZoli
Topikgazda
Neki kell nyomtatáványt kitöltenie és beadnia, hogy hova mikor mennyit. A pénztár tudtommal nem is fog szólni hogy erre van lehetőség, ha ő nem érdeklődik.
A 10 év az szerintem 10 teljes évet jelent, ha 2017.05.28-én nyitotta akkor 2027.05.29-én tud kivenni. (ez utóbbiban nem vagyok 100% biztos) -
attiati
veterán
Az instabilitás is negatívan hat mindenre is, amit az elszaladó infláció és a kilengő ft árfolyam okoz. Egyelőre szóbeli az intervenció, de a vártnál erősebb a rövidtávú inflációs nyomás, így lehet, hogy prioritássá válik a döntéshozatalban. Az eszköz megvan hozzá, az akarat eddig hiányozhatott. De most muszáj stabilitást sugározni a '22-es választás előtti x hónapban, kb annyira emlékeznek a választók. EU pályázati eurók érkeznek, nemzetközi monetáris környezet egyelőre támogató. Az importált inflációra így is nehéz lőni. Aztán majd meglátjuk merre megy az árfolyam. Mondjuk egy 330 alatti eurhuf-hoz teljes monetáris szemléletváltás kellene, amit nem látni.
"csak sajna a kamatemelés"
A hozamemelkedés elindult. Mondjuk itt inkább a hozamfelár változást érdemes nézni.
10 éves hozamok YTD alakulása saccperkábé: magyar +110bp, német +50bp, usa +80bp.
Hosszabb távot is érdemes lenne megnézni, de most nem tennék ebbe több időt. -
Kobe
veterán
ez van, ha éveken át a serpenyő egyik tányérjába pakolják csak az ólmot, akkor előbb-utóbb lesz az a kúp amivel nincs mást tenni, be kell tolni....
Amúgy eddig a kommuniké tankönyvi bohózat - szerintem. Fullba nyomták a high pressure hülyeséget, aztán amikor figyelmeztettek a külföldi elemzők is hogy az MNB lehet a világon az első akinek lépni kell, akkor 'ungarische unortodox, nomajdmimegmutassuk felkiáltással röhögtek. Aztán lám lám, Fed már higított egy laza 25%-ot a cash állományon, elszaladt az infla ott is, de még csak jelzésértékkel sem kényszerült kamatemelésre célozgatni sem.
Szerintem ezzel a ráutaló kijelentéssel végleg kényszerpályára rakták magukat. Vagy tényleg emelni kell - a verbális odamondogatás, ráolvasás 5-6% infla körül nem fog működni, vagy ha nem, akkor olyan pillanatok alatt verik rommá a spekik a forintot nyáron és szalad 380-390 közelébe, hogy öröm lesz nézni.
-
tavaly aki mert kockáztatni az tudott nagyot menni ettől még inkább szerencséje volt mint tudás alapú a nyereség...
tavaly részvényeken 50%-ot kerestem (Nio, Tesla) olajon azóta 50-70% pluszban vagyokde ettől még nem értek a piachoz csak jókor nyúltam bele
. Tavaly cirka 6m forintból csináltam 9-10m
-
-
vnorbi
aktív tag
20SZJA_Kitöltési útmutató 14. oldal:
"Az adó megfizetésére vonatkozó szabályok
Az ezer forintnál kisebb összegű személyi jövedelemadót, szociális hozzájárulási adót, járulékot, egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho), valamint ekho különadót nem kell megfizetnie, ekkora tételt a NAV sem térít vissza!"
Az eSZJA-t nem ismerem.
eBEV-en (https://ebev.nav.gov.hu):
Szolgáltatások -> Adószámla és pótlékadatok -> Adószámla
Itt Új lekérdezés, amiben 2021.05.21 utánra állítsd az időszak végét. Ha a lekérdezés elkészült, rá kell kattintani az "Elkészült eredmények!" szövegre, és akkor letölthető a pdf a részletekkel, valamint a táblázat is írja, hogy van-e befizethető tartozás, és a sort kijelölve alul a Fizetési adatok gombbal indítható a befizetés.
-
vnorbi
aktív tag
Én is úgy tudom, hogy 1000 forint alatt nem kell befizetni, de az a biztos, ha befizetés előtt megnézed az adószámla kivonatod az ebev-en. Ha ott az előredátumozott lekérdezésben látod az 540 forintot, mint "Értékhat. alatti ellent.", és ezzel a tartozásod a végén 0 forint lesz, akkor nem kell befizetni (ilyenkor az online kártyás befizetés elvileg nem is aktív).
-
-Skylake-
addikt
Igen így van , amit felírtál sokkal nagyobb probléma. De ugye tudod , hogy lehet ellene tenni ? Én pl lényegében vegetáriánus vagyok - nem az állatok védelme érekében - (nyilván sokat segít, hogy alapvetően sem kimondottan szerettem soha a húst és alig van olyan , amit egyáltalán valaha is megettem) , szóval ennyivel is kevesebb marha termel metánt. Szeretem a hamburgert is , nagyon is , ezt is könnyű megoldani -> olyan helyen eszek hamburgert ahol van Beyond Meat. Csak ezzel megint ott tartunk, hogy megint mi kell ehhez ? Több áldozat. Mert pl ahonnan rendelni szoktam , ott a sajtburger 1.690 forint , ha Beyond Meat pogácsával kérem akkor pedig + (plusz) 2.090 , tehát az 1700 forintos hamburger közel instant 4.000 forint , csak azért mert nem marha van benne hanem lényegében cékla. Itt úszik el minden ilyen törekvés , hogy az mindenkinek tetszene ha kevesebb lenne a marhák miatt a metán , csak senkinek nem tetszik ha 4.000 forint a sajtburger.
-
Stanlee
őstag
A BTI-t valoszinuleg FTSE-n kereskedi le a brokered, ott nem vonnak le semmit se a kifizetett osztalekbol. A PM-et beszeltuk mar, hogy miert ennyit vonnak le belole (https://www.pmi.com/investor-relations/faq)
A (M)LP-re meg irtam, szerintem pont neked, hogy a 21% az akkor fizetendo USA-ban, ha ceg tartja az MLP reszvenyt, ez iden ha minden jol megy megno 28%-ra. Ha szabalyszeruen jarna el a brokered, akkor 37%-kal adoznal az MLP-k utan.
Nekem van olyan MLP-m, ami 0%-kal adozik USA-ban, mert a distribution tokevisszafizetesnek van deklaralva.
-
lordjancso
senior tag
Igen, ott (is) le van írva, hogy nem kell adót fizetni.
Amennyit fizetni kell, azt a magyar szolgáltatód (jelen esetben az RC) tudja, kiszámolja és le is vonja. Kész.
Valamint adóbevallást sem kell készítened a TBSZ számláddal kapcsolatban. Pont ez a lényege, erről szól a TBSZ. Amit a számlán belül csinálsz, azzal nem kell adózás szempontból neked külön foglalkozni, amennyiben nem töröd fel. -
Handball94
senior tag
- Ha munkaszüneti napra esik, akkor az előző munkanapi árfolyam kell, itt október 22 (mert október 23-án is az október 22-i árfolyam az érvényes).
- A kifizetés napja számít, mert jövedelemszerzés időpontja az adófizetési kötelezettség keletkezése, tehát október 23.
- Szintén kifizetés napja, ex-dividend napnak nincs adóvonatkozása, az csak annyit jelent hogy legkésőbb az azelőtti napon kell a részvényt tulajdonolni, ahhoz hogy osztalékot kaphass az osztalékfizetési napon. -
Mr.RiK
tag
Nem vagyok bölcsész
Tudom, hogy excel is képes számolásra, viszont nekem a dátumoknál külön ki kellett keresnem mnb oldalán az aznapi forint árfolyamát. Excelbe nem tudom, hogy bírtam volna ezt megoldani, hogy excel keresse ki az aznapi forint árfolyamot az mnb oldal alapján. Főleg, hogy volt december 24 osztalék fizetés is az napon meg mnb oldalán nem volt semmi ki írva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest