Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz Logicman86 #119699 üzenetére
Ha a garancia miatt aggódsz, akkor maradj a Seasonic-nál . Super-Flower hivatalos szerviz németben van,elvileg oda kell kijuttatni a meghibásodott terméket.
(#119698) csicso82: Vicces neve van, jobb elkerülni a termékeiket nagy ívben.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
syberia
veterán
válasz AliceWhat #119694 üzenetére
Ha nem fogod tuningolni, a maximális fogyasztás alulról fogja karcolni a 300 wattot, az ajánlott Bitfenix Formula ezt röhögve kiszolgálja. Kicsit drágábban most nagyon jó ajánlat a Seasonic G 450W, moduláris kábelezéssel, 5 év garis.
(#119696) jeni: Mivel volt videokártya fejlesztés, érdemes lesz a tápegységet lecserélni, kezdenek kiöregedni a CTG-k. Gondot addig nem fog okozni, mert jó minőségű belsős (Sirtec).
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz syberia #119693 üzenetére
Chieftec CTG80 500W
tápegység mérővel semmi hibát nem jelez (Thermaltake LCD)
megpucoltam a ventilátornál az alkatrészekről és környékén kifújattam az eltelt idő alatt lerakodott zsúgyvákat-szőr és egyéb szálakat ,semmi púposodás,vagy égést felületi szinten nem találtam. a nyák alját nem láttam.
sajnos macska az van otthon.ami van most új kari berakva az a XFX RX570 8GB
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz fartfun #119688 üzenetére
Mind a kettő DC-DC modern belsős, természetesen szabályozza az FSP a fordulatszámot, neked elég lenne 350W ráhagyással.
(#119686) jeni: Milyen tápegység van a gépében, nem túl jó jel ha már szaga van.
(#119692) Logicman86: Super Flower a nevéhez hűen szuper táp, jelenleg nálam is ez a márka teljesít szolgálatot. Leadex II vagy Focus+, mind a kettő kiváló teljesítményű, nagyon halk, félpasszív üzemet támogató, csupa minőségi alkatrésszel megpakolt tápegységek. 7 és vs 10 év gyártói garancia, vagy a dizájn alapján döntsd el melyik legyen, utóbbiban nekem a SF jobban bejön.
(#119690) csicso82: Annyit ajánlottuk a topikban, csodálom még kapható.
[ Szerkesztve ]
-
Logicman86
tag
Üdv!
Adott az alábbi konfig:
- Asrock Z68 extreme3 gen3
- i5-2500k@4.5Ghz
- MSI GTX 1060 GAMING X 6GB
- 2 HDD, 2 SSD
- pár ventiJelenleg egy Corsair HX 520 biztosítja a "füstöt" a vasnak, de már 10 éves és nem szeretném ha egyszer csak elvinni a VGA-t vagy bármi mást.
35k körül nézegettem tápokat, moduláris, 650W környékén Gold 80+. Tervben van konfig upgrade jövőre, szóval hosszú távra szeretnék tápot venni.
Amiket találtam és ajánlottak:
- SUPER FLOWER 650W LEADEX II GOLD SF-650F14EG(BK)
- EVGA 650W GQ 210-GQ-0650-V2
- SEASONIC FOCUS+ SSR-650FX 650W 80+ GOLDEVGA-ról azt olvastam, hogy a mostaniak hajlamosak ciceregni. Nem tudom mennyire igaz ez.., viszont a fent említett modelre(EVGA) adnak gyártói 7 év garanciát, ami eléggé ösztönzően hat rám
Köszönöm előre is a segítséget!
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
Helsing
aktív tag
Köszönöm a gyors választ!
Akkor minden rendben lesz mert egyelőre csak egy picit húzott Ryzen 2600-ast meg egy GF 1060-ast kell kiszolgálnia. A tápegységet a régi (jelenlegi) gépemhez vettem, akkor még nem volt tervben az új.
Viszont a PSU kalkulátor szerint még egy 2700x-et és egy GF 1080-at is kiszolgál 85%-os terheléssel. Szóval gondolom amíg nem megyek fölé ennek a fogyasztásnak addig még jó lesz ez a táp.
Nézegettem az ajánlott tápokat, de ott nincs leírva, hogy melyik rendelkezik +8pines csatival. Sajnos a táphoz tartozó linken se nagyon szerepel az adatok között. Ha szükségessé válna egy ilyen tápegység (egy nagyobb energiaigényű procihoz) akkor melyik lenne az ajánlott? -
Cs1csó
félisten
-
AliceWhat
csendes tag
Sziasztok!
Ryzen 5 2600, 4 gigás Rx 580 (8+6 pines), 1 sata HDD, 1 sata SSD, alaplapot még nem tudom. Ehhez szeretnék tápot is venni, mit ajánlanátok? Különösebb igényem nincs, nem szeretnék bankot robbantani érte.
Ezt néztem ki, de nem sokat tudok a tápokról.
-
jeni
félisten
Voltak tavaly BF alkalmával tápegység akciók?
Kédés ha igen lesz-e pénteken ismét?Esetleg most látok ,tudtok valahonnan 500W körülit?
A gyereké kezd jobban melegedni és büdösödni ? -
Weareus
addikt
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy tényleg ennyire jó ez a táp?
A Tom's hardware-t olvastam, az egekig magasztalják.
[link]Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Helsing
aktív tag
Egy be quiet CM10 500W-os tápegységem van. A leírás szerint ilyen kábelek vannak hozzá:
A két lap amit néztem:
MSI X470 Gaming Pro8+4 pines
MSI X470 Gaming Pro Carbon
Ilyenkor mi a teendő?
Ha nem dugom be mert nincs, akkor nem működik a gép? Vagy csak akkor lesz probléma ha kellene az extra kakaó a procinak?Esetleg vennem kell egy másik tápegységet? Ez elég kellemetlen lenne mert múlt hónapban vettem a be quietet 24e-ért.
-
Mengele
tag
Hi
E5700,2Gb Ram,HD4870 1Gb,250Gb Hdd,Chieftec 500W,Samsung 15 Moncsi 1024*768,Win 7 32-bit.
No Tuning.Approx 500W APP500LITEB02 tápegység -re lett cserelve a regi.
Mert meghalt Chieftec.Nem kapcsolt be a gep.A Gond hogy egy Left 4 Dead 2 No Mercy palya vegigjatsza kozben qrva hangos lett a gep (kb 30 perc jatek)
Mar bekapcsolas utan is qrva hangos mar.
Minden jatek es alkalmas qrvara akad,lagol.Gondolom a tap lesz a ludas
A Helpet elore is koszonom.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz fartfun #119672 üzenetére
GTX 750 2GB karik 16-17k körül mennek aprón, jóval gyorsabb mint a 650, kevesebbet is eszik nála. 350W elegendő, például az FSP HEXA 85+ 350W Bronze.
-
fartfun
tag
Sziasztok,
új, halk tápegységet és videókártyát szeretnék venni, az öregecske konfigom az alábbi:
i5 - 2400
Gigabyte GA-B75M-D3H
16 GB DDr3 1600Mhz
1TB HDDA videókarira max 20-ezret szánnék, ebből kb. GTX650 jön ki.
Kérdésem, hogy ehez elég-e a Be Quiet! Pure Power 10 300W vagy 350W tápegység?
Tunningolni nem fogok semmit, de néha megizzasztom a rendszert egy fotófeldolgozó alkalmazással.Köszönettel veszem a tanácsokat!
-
syberia
veterán
válasz RightHere #119670 üzenetére
SLI felejtős az optimalizálatlansága miatt, egy darab 1080 Ti sokkal jobb választás. CPU és VGA tuningoláshoz sem kell 800-850W, bőven elég lesz a következő:
Seasonic Focus Plus 650 Gold full moduláris, félpasszív móddal, 10 év gari
(#119667) ShanDor1982: Nem kell elnézést kérned, erre való ez a fórum. Amúgy tökéletesen definiáltad a félpasszív üzemet, hamar belejönnél a témába.
[ Szerkesztve ]
-
RightHere
újonc
1.: Mennyit szánnál rá?
● Kb. 40 ezret maximum
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Cooler Master MasterCase H500
Intel Core i5-8600K
Asus ROG STRIX Z370-H Gaming
G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3000MHz
ASUS GeForce GTX 1060 OC 6GB
SSDx1 ; HDDx1
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Lehet moduláris vagy akár félmoduláris is.
● "Tuningolni tervezek" Szeretném a processzort és a kártyát mindenképp húzni azért is választottam Z-s alaplapot. A későbbiekben vagy kapni fog még egy 1060-at vagy cserélem egy 1080-1080 Ti-re, úgy kellene hozzá a tápot kiválasztanom.
Én egy 800W-850W teljesítményű Gold minősítésűre gondoltam. Ha valami nem oké a konfiggal meghallgatom azt is! -
MMIX
addikt
SuperFlower és ENERMAX Maxpro
A linkek működtek mikor írtam, úgyhogy nem én voltam. Most nem működik nekem se.
Rá kell kattintani a táblázatban a 80+oldalán a kékre a táblázatban és betöltődik a PDF. 230V EU Internal
-------------------------Oroszországban (FÁK) az FSP almárkája, QDION QD450 80+ CWT GPA belsővel.
Ahogy a cikk írója is írja régebbi olcsóbb FSP belső szokott leni a QDION-okban. (FSP PNF, APN meg hasonlók)Csak érdekesség.
[ Szerkesztve ]
-
Ryzenmaster2
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a moduláris tápegységemhez szeretnék hosszabb kábeleket hogy rendesen el tudjam vezetni őket. Mert mini itx-házam van és pont ott megy keresztül ahol a levegő útjában áll. (Még eléggé gagyi amit gyárilag adtak hozzá.)
Vagy esetleg tudnátok ajánlani valakit aki csinál ilyeneket?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
törölt tag
Rendben,így már értem.Köszönöm! Mivel Ő is amatőr próbálok segíteni értelmes tanácsokkal.ECO módban áll s bekapcsol ha szükséges,melegedésnél(Mint újabb pár Vga),nem ECO módba mindig pörög kis terhelésnél is(ill ha nem is kéne hűteni),ha kell gyorsít.Okos dolgok ezek,növeli ventilátor élettartalmát is.
Kicsit Én is lemaradtam,ezek fórumok nagyon jók,sokat tanulok szóval köszi Nektek!
Szép napot Mindenkinek,elnézést amatőr kérdésért! -
senior tag
válasz #37254912 #119663 üzenetére
Bővebben: az ECO módban alacsony terhelésen a venti áll, bizonyos hőfok/terhelés felett bekapcsol, ha nem kell újra leáll. Nem ECO módban mindig megy, természetesen terheléstől függően szabályozva (de sosem áll le).
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
törölt tag
Elég sok tanácsot kaptam táp ügyében akár privátban is Tőletek amit köszönök!Sikerült megoldanom,véleményt írok később ha lehet,ez inkább ajánló fórum.
1 ismerősöm vett ilyen tápot amit nagyon dicsér:EVGA SuperNOVA 650 G3 650W Gold
Tényleg remek?Képek alapján 2 kapcsolót látok hátul egyikre ez van írva:ECO s kapcsoló.Ez mit szabályoz tápba?Ilyennel még nem találkoztam. -
MMIX
addikt
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
In-Win Compact Series CS700W ezt akartam a Silverstone-hoz linkelni.
www.cowcotland.com[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Csütörtökön vásároltam egy Thermaltake smart se tápot, és az a gondom vele, hogy amikor bekapcsolom a gépet halkan kerreg a ventilátor benne. Nem tudjátok véletlen ez mitől lehet? Legszívesebben kicseréltetném egy jobbra, de mivel céges vásárló voltam így nincs elállási jogom. Ugyan garancia van rá, de mi van ha nem cserélik ki, vagy kicserélik mert 3 napon belül van, de az is kerregni fog. Valakinek esetleg valami ötlet?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
MMIX
addikt
válasz syberia #119647 üzenetére
Elrontottam a linket? Nem is néztem, az előtte lévő linkek működtek azt hittem ez is jó.
Nem látszik semmi a képen, csak a címkéje.
SuperFlower 500W [link] 80+ oldalán a hagyományos módon megnyitható a táblázatból.ENERMAX Maxpro 500W [link]
Azt eddig is lehetett tudni hogy, a SuperFlower az olcsó tápjaiba veszi a belsőt, az újdonság hogy nem RSY vagy HEC hanem CWT az jobb, nem?
Azért mert a 80+ oldalon szerepel még nem biztos hogy a világ minden pontján árulják. (ahol 230V a hálózat)
-------------------------
Sirtec/HighPowerIn-Win Prime Core
SilverStone SX700-G
www.cowcotland.com[ Szerkesztve ]
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok!
Miért van ekkora különbség a garancia között?
Evga Supernova G3 650 csak 2 év
Seasonic Focus+ 650 pedig 120 hónap.
Ahogy néztem kb egy minőségű cuccok.Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
phosphate
csendes tag
Sziasztok!
A fórum olvasása sokat segített, hogy választani tudjak, köszönöm szépen az aktivitásotokat!Végül a Bitfenix Formula 650W lett a befutó. Konfigot nem írom, mert a jelenlegihez még abszolút sok a teljesítménye, de a tervezett fejlesztés miatt már indokolttá vált egy nagyobb teljesítményű + új táp. Bitfenixből az 550 sajnos hiánycikk volt, a 450 kevés, így lett a 650W (ezt is kevesen árulják). Egy Corsair VX450-et fog váltani, ha valakit érdekel akkor keressen meg privátban.
Amiért választva lett:
- A VX450-el való sokéves pozitív és az olcsóbb alkatrészekkel szerelt Gigabyte Superb táppal való nagyon negatív tapasztalatok miatt ragaszkodtam a jó kondenzátorokhoz. Ebben a 650-esben pl Rubycon 400V puffer van és a többi kondi is japán. No Teapo, Samwha stb.
- A moduláris tápokat végül kilőttem, mert:
* a házamban alul külön hely van a vezetékeknek és eleve csak
* kb 1-2 vezeték esne ki a modulárissal
* cserébe kevesebb toldás = kisebb ellenállás és hibalehetőség
* a Bitfenix alaplapja szellős, a kilépő köteg alatt sincs agyonpakolva kondikkal, kicsi az esély a befülledésre. Emiatt sem lett indokolt a külön porfogó bele (=moduláris kimenetek panelja -> szellősebb ugyan a táp miatta, de szerintem kontakthiba forrása is lehet)
- igényes alaplap
- full fekete vezetékek
- 80 Plus Gold + tesztek rólaAmi nagyon nem tetszik benne:
- Számítottam rá, de a 24 pin köteg ormótlan. Szerencsére már korábban beszereztem egy modding toldót. Ezt így is-úgy is használtam volna, mert még egy kevésbé ormótlan 24 pin csatit is nehéz a célhelyre behajtogatni. Igaz ez is egy toldás lesz, de csak ez lesz benne + jó minőségű a modding kábel (Nanoxia)
- Egyéb?: Még nem tudom, most hozta a futár. -
chopin42
addikt
Üdv! Adatlapon szereplő gépbe jön egy vega 56 a gtx 1060 helyére. A táp gondolom elég lesz, még bőven az optimális szinten, jól gondolom? Ha megjön, majd finomhangolom, illetve lehet, majd kap egy 64 biost.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
syberia
veterán
válasz Cs1csó #119648 üzenetére
Én már jó ideje nem láttam őket boltokban. Nem azt mondom hogy az alsó tápos házak kialakítása rosszabb lenne, mert nagyobb teljesítményű konfigurációknál és tuningolásnál a szellősebb kialakítás hatékonyabb hőleadást biztosít.
(#119649) Duliee: Ha ez a bástya is ledől, akkor csak az Fsp mentsvára marad. Mivel ők saját maguknak rakják össze a belsőket, nem másokra bízzák a tervezési és gyártási folyamatot. Eddig a legtöbb Super Flower is így készült, ez minőségbeli visszalépésnek hangzik számomra is.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz SirRasor #119629 üzenetére
Örülök hogy segíthettem, néha el lehet térni a ház adottságának kihasználásától, ha így kiküszöbölhető a felépítésből adódó hátulütő. Én észben emiatt maradtam felső tápos, hagyományos előlapos (porszűrővel), zárt kuckónál. Sokkal kevesebb por jut a nehezebben takarítható tápegység belsejébe, szabályozható házhűtőkkel (2x120mm) pedig a túlmelegedés és szélzaj is kiküszöbölhető. Most már a kártya és a táp is félpasszív nálam, ha kikapcsol a gépben a HDD, gyakorlatilag 0 dB .
MMIX: Valamiért nem engedi megnyitni, pedig érdekelne a Super Flower!
(#119642) haiiro_o: BE QUIET! PURE POWER 11 BN297 500W CM
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz haiiro_o #119642 üzenetére
ilyen lap / proci / vga melle az egyik legjobb tap illik a listadbol - SEASONIC FOCUS+ SSR-550FX 550W 80+ GOLD --31 271 Ft Garancia: 60 hónap
ha kesobb fejlesztesz a rendszeren, akkor sem lesz gond neki egy asztali csucsproci csucsvga-val
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Kis segítséget kérnék. Használtan vennék tápot, elég lenne a 450W, de 500W-os és 650W-os tápot találtam, ami még garanciális. ( talán nem futnék lukra)
Nem tudok dönteni.
Az egyik: FSP Hydro 500Watt
A másik: PSU EVGA 650 B3 650W, 80 PLUS Bronze
Próbáltam utánanézni, az FSP tán belépő szintű, és a ventilátora vacakolhat, illetve olcsóbb kondik vannak benne, mint a G verzióba.
Az EVGA meg passz, nem találtam róla sokat, de sokszor ajánlottként olvasható itt.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Moduláris tápot szeretnék az alábbi konfighoz:
ház: Fractal Design Meshify C
alaplap: MSI Z97 MPOWER
cpu: i7-4790k jelenleg tuning nélkül..
vga: rx 480 8gb
hdd 1 darab.
ssd 1 darab
+néhány venti..Az alábbi tápokat néztem a pcx kínálatából:
-FSP 600W HYPER M --20 058 Ft Garancia: 60 hónap
-FRACTAL DESIGN 550W INTEGRA M --23 060 Ft Garancia: 24 hónap
-FSP 550W HYDRO GE 550 80+ GOLD --27 194 Ft Garancia: 60 hónap
-BE QUIET! BN298 PURE POWER 11 600W 80+ GOLD --29 470 Ft Garancia: 36 hónap
-SUPER FLOWER LEADEX 550W --30 753 Ft Garancia: 36 hónap
-SEASONIC FOCUS+ SSR-550FX 550W 80+ GOLD --31 271 Ft Garancia: 60 hónapEz fölé már nem szivesen mennék árban.
Köszi a segétséget. -
MMIX
addikt
80+Hírek, kép a PDF-ben
Corsair AX 850W és 1000W 80+Titanium
Corsair SF 750W 80+Platinum SFX
----------------------
SuperFlower (SF-*00R12ST) *=5/6/7, EU80+Hogy itt is lehet majd kapni, nem tudom.
Az érdekessége, hogy azt mondja ugyanaz mint, az ENERMAX Maxpro, vagyis CWT GPM, ha tényleg azonos.
[ Szerkesztve ]
-
feldeci
tag
válasz _Atesz #119638 üzenetére
Nagyon köszönöm, látom jonnyguru is egyetért veled
Az utolsó táp amit használtam egy EVGA Supernova 850 G2 volt, azt a tippet is itt kaptam, elképesztően szerettem, szinte sosem kapcsolt be a ventije még terhelés alatt sem. Most is valami ilyet keresek, megrendelem amit javasoltál
-
feldeci
tag
Sziasztok!
Egy ideje nem építgetek már asztali gépeket magamnak és tanácsot szeretnék kérni, egy kicsit talán szokatlan konfigba Szóval van egy 15" Macbook-om, és hozzá egy Razer Core X + egy MSI 1070Ti Gaming. Sajnos elég hangos a venti is és a táp is benne, azt szeretném kicserélni, viszont miután 300€ volt az EGPU ház és 450€ a videokártya bele, nem annyira vennék egy 200€ full passzív Seasonic tápot még Az Akasa Apache Black-el nagyon jó tapasztalataim voltak az utolsó desktopomnál amit építettem még 2015-ben, az jó lesz ventinek de a táppal tanácstalan vagyok.
Amiket néztem:
EVGA Supernova 550 G3
Corsair RMX 550Az igényeim:
Legyen félpasszív. A Macbook-nak 87W kell (az EGPU ház egyben töltő is), amíg nem játszom ne kapcsoljon be a venti.
Legyen nagyon csöndes, amikor játszom akkor se nagyon halljam, a videokártya is félpasszív és szinte hangtalan játék közben.Nagyon köszönöm a segítséget!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz denko #119633 üzenetére
Szia.
Szerencsére terhelésfüggő.
A 700w a maximális teljesítmény, amit el tud juttatni a processzorhoz, videókártyához, satöbbihez. Ha a hatásfoka 400W-nál 90%, akkor ez esetben 444W-ot (400W/0,9) vesz fel a konnektorból. Illetve a különböző alkatrészek fogyasztása sem állandó, alacsony terhelésen töredéke a maximumaiknak. -
denko
senior tag
Sziasztok,
Lehet hogy hülye kérdés, de azért felteszem, maga a tápegység az adott terhelés után fogyaszt vagy a gyártó meghatározott értékét?
Arra gondolok, hogy pl a a gép összesen 400W-t eszik alapból, a táp meg 700 W-os akkor ugye ez csak a mutatója mennyit, bir és attól függetlenül is is csak annyit 400w-ot fogyaszt
-
stanley00
tag
válasz Cs1csó #119626 üzenetére
Köszi a választ de most nézem ennyire nem lehetek láma. Csak a 2 táp típusát felejtettem el beírni a konfighoz amire a kérdés vonatkozott.
FSP 400W HEXA+
ZALMAN 500W ZM500-LXAzzal nagyjából tisztában voltam, hogy elég lehet a 400W, viszont a kábelezése, SATA csatlakozók száma jobbnak tűnik a Zalmannak. Ezért érdekelne, hogy a teljesítménytől függetlenül minőségben lehet-e köztük különbség a másik javára vagy egy kutya a kettő.
-
stanley00
tag
Sziasztok,
Kíváncsi lennék a szakik véleményére.
GIGABYTE B450 AORUS M
AMD RYZEN 5 2400G YD2400C5FBBOX
ADATA 128GB ULTIMATE SU800 ASU800SS-128GT-C SSD
G.SKILL AEGIS 2X8GB DDR4 3000MHZ F4-3000C16D-16GISB
+3 db SATA III-as HDD
+1 db BD-RW optikaEgy ilyen konifgba a 2 táp közül melyiket ajánlanátok. Csak ez a két táp játszik.
Az egyik ugye csak 400W a másik 500W de a teljesítménytől függetlenül is kíváncsi lennék van-e köztük minőségben lényegi különbség.Köszönöm!
-
syberia
veterán
válasz Device #119623 üzenetére
SirRasor:
Fordítsd felfelé a tápegységet, akkor akár le is zárhatod az alatta lévő "porbeszívó" nyílást. A ház belsejéből kevesebb port fog begyűjteni, bár csöndesebb nem lesz így sem.
Vásárolhatsz félpasszív móddal rendelkező tápegységet, ami kis terhelésen nem indítja a ventilátorát, de aktív hűtéssel is sokkal halkabb az APN-nél.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Device #119621 üzenetére
Seasonic G Series 450W 80+ Gold, moduláris, halk, 5 év garancia
-
Device
csendes tag
Sziasztok!
Ryzen 1700x + RX580 konfigkoz keresek tápot.
Jelenleg ideiglenesen egy 5 éves Fsp Hexa 400 viszi, most ez a gép leghangosabb komponense.
Olyan tápot keresek, ami halk, és évek múlva is az marad. A Be Quiet Pure Power 10 400 és 500 wattos tápjait néztem ki, a kérdés, hogy melyik legyen. A gép max fogyasztása 300W körül lenne, ami 400W-os tápnál 75-80%-os terhelést jelent, ami úgy tudom az ajánlott felső határon van, viszont üresben 60W körül eszik, amihez overkill az 500W-os táp.
Mit javasoltok? Max. 25e ft-ot szánnék rá.
(A fogyasztási adatokat a PH RX590 tesztjéből vettem)DOS=HIGH,UMB
-
senior tag
válasz SirRasor #119617 üzenetére
Nem hiszem, hogy a ház tervezésénél figyelembe vették volna, de ki tudja. Egyébként pont oda esik a Corsair-ben is (gondolom, hogy kifelé egyenesebb útja legyen az áramlásnak). A lényeg, hogy amiatt nem kell aggódni.
A zaj az más kérdés, abban lehet kellemetlen szerepe, ez tény.Panelban lakom én is, a por szinte kivédhetetlen, pedig nem is közvetlenül vagyunk forgalmas út mellett. Amikor tavasszal még kint marad az utcákon a téli szóróanyag, akkor aztán naponta is porszívózhatnám az egész lakást, azzal sem érném el a pormentes állapotot. Egy hetes eső után, talán nincs néhány napig por a lakásban.
A sok szobanövény segíthet valamit ezen a helyzeten.[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
SirRasor
addikt
Basszus tényleg, olyan műanyag lapot találtam már tápban és nem értettem miért van benne. Biztos segít ez(is) a megfelelő légterelésben és akkor ezt már belekalkulálhatták a háznál is.
A por nagyon durva. Amióta a 9. emeletre költöztünk iszonyat por van. A gépet 1 hete takarítottam ki munkahelyen kompresszorral. 1 hét! A filter tiszta por volt, azért is vettem le, hogy letakarítsam megint.
Make Love not war!
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
válasz Nokedli #119593 üzenetére
Seasonic Prime Ultra és a Prime SnowSilent meg még nagyobb .
Seasonic Focus Plus 550W Gold
30% terhelésig hangtalan
10 év gyártói garancia
12 cm ventilátor
2017-es modell
Átlagos meghibásodások alatt eltelt idő 100,000 óraSeasonic Prime Ultra 550W Gold
40% terhelésig hangtalan
12 év gyártói garancia
13.5 cm ventilátor
2018-as modell
Átlagos meghibásodások alatt eltelt idő 150,000 óra
+ picit okosabb a ventilátorszabályzás a diagram szerint
- 14%-al drágább persze[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
syberia
veterán
válasz madagaszkar #119611 üzenetére
Bár ez drágább kicsivel, de nagyon megéri az árát: Seasonic G-450 moduláris kábelezés, 80+ Gold, 5 év garancia
FSP HEXA 85+ 450W DC-DC 80+ Bronze, halk, 5 év garancia
Seasonic S12II-520 80+ Bronze, halk, 5 év garancia
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz madagaszkar #119606 üzenetére
Az RX 580 Nitro+ maximális fogyasztása 200W fölötti tartományba is befigyel, a GPA-450S pedig 12V-on nem épen izmos. Ha mégis rákötnéd, akkor némi rizikót vállalsz. Ha nem bírja a táp a terhelést, azt jó esetben kikapcsolással fogja jelezni. Tehát mielőbb le kéne cserélni egy minőségi darabra.
csicso82: Csak a kártya meg tud enni önmagában ennyit , és ha hozzáadod a gép többi komponensét, 300W közelében lesz a maximális áramfelvétel. A Chieftec 360 wattot tud 12V-on, tehát marad némi tartalék, már ha a táp tudja hozni a gyári értéket.
(#119610) csicso82: Néztem már be én is elégszer a specifikációkat.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz madagaszkar #119606 üzenetére
A beQuiet! PSU - táp - kalkulátora szerint ez a konfig maxon is megáll 230 W alatt tehát ha a jövőben tervezel venni tápot akkor kb. 20 ezer körül már egy minőségi 450W-os tápot tudsz majd bele, a mostani táp nem egy nagy eresztés sőt úgy tudom kimondottan ellenjavalt de el kell bírnia ezzel a konfiggal, tavasszal érdemes majd beruházni egy minőségibb tápba.
-
madagaszkar
tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel rendelkező gépbe vettem fiaimnak egy Sapphire RX580 Nitro+ OC 4GB vga-t:
I5 4460,
ASUS Gtx 750 Ti 2 Gb,
8 GB Ram
2 HDD
1 SSDA tápom egy CHIEFTEC IARENA GPA-450S
Keret most nem nagyon van másik tápra, esetleg tavasszal, ezért érdeklődnék, hogy elbírja-e ez a tápegység a fenti konfigurációt. Ha más nem egy pár hónapig használhatom-e ezzel a táppal? Teljesen laikus vagyok a dologhoz.
-
senior tag
válasz SirRasor #119600 üzenetére
Értem én, hogy mit írsz, de nincs ott probléma semmi. Ez ilyen, ha nem tetszik tessék másikat választani!
A Corsiar VX450 tápon belül van átlátszó fólia, ami kitakarja a venti felületének kb. 1/4-ét. Az áramlás szempontjából a sárga rész nem gond. A zaj az más tészta, de erről eddig nem volt szó!
A lila rész "hosszú fazonú" tápszörnyek miatt van, ahol sokszor hátrébb van venti....ha letörölted volna a port, akkor fel sem merül, hogy nincs porszűrőd!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest