- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sundor16
csendes tag
Csak az a baj h ez nem sípol,hanem olyan hangja van mintha zárlatos lenne,rem érted a különbséget.még az egér mozgására is reagál.
Levittem a közeli számtechboltba ahol rárakták tápteszterre és a mért értékek rendben voltak,de ott is volt hangja,amire a boltos azt mondta,h cserélni kell,mert nem szabadna ilyen hangja legyen,a mostani tápomnak is van hangja,néha sípol is de nem zizeg,rem érted mit akarok mondani... -
sundor16
csendes tag
Milyen beállításokkal,mi köze a tápnak az energiatakarékossági beállításokhoz?
Milyen szar szűrés?tuningolva van a proc,de attól még nem kéne zörögnie,valamint elég sok ezekből a hibás darab,neked tudnod kéne,mert elég sokan panaszkodtak.Jah és 2dben idegesítően zizeg,3dben nem annyira de ott is lehet hallani. -
lsk
csendes tag
(#2053)
Nem tudom miért írhatta...Engem könnyű megvezetni,mert nem értek hozzá. Ha veszek egy 400 wattos tápot és ahogy írod, csak a felét használja ki-akkor az nem plusz, fölösleges fogyasztást eredményez?Nem értek hozzá...
Nem is tudnám annyira kihasználni a kártyát,mert csak egy 19"-os, 1440x900-as LCD monitorom van.Nem is akarok tuningolni se...De nem hittem el neki és gondoltam, ha hozzátok fordulok, tudtok segíteni. -
lsk
csendes tag
(#2041)
Köszönöm a választ! Sajnos én nem értek hozzá. Minden összekapargatott pénzem benne lesz ebben a gépben, ezért nem szeretnék zsákutcába futni vele. Azt ajánlották, hogy vegyek hozzá egy HKC 580-at, de mondták és olvastam hogy az enyhén szólva selejt...És el is gondolkoztam,hogy szükséges-e ekkora táp hozzá.
Nem szeretnék semmit se tuningolni rajta, de azt se szeretném, hogy valami ,,sántítson" az általam összeírt konfigból.
Bátran mered ajánlani tehát a két táp valamelyikét? -
bazso29
aktív tag
A táp már megvan, jó pár éve hajtja a gépeimet hiba nélkül. Sajnos a vga nincs még meg, de azt jó tudni, hogy "csak" 150wattot fogyaszt. Egy másik tesztben elnéztem a fogyasztását..
Még idén beújítom a kártyát aztán leírom mi lett vele, hátha valakinek jól jön majd az információ. -
jeni
félisten
-
ther
aktív tag
Más FSP tápok is jók? Árlistákba láttam több helyen van ahol csak annyi volt írva, hogy FSP 400w, és ilyen 8-9000Ft között volt. Volt ahol, csak 12 centis ventivel, adott esetben ez ugyanúgy belefér a szabvány gépházba?
A Chieftec amiről írtam az egy Chieftec -ARENA ANP-355A12 350W, ebben elég sok az A betű
A CTG szériát olyan 12 ezer körüli áron láttam, a GPS viszont már kicsit több.Az árlistákat böngészve még az alábbi márkákat találtam, amikről az első hozzászólásban nem láttam semmit: Trust, Chicony, Spire. Bár feltételezem, ez nem sok jót jelenthet.
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat!
-
jozs6200ax
aktív tag
Direkt olyan procit veszek amely jó és keveset zabál AMD Phenom II X4 905e
65 w max azt írják 2.5 GHz videó kariból is jó és energia takarékosabbat ugyanis játékra megy főleg a gép de elő fordul a film nézés és ha töltök akkor is megy a gép magába szóval csak gazdaságosan -
jozs6200ax
aktív tag
Ahogy nézem még nincs forgalomba az fsp 450-60ptm ezt az FSP400-60 APN active PFC 80+ viszont nagyon dicsérik tesztet is épp most olvastam el és elég jónak tűnik csak számomra furcsa kicsit havernak 500 w táp a másiknak is szintén 500 w előbbi chiftec az utóbbi Deer és mind mondják kell az 500 de úgy gondolom 450 is elég lenne ha jó a hatásfoka de már hajlok erre az Fsp 400 -ra remélem nem ég le a gép mert akkor ideges leszek
-
zedecske
tag
A helyzet az, hogy a havernak olyan ket heten belul lesz penze uj tapra, (az Ő gepe a fenti)
es hardverapron szemezgetek neki vmi occot mert most nincs elengedve szegeny.
Asszem az lesz, hogy keresek par akkor aktualis peldanyt, aztan majd ebben a totyikban erdeklodok. Csak azt nem tudom, hogy 350W.osak meg belefernek-e (az 1. hsz-ben ajanlottak kozul, vagy 400W-nal kezdjem a keresgelest?(Csak ezert gondolom hogy egy 350w-os jo minosegu tap kiszolgalna a rendszert.. (de lehet hogy hulyeseget beszelek)
)
-
Rider74
tag
Rendben van autóhoz való izzóm, ha az megfelel, végül is 12V, hány wattost kellene rákötnöm, egy féklámpa úgy emlékszem 21W, a helyzetjelző 5W
egy tompított/fényszóró kb 60/55 Wnem biztos, hogy jól emlékszem, P=U x I
12Vx15A=180W ez lenne a max,a 12V-os ágon?
Mi van, ha én csak egy 55W os izzót kötnék rá, nyilván nem teljes terhelés lenne de egy próbának már jó lenne...
Még egy dologban kellene segítened, hogyan indítható az ATX-es táp a 24 tűs csatin kell valamit összekötni, de nem emlékszem mit, illetve, csak össze kell érinteni, vagy fixen kell összekötni?
Arra is emlékszem, hogy kell rákötni terhelésnek mondjuk egy ODD-t.(bár ha lámpát kötök rá úgy ez nem kell) -
Rider74
tag
Köszi a választ, van multiméterem, méregetek, ha mondod, hogy mit...
Nagyjából a 4 pin molex kiosztását ismerem, gondolom egyenáramra kell állítani és akkora mérési tartományra kell belőni, hogy tutira beleférjen.
Néztem a googlival, hogy kapható ATX táp teszter, de nem köthető a csatlakozókra, amikor a táp a konfigra van kötve. Kérdezgettem aki már használt ilyet, hogy terhelést is ad-e, de nem.Találtam olyan infót is, hogy 6V-os(3,3-5Vágra) és 12V-os(12V ágra) lámpát kötnek a tápra, de ez azt hiszem meghaladná a képességeim...
A winyógyilkos táp egy régi Siemens gépből kimentett hihetetlenül csendes ASTEC ( nem biztos , hogy helyesen írtam) táp volt.
-
stigma
addikt
Ok, meggyőztél ha nem lesz HX450 akkor marad a Seasonic.Egy hülye kérdés, semmi tesztet nem találok 520-ról csak sima 500-ról , nem lehet véletlen elgépelted?elfelejtette: hülyeséget nem akarok mondani de lehet emlékeim szerint az első szériás DFI UT P35 lap Boss kollégánál annó nem ment, tápcserével megoldódott a probléma.
-
elfelejtette
veterán
"Hát én nem hallotam ilyen hibáról,hogy nem szerette a p35 az enermaxot
"
Én sem. Kollégánál nagyon jól elvan a Giga P35C-DS3R lap, és az Enermax Pro82+ táp, pedig a táp felül van a házban, és közvetlenül alatta a 4GHz-re húzott E8200-as procin egy venti nélkül felszerelt Ninja2 csücsül...
-
stigma
addikt
Hát akkor 2 fajta választásom van, amúgy Enermax Modu87+-ot néztem csak árban picit sok érte 30k egy 500W-ért
DFi lap miatt Enermax-ot nem merek venni mert még P35-nél volt gond hogy nem indult vele a lap és ezt nem 1 helyen olvastam, igaz ez már más architektúra.
Marad FSP vagy Seasonic , és inkább a Seasonic fele hajlok, de akor egy olyan kérdés is mi lenne ha még hozzácsalnél egy vizet a késöbbiekben:
-Laing DDC1 Plus vagy valami hasonló pumpa + Dual radi + Proci+ VGA vizezve?
Seasocin bírná arra a nyakamat teszem de vajon ha találok egy HX450-et a föld alól az is elvinné? -
Hurkafej
aktív tag
Most egy igencsak gyenge táp van a gépembe noname 350W, és azért ennéltalán a hkc olcsó áron megszerezve azért jobb lenne, nem?
Mert nézegetem őket, csak jobb lenne egy nagyobb táp. De ahogy látom az árak eléggé felmentek, tavaly 6k-ba vettem osztálytársamnak FSP-t, most drágábbak :Sfsp
Egy ilyen elég lenne a konfigomba (adatlapom) - valamint még 3 ventit működtetnék vele a VGA, Táp, Proci-n kivül -
Dyno
veterán
ezért írtam azt,hogy nagyobb: Efficiency:min75% . De vajon ezt a 75%-ot úgy értik,hogy a legszerencsétlenebb módon van leterhelve és kevesebb mint 20%-ra vagy 20% fölötti terhelés lehet ez?
Szerintem akármekkora terhelés mellett fixen 75% fölött van a hatásfoka, de a dokumentációban ott van a 80plus logo.
Rendben épp nem te írtad én csak nagy általánoságban írtam, mert nap mint nap példa hogy hangosnak van kikiáltva mintha a korábbi GPS-ektől nem tudna néhány ember elrugaszkodni, semmi köze ezeknek már azokhoz, csak annyi hogy ugyan úgy Delta beles.
Mondom CTG-400-t én személyszerint, nem preferálom mert kevéske az 300W a 12V-os ágán.CTG-450 már rendben van de ugyan annyiért inkább a GPS-400/450A, CTG-500 fölött jó mert az 550-esnek meg a 650-esnek elég erős ágai vannak 25A-esek, GPS-ekből max csak 20A-es van.(#1752) kisfer : Bőségesen, 60-70%-ban fogod kihasználni maximum terhelés melett.
-
Dyno
veterán
Chieftec.eu-n van teszt a 450A-ról ugyan olyan hatásfokal rendelkezik mint a CTG, CTG-400/450 helyett inkább GPS400/450A, mert jóval erősebbek,500tól inkább a CTG éri meg jobban.Sajnos a CTG400 harmat gyenge a 12V-os ágán, kevés az a kombinált 300W, ctg 450-nel már jobb ha a helyzet az már 350W-t tud.
Hangot meg kicsit túllihegitek, GPS450A táppal pakoltam össze múlthéten egy gépest, i5 750@3,2GHz, 2HDD, 5850 és halk volt a táp terhelésnél jött csak emg a hanjga, de a korábbi GPS-550ABA tápomtól jóval halkabb volt, pedig azok már igen csak halkabbak voltak a kisebb 400/450AA_101A típusoktól.
(#1742) kisfer: GPS-el jobban jársz mert erősebb, CTG meg leheletnyivel halkabb csak.
-
GAbre
veterán
Nemtu'om mire gondolsz,minden ott van az adatlapomon,de leírom a kedvedért...
msi hawk 5770,500gb,1Tbos vinyó,1 dvd író,és 1 olvasó,1 mobilrack.
9850 phenom proci 2x2gb ram.
2db 12es venti,és 1 db 8as.
Ezt kell kiszolgálnia az új tápnak.
Mivel a régi tápom ezt elbírta(ára 11e Ft),lehet,h ugyanazt veszem.Hacsak nincs jobb vagy olcsóbb ajánlatotok. -
vzsryl
nagyúr
Az is különbség a II-es javára, hogy az 500W alatti modellek 8pines CPU kiegészítő csatlakozó kábele 60cm-re nőtt a 45-ről.
(#1641) szumo: Köszönöm, hogy megmérted.
Ez bizony több, mint, amit a gyártó ír az oldalán. Kisebb, alsó-tápos házakba bőven elegendő, pl a Xigmatek Utgard-omba még túl hosszú is lenne, pedig ez egy 51,5x51,5cm-es ház.
(#1652) banderasz77: Az 500-as FSP-k közül az Everest a legjobb. Abból is a legmagasabb hatásfokú, ami jelenleg a 85+-os, és ezt is találni már mindenhol.
(#1656) Prison85: Szia!
Azt hiszem tegnap is írtam már: FSP 350-60APN.
(#1661) banderasz77: Ez biztosan a Blue Storm Bronze 500W.
(#1663) 14adam: A GTX295 maxon kb. 320W-ot zabál, mint a GTX480: [link]
-
banderasz77
addikt
Kicsit vicces, de ezt a tápot én látom PRO-nak, Bluestorm II Bronze-nak, meg simán Bluestorm PRO-nak is írni pár cégnél. A kép minden esetben a Bronze-os dobozt mutatja. Most akkor ha a Bronze, azaz a doboz stimmel, 1 tápról beszélünk nem? 12V-os ágak terhelhetősége?
500W-os kategóriában az FSP-k között ez a legjobb ugye?
-
banderasz77
addikt
Na és ez? ENERMAX PRO82+ EPR 425AWT. Erről mi a vélemény? 4/6 magos proci szénnéhajtva + 1 GPU-s vidkari szénnéhajtva? Vinné, mint a szél?
Van ennek egy II-es verziója is, de az még itthon nem kapható. Egyáltalán mi a különbség? Érdemes lenne-e várni rá? Vagy jobb lenne egy 525W-os? -
sunpeet
csendes tag
Szia!
Köszönöm a választ. Akkor jól tendáltam az FSP-k felé.
Most a konfig egy Gigabyte GA-M57SLI-S4 lapon egy X2-es,5600+-os AMD proci (Elvileg 65W-al elégszik meg), 2GB Kingston DDR2 és egy HD4670 (Ő a PCI-E 75 Wattjáról táplálkozik)
2 HDD és 1 ODD van még bent.Most egy Trust!! (Igen
370W-os "Silent" egység hajtja a gépet. Meglepő módon eddig nem volt vele gondom, de 3 HDD-t már nem szereti, s mivel VGA csere is lesz amihez már kell extra csati a tápból, gondoltam valami időtálló megoldást kell válasszak.
Amit el kell majd vinnie az új tápnak, az egy beszálló 4 magos processzor, 4Giga RAM, 3HDD,1ODD és egy éhesebb VGA. (4-es egymagos HD generáció csúcsa, 4870-4890)
P
-
ladik
csendes tag
-
csibe1
addikt
Mea culpa
Valóban nem írtam elsőre,hogy ez átmeneti kártya amíg nem lesz jobb.
Aztán majd ahogy sikeredik a dolog.
Remélem mielőbb összejön a kártyacsere,lehetőleg november végéig,vagy karácsony után valamikor februárban, ha már megint lejjebb mentek az árak.Beírhatnátok az első hsz-be ha még lehetséges,hogy aki később bővítést tervez
az írja le ajánlatkéréskor,mert úgy egyszerűbb tápot ajánlani. -
vzsryl
nagyúr
Igaz, nem figyeltem, köszi a korrigálást. Ez az Antec FSP beles, és pl a Bluestorm Pro is 2x18A-es, kombináltan 360W-os 12V-os ággal rendelkezik, mégis simán elbírt a ph tesztben a HD4870x2-vel. Ráadásul a hwsecrets-en is remekül teljesített az Antec. Sztem. ha normálisan ba van kötve az az SLI, akkor probléma nélkül viszi.
(#1526) TheChos3nOne: 20A az kevés, mindössze 240W. A Fusion 550R 34A-t (2x17A) képes leadni 12V-on, ami 408W.
-
csibe1
addikt
Értem mire gondolsz.
Ez egyelőre átmeneti megoldás,a táp és a 4670-es is.
Azért kérdeztem meg a véleményeteket,hogy tényleg minden okés legyen.
Később /talán januárban vagy ahogy keret lesz rá/ lecserélem a videókártyát,
valószínűleg egy 460 GTX lesz belőle ha futja,azt még nem tudom melyik verzió,ha nem akkor valami kisebb, 9800GT-GTX -- GTS250-450 vagy 4850-70, és majd tápcsere is lesz.
Köszönöm szépen,hogy bővebben is válaszoltál a kérdésemre. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Battlefield 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest