- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
banderasz77 #140987 üzenetére
10 évesek?! Akkor nem. Helyette, igaz fix kábeles: BitFenix Formula 550W Gold 21k - ott 3 év gari -
-
Cs1csó
titán
válasz
banderasz77 #140985 üzenetére
Igazán egyik sem. Miért ezek? (HA használtak akkor:
1. mennyi idősek?
2. mennyibe kerülnek?)A "HX" az nem inkább CX? HX-et nem is találtam, lehet nagyon régi.
Helyettük: Seasonic FOCUS GX-550W Gold 27k
-
palfitom
félisten
válasz
banderasz77 #140721 üzenetére
Másféle tápnál is, ahol nagyobb a gari idő 24 hónapnál.
-
Cs1csó
titán
válasz
banderasz77 #140676 üzenetére
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
banderasz77 #140670 üzenetére
Akkor azt kell venni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
banderasz77 #140668 üzenetére
Az egyik, az 550 a g12 gc lesz (nem a Core GC) szerintem, ami picit régebbi konstrukció, de még DC-DC és Gold, taiwani kondikkal, ha jól rémlik. Mostanában nézegettem én is az Alzán és az árúkeresőn.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
banderasz77 #140666 üzenetére
Az és Gold hatásfokú.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
banderasz77 #140664 üzenetére
Inkább Core GC
-
syberia
veterán
válasz
banderasz77 #120138 üzenetére
Milyen gépre van kötve, legjobb lenne lecserélni, nem igazán megbízható típus.
-
Balesz1899
aktív tag
válasz
banderasz77 #120040 üzenetére
Halk, Gold hatásfokú, minőségi belsővel ellátott táp 5 év garanciával.
A bemásolt 2 Seasonic pl "csak" bronz, ráadásul az egyik nem is olcsóbb.
-
jeni
félisten
válasz
banderasz77 #119993 üzenetére
Az FSP Hexa+ lesz majd a venti miatt hangosabb. -ezőén épén a venti a gyenge láncszem
-
bluyoo
nagyúr
válasz
banderasz77 #70391 üzenetére
A képen az XPS-550-SEW jelölés van, ami talán valóban Bronz (érdekes módon nem TS hanem a PRO lenne). Az XPS-550-TS3 pedig a Gold változat lenne? A TX szériánál meg P1 550G-TS3X jelölés van. Mindenesetre szép katyvasz. Még jó hogy az XFX a saját rövidítéseit nem használja (legalábbis a kereső nem ismeri csak a P1-550G-TS3X-et), de legalább dizájnos az oldal.
De Silver-t nem láttam.(#70395) lakisoft
140K-s táp, ami nem aprópénz. -
miska17
tag
válasz
banderasz77 #70389 üzenetére
Nem sok tápot nyűttem el , ezért nézegetem az ajánlott tápok táblázatát; zajban lehet még lejjebb menni ettől az XFX Core Edition 550W P1-550S-XXB9 tápegységtől?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
banderasz77 #70386 üzenetére
-
miska17
tag
válasz
banderasz77 #70386 üzenetére
Én vagyok még így ezzel , a gép ítt csücsül melletem jó fél méterre ; szeretném ha halkabb lenne .Most költöztem be egy CN Silencio 550-be, a régi Asus 460 táppal. Ezt a tápegység zajt szeretném lejjebb vinni.
XFX PRO 550W talán jó választás lehetne? -
miska17
tag
válasz
banderasz77 #70384 üzenetére
Üdv!
Az említett XFX PRO 550W mennyire hangos , avagy mennyire nem ? -
válasz
banderasz77 #59999 üzenetére
Milyen gépbe?
-
válasz
banderasz77 #59997 üzenetére
Spire-t felejtsd el, gagyi.
Két FSP meg ugyanaz, csak a HEXA fekete házban lakozik.
vagy ha nem kell akkora akkor Gigabyte GE 420 C2 , ez egy 350- FSP belsős táp, 7-8 ezer körül.
Esetleg még Chieftec CTG-400/500
De ezek alsótápos házba nem jók, mert nem elég hosszú az alaplapi kábelük.
CTG-500 már jó oda is
-
parkr
őstag
válasz
banderasz77 #56137 üzenetére
van XFX 650W modulárisban is, és abban már japán kondik vannak
-
MMIX
addikt
válasz
banderasz77 #40580 üzenetére
450-ből van X2B9, 550-ből csak lengyel találat van. Szerintem elírás egy lengyel nagykerben, a magyar találatok meg Lengyelországból hozatják az XXB9-est rossz néven. Vagy ugyan az a logika, ha van a 450-ből X2B9, akkor az 550-ből is van. (elírás)
Szerintem semmi különbség. -
Laffesz
csendes tag
válasz
banderasz77 #40205 üzenetére
Szia köszi a boltajánlást!
Innen még nem is rendeltem, de jónak néz ki. :-) -
Gtaati
őstag
válasz
banderasz77 #40236 üzenetére
Helló! Értem köszi! De ezek gyárilag 1600-asok, és annyin is hajtom őket, az más kérdés h a gyártó ezt válogatott 1333-asból állítja elő azt szereli az 1600-as modulokra! Köszi
-
Malanrion
tag
válasz
banderasz77 #40219 üzenetére
Igaz!
-
válasz
banderasz77 #40127 üzenetére
Ez gyors volt, na akkor én is rendelek már egyet belőle
Nekem csütörtökön jön az Enermax Pro82+, remélem az csendes lesz
-
válasz
banderasz77 #40121 üzenetére
Vagy v2-es, ez inkább valószínű, de mindkét táp ajánlott ,szóval nem lőhetsz mellé
-
válasz
banderasz77 #40119 üzenetére
Az egyik: Core Edition (Pro series) ez az ami jó
A másikról még nem találtam, szerintem az egy frissített széria előtti verzió lehet.
Azt hiszem, de utánanézek -
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #39702 üzenetére
akkor erre keress rá. Kb. ugyanazt tudja mint a YL ami a raider-edbe van.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #39699 üzenetére
EZT már a múltkor is ajánlottam neked.... HEXA-ba jó, Raider-be is jó lehet.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #39644 üzenetére
mind a kettő jó táp. Én inkább az XFX-et venném a Seasonic belső miatt (ahogyan azt is tettem a saját esetemben is), arról nem is beszélve h a Yate Loon nem jeleskedik mostanában a halk ventilátorok terén, így az XFX ADDA-ja sokkal jobbnak és halkabbnak tekinthető. Emellett az XFX full harisnyázott kábelekkel van ellátva, míg a Raider nem. A Raiedernek viszont picit magasabb a hatásfoka (1-3%). Kinek mi a szimpibb.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #39396 üzenetére
HEXA-ba ezt szoktuk rakni: AEROCOOL SHARK FAN 12CM. Azt hiszem ugyanolyan YL van, vagy legalábbis nagyon hasonló a Raider-ben is, így sztem abba is mehet (légszállítása, induló feszültsége megfelelő bele). De azért kérdezz ki másokat is. Eddig két hexa-ba raktunk ilyet a tulajok legnagyobb elégedettséggel használják azóta is.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #39394 üzenetére
na ezzel egyet értek
. Pl. az én XFX-em, halkabb idle mint a Brocken-m amin 1 db Thermalright TY 147 venti megy 600-as fordulaton (ez bőven 20 db alatt van papíron). Ezt kb. így tudom a legjobban érzékeltetni.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #39388 üzenetére
az a baj, hogy olyan táp amilyet Te keresel 40-50k alatt nem nagyon van. Így hát marad a kompromisszum. Vagy több ágas és ultrahalk Be Quiet Straight Power E9 sorozat (esetleg Dark Power Pro 10, ami szintén ultra halk bár iszonyat ára van és seasonic belseje), vagy a korábban ajánlott XFX-ek, vagy Seasonic S12 II esetleg szintén arany áron mért Seasonic G sorozat, vagy talán labdába rúghat még az FSP Aurum sorozata is ami halk, de talán az ADDA ventis tápok halkabbak lehetnek. Minden képen valami komoly és magas hatásfokú tápra van szükséged, ami alig termel hőt így nem kell túl nagy légszállítás a lehűtéséhez. Ehhez pedig mélyen a pénztárcába kell nyúlni, ha a korábban ajánlottak nem feleltek meg. De a felsoroltak lényegesen halkabbak lesznek így is mint a jelenleg adatlapodon szereplő Yate Loon ventis Raider.
Egyébként nem értem, hogy aki 7970-et akar tuningolni (cirka 300-os VGA), az hogyan akar ultrahalk léghűtéses gépet összerakni? Ez jelenleg azért igen nehéz (rengeteg pénzből is, nemhogy ár kompromisszumokat kötve).
-
törölt tag
válasz
banderasz77 #39388 üzenetére
Ezzel nem szállnál a Holdra, a venti csak nagy terhelésnél pörög fel rendesen.
Ez alatt csak a Be Quiet van. Valamit valamiért világban élünk. Vagy fizetsz a halk működésért, vagy olcsóbbért veszel, valami hangosabbat...
Köztes megoldás lehet még az, hogy táp venti topicban kikéred a szakértő véleményét és talán tud mondani neked valami halk, minőségi ventilátort, amit beszerelsz a Raider-be, csak ugye, az meg garancia vesztéssel jár...Egyágas tápok, amik még szóba jöhetnek, de Be Quietnél hangosabbak:
XFX Core Edition 550
Seasonic S12II 520 Bronze -
Mészi Zoli
tag
válasz
banderasz77 #39382 üzenetére
Szerintem ha a konfigod terheléssel max kb. 300 wattot fogyaszt, akkor úgy kell kalkulálni, hogy ennél a csúcsterhelésnél (nem stressz-teszt!) is csak 50%-ot adjon le a táp, ugyanis 60%-tól kezd a venti fordulat emelkedni, amire pedig senkinek sincs szüksége. (zaj, kopás, melegedés, elhasználódás)
Egy Asus P5Q alaplap, Intel E8600, 4 gbyte tam, 3 hdd, GTX580 konfighoz egy 600-as CM Silent Pro dukál, egy i5/i7-hez pedig 700-as, az SLI-hez pedig 850-es a kártyáktól függően.
-
törölt tag
válasz
banderasz77 #39382 üzenetére
Seasonic X-560
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #39377 üzenetére
az én gépem 33 db felette 10 centiről. 10 db venti van benne. Hangját alig hallani a gépnek terhelés alatt sem. 2 méterre az ágyról már zavartalanul hallgatok róla ambient-t...
Vegyél E9-t, az halkabb (meg 2x annyiba kerül). Viszont a 4 ág nem túl szerencsés egy tuningolt 7970-hez.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #39375 üzenetére
google biztos tud segíteni. Egyébként halk ADDA ventikkel szereltek (ezek jónak számítanak a táp piacon). Full terhelésen a 650W-ot megállítja 30 db (nekem ilyen van), gondolom 50% körül alakulhat 25-26 db körül. Az 550-ről nem tudok nyilatkozni sajnos.
-
banderasz77
addikt
válasz
banderasz77 #39375 üzenetére
Pfff, na ez nem éppen E9 mértékű:
Noise (dBA)
110W 28.4
220W 29.7
340W 31.3
445W 32.8
550W 35.5 -
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #39373 üzenetére
XFX Pro 550W. Halk, egy ágas, dizájnos. Lazán elviszi a szét tuningolt 7970-et is. Több ágas megoldásoknál azért adódhat gond egy ekkora fogyasztású kártyánál.
-
KAMELOT
titán
válasz
banderasz77 #39370 üzenetére
Szerintem vegyél be Quiet! tápot. Azokon nagyon halk a venti!
-
Phoszphorosz
csendes tag
válasz
banderasz77 #37607 üzenetére
Köszönöm, akkor maradok a Raidernél, remélem, hogy utólag jó választás lesz.
(#37606) bluyoo: ha nem haragszol nagyon remélem, hogy nem neked lesz igazad
Mivel a gép teljesen szét lett szedve és egyértelműen a tápból jön a sípoló hang, így másra nem tudok következtetni.... -
Phoszphorosz
csendes tag
válasz
banderasz77 #37604 üzenetére
Ez remek hír, köszönöm.
Azt megkérdezhetem, hogy előző tápegység volt-e a gépben, amit lecseréltél a Raiderre? Olyan ami hasonló jelenségeket produkált mint az enyém, vagy ez egy teljesen új konfiguráció, amivel ilyet nem tapasztaltál egyszer sem?Még két dolog fordulhat elő, amit írtak itt fórumon: az alaplapom nem szereti a tápegységemet, vagy rossz a tápegység.
-
marinea2
addikt
válasz
banderasz77 #37598 üzenetére
Az tuti, de valamiért a Corsairek jobban tetszenek, még vacilálok kicsit , de szerintem másik topikban is leszavaznak majd!
-
M@rdel
őstag
válasz
banderasz77 #37047 üzenetére
Egyértelmű!
De én úgy értettem, hogy a kolléga, a CTG vs VS-re kíváncsi. -
tixem
addikt
válasz
banderasz77 #36986 üzenetére
raidert veném
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36869 üzenetére
Űber bizony! Egy mai közép kategóriás gamer gépet is lazán visz - i5/i7 + 7870/GTX 660/Ti-hez is simán elég még!
-
törölt tag
válasz
banderasz77 #36869 üzenetére
Nagyon jó választás, ha elég a teljesítménye!
-
zsole84
senior tag
válasz
banderasz77 #36826 üzenetére
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36826 üzenetére
ennél ami olcsóbb az már hangosabb is, meg közel sem ilyen jó minőségű.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36824 üzenetére
egy 30W-ot fogyasztó gépnél mire nem elég egy 18 amperes 12v-os ág (216W)? Radeon 7770 80W TDP-vel szuperál
. Az egyik ágon úgyis a processzor lesz, a másikra meg meg akár egy GTX 680-t is ráköthetsz
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36822 üzenetére
rendkívül jó minőségű táp mindegyik amiket itt leírtunk. Sajnos ezeknél kisebb teljesítményű nem nagyon van a piacon. Ennek a Be Quiet-nek még 20%-os terhelésnél is 90% feletti a hatásfoka.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36820 üzenetére
Esetleg passzív alternatívaként ott az FSP Zen, ami nem egy rossz táp, csak már elég régi konstrukció (és most is 30k felett van jóval az ára). Egyébként a Be Quiet! halkabb lesz mint az Arctic proci hűtőd (13 db terhelés nélkül, 14 db-bel 100% load azaz KUSSBAN van teljesen)
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36814 üzenetére
Ez "fanless": Seasonic X-400
VAGY
Ez pedig az egyik leghalkabb ventilátoros táp a világon! Be Quiet! Straight Power E9 400W
De az árukat is megkérik!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #36809 üzenetére
Szia!
ENERMAX Triathlor 300W, SEASONIC G 360.
-
Dyno
veterán
válasz
banderasz77 #1912 üzenetére
Igen.
-
Dyno
veterán
válasz
banderasz77 #1910 üzenetére
Áganként 5A-el többet terhelhető.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #1908 üzenetére
Nem, a 600-as CTG erősebb, 12V-on is kerek 1A-el.
-
törölt tag
válasz
banderasz77 #1905 üzenetére
Be is rakom.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #1894 üzenetére
Nem tudom, ezt engusz-tól kérdezd. Ha már kérdezel tőle, akkor a beszerzési időről is érdeklődj, mert a boltjukban sok ritka cucc van, amiknek a beszerzése elhúzódhat pár napig, hétig, és sztem. az SS tápok is ilyen ritka számba menő dolgok.
-
xmad
őstag
válasz
banderasz77 #1849 üzenetére
akkor zsir. még jó hogy ezt vettem
ezekszerint csak tesóm mondja azt hogy a chieftec nem nagy szám. még a top 5 be sincs benne..
-
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1652 üzenetére
Van Bluestorm sima ( bs I) van bluestorm II (ez a második generációs,más néven bs II) van a bluestorm pro/bronze (3-ik és mind a kettő néven fut,érdemes rákérdezni a boltnál,hogy akkor ez most a bs II vagy a bronze/pro széria mert még elég sok bs II van a boltok polcain)
2*18A a kombinált meg 432,de talán pont veled beszéltem ezt pár sorral feljebb
(#1656) Prison85 fsp apn 350
#1653) h1mpi elvileg halkabb. Hát igazából majdnem mind a kettő ugyan ott van minőségbe a tesztek alapján
-
h1mpi
félisten
válasz
banderasz77 #1652 üzenetére
Van a nevekben kavarás, de ahogy kivettem van a BS II PRO és külön
simán BS Bronze.. a bronze az olcsóbb. -
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1638 üzenetére
lehet kapni a kettes verziót. A különbség az köztük,hogy a gép kikapcsolása után is még 1 percig megya venti és van egy kis kampó amit be tudsz akasztani a tápkábelbe így nem esik ki. Kb ennyi. 33A a kombinált terhelhetősége az ágaknak ez 396w. 3x22A-es ág tehát a proci tuning is mehet és a vga tuning is
remek táp. De inkább a 525-öst ajánlanám ha gtx 480-ad lesz mert ott a dtp 250w,igaz ezt játékok alatt nem tudnád elérni de egy furmark alatt simán el lehet úgy érni,hogy húzva van. Meg még erre rájönne a proci is,tehát inkább az 525-öt vedd
(#1637) Mano66 a gps széria mind delta belsőre épül. A ctg a sirtec.
(#1636) csucsbicep Hát ezek az ág terhelhetőségek nagyon brutálisak
Több mint 50wattal tud többet leadni kombináltan
-
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1632 üzenetére
Amelyik tápnál nincs oda írva a kombinált teljesítmény ott csak összekell adni a két ágat mint pl itt is. 2*18A*12=432w a terhelhetősége a 12voltos ágnak,de a védelem kicsit később fog lekapcsolni úgyis,szóval általába 20A-el is lehet számolni egy minőségi tápnál mert vannak olyan darabok amelyek jobban mennek a kelleténél
(#1631) Levy89 csak akkor kéne a 8tűs csati ha 4 vagy 6 magos procit húznál magas fesz emeléssel. Amúgy egy átlagos embernek vagy aki csak picit tuningolja a gépét annak tökéletes a 4pin-es csatlakozó is ami 1 féle képpen belemegy a 8pin-es csatlakozóba az alaplapon
-
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1632 üzenetére
-
-
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1629 üzenetére
2x18A-es ág. ÉS a 3,3v +5v+12v... együttes terhelhetősége max 500w. Nem írták le,hogy csak a 12voltos ágnak mekkora a maximális terhelhetősége [link]
Persze a 350w-ost akartam megvenni akkoriba de még azóta se láttam seholse
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #1620 üzenetére
Harmatos? A kevés borda a magasabb hatásfok miatt van, ha arra gondolsz. Egyébként most 16,5k-ért van iponban az FSP Bluestorm Bronze 500W, ha esetleg érdekel.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #1618 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #1500 üzenetére
Jó lesz az, no para!
-
penge111
addikt
válasz
banderasz77 #1499 üzenetére
az a baj mindkettőhöz oda van írva, hogy OEM
-
Dyno
veterán
válasz
banderasz77 #1467 üzenetére
CTG Sirtec beles, GPS Delta beles.
GPS-ből csak a sima A végződásűeket szabad megvenni.
És ha a Chieftec-eu-n megnézed ágak terhelhetősége is más.
Tuningra inkább a CTG, mert a GPS-nek az 550A-ba is 3 12V-os ága van max 20A-val, viszont a CTG-kbe marad a két ág, de már 25A-el.Ezek a tápok elég nagy teret lefognak, így akár SLi/CF konfigokhoz is tökéletesek. -
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1452 üzenetére
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #1451 üzenetére
550-es nincs a CTG-ből. gondolom a GPS A szériájára gondolsz. Azok is jók, Delta belesek, a hatásfokuk is 80+-os, de tudtommal kicsit zajosabbak a CTG-nél.
600-as pedig a CFT szériából van, ami jóval drágább ezeknél.chieftec.eu Netzteile menüpont alatt vannak a tápok. A80 és smart series. A smart-ból csak a sima "A" végződésűeket nézd, mert azok az új Delta belesek, a többi régi, kb. 75%-os hatásfokkal és gyengébb 12V-os ággal bír.
(#1454) 14adam: Na, látom le vagyok maradva. Nem tudtam, hogy lehet nyelvet is választani.
És mióta van CTG-ből 550-es meg 600-as? Kb. 2 hónapja még nem volt, csak 500W-ig.
-
banderasz77
addikt
válasz
banderasz77 #1447 üzenetére
Más, +2k az 550-es, itt már 25A-es ágak vannak, valamint ehhez még +1k és odaadják a 600-ast. Melyik legyen?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #1447 üzenetére
Van, kombináltan 400W-ot tud leadni 12V-on, de ezt csak nagyon durva tuninggal tudnád elérni CPU + 1GPU-s rendszernél. Esetleg egy GTX480 el tudná érni Furmark-al a maxot, de az sem okozna túla nagy problémát.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #1444 üzenetére
Jól gondolod.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #1430 üzenetére
Igen, az a csúcs. Ezt valóban cserélni kell, de amúgy is ezt javasoltam. Jó lesz ez tartaléknak.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #1428 üzenetére
Akkor ez valami más, mint amit 14adam talált.
Én pl azt tenném, hogy vennék egy újat és félreraknám ezt a tápot, hogy ha valami probléma történik valamikor valamelyik tápommal, akkor elővehetném a jó öreg FSP-t, és kiszolgálna pár napig, hétig... A PNF-emnek biztosan ez lesz a sorsa, mert az az 5k, amit kapnék érte, az nekem nem érné meg. -
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1420 üzenetére
ennek akkor van jelentősége ha száraz jég vagy folyékony nitrós hűtésed van és azzal tuningolsz. 20A-es ágat elég nehéz lesz a procival elfogyasztani úgy,hogy bírd is hűteni léggel meg vízzel mert az 240w amit el kell hűteni.
Amiket felsoroltam mindegyik tökéletes választás lesz.
Ha van mondjuk 4 ágas tápod. És cf/sli van de újraindul a rendszer terhelésnél ez attól van,hogy mondjuk a két vga ugyan arra az ágra van kötve. Ilyenkor át kell tenni az egyik vga-t a másik ágra is. De ilyen nem fordul elő 1 ágas tápnálEzért is kérdeztem,hogy mennyire biztos az sli mert akkor olyan tápot keresek aminek 1 ága van,hogy a kábelekkel ne keljen vesződni meg,hogy ne ajánljak feleslegesen nagy tápot.
(#1421) lajosx azt ám
-
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1418 üzenetére
több gpu-s megolásnál és húzott 4 vagy 6 magos procinál az 1 ágas a jobb.
chieftec ctg 500
enermax eco80+ 500
fsp bluestorm pro 500 csak vigyázz,hogy tényleg pro-t kapj és ne II-t
fsp ghn 500
fsp sagaII 500 -
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1416 üzenetére
kondit cserélni felesleges lenne,mert akkor se tudná elvinni mert nagyon gyenge 12v-on mivel régen ezt az ágat nem nagyon használták,újabban meg minden szinte erről megy (cpu,vga...) letöltős gépbe vagy kis fogyasztású gépekbe még tökéletes lenne ez a bs,érdemes megtartani.
Ha sli is lesz akkor 500w körüli táp kéne,ha nem lesz akkor meg elég a 400-as is. Pontosan mennyid lenne rá és mennyire valószínű az sli?
-
14adam
addikt
válasz
banderasz77 #1413 üzenetére
El kell,hogy szomorítsalak. 2x15A-es ága van és kombináltan 285w-ot bír leadni,de ugye az idő folyamán egyre jobban kezd "meggyengülni". Képtelenség,hogy tuningal vinné prime+furmark alatt. Játékoknál még talán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest