Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kirir
tag
Kinéztem egy tápegységet: FSP HEXA+ 500W (PPA5004901)
Tudnátok hasonló alternatívát ajánlani (500W) ebben az árban (15.000 forintig)?
Extre igény, hogy halk legyen . -
Hyacinto
tag
válasz DR|FTK|NG #118394 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Az a baj, hogy már a HIPRO-t is halkítani kellet egy ventilátorcserével, mert egy asztalba van "beépítve" a ház és még így is nagy volt a szélzaj . De ha nem lesz más, akkor marad az általad ajánlott a táp, legfeljebb ebben is kicserél(tet)em a ventit, de akkor meg ugrik a gari...
Jöhet régebbi használt táp is, mert ez a konfig egy-két évnél többet már nem fog kibírni, sajnos...
Gondolom most a táp, aztán a proci, vagy valami más létfontosságú szerv, mondjuk az alaplap és akkor meg kuka az egész és akkor már ismét cserélem a tápot, de most meg nincs keret rá, hogy a jövőre való tekintettel, vegyek egy szépet, újat, nagyot, csendeset ami elhajtja majd az új konfigot is...
Hiába no, nem igazán értek a hardwerekhez. (És a szoftwerekhez sem...)
-
edari
őstag
válasz DR|FTK|NG #118394 üzenetére
Akkor marad a be quiet. Igen az az egy kábel az pont jó hogy nincs.
Még az lenne a jó, ha a satas kábel nem fdd-ben végződne, illetve a vga-nak szánt kábel nem lenne elosztva. Mostanin is így van, sztem halál idegesítő. De ez legyen a legnagyobb baja egy tápnak.Néztem azt az evo-t, de 520W-ra kb soha nem lesz szükségem. Még a 400w-ot se használom ki. Max terhelésen is max 250W körül vagyok.
Köszi a megerősítést.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz smallmer #118387 üzenetére
a platinum jo tizessel olcsobb es alig kisebb a hatasfoka
az SSR-650TR az SSR-650TD kicsit modositott / tovabb finomitott / ujabb kiadasa, mindketto hibatlan valasztas. a 2 eps csatlakozo komoly tuningnal vagy inkabb 2 procis lapnal jon jol.
(#118397) premierpark az: 12 ev gar, teljesen modularis, passziv mukodesre kepes, kivalo hatasfok, csucsminosegu belso felepites
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz edari #118384 üzenetére
Szia.
Seasonic-ból ebben az árkategóriában inkább a teljesen moduláris M12II 520W Evo-t szoktuk ajánlani. Egyébként ha az Aqua-ból akarsz venni ennyiért félmoduláris tápegységet, akkor szerintem teljesen jó vétel.
Amúgy a nem modulárishoz képest a modulárissal csak egy kábelnyi előnyöd lenne. Nem tűnik soknak, de néha ha egy kábellel kevesebb van, nagyon jól tud jönni. Persze, azt Neked kell eldöntened, hogy megér-e számodra kb háromezret a moduláris a simához képest.
Nem tagadhatom, hogy az L8 nem a legjobb konstrukció, azt sem, hogy nem a kedvencem az OEM gyártója, de azért annyira nem rossz tápegység, hogy mindenáron lecseréld.
Hyacinto(#118390)
Szia.Valamennyire el lehet indulni ezen, de lehet, hogy tudnánk egy kicsit finomítani az ajánláson.
Ha nem vagy kifejezetten érzékeny a zajra, akkor a topikban mára már örökzölddé vált FSP Hexa+ 400W-ot javaslom(3 év garanciával lehetőleg).
modflow(#118393)
Szia.Kicsit több, de szerintem megéri: Be Quiet! Pure Power 10 400W (3 év garancia).
[ Szerkesztve ]
-
Hyacinto
tag
Sziasztok!
Tönkrement a táp a gépemben, amit 7-8 éve vásároltam, és sajnos nem igazán tudom, hogy pontosan milyen komponensek vannak benne, megnézni sem tudom AIDA-val mert ugye nem jutok el a bootolásig sem .
- a régi táp: Chicony HIPRO 430W HP-D4302RWR2 (a régebbi ajánlott kategóriás, nem az újabb)
- alsó tápos ház, Fractal Design Core 3000
- alaplap: GIGABYTE GA-880GM-D2H
- memóriák: két KINGMAX 4GB DDR3 1333Mhz
- három merevlemez
- a processzor eredetileg egy AMD Athlon II X3 445 ami unlock után négy magos lett, a hűtő Alpenföhn
- a videokártya GIGABYTE Radeon HD valami 1GB DDR5 passzív hűtésűSzóval a régi táp helyett kéne valami, akár használtan akár újonnan de 10K körül...
El tudunk ezen a vonalon indulni vagy nyomozzak még a pontos komponensek után?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Hiába no, nem igazán értek a hardwerekhez. (És a szoftwerekhez sem...)
-
senior tag
válasz Kirir #118386 üzenetére
Egyébként, ha nagyon menne a tuning, akkor nem lesz a Corsair olyan feleslegesen sok.
Öreg, de sok tanulsággal bíró írás: Core 2 Quad Q6600 villant.
...itt kikerült a gépből a VGA és a 400W-os táp volt a végén a szűk keresztmetszet."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
modflow
veterán
válasz Graphics #118385 üzenetére
Akkor inkább veszek, mert ha hazavágja a többit, az sokba fájna.
Gépem:
~ Intel Core i5 8400
~ Gigabyte Z370 HD3
~ Gigabyte GeForce GTX1050 Ti
~ 1 db 8 Gb-os RAM
~ 1 db SSD
~ 2 db HDD
~ 1 db DVDEhhez tudnátok ajánlani valamit?
Ez a zalman nagyon bevállt. De 12 éve volt ez. Ma is jók?Egy ilyen pl. jó vétel:
Zalman ZM600-GSII 600W PSU (ZM600-GSII)[ Szerkesztve ]
-
-
edari
őstag
Sziasztok
Hamarosan lejár a tápomról a gari (be quiet! Pure Power L8 430W CM), és gondoltam nézek helyette valami újat (ha egyáltalán érdemes, bár ennek a tápnak a bele nem valami nagy durranás). Félmoduláris nagyjából az egyedüli kritérium, és az alábbi konfigot kéne elbírnia:CPU: Ryzen R5 2600X
MB: Asus X370 Pro
VGA: gtx 1060
2x8 gb ram
2 ssd + 1 hdd
7 noctua venti
Ház: Aerocool aero 1000 (csak a méretek miatt)20 ezer körül nézelődtem, 400W-os bőven elég.
Be Quiet! Pure Power 10-et néztem ki, ha jól tudom ennek már értelmesebb a belseje.
Nagy bánatomra vizeseknél nincs seasonic félmodulárisban ilyen méretben, és igazán máshol se találtam. Létezik egyáltalán?
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Pár napja figyeltem fel rá, hogy amikor a gépet bekapcsolom, a táp egy puffanó hangot ad.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy a túlfesz. védős hosszabbító ki van húzva a falból és amikor bedugom és áramot kap a táp, akkor csinálja ezt. Vagy ha a táp saját kapcsolóját kapcsolom.Ennek mi lehet az oka? A táp egy Zalman ZM600-HP, és 12 éves. Most cseréltem minden alkatrészt a gépben, csak a táp a régi, nem lenne jó, ha hazavágná az egészet.
De ugyanakkor tökéletesen megy, sőt ez a rendszer messze nem fogyaszt 600 W-ot, mint 12 éve, amikor a GTX 260-hoz kellett.Tudnátok segíteni, mi lehet a gondja?
-
Kirir
tag
A Corsair HX 650-re 7 év garancia van (még nem járt le), abszolút elégedett vagyok vele, teljesítményben erős túlzásnak élem meg egy Intel Q6600-os régi processzor kiszolgálásához.
Első körben egy FSP HEXA+ 500W (PPA5004901)-ban gondolkodtam, azt nem tudom, hogy bőven elég az 500 Watt, vagy 400 is elegendő, mert akkor FSP HEXA+ 400W (PPA4004900). Illetve elég jó árban van Zalman ZM600-GSII 600W ([link]).
-
senior tag
válasz Kirir #118375 üzenetére
Hogy tovább ragozzam a dolgot, azt azért ne feledd, hogy fiatalabb már az sem lesz. Ha mindenképp' tápot vennél, akkor vegyél a másik gép és saját igényednek mindenben megfelelőt.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy XFX TS550 Bronze tápom van.
A konfigom:
Processzor:: Intel® Core™ i7-6700K
Memória:: Kingston DDR4 2666 8GB HyperX Savage CL13 KIT (2x4GB)
Alaplap::ASUS Maximus VIII Hero
HDD:: WD Black 1TB (WD1003FZEX)
SSD::Intel 535 Series 120GB, OCZ VECTOR 180 240GB, OCZ VECTOR 180 240GB
VGA:: MSI Gaming TRIO RTX 2080Az MSI oldalán 650W-os tápegység szükséglet van megadva a VGA-hoz.
Tudnátok ajánlani 50-55 ezer forintig (max 60) olyan tápot ami hybrid(egy bizonyos terhelés után kapcsol be a venti), moduláris és halk? platinum minősítéssel?
merre nézelődjek? mi alapján válasszak?
köszönöm
-
senior tag
válasz Kirir #118369 üzenetére
Én tápot sem vennék.
Annak a Corsair-nek elégnek kell lennie. Hiába régi, ha nincs baja (pl, púpos kondik), akkor bírnia kell.
(magánvéleményem)"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Wrathrash
csendes tag
sziasztok!
Van egy BE QUIET PURE POWER 10 400w-os tápegységem, jelenleg egy ryzen 1600at és egy rx 470et hajt,de a közeljövőben elképzelhető egy vga upgrade 1070-1080ra, vajon elég lenne a táp?
-
ptircsi
újonc
Sziasztok,
Egy SFX tápot (Corsair SF450) szeretnék ATX helyre berakni, viszont seholse találok hozzá SFX-ATX beépítő keretet. Tudtok esetleg javasolni terméket vagy webshopot, ahol ilyesmit lehet rendelni? Előre is köszi!
-
senior tag
válasz Kirir #118366 üzenetére
"alaplap: nem tudom"
..pedig ez jó lenne, mert úgyis jönnek mindjárt a szakik, akik teljes joggal azt fogják javasolni, hogy felejtsd el a Q6600-at és keress egy Xeon-t.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Kirir
tag
Egy használt géphez szeretnék vásárolni egy új tápegységet.
1. Mennyit szánnál rá? Maximum 20.000 forint, minél olcsóbb legyen.
2. Milyen gépre kötnéd?
processzor: Intel Core 2 Q6600 2,4 GHz
processzor hűtő: Thermalright HR-02 Macho
alaplap: nem tudom
memória: 4*2GB
ház: Fractal Design Arc Midi Tower
SSD: Samsung 840 Pro 256GB
VGA: Radeon HD 7850 vagy HD 7870 (egy másik régi gépből lesz átrakva, az eszközkezelő csak annyit ír ki, hogy AMD Raeon 7800 Series)
DVD író
3. Van extra igényed a táppal kapcsolatban? Halk legyen.
4. Tuningolni tervezek? Igen, amit ki tudok hozni a processzorból, azt megtenném.Teljesítményben maximum miben érdemes gondolkodni, 500 Watt, 450?
-
syberia
veterán
válasz korcsi #118363 üzenetére
Ennyiért ez jó ajánlat, de miből gondolod hogy nem lesz elég 650 Watt? Más kérdés ha komoly tuning lesz, vagy félpasszív üzemmódban használnád a tápot, ritkán fog bekapcsolni ventilátor. Seasonic a kettő közül, de a Bitfenix is ajánlott kategória.
(#118362) KoPiati84: Könnyű kérdés, pont ennyibe kerül az egyik legjobb.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
korcsi
veterán
válasz syberia #118355 üzenetére
Seasonic focus plus 750 vagy Bitfenix whisper 750 jó vétel lehet a problémámra? És ha igen melyik?
Vagy ilyen ársávba van jobb?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
KoPiati84
tag
Sziasztok!
Milyen tápegységet vegyek?Konfigom:
Alaplap: ASUS TUF B350M-PLUS GAMING Asus TUF B350M-Plus Gaming
Processzor: Ryzen R5 1600
Memória: 2x 4gb DDR4 Kingston Hiperx Predator
VGA: Gigabyte GTX 1060 6gb (mini)
HDD: 1db Samsung, 1db WDMaximum 20ezret szánok rá, mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
Lelkes amatőr
-
syberia
veterán
válasz etnies #118360 üzenetére
Nekem még nem volt ilyen hosszú életű tápom, le a kalappal a sok konfiguráción átívelő szolgálatáért! Ilyenkor már el lehet gondolkozni új tápegységen, ahogy fentebb említve lett , így minimalizálva a tápegységből eredő hibaforrásokat.
A felsoroltak közül szerintem a BitFenix Whisper M 550W a legjobb, az elektronikája nagyjából megegyezik a Bitfenix Formula 550-el, és teljesen moduláris kábelezést kapott, hatásfok maximuma is jóval 90% fölött tanyázik.
Erre egy 1080 Ti kártya is bátran rábízható, nekem elég lenne egy jól árasított 1060 6G. Én is érzékelem az árak csökkenését, sajnos a tápegységek itthon továbbra is nagyon drágák.troooper: Elég lesz a Seasonic S12 II 430W.
[ Szerkesztve ]
-
etnies
senior tag
válasz syberia #118355 üzenetére
Az a táp már a 3. konfigomat szolgálja ki Most jön a negyedik, ebből még a vga-t nem vettem meg, elkezdtek csökkenni az árak a 1070, 1070ti, 1080 szegmensben, megvárom hol állnak meg (1070ti 40 fontot csökkent pl).
Szóval a konfig:
Fractal design Meshify C, 2x12cm Fractal venti + 1X14 cm Nanoxia
Gigabyte Aorus X470
Ryzen 2600x (Artic borda Apache hűtővel)
2X8 Gb Hyprex Predator 3000 mhz
1 TB Samsung SSD, 2 TB WD purple 5400, 2 TB Samsung external
Gamer bill és egérJelenleg GTX960 van benne, ez lesz cserélve 1070, 1070ti vagy 1080-ra.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
MMIX
addikt
válasz etnies #118358 üzenetére
Ezt jól meg kell fontolni.
1. Be Quiet! Pure Power 10 CM 500W Modular PSU 65 font
2. BitFenix Whisper M 550W Modular 80+ Gold PSU 82 font3. Cooler Master MasterWatt 550W Modular PSU 65 font
4. Cougar GX-F 550W Modular 80+ Gold PSU 69 font5. Fractal Design Intergra M 550W Modular PSU 64 font6. Seasonic S12II-520 Bronze Silent 520W 55 font7. Xilence Performance X 550W 56 fontA maradék háromból amelyik tetszik, 1. 2. halk, a 4-es is halknak mondja magát a dobozon, belül is jónak látszik hiába csak HEC.
[ Szerkesztve ]
-
etnies
senior tag
válasz varmi2 #118347 üzenetére
Esetleg van, 500 watt körüli tápra tipped?
Fontos, hogy ne legyen hangos, de legyen megbízható. Kinézet mindegy, ház Fractal Desing Meshify C. Jó lenne, ha moduláris lenne.Ezeket nézem:
1. Be Quiet! Pure Power 10 CM 500W Modular PSU 65 font
2. BitFenix Whisper M 550W Modular 80+ Gold PSU 82 font
3. Cooler Master MasterWatt 550W Modular PSU 65 font
4. Cougar GX-F 550W Modular 80+ Gold PSU 69 font
5. Fractal Design Intergra M 550W Modular PSU 64 font
6. Seasonic S12II-520 Bronze Silent 520W 55 font
7. Xilence Performance X 550W 56 fontLondoni vagyok, ezért fontban számolok.
A listán kívül is jöhet tip, teljesen nyitott vagyok
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz korcsi #118354 üzenetére
Úgy számoltam hogy a maximum játék alatt 400 W alatt marad kicsivel, amihez elég lenne 550 W, de ha hozzá tudsz tenni a kerethez, akkor mehet a nagyobb Bitfenix. A mostani tápod valószínűleg már nem tudja leadni a gyári teljesítményét, ezért lett instabil vele a géped.
(#118345) etnies: A konfiguráció érdekelt volna, a tápegység belsejét nem árthat átnézni, még akkor is ha Seasonic és rendkívül tartós darab.
[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Épp összerakok egy gépet, és ha jól számoltam, egy 400W-os tápp elég lenne, de kérlek, erősítsetek meg!
Ez lesz benne: B350 alaplap, Ryzen 1600x, 1 SSD (+1 M2 SSD), RX480 videókártya.Köszi!
-
troooper
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek tápegységet. Sajnos a Corsairem beadta a kulcsot.
Asus M5A97 EVO R2.0
PhenomII X4 965BE 3,5GHz-en
2x4GB 1600 CL9 RAM
SAPPHIRE HD7790 OC 1GB GDDR5
2 db HDD, 1 db DVD író
Creative SB AudigySE
4 db ventilátor (3 ház, 1 CPU)
tervben van még ezekhez egy SSD meghajtó.Őt néztem ki: Seasonic S12II-430 430W Bronze (SS-430GB F3).
Elég lenne hozzá? A Corsair, VX450-es volt. Vagy ha tudtok vmi olyat ajánlani, ami csöndes és ugyanolyan megbízható klafa kis táp mint az elődje, azt is szívesen veszem.
Ár nagyon max 19 (postával együtt a 20 at nem akarom túllépni).
Köszönöm! -
syberia
veterán
válasz etnies #118345 üzenetére
Még csak az kéne hogy átalakítót vegyél, szét lehet szedni a PCIe kábel végét!Megkavarodtam, csak azért nem kell új tápot venned, jó lesz az az átalakító.
[ Szerkesztve ]
-
etnies
senior tag
válasz syberia #118344 üzenetére
Hamarosan veszek új vga-t és csodálkozva vettem észre, hogy a 6 pines csatlakozási pont 8 pontra hízott.
Az én régi (12 éves) Seasonic 430-as tápomon csak két hatos pin van. Mi a teendő?Egy youtube videó szerint mindegy, találtam átalakító kábelt is. Vagy vegyek új tápot, csak ezért?
-
syberia
veterán
válasz #78612992 #118342 üzenetére
Veheted az egyel nagyobbat, ezzel még nem lőnél nagyon túl a célon, 600 W fölé már nem mennék a helyedben. Nem úgy fest hogy növekedni fog a fogyasztás, a hardverek fejlődésével inkább csökken.
(#118343) korcsi: Benne van a pakliban hogy egy több éves táp már nem tudja hozni a specifikációját, főleg ha komolyabb terhelést kapott az élete folyamán. VEGA 64 mellé abszolút minimum egy erős egyágas 550-es táp, de jobb biztosra menni, 650 wattosat néznék a helyedben. Hatásfok, modularitás, mennyi a kereted a tápegységre?
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Egy Asus strix RX 580-at váltott egy ugyanilyen Vega 64 és így jártam.
Processzor egy 4,4Ghz-en alulfeszelt 4790k
2db SSD, egy 2,5" merevlemez, semmi extra.Mit javasoltok ha táp cserében gondolkozok?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
törölt tag
válasz syberia #118333 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, tényleg a lehető leghalkabb a specifikációk és beszámolók szerint is.
Esetleg a jövőbeni bővíthetőség érdekében nem lenne érdemes 450W helyett 550-650W-os példányra beruházni (azt a pár ezer forintot hajlandó vagyok rászánni), ha pl. mondjuk 4 év múlva valami új procit + videókártyát szereznék be? -
syberia
veterán
válasz iceman007 #118337 üzenetére
Chieftec iARENA 500W (GPC-500S), egy darab vga tápcsatlakozója van, tehát kelleni fog egy molex-pcie adapter is.
-
iceman007
aktív tag
válasz syberia #118333 üzenetére
Lehet, hogy elbeszéltünk egymás mellett vagy nekem vannak illúzióim
Olyan tápra gondoltam, ami nem robban fel és nem kapcsol le menet közben. Nem kell, hogy halk legyen és gold. Ez a táp a konfig értékének kb negyedébe kerül én ennél olcsóbbra gondoltam olyan 10k környékén :/
-
syberia
veterán
válasz kovboly #118334 üzenetére
Inkább a Chieftec GPC-400S legyen, ez Sirtec beles. 20+4 ugyanúgy jó lesz.
(#118332) iceman007: Vannak kicsit olcsóbbak, de ár/értékben gyengébbek.
[ Szerkesztve ]
-
kovboly
újonc
Sziasztok!
Alaplap Asus s1155 H61M-E
Processzor Pentium dual core G2020 2,9GH
HDD WD 500GB
RAM 4MB 1333MHz DDR3
Tápegység odegen 400w ATX P4
A tápegységet szeretném lecserélni Chieftec Value 400w 20+4 OEM-re.
A régi táp 24 tűs az új 20+4.
Cserélhető?Ha nem,akkor milyen tápegységet ajánlanátok helyette. -
syberia
veterán
válasz iceman007 #118332 üzenetére
(#118326) Markerer: BITFENIX FORMULA 450W 80+Gold, halk, 5 év gari
(#118327) simii16: 1050 Ti beleférne, fölé ne menj (75 W TDP) fogyasztásban.
[ Szerkesztve ]
-
iceman007
aktív tag
Sziasztok az alább confighoz kellene nekem a lehető legolcsóbb de minőségi táp:
ASUS M5A97 R 2.0
AMD FX8320
Arctic A30 hűtő
2 x 8 GB DDR3 RAM 1866 MHz
AMD Radeon R9 270x
Samsung SSD 120 GB SATA
HDD 500 GB SATA
2 x Akasa 12cm 4 PIN PWM
1 x Thermaletake 3 PIN
1 x Optikai meghajtó SATATudnátok valami jót ajánlani? Köszi!
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy XFX TS550 Bronze tápom van ([link])
A konfigom:
Processzor:: Intel® Core™ i7-6700K
Memória:: Kingston DDR4 2666 8GB HyperX Savage CL13 KIT (2x4GB)
Alaplap::ASUS Maximus VIII Hero
HDD:: WD Black 1TB (WD1003FZEX)
SSD::Intel 535 Series 120GB, OCZ VECTOR 180 240GB, OCZ VECTOR 180 240GB
VGA:: GIGABYTE GeForce GTX970 Gaming G1Eddig ez volt. Most viszon szeretnék új VGA-t, ami ez lenne:MSI Gaming TRIO RTX 2080
A kérdésem az lenne, hogy a jelnlegi tápom el fogja bírni az új kártyát is?
Egy kis számolás:Köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
A következőben szeretném segítségeteket kérni:
Dell Optiplex 7010 MT gépemet szeretném bővíteni videókártyával. A benne lévő Dell táp 12V-on elvileg 240W-ot képes leadni. Csatolok egy képet az adattáblájáról.Jelenleg így néz ki a konfig:
- i5 3470
- 2x4GB DDR3
- Kingtson UV400 120GB SSD
- Samsung HD502HJ HDD- Videókártya, amiben gondolkozom: 660Ti-től 1050-ig bezárólag nézelődtem.
Az lenne a kérdésem, hogy kell-e cserélnem a tápot? Ha nem, akkor hogyan tudnám megtáplálni vga-t, ugyanis egyetlen sata csatlakozó üres jelenleg, molex pedig egyáltalán nincs rajta. Sata -> 6 PIN átalakítóval?
Köszönöm előre is!
-
törölt tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném tápegység választásban!
Maximum 20 ezer forintot szeretnék szánni rá és a legfontosabb az lenne, hogy minél halkabb legyen terhelés alatt is, mert a mostani CoolerMaster táp a brutál hangos felpörgéseivel(vagy inkább egyfolytában pörög) nem hiszem, hogy hosszútávon jót tesz a hallásomnak.Konfig:
Fx-6300 (4.2 GHz OC) (így olyan 100-150 Wattot fogyaszt),
GTX 1060,
1 SSD, 1 HDD, mindkettő SATA csatlakozós,
2 ventilátor is van a házban még ezeken kívül.
A jövőben tervezem majd fejleszteni a processzort, de az FX-6300-nál az sem fog többet fogyasztani.A javaslatokat előre is köszönöm!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Smithy87 #118322 üzenetére
Szia.
Elvileg meg lehet oldani átalakítóval, de ezekről olvastam hideget és meleget is.
Amúgy ennyiért az FSP Hexa+ 400W a favorit, három év garanciával. Kicsit drágábban ezek:
-Be Quiet! Pure Power 10 400W > 3 év
-Seasonic Eco 430W > 3 év
-Seasonic S12II 430W, 520W > 5 év -
Smithy87
senior tag
Sziasztok!
Adott egy dell optiplex 9020 ebbe kellene egy rendes táp.
1.: Mennyit szánnál rá?
Olyan max 15K-ig. Egy rx570 lenne hajtva pluszban a tápról. Átalakító kábel nélkül lenne a legjobb. Ha létezik iylen megoldás, ha nem akkor valahonnan kell még 24 to 8 pin. -
syberia
veterán
válasz Zoli Durden #118320 üzenetére
Így van, a magasabb hatásfok miatt is. A Pure Power 10 belseje Fsp, ami már bizonyított a felhasználók körében.
-
Mans20
addikt
Jó napot!
Le akarom cserélni a régi Chieftec CTG 450-et, pl a Hexa+ 400 mennyivel jobb és halkabb? irodai szerkesztős gépbe lesz, 2 Hdd, G4600 cpu, GT1030 a vga.
-
Zoli Durden
csendes tag
válasz syberia #118314 üzenetére
Hát még a modulárisak milyen szépek. Inkább arra gondoltam, hogy jó lesz e az a ház. Mert már túl régóta nézegetem a házakat, és szerintem jó lenne a n300. Már elolvastam az amazonon is a hozzászólásokat. De hát mindenkinek nem tetszhet (és nem is lehet tökéletes) egy 15ezres ház.
-
syberia
veterán
válasz Zoli Durden #118313 üzenetére
Nem nagyon fogod látni, fekete ház, fekete táp, fekete kábelekkel. Amúgy kifejezetten mutatós tápegység, nekem bejön a Be Quiet dizájn, főleg a hűtőrács.
-
Cs1csó
félisten
válasz MaxxDamage #118311 üzenetére
Csak rosszat hallottam az SLI-ről, alig támogatja valami, igazság szerint egy esetben van némi létjogosultsága: a MINDENKORI legerősebb kártyából teszel bele 2-öt. Amit ajánlottak az jó ötlet, de ha normalizálódna a 2080Ti ára akkor inkább azt választanám.
-
(#118310) syberia: Látod, az is egy megoldás!
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
syberia
veterán
A tervezett géped értéke már 50k körül lenne, tehát érdemes egy picit költeni minőségi tápegységre. Az FSP ATX-300PNR 10 éve sem számított újdonságnak, 70% körüli hatásfokával már elavultnak számít.
FSP350-60HHN(85) már megfelelő lenne, drágának sem nevezném az 1 év garanciát figyelembe véve.
(#118303) MaxxDamage: Miért nem 1080 Ti ? Akkor az SLI skálázódás problematikáját is kikerülnéd, tápot sem kéne cserélned. Sokkal gazdaságosabb megoldás, érezhető teljesítménycsökkenés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
Üdv.!
FSP ATX-300PNR tápot érdemes lehet használtan megvenni? Nem tudom mikori, sem, hogy milyen állapotban van. Egész kedvező áron lehetne most hozzájutni. Egy Akyga 450W Basic tápegységet váltana le. Anno ideiglenesen szereztem be egy nem túl acélos konfighoz de végül benne is felejtettem és már 2 éve üzemel. Viszont a sípolásával és ciccergésével felhívta magára a figyelmet, így úgy gondoltam cserélni kellene. Minőségi használt tápban gondolkodom, egy új minőségi táp 10k körül lenne. Tekintve a gép értékét gazdaságilag nem éri meg.
A konfig:
Pentium G860 proci, amit szintén ideiglenesen szántam ebbe a gépbe, cseréje egy i5-2400-ra van tervben de mivel ez a CPU az igényeimet kiszolgálta így a 2 év alatt még nem cseréltem ki.
8GB DDR3 RAM
500GB HDD (/home)
32GB SSD (OS)
VGA egy GTX460 volt, ezzel sem volt gondom két évig de sajnos memória vagy BGA hibával eltávozott.
Jelenleg az iGPU dolgozik. Később szerintem a passzív hűtése, csendessége, linuxos támogatottsága és kis fogyasztása miatt egy használt 1030 GT-t fog kapni a jövőben.No ezekkel a komponensekkel kellene megbirkózni a kiszemelt FSP-nek is vagy más általatok ajánlott használtan is viszonylag kockázatmentesen beszerezhető minőségi tápnak.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
jeni
félisten
válasz MaxxDamage #118307 üzenetére
RM850x 10év garis
-
Pl. egy Seasonic Focus Plus (Gold) 850w már jó lehet? 2 kártya esetén már lehet a vizezés sem elhanyagolható mind2 GPU-ra hmmm? ez a Matrix 980Ti alapba közel 1500MHz-re Boostol (gyárilag) és a Titan X-et veri teljesítményben, max.temp 68c fokMD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
jeni
félisten
válasz MaxxDamage #118303 üzenetére
terhelve 300W lenne 1kari esetén max TDP ráhagyással
de ha két ugyanolyan SLI módban GTX 980Ti megy bele akkor az már 600W
a 2700X procit is hozzá adva ami kb 105W.
a 750W esetén gondolom állandóan maxra járatva akkor a venti is nagyon dolgozna benne.így lehet számolni 850W táppal biztosan
van az Alza boltban még bontott is 35 ropiért
amúgy inkább a Seasonic Focus Plus 850 Gold vagy a Corsair RM850W-mindkjettő 10év garival.
Ez sem rossz,igaz ebből csak a ATX kábelek fixek,az amúgy is kell oda.
Corsair TX850M
Az aprón lehet van olcsóbb 10év garival 850W tápok.[ Szerkesztve ]
-
válasz MaxxDamage #118303 üzenetére
Kimaradt:
Full Modular feltétel és a teljes rendszer kompatibilitás / csatlakozók megléte.MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Adatlapomon lévő konfigba ha raknék egy 2.-ik ugyanolyan VGA-t, (SLi-be) akkor milyen táp kellene amivel biztonságosan használható lenne a rendszer? (hasonló sok év garos táp jöhet szóba, mint a jelenlegi 650w-os) Mit ajánlanátok?
Proci az 4GHz @ 1.3v
RAM meg 3466MHz amin használva van.MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MODERÁTOR
Üdv!
Ha mini Itx-ben gondolkodom és veszek egy ilyen házat, akkor ehhez kell még vennem SFX-es tápot is?
Vagy jó bele egy hagyományos táp is?20 éve a Prohardveren
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest