Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Gear S3 - második kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
M-63
tag
válasz Tiédetis #180157 üzenetére
-Nem? Pedig itt is láttam valakit, hogy írt a bugokrol. A topicot nem néztem, nekem elég, hogy egy felső közép kategóriás telefonba egy gyenge procit raknak.
-a54 jött neki? Bug mentes használatot kívánok hozzá, remélem teljesen elnyeri a tetszését (minden irónia nélkül írom)
-Azért a csúcsra ha lenne panasz, az elég csúnya lenne. Bár a54 messze van a csúcstól.
-abszolut egyetértek, viszont egy xiaomi se tartja az árát, szóval egy év után a csúcs is nagyon jó vétel lehet.
-aprobb bugok a redminel nekem voltak, hirtelen nem tudok példát mondani, mert az elmúlt 2 honapban samsungot használtam és most a xiaomi 12t.
-azert csak van olyan mobil amit tudnál, én tudnék választani
-
-
M-63
tag
válasz Lancelot92 #180150 üzenetére
Ezek közül egyik sem említhető jó ár érték arányú telefonként.
- Samsung talán megbízhatóbb
- a54nel több bosszantó dologról lehet hallani
- nekem a samsungnal sok bosszantó dolog van, pl a maxra allitott fényerő, amit kezire állítottam, napos időben használat közben csak úgy leveszi. Xiaominal soha nem tapasztaltam ilyet. Bugok akadnak a xiaominal is, főleg szoftverfrissítés után tapasztaltam, aztán már inkább nem szoktam frissíteni. De hogy melyik a bugosabb azt nem tudom, a samsung az őrületbe kergetett, minek a magas fényerő a papíron, ha pont akkor, amikor igazán kellene leveszi azt. A töltés gyorsasága miatt nálam alapból kizárt egy samsung, az adapter hiánya meg vicc kategória.Egy a54 messze nem gyors telefon, ha ezt megfejeled a frissítésekkel, akkor szerintem meg is utálod. Engem nem vesznek meg a frissítéssel, de sokakat másokat igen. Figyelembe kell venni, hogy egy redmi note 12re nem fognak úgy figyelni a szoftverfrissítéssel, még annyira sem, mint egy sima xiaomira. Na meg a rengeteg telefonra kell nekik figyelni, csak úgy szórja kifelé a modelleket.
Ha engem kérdezel, nem éri meg samsungot venni, de a r.n. 12 prot sem éri meg azt a pénzt, amit elkérnek érte. Én vagy vennék egy tavalyi csúcs modellt, vagy egy idei jobb képességű mobilt.
De ha nem vettem volna most telefont és kellene vennem, akkor megvárnám a poco f5 öt. Vagyis nem kéne sokat várnom, mert nálunk (sk) már kapható, szóval azt venném.Amúgy sok sikert a választással.
-
M-63
tag
válasz magmakocka #179945 üzenetére
És esetleg egy Jack átalakító nagy hátrány lenne? Mert ha nem, akkor van egy pár mobil azért, amit tudnál nézni, de ha jack kell, akkor nem tudom, hogy fogsz e találni.
-
M-63
tag
válasz xhege #179939 üzenetére
Nem húztam fel, csak elengedtem a dolgot. Az idei flagshipek közül nem nagyon szoktam ajánlani, mert nem mozgok olyan körökben. 1000 euró felett természetes, hogy nem vennék kínait, bár egyiket se venném, de ha tényleg nem tudnék mit kezdeni a pénzemmel, akkor iphone lenne, erős és stabil a rendszere, ami tetszik. Viszont, ha megnézem az s23 ultra képeket, akkor meg lehet zavarodni 😅 mindenesetre 1000 euró felett olyan dolgok nekem nem férnének bele, mint a közelség érzékelős probléma, lassú töltés, meg egyéb hibák, amiket nem tudok, mert nem olvastam a fórumokon, mert nem érdekel.
Nem tudom, mit tudhat az az oppo, de ha egy s23 ultrat lecserélnéd az nagyon fura.
Egyébként maximálisan egyetértek, hogy a csúcs mobil nem hal be akárhány frissítés után, bár azt nem, hogy nem lassul, mert szerintem lassul, csak annyira nem lehet észrevenni.
Én amiket irtam, az a 200 ezres kategoria és az alatt. De mondom, nincs már kedvem magyarázni, hogy amit ajánlok miért jobb, mint a másik. Nekem ami bejött azt ajánlom, nem ajánlhatok egy olyan telefont ami szerintem nem jó. -
M-63
tag
válasz Sgr_A #179926 üzenetére
Alzanal nálunk olcsóbb is a samsung, papíron talán jobb is valamivel, de áruld el kérlek, mikor láttál engem egy x.r.n. 12 pro-t ajánlani, mint jó ár érték arányú telefont? Most azért, mert azt mondtam, hogy a samsung messze áll a jó ár érték aránytól, nem jelenti azt, hogy a xiaominal minden egyes telefon olyan. Sőt annyira nem, hogy ha (most az árakat nem tudom, mert 300 felett soha nem nézek telefont) 4-500 ért kéne vennem telefont messze nem xiaomi lenne. De ez nem azt jelenti, hogy nem lehetnek nekik jó árú telefonjaik (poco)
Amúgy én nem tapasztaltam olyat, hogy nem veszi fel, 10%on felteszem fél óra múlva 100%on leveszem és végtelenül örülök neki, nekem más bajom van a telefonnal, amit nem értek, de letesztelem és ha nem jó még mindig vissza tudom küldeni és akkor mi van? Ja persze, nem lehet baja, meg fail, hogy van egy baja a telefonnak, amikor a többinek meg nincs, ilyen probléma csak egy xiaominal van, mert szar telefonok, tudom én.
Hol vennék én 12pro-t 350+ euróért? Ugyanúgy egy a34et? Eszembe sincs, hát 450€ert tavaly csúcskategóriás telefont veszek. De vegyük a közép kategóriát. Van két telefon, egyik erosebb prociban, a másik meg kap 6ev támogatást. Amelyik erősebb prociban, az jó esetben gond nélkül fog menni, akadás mentesen, de a másik már akadozni fog. Igen tudom hát nem lesz biztonságos, meg feltörik, meg persze mindent is bele lehet beszélni.
De figyelj, nekem ehhez nincs kedvem, te érvelsz, jó dolgokat hozol fel, végig olvasom és megértem, amit én hozok fel, az számodra, meg a másik fórumtársaknak hülyeség, mert annak gondoljátok, szóval nincs is értelme így vitázni. Szal mostantól én is csak samsungot és iphonet fogok ajánlani, vagyis inkább nem is írok ide többet, kár a gőzért
-
M-63
tag
válasz Dinter #179931 üzenetére
Erre próbálok rámutatni, de ilyet ne írj, mert te leszel a hülye, mint én is, mert hát a poco nem kap több éves szoftverfrissítést. Soha nem lesz jó mobil egy xiaomi nem jó, ha egy telefon gyors, a lényeg az, hogy a szoftverfrissítés, az már mindegy, hogy a telefon meghal tőle a 3-4. évben, de lényeg, hogy 6 évig van rá frissítés. El is engedtem a dolgot.
-
M-63
tag
válasz Sgr_A #179913 üzenetére
Dehogy isten, nem értem mit beszélsz azért, mert elmondom, hogy egy samsung a54 közel sincs a jó ár értékhez? Meg úgy a samsungok. Mondjuk sose írtam, h a legjobb márka, még ezt sem írhatod. Vannak nyűgjei a márkának az tény, de attól még jó telefinokat gyártanak. Régen voltam xiaomi fan, amikor a note5 ot vettem, akkor tényleg az voltam, de már nem. Azért, mert xiaomit vettem most is, nem jelenti azt, hogy az lennék. Le írom a véleményem, aki kérdez annak válaszolok, tán nem szabad? Írd meg ha nem szabad egy fórumon és soha nem fogok senkinek se válaszolni
Most írjam azt, hogy a "mindenért fizetni kell" és még alapból is drága iphone neked az isten? Amikor a 22es SEbe akkut se raknak rendeset és mindenhol spórolnak. A mai napig olcso ipskijelzot használnak? Töltő sincs, egy új juzer meg kezdheti egy adapter vásárlással, ha használni akarja a készüléket.
Vagy vegyem elő a samsungot? Ami annyira szar, hogy nem akarom használni sem? Az öreg note 5 is lazán veri még kamerába is a szintén pár éves közép kategóriás samsungot. Én meg samsungot nem vennék, ha fizetnének. Lassú töltés, de örüljek, mert van vezeték nélküli? Hű.
Most bele lehet kötni az olyan dolgokba, mint a közelség érzékelő, de majd csak akkor tegyük, ha az iphone meg a samsung is tökéletes lesz azért a p
énzért. -
M-63
tag
válasz Luck Dragon #179905 üzenetére
Poco f5 az idei ár érték bajnok esélyese. Tavaly realme volt.
Vannak jó ár érték arányú mobilok a piacon, csak az nem a samsungtol és appletől jön. -
M-63
tag
válasz alpihun #179869 üzenetére
Tökéletesen alátámasztottad azt, amit gondoltam eddig az a54rol is meg a pro verzióról is. A p30as meg volt az exemnek, a kamera jó is volt, simán elég egy átlag embernek, ha annál jobb az f5 kamera, akkor a legtöbb embernek bőven elég lesz. Amúgy is sok helyen olvasom, hogy annyit nem fejlődött a kamera az évek alatt, hogy hátast lehessen dobni a közép kategóriában (s23 ultrat ne vegyük az valami brutál cucc, de egy jó autónak az árát el is kérik érte). Ja és amúgy a 8+ gen 1 is melegedős nem? Akkor még hardveresen hátrány is. A 7+ gen 2 szerintem teljesen egy szinten van a 8 gen 1el az első 10 percben, utána szerintem el veri a 8gen 1et a trottling miatt. Szóval az f5 szerintem az idei legjobb ár érték arányú telefon.
-
M-63
tag
válasz Winnie The P #179854 üzenetére
Én Szlovákiában élek, gyakran járok magyarba, igen tapasztalat, nem személyes, mert én kerülöm a samsungot. De összevetettük egy sráccal s20 vagy 21 van neki (nem se verzió ez biztos) átmegyünk a határon kb. fél kmet és neki már roaming kell, nekem még bőven elvan 2 csikkal (r.n. 5 és 7el is néztem)
Továbbmegyek, egyik kocsmában nagyon gyenge a jel, nekem 4 csík van, simán beszélgetek, az oreg mobilok egyáltalán nem fogják a a jelet, a srác mobiljan 2-3 csik volt.(tudott úgy beszélni rajta és a net is ment, nem tudom mennyire gyorsan).
Ahol dolgoztam a kollega a53 asan és masik kollega a21 esen nincs jel, vagy ha van akkor egy csik, nekem 2 csík és tudtam róla hívni. Persze a net nem ment nekem sem, vagy csak nagyon lassan.
Az a51emmel nem volt problémám, de nem is használtam sokat és akkor se neteztem kártyáról. Egy srác a41esevel szintén nem volt gond.
Ezek ilyen tapasztalatok, nem személyes hanem csak összehasonlítás, sok függ szolgáltatótól is.
Nem akarok senkit lebeszélni a samsungokrol, biztosan jó telefonok, de nekem az A szériák is túlárazottnak tűnnek. Oké a szoftveres támogatás, de azon és a kamerán kívül nem tudnak többet adni, csak kevesebbet (az én szememben). -
M-63
tag
válasz ginola #179852 üzenetére
Cz, Sk ban hivatalosan kapható, igen. Magyarba nem tudom nem néztem.
Nézd ha a 12t felkerült a listára akkor gondolom, hogy a közelség érzékelős baj nem annyira probléma, de állítólag a x13 nal orvosolták (személyesen nem tapasztaltam, mert 12esem van, azon se dilizik) -
M-63
tag
válasz Steeke #179846 üzenetére
Samsungok problémásabbak térerőben, ezt gyakran olvasom. Talán a realme figyel oda rá a legjobban, egyik tesztben olvastam, hogy sok antennát helyeztek el benne a stabil vételért, de lehet xiaomi volt (de inkább úgy rémlik, hogy realme gt széria valamelyike), de sajna már nem tudom melyik.
-
M-63
tag
válasz béci-100 #179840 üzenetére
Poco f5 nagyon jónak tűnik, üzemidőben meg nagyon erős, a proci is igen jól sikerült. 11t-t nem vennék, inkább akkor a 12t, de én inkább poco f5. Gondolom tudatosan kikerülted a 8gen 1es gépeket 😂😂 ha gps meg egész nap megy a telefon, akkor jó döntés kihagyni. Poco pro nem hiszem, hogy van. A 4 közül x5 pro lenne talán a legjobb, de ha belefér, akkor f5. Esetleg realme gt 2?
-
M-63
tag
Én neo 3at vagy 3t-t ajánlom.
-
M-63
tag
válasz tutis #179645 üzenetére
Természetesen, csak mire mész a nagyobb nittel, ha a rendszer egy idő után leveszi a fényerőt automatikusan?
Egyik xiaomi telefonnal sem volt ilyen hülyeség, hogy beallitom kezire az állítást és a samsung meg igen, a világ egyik legidegesitobb dolga ez, persze leheg csak szerintem. Örültem, hogy megszabadulok a samsung mobilomtol -
M-63
tag
válasz bajnokpityu #179635 üzenetére
Letesztelni, hogy mire vallalkozok a legextrenebb korulmenyek között kell :d
-
M-63
tag
válasz manoarc #179624 üzenetére
Nézz rá a sima f5re, szerintem jobb, mint a 12t és annyival nem rosszabb, mint az f5pro. A 7+gen1 proci kb a 8gen1 teljesitmenyt hozza es talan kevesebb melegedessel es jobb sot sokkal jobb uzemidovel. A 12t felejtős szerintem, mediatek proci eleve, szal hanyagolnam. Nem rossz nem rossz, de nem is az a hu. Kameraba szerintem egyszinten nagyon minimalisan lehet jobb a 12t bar azt se hiszem tulzottan.
-
M-63
tag
válasz rosta11 #179585 üzenetére
Majd ha a kezembe fogom és napi használatban nyomom és akkor elojon, majd akkor igazat adok, mert valaki mondja, hogy teljesen jól megy valaki meg hogy melegszik, de hogy a fotozasnal osszeomlik arra nagyon kivancsi leszek. 14 napom lesz rá, tudod mi lesz az első? A legdurvabb procis tesztet fogom lefuttatni kint a napon a melegbe és a kezembe fogom tartani, ha kibirja, akkor nekem onnantol nincs kérdés, hogy meg e marad, ha nem birja, akkor nekiullok egy 3 oras gamenak szinten kint a melegbe aztan, ha azt sem birja megnezem az ilyen alapabb dolgokat, amit birni kene szinten kint a melegbe, ha tenyleg semmit nem bír, akkor visszakuldom es nezek mast. Az a poco f5 peldaul elegge megtetszett, vagy a pro verzió. De inkább a sima a proci miatt mert brutal jonak mondják.
-
M-63
tag
Dehogy, xiaomi 12 lett, a sima verzió, igaz, a rendelést visszamondtak nem tudom miert, de majd ujrarendelem amint visszajon a pénz, de ha addig learazzak a realme gt2 prot arra az arra mint a 12est, akkor lehet az lesz, mert az annyira nem melegszik ahogy olvastam, vagy magam sem tudom már mit vegyek
De a poco f4 gt is benne van a pakliban, szinténa melegedés miatt. Amelyik jobb áron lesz holnap vagy holnapután azt veszem.Egyébként kerültem az iphonokat, mert drágák, de elnézem a nyitó árakat lassan oda jutok, hogy egy sima iphone (értem ez alatt, hogy nem pro meg max meg mit tudom én), hogy arilag érdemesebb lesz azt venni. Igy nehéz lesz a xiaominak, mert abban az árkategóriában az a stabil rendszer többet ér és a telefon is képes tovább elketyegni. Szóval ahogy nézem az árakat el kellett jutnom oda, hogy új frissen kijovo flagshipet biztosan nem a xiaomitol venném. Persze iphone és samu továbbra is kilove (mert soha nem fogok flagshipet venni, esetleg egy évesen, amikor az árakb ott van a valós értékénél), a töltés sebessége megőritene, sosem tetszett a másfél órás töltés 23 ban pláne nem tetszik. Tudom ez senkit nem érdekel, mert mindenki a vezeték nélküli töltést hajszolja, de nekem hatalmas előny ha a telefont feltoltom fel óra alatt, mint ha lenne benne vezetek nélküli és az is lassú. Nekem a lényeg, ha felrakom töltésre akkor ne kelljen egy meg másfél órát várni 2023ban.
-
M-63
tag
válasz juve600 #179550 üzenetére
Igen igen, de írtam is
De valljuk be van valóság alapja, még ha a számok nem is egyeznek a valósággal, de én úgy gondolom, hogy közel lehet a valósághoz. Megnéznék róla egy hivatalos felmérést
A következtetésem pedig onnan ered, hogy az egész famíliámnak xiaomija van (mind 3 éves vagy annál öregebb xd), egyikük se tud ilyenról. Tovább megyek, az ismeretségi körömből is akadnak xiaomi userek, ugyanúgy nem tudnak ilyenről.
És valljuk be, kevesen értenek az ilyen dolgokhoz, vagy tán tévedek? -
M-63
tag
válasz juve600 #179546 üzenetére
Az a baj az eu rommal, hogy szerintem a user 90% nem is tudja miről beszélsz. Addig azt se tudtam, hogy ilyen létezik, amíg meg nem nyitottam a x12 es topicot és ott az összefoglalót. És akkor persze hány user jár ide fel a fórumra?
A másik, bl nyitás kell hozzá. Akkor a maradék 10%bol kb (üres hasrautes szerű saccolas alapján) 5% azt se tudja, hogy kell azt (köztük én sem), és ebbe az 5% bele tartoznak azok is, akik esetleg nem merik megnyitni vagy nekiallni. Szóval kb. 5% az tehát 100 xiaomi userbol 5 tudja mi az és megvan neki csinálva, a maradék meg csak bosszankodik a bosszantó hibákon(?), vagy le se kaksizza vagy stb. -
M-63
tag
Stabilan keres? Nos van egy kettő. De mit nevezünk keresetnek? Milliókat vagy ezrek tizezreket? Mert ha milliókat, akkor egyet sem, de ha stabil ezreket vagy 10kt, akkor egy két akad.
Ja hát ilyenek vannak persze, meg online vásárlásnál mikor meg kell adni a kartya adatokat etc. Sok van, törték már fel a bankszamlam (revolut), de nem tunt el penz rola sok és be tudtam bizonyítani, hogy csalás, így a pénzt is visszakaptam. Nem tudom, nekem ez a muszáj egyre tobb gbos ramos telefonokat nem igazan fekszik, miert nem lehet olyan programot irni, ami nem terheli a ramot megjobbam? Vagy egy android lite verziót a gyengébb telefonokra. Mert fogyasztói társadalom van, igen persze, de ha a telefon nagyon jól elvan az öreg opn akkor en nem fogom frissiteni az ujabbra, hogy lassabb legyen és nagyon sok esetben joval szarabb is. Nem fogok rettegni, hogy feltorik a szamlat ez miatt. De ha esetleg elkezdek, akkor nem fogok a számlán pénzt tárolni. Mellesleg ez erősen off, nem is akarok erről beszélni, amúgy is nagy gondok vannak a világgal/világban, nem kell erre itt kiterni szerintem
-
M-63
tag
válasz Tiédetis #179532 üzenetére
Végül az lett, hogy nem Csehországból, mert megrendeltem kifizettem, de valami oknal fogja visszamondtak a rendelest, nem igazán értettél a miertjet. Szóval marad a szlovak rightdeal.sk oldal, ahonnan vissza ígénylem az áfát. Magyarbol vettem volna, de a media markt, alza, mall és elektronicsen kívül nem találtam olyan oldalt, ahol elküldik nekem netto aron a cégre.
-
M-63
tag
válasz rosta11 #179477 üzenetére
A snapdragon 888as sokkal melegedosebb volt, meg is tuleltek a hasznalatat. Azt akarom ezzel mondani, hogy a 8 gen 1 es x12 nem hiszem hogy jobban melegszik, mint a 888asok. A lite verziorol olvastam teszteket es velemenyeket es nem gyozott meg, hogy ha kene balasztanom akkor tkbbet fizessek a 13ert
-
M-63
tag
válasz ANDROID??? #179434 üzenetére
és örülj neki, hogy véded a környezetet
-
M-63
tag
Én azért mondtam, mert saját gyártás saját fejlesztés ergo olcsóbb, mint a külső beszallitok. És akkor jönnek ezek az A szériás telefonok, kozepkategoria semmi extra, a csip se valami hú de, és ott vagy 150 ezernél, más gyártónál ennyi pénzért jóval erosebb csipet kapsz, hasonló vagy jobb kamerát meg ilyesmi. Tehát nem hogy olcsóbb, ha már minden saját, hanem nem kicsivel áraznak vastagabban. De hát ilyenek ezek a prémium márkák khm iphone
Én oltottalak le a kínai kommentért? Mindjárt utána nézek. Viszont a kínai nem kínai dolog olyan, hogy az iphone is Kínában van gyártva, szóval szarozni a kínait, csak mert kinai, hát nem tudom -
M-63
tag
válasz xhege #179428 üzenetére
Ugyanmar, nem vettem kirohanasnak, igaz is, hogy feszt ismetelgetem magam szóval odafigyelek inkább, biztos mást is zavar
Bizony, ha felhuztad magad, az teljesen felesleges, nem kéne azon, hogy mások olcsóbban akarnak, mert egyrészt szívük joga, másrészt van aki 200 vagy az alatti nettot keres és hát miért baj az, ha a lehető legjobb ajánlatot akarja elkapni rajtam felhuzhatod magad, mert megtehetnem, hogy drágábbat veszem, csak nálam az a baj, hogy erősen belém lett nevelve a spórolás. De mondjuk egy két esetben nem is lehetne meggyőzni, hogy drágábban vegyek, mert ha nem látom értelmét, vagy számomra nem fontos a dolog, akkor hiába az érvekAmúgy számomra elég szomorú, hogy veszek egy telefont elég drágán és még költsek felhő tarhelyekre. Tudom nem sok pénz, de hát mégis, viszont nem akarok elkanyarodni a telefon témától. Szerintem minket sporolosabb embereket is meglehet érteni, mert a pénzt kiadni nem nehéz, megkeresni viszont nehezebb és hát akkor azért legyen már értéke is még úgy is, hogy eléggé értéktelenedik.
-
M-63
tag
válasz xhege #179426 üzenetére
Rendben nem reklámozom, elnézést
Persze így van ahogy mondod, de mi van ha éppen meghal a telefon és nem tudod lementeni a dolgokat majd visszaállítást végezni rajta?
Ismerek olyan problémákat, amikkel nem tudsz mentést végezni, pl nem fogadja el az ujjlenyomatodat és a jelszavat vagy mintát sem a telefon, olyankor mit tudsz csinálni?
Vagy nem kapcsol be a telefon? Lehet én vagyok peches, hogy ilyen eseteim voltak, dehát nem volt olyan problémám, amivel visszaküldhettem volna a telefont úgy, hogy mentést csináljak és azért csak fel kell erre hívni a figyelmet, mert az nem annyira valószínú, hogy pl szoftveresen nem kapcsol be a kamera és ezzel lesz probléma. Vagy a hangszóró probléma, vagy mit tudom én, most nem jut eszembe olyan probléma, 2 év alatt ami előjönne, utána meg hát jöhetnek, úgyis mindegy. -
M-63
tag
válasz betyarr #179421 üzenetére
Hát esélyes, bár már írtam korábban, hogy nekem a komolyabb cégeknél is problémám volt a garival, de telefonokkal soha semmi baj nem volt, azon kívül, hogy mindig összetörött a kijelző, azt meg magamnak cserélem úgy is mindig. Meghát ugye nem úgy van az, hogy felküldöd (tegyük fel 2 nap amég odaér) és egy két óra alatt megcsinálják, aztán amilyen gyorsan tudják visszaküldik szóval nem 5 nap, vagy egy hét, hanem ráérősen, én szarok a garanciára. Meghát mi a garancia, hogy nem túrnak bele a személyes adataidba? Vagy nem néznek bele a fotók videókba? Egy csajnál simán lehetnek olyan dolgok, amiket nem kéne, hogy egy 3. személy lásson ugye. Jó persze, az ember ne tároljon olyan képeket, videókat vagy fájlokat, dehát akkor mit tároljon
-
M-63
tag
válasz Fernet #179415 üzenetére
Én ha a pénz nem számít, mármint van még egy telefonnyi pénz, akkor megrendelném máshol még ma, az emagon meg jelezném, hogy szeretném visszavonni a rendelést. Én nem szeretek előre fizetni pont az ilyen dolgok miatt, utánvéttel gyorsabban elküldik, mert hát még nem fizetted ki, de ha ki van fizetve, akkor már leszarják, pénzed náluk, nem kell sietni. Ez csak az én tapasztalatom.
-
M-63
tag
válasz vendingo #179407 üzenetére
Van egy pár családtag/ismerős aki öregebb telefont is használ, el van mentve a banki bejelentkezési adatai, sosem volt gond. Sőt egy ismerős windows 7en is minden gond nélkül bejelentkezik a bankba. Tovább megyek a mamát például le se lehetne beszélni arról, hogy a 20 éves gépét és a windows xpt lecserélje még úgy se, hogy a gép csoda, hogy bekapcsol egyáltalán. És csak ez az egyetlen egy lehetőség van, hogy a bankjába be lehessen lépni, se az iphonon, se az ipadon, se a redmi note 9 prora nem hajlandó rárakni a banki applikációt, csak azon az egyetlen gépen hajlandó (persze mi, szenvedő felek a gép lassúsága miatt agyérgörcsöt kapunk néha, amikor kell utalni valamit, dehát az idősebbek tudjuk milyenek)
Szóval ja, túl van ez lihegve, de ettől függetlenül mindenki úgy alakítsa a dolgait, ahogy neki jó. -
M-63
tag
válasz vendingo #179402 üzenetére
Hát én nem vagyok az a réteg, akinek ez számít, A csalókat nem az én pármillás bankszámlám érdekli szerintem, hanem egy komolyabb összegű. Mai világban a 10 milla se nagy valami, persze annak akinek nincs szakmálya és úgy dolgozik, annak eléggé az, de a csalóknak egyáltalán. Bankolok azon a telefonon is, jó a tőzsdeféle dolgokat amiből azt hiszem, hogy majd meggazdagszok, azon a telón már nem tárolom, de nem azért, mert annyira félnék, hogy feltörik.
-
M-63
tag
válasz classic B #179400 üzenetére
És ilyen igaz... A tesóm is samsungot vagy iphonet akart, mert menő, meg mindenkinek az van, kapott is egy iphonet, 1 hónap után néztem neki egy xiaomit, nem tetszett neki, de elfogadta, mert jó ár érték arányú volt és átgpondolta az iphones vakvágány után a dolgot és rábólintott. Elkezdte használni, elvitte suliba a srácok oda vissza voltak, hogy futnak a jobbnál jobb játékok, amik a samsungon és társain csak döcögött, aztán egy pár osztálytársa le is cserélte a samsungokat xiaomira.
Nem azt mondom, hogy szarok a samsungok és iphonek, de akkoriban új xiaomiért annyit kértek, amennyit egy 3éves iphone és samsung flagshipért kértek annyi különbséggel, hogy messze jobb telefon volt már addigra a xiaomi.
Persze sajna ez már változott és a xiaomi is árakat növelt nem kicsit, de ugyanez vár az oppo-realme és társaikra. -
M-63
tag
válasz betyarr #179397 üzenetére
Hány éves, ha szabad kérdezni?
de neki meg a samu az igazi márka,mert mindenkinek az van
ez írásod alapján 12-16 körül lehet, akkor lehet, hogy hajthatatlan lesz és az ár érték féle érv nem fogja meggyőzni. nord 2t akkor esetleg xiaomi (poco) körül találhatsz valamit neki, ami neki is megfelel. -
M-63
tag
válasz kyra_emett #179384 üzenetére
s22 u, egyértelműen.
-
M-63
tag
válasz Razor9 #179378 üzenetére
Én rálesnék a helyedben a realme márkára, azon belül is a GT szériára. Ha kéne ajánlanom, akkor egy gt neo 2 ajánlanék, jó az a proci benne, hűvös és teljesítményben se rossz és takarékos. De egy GT2 is lehet jó válsztás főleg a jobb kamera miatt (a neo 2-höz hasonlítva).
Bár, ha annyira számítanak a frissítések, akkor inkább samsung, de nekem fura ez a frissítősdi, mert az 5 éves xiaomim is tökéletesen megy és egyetlen egyszer frissítettem pár éve, 10.3 mas miui van 8 as androiddal, teljesen jól megy, igaz azt hittem haldoklik, mert mindig újraindult, de rájöttem, hogy a bekapcsoló gomb ragadt be, nem tudom hogyan, de ezen kívül semmi és egyáltalán nem érdekel a frissítés, mert ami jó az általában nem működik frissítés után.
-
M-63
tag
válasz markeloff97 #179294 üzenetére
Nem neztem telefonokat az oppotol, siman lehetnek jók
-
M-63
tag
válasz markeloff97 #179291 üzenetére
Xiaomi note 12 szeria nem éri meg szerintem, en nem valasztanam. Sima 12es xiaomit néznék a helyedben. Realme gt2 pro szerintem bestbuy.
Nord 2t nem rossz telefon, de én a dimensity 1300al nem vagyok kibekulve. Esetleg realme neo 3 nem t hanem a sima neo 3, vagy a neo 2 olcsóbb, mint 150, de nagyon jó telefon, bár a kamera kicsit gyengébb. Vagy a realme gt2.
Ha van jó áron és belefer az árba akkor a oneplus 10t is erősen bestbuy lehet. -
M-63
tag
válasz deadelon #179273 üzenetére
Igazából én még nem kaptam olyan parfümöt, ami ugyanaz lett volna. Ez a konkrét példa a versace eros edt teszter. Teszter mintát rendeltem a vivantisrol 2mlst. Rendeltem notinon más volt (nem nagyon, csak mintha egy két összetevő más lett volna, fujva a csuklón más volt) tartossag ugyanaz, visszakuldtem azt hittem hamis, aztan rendeltem masik helyről az is más volt. Azt már nem küldtem vissza mert hasonlitott, ugyanúgy, mint a notinonal csak kezdő voltam aztán azért kuldtem vissza. És elmentem a helyi drogeriasba ott is hasonló, de kicsit más volt. De ugyanez volt a helyzet a sauvageval, kb ugyanaz volt az edp a 3 esetben, de minimális eltérések vannak. Aztán vettem egy 17 vagy 18as batch sauvaget használtan, de originalt és az is eltér a többitől, mondjuk tartósságra jóval tovább tart, viszont a projekcio gyengébb. Szóval a fene se érti. Szintén így volt a CB, az aventus, eros flame, 1 million parfüm, man in black. De ezek "csak" 2-3 helyről voltak (hivatalos és eredeti mind) de egyik sem volt teljesen ugyanaz.
-
M-63
tag
válasz failed #179262 üzenetére
Parfümnél is eléggé észrevehetőek a különbségek
Én 4 helyről rendeltem teljesen ugyanazt a parfümöt és mindnél volt valami különbség, mégis mind eredeti. Jópofa dolgok ezek.
Telefonnál meg szoftveresen térhetnek el a telefonok, de nekem az 5gre sincs szükségem, volte vowifi is tökmindegy, hogy megy e, az miatt kártyát nem fogok venni. Persze, akinek az ilyen dolgok számítanak, azok nyilván úgy vegyék meg, ahogy nekik jó. -
M-63
tag
Vártam az ilyen hozzászólást
Erre az a válaszom, hogy olvasd el még egyszer amit írtam a hivatalos garival, simán vissza lett küldve úgy, hogy ugyanolyan szar volt a gép és nem csináltak meg semmit.
A másik, soha nem adok ki egy eszközért annyit, amennyiből egy jó/használható autót is lehet. Nem ér annyit. -
M-63
tag
válasz sfdrakex #179231 üzenetére
Megnéztem a videót 2x is, felfogtam a dolgot és ugyanaz a véleményem, mint előtte el is mondom miért.
Kis hal vagyok ugyebár 450-500 ezres nettommal, engem végképp nem érdekel, hogy az adott forgalmazó honnan szerezte a telefont, mert bekapcsolom megy? Megy. Fog menni? Fog. Garancia érdekel? Nem. Miért? Írtam, sok veszekedés volt a hivatalos üzlettel meg a szervizzel a jótállás miatt. Volt értelme? Nem, csak a postaköltséget pumpaltam bele a dologban (volt ahol azt kifizettek), de érdemi változás nem volt, a gépet ugyanolyan szarul visszaküldték, de írhatom nyugodt szívvel, hogy gépeket, mert nekem 1 számítógép és 2 notebookal volt problémám, de a csaladban is voltak gondok a garanciával, mert épp a csavar ki volt csavarva azert nem fogadjuk el vagy mert nem tudom már mi kifogást találtak. Szóval köszönöm nem. És nekem számít, hogy az adott telefont 20-30ezer olcsóbb e vagy sem. És valószínűleg a xiaomi termekek árai ezért esnek és nem tartják az áraikat, ami nekem kishalkent csak jobb, mert az olcsóbb terméket még olcsóbban veszem meg.
Persze nem azt mondom, hogy ez a helyes, mindenki azt tesz amit akar, nekem megfelel, neked nem, nem vagyunk egyformák és ez így van jól.
-
M-63
tag
Ha már más márka is szóba jöhet, én ránézék a realme gt neo2re is, tudom lehelletnyivel nagyobb, de bizony jobb is. Hardveresen is jobban bírja, mint a nord 2t erősebb is és ami számodra talán fontosabb, takarékosabb és az akku is nagyobb, tehát tovább bírja.
Ha a 2 xiaomi közül kéne választani akkor a 12 litenel maradnék, tényleg szinte alig van különbség. De a nord 2t kamerája talán a legjobb a felsoroltak közül, viszont stabil és takarékosan ad nagy teljesítményt a neo 2 a xiaomi 12 lite meg kérdőjel, nálam nincs úgy érv mellette. -
M-63
tag
Azt írtam, hogy abba a pénzbe vagy új (modell) közép, vagy korábbi csúcs fér bele.
Na jó ezt akkor sikerült félre értelmeznem, elnézést kérek.
De lényeg a lényeg, ha tudsz venni a pénzedből korábbi felső/csúcsot, teljesíti az elvárásaidat, és elégedett leszel, akkor mindenki happy.
Hát csak remélem, hogy teljesíteni fogja , de ja, találtam olyat, ami elképzelésnek megfelel bőven... -
M-63
tag
válasz sfdrakex #179226 üzenetére
Ja így értem, bár megmondom őszintén fogalmam sincs mi a különbség a szürke import és a hivatalos hely között. Mert ha a garancia, akkor az engem nem érdekel, volt már elég vitám visszaküldtem gari alatt, hogy csinálják meg és visszakaptam ugyanazt a hibás terméket és 2-3x ugyanez el volt játszva aztán ennyi volt, ráment volna az ára a posta költségnek. Én ilyenekre nem számítok, ezért nem fogok feleslegesen + pénzeket kidobálni, sőt csehországból fogom rendelni áfa nélkül. Ugye a kijelzőre nincs gari, a szoftvert meg nem csinálják meg úgyse, cserébe izgulhatok az adataim kikerülése miatt.
-
M-63
tag
S22 még ma is csúcs kategória alsó részén van, nem középkategória egy tavalyi csúcs, hanem felső kategória. Hiszen a hardver sem elavult a kamera sem, azért mert esett az ára nem jelenti azt, hogy rá kell vágni, hogy közép kategória, legalábbis szerintem. És én itt nem beszélek használtról, csak újról.
A korábbi 80 az most 160. Ezt próbálom mondani, hogy azért óvatosan az elvárásokkal, mert a mai 160 annyit ér, mint a régi 80.
Rendben, igazad van.
Szóval inkább hasonló elvárásokkal fuss neki.
Az elvárások magasak maradnak, egy tavalyi csúcskategóriás telefon nem lesz a szememben középkategóriás, hanem felső és ha felső kategóriás, akkor elvárásaim is lesznek vele szemben. De nagyon felesleges ezen vitázni, mert kinéztem és megvan, hogy mit szeretnék venni és mennyiért és meg is fogom a közeljövőben. -
M-63
tag
Elmagyarázom, van egy a51 es samsungom, na most ez szerintem nem más, mint egy túlárazott telefon, de nem ez számít, amennyit én játszok és átlagosan használo, elég lehetne, de igazából nagyon kevés sőt, a redmi note 5 szintjén van, ami dupla annyi idős. Tudod miért nem elég? Mert ha kint vagyok süt a nap, de nincs az a nagy meleg, akkor is leveszi a max fényerőt egy sima face görgetés közben úgy, hogy én mindig manuálisan állítom a fényerőt és általában sose rakom a maxra, csak ha a napon tartózkodok. Na most egy redmi note 5ös nem szarik be a napon, akkor elvárnám hogy az a51es se, mert jóval drágább készülék volt, de nem így történik. Lehet ez neked kis apróság, nekem brutálisan bosszantó és idegesítő dolog, de akkor vegyünk egy nagyobb problémát, játszok, nem elég, hogy már a kezdet előtt a menüben vannak szaggatások, de játék közben is, letelik egy 20 perces kör, szaggat a játék, de még annyira nem, hogy földhözvágjam, elindítom a második kört és már túl is van melegedve a játék szaggat, leveszi menetközben a fényerőt nem látom hova megyek, mit csinálok, közbe szaggat, mint az állat.
Nem játszok kifejezetten, de ez egy normál felhasználásba beleférő használat, mert 3-4 kör játéknál többet nem szoktam játszani egyhuzomban szóval gamernek nem mondhatom magam, mert nem játszok 3-4 órákat. Vannak a samsungnál ezek az a40-50es felsőközépnek nevezett valamik, de igazából gyengék, lehet ez a samu fanoknak fáj, de gyengék és ennyi.
1 napot se bír ki? Melyik? Nem nagyon akarom elhinni, hogy a xiaomi 12 a 6,28as képernyővel 4500as aksival nem fog kibírni 1 napot. Még az 5 éves redmi note 5ösöm is bír 1 napot gyári aksival de ha mégsem fog kibírni, hát felrakom töltöre 40 perc nem a világ, úgyis a 2 órás töltéshez vagyok szokva.
-
M-63
tag
Azért a 160tól sem kell hanyattesni.
Ebben igazad van, de nekem elég nagy pénzbeli előrelépés, szóval elvárom, hogy nem kicsit legyen előrébb.
Hát most ha azt nézem, hogy a csúcs a samsung s23 jelenleg és a tavalyi s22 200ig külföldön meg lehet venni, akkor az szerintem nem közép kategória. Igaz villogni nem lehet vele, de azért csak megállja a helyét. Bár ez felől mindenkinek más a véleménye. A pár évvel ezelőtti használt csúcs meg szerintem van annyira fáradt, hogy én ne nézkéljem. Túl sokáig próbálkoztam az olyan használt csúcsokkal, sose vált be.
-
M-63
tag
válasz ubyegon2 #179195 üzenetére
Ha egy telefont telefonként használok, akkor a 870-es procit is fura gyengének olvasni, de már semmin nem lepődöm meg. Aki nem játszik, az nem is érti...
Jó egy kicsit erősen fogalmaztam, csak a teljesítménybeli különbségre akartam hangsúlyt fektetni, hogy a 8 gen 1 nem egy szint a 870el. A 870is bőven elég lenne, csak hát ha már pénzt adok (és az eddigiekhez képest nagyon nem keveset), akkor azért legyen már minél jobb meg minden de ez ugye érthető is...
akkor az tényleg jó vétel, ami tény, hogy a 12-es sorozat kamerában meg display-ben szerintem veri a kategória többi szereplőjét, kompaktságában meg nincs is más versenyző.
Nekem a jó telefon mindig ott kezdődött, hogy erősebb hardver az árkategóriában és tűrhető kamera, ez volt ugye 80 ezerig. Ha esetleg csúcs kategóriás, de kettővel öregebb hardvert kaptam annó közép kategória áron, nekem a többi már nem is számított. De most, hogy nem 80, hanem 160 a max, így az elvárások is tolódtak, a csúcs hardver maradt, mert az nálam alap, ha nem csúcs, már nem is érdekel a telefon (ugye a 160as kategóriáról beszélünk, nem a 100 alattiról). Jó nyilván a 8 gen 1 nem a leg csúcsok csúcsa, mert van 8 gen 2, meg ha jól látta 8 gen 3is, de még talán nincs telefonban, de jóval drágább telefonokba is ez van még, nekem ez így meg is felelde talán egy adott telefonról nem is egy másik telefonról szóló cikkből akaurunk megtudni lényeges infókat.
Öszesen 22 telefont néztem ki, értelemszerűen elolvastam mindről a magyar teszteket és a külföldit is, innen tudom Nem úgy volt ám, hogy na xiomi 12est akarok venni, olvassuk el a poconál, hogy mit is írnak a xiomi 12 es szériáról de ezt így leírva vicces is én mikor először haldokolni kezdett a teló a poco f4 gt-t néztem ki, hogy fú meg hű, meg a 12x et csak utána bővült a lista -
M-63
tag
válasz ubyegon2 #179185 üzenetére
Igazad van, megnéztem, már látom, de mindegy is, mert akció ide vagy oda 4gb ram ide vagy oda maradok a 12esnél a kompaktsága miatt. Köszönöm a segítségedet neked is, meg mindenkinek, sajna én ilyen nehéz eset vagyok, mert a leg minimálisabb áron akarom a lehető legjobb telefont megvenni. És nálam a jó telefon az árhoz képest erősebb proci és mellé a jó kamera tarsul, csak már kicsit kibővült ez a lista az ilyen apróságokkal, mint a szupergyors töltés, kompaktság, jó hangzás...
Bár az f4 gt nél viragdani1 írta a cikkjében, hogy a 12es széria félresikeredett, ezt azóta se értem, hogy miben merül ki, mire gondolt, de a papíron látottak alapján 150 körül bőven jó vételnek számít. -
M-63
tag
válasz ubyegon2 #179175 üzenetére
lehet az egymás mellett elhelyezett 2 hangszóró alul/felül szintén jobb játékoknál(by JBL, ami azért nem egy Harman Kardon)
Ezt sajnos nem értem, melyik a jbl es és melyik a harman? Vagy csak rosszul értelmeztem, nyilván nem annyira fontos a hangszóró, mert nem arról fogok zenét hallgatni, de itt ott ha kamerázok jó lenne ha jobb hangminőség köszönne vissza. Lehet annyira kicsi a kettő között a különbség, hogy csak feleslegesen túl gondolom.
Persze, hogy gyorsan tölt mind a kettő, a mostani 2 órához képest nekem felüdülés lenne mind a kettő
Sajna a 12X nagyon hamar kikopott a piacról, talán az jobb lenne a sima 12-nél.
Eleve drágább is, mint a sima 12 es, vagyis én majd 40el drágábban tudom megvenni és hát a jóval gyengébb proci is hozzátesz, hogy ne érdekeljen, persze mindig hűvös, de azért a pénzért nem vennék 870es snapit. Ha 870est akarnék, akkor a legjobb ajánlat a realme gt neo 2 lenne.Egyszóval a dilemmád most is ugyanúgy fenáll! De fenn fog állni egy hét meg két hét múlva is.... játékra vs napi használatra.
A legnagyobb baj ezzel, hogy totál igazad van és valszeg igazad is lesz. inkább a napi használat, mert annyira sokat nem játszok, mert akkor teló törés van belőle tuti
Ja és ugye amit itt gyakran rossz értelmezéssel panaszolnak, a 2 MP, f/2.4, (macro) kamera..
Igazából én mindig a főkamerát figyelem, hogy jó e, mert nem is igazán értem mire jó a többi (itt jön ugye, hogy mennyire értek hozzá, de mégis a jobb kell, mert az jobb )
Igazából csak azért dilemmázok, mert a legelősször kinézett f4gt most akcióban van ráadásul 12gb rammal és jobb hűtéssel és ez zavart most engem meg :/
-
M-63
tag
válasz ubyegon2 #179172 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, viszont azért is akadtam meg, mert az f4gt hűtése sokkal jobb és hát ha nem is sokat, de itt ott azért játszanék is és a egy 12es usertol hallottam, hogy külön hűtő tokot vett rá, mert levette neki a teljesítményt és a képernyő fényt. Na most a jelenlegi samumnal ez az a probléma amivel nem tudok együtt élni egyszerűen idegesít, hogy leveszi a fényerőt.
Akkunal gondolom a vezeték nélküli töltésre akartál ramutatni, nos az számomra nem olyan előny, mivel nem érdekel. A 12es kompaktsaga és egyértelműen jobb kamerája az ami osszezavar, a poco hangszórója nem lehet jobb? Csak mert gamer a cucc gondolom a játékélményt megnoveli a jobb hangzás.
Sajnos 12x tulajkent a legfontosabbra, hogy mennyire melegszik, nem tudsz válaszolni, mert a sima és az x között van a 888as a 888+ és utána jön a 8 gen 1 proci. És hát az xet néztem ki legelőször az mégis elég drága ezekhez (amilyen áron én szerzem be)
-
M-63
tag
Eldontottem, hogy a xiaomi 12 8/256 gb-os verziót veszem meg, csak ma amikor akartam rendelni, akkor megláttam, hogy a 12/256gb-os poco f4 gt akciós es egy árban van a xiaomi 12es 8/256os változattal és most nagyon elbozonytalanodtam, mert először ezt a modelt néztem ki, csak az ár vitt rá (akkor 50-60 euro különbséggel), hogy a sima 12est nézegessem.
A kérdés az lenne, mennyivel rosszabb, mint a 12es kamerája? Hűtés egyértelműen jobb az f4gt nel es a + 4gb ram se egy elenyeszo elony gondolom. Gyorsabb töltés ami nalam +, viszont ez is egy tepsi, ami még mindig hatalmas hátrány számomra. Segítsetek, 3 hete kínlódok a döntésképtelenségemmel
-
M-63
tag
válasz xhege #179133 üzenetére
Természetesen, csak az iphonenal nem létezik olcsó telefon, mind túl van árazva. Esetleg a 10 éves kiadást meg lehet venni olcsón, de amúgy az összes túl van árazva.
Mondjuk mostanában kezdem látni, hogy a xiaomi is eléggé elszállt az új telefonok árazásával. De a csúcs kategóriában nem nézek telefont így nem is érdekel, marad az ésszerűbb 150ezres kategorianal.
-
M-63
tag
válasz Viktor0610 #179134 üzenetére
Azért irtam, mert azt hittem miui bug, mert öregebb mobilomnal samu s5nel megjott meg regen aztan atmentem note 5re es ott kezdődött, aztan a note 7nel is es a note9 pronal is vannak hasonlok, azt hittem csak a xiaomi hibája, de együtt éltem vele, mert minden másban kárpótolt. És most, hogy samsungot használok jöttem rá, hogy mas baj van és nem a hibája.
-
M-63
tag
válasz fecaga21 #179129 üzenetére
Nem rossz az, millioszor szabadabb vagy tőle, mint a ios-nel.
Anyám, tesóm meg pár haver mindenáron iphonet akartak 5-6 évvel ezelőtt, mert, hogy az android fagy és az iosen nincs vírus sem, meg ilyen érvek, aztán mikor megvettek hatalmas csalódás volt, ugyanúgy fagyott az is, csak drágábban.
Nem azt mondom, hogy az iphone szar, mert egyáltalán nem az, sok jó dolog van bennük, de azon az áron bizony nem jó vétel, de hát ugye az elit azt használja, mert úgy vannak vele, hogy ami kínai az nem lehet prémium.Minden telefonon vannak idegesítő dolgok, csak nem mindegy mennyit fizetsz érte. Nekem ez a véleményem, én egy hétig használtam, nem fogott meg.
Miuinak is megvannak a hibai, mesenger üzenetek nem jönnek meg, de a samsung a51nel nekem ugyanúgy nem jönnek meg, amit most használok, cserébe sokkal idegesítőbb az egész telefon, gyorsasagban kanyarban sincs a telefon, pedig drágább volt ujkoraban.
-
M-63
tag
válasz Arween #179123 üzenetére
Akku csere nem opcio? Ha tökéletes az állapota én inkább cserélném az akksit, ami persze nem garancia, hogy jobb lesz, minel öregebb kiadású telefonról van szó, de próbát megér.
150-160 körül nézek én is telefonokat, ajánlom figyelmedbe a xiaomi 12, realme gt 2, ha szupergyors toltest akarsz akkor xiaomi 12t és vagy poco f4 gt, ha a keretbe beleferhet akkor még a realme gt neo 3 is.
A fent említett telefonok mind 40 perc alatt töltődnek fel.
-
M-63
tag
Sziasztok, 4 mobil közül nem tudok dönteni a segítségeteket kérem, árral írom, hogy könnyebb legyen nektek is.
Amik nem érdekelnek:
-vizállóság
-vezeték nélküli töltés
-ultramegagigajó kamera (jó legyen, de nem szándékozok versenyezni)A kinézettek:
-Xiaomi 12/ 256gb 155000 ft
-Xiaomi 12t/ 256gb 160000ft
-Poco f4 gt/ 128gb 167000ft
-Realme gt neo 3/ 256gb 155500ftMind újonnan ezen az áron néztem ki, 2 évet szeretném használni legalább.
Melyik ez közül az ár érték bajnok?
Jó lenne, ha játék közben nem olvadna szét a kezemben és gyors legyen, döcögés mentes, ha már ennyi pénzt kiadok. Fotót is azért szépet lőjjön és a kamera is jó legyen. Idegesítő bugok se legyenek.-A méret miatt a sima 12es xiaomi a leg meggyőzőbb a számomra illetve az erősebb hardver miatt is és a fényképezőre se mondanak rosszat.
-Viszont talán a gyors merülés lehet zavaró és lassabb töltés, bár nem vészes-A poco f4 gt azért került fel a listára, mert gamer telefon, ergo kell bírnia a játékokat döcögés mentesen az erősebb hardvernek köszönhetően és szupergyors a töltés, ami hatalmas előny számomra
-Viszont az ár már kicsit fejjebb van, mint amit kiadnék és ráadás fele akkora tárhellyel, mint a többi felsoroltak, emellett gyengébb a kamera is és nagyobb is a 12esnél. Szóval tud e annyival többet, hogy megérje?-A 12t a kiegyensúlyozott hardver miatt vonzó ajánlat (nem melegszik olyan hű de extrémen, mint a sd888as), illetve, hogy a fényképezője sem olyan rossz, kb a sima 12es szint (?) a gyorstöltés is brutális teljesítményű egyértelműen fontosabb nekem, mint a vezeték nélküli töltés.
-mennyire lehet jó a kicsit gyengébb hardver? Sokkal gyengébb lehet, mint az sd 8gen 1? Nagyobb, mint a sima 12es-A realme nem xiaomi, sokan dicsérik és sok xiaomis megy át realmere, ezért is néztem az ő kínálatukat és egész jó telefont tettek le az asztalra azon az áron. Igaz magyarországon nem ennyi, hanem kicsit több, de a fenti áron meg tudom venni, szóval ha osztályoztok a fenti árat vegyétek figyelembe.
-Viszont itt is, mint a 12t esetében, mennyivel gyengébb a hardver? A fényképezőgép se olyan jó, mint a 12es vagy 12t esetében, de a f4 gtjénél jobb.Na szóval köszönöm, hogy elolvastad azt pedig köóülön köszönöm, ha válaszolsz is és kifejted a véleményedet tapasztalatodat. Főként a két proci viselkedése érdekel komolyabb igénybevétel esetén.
Mindenkinek szép napot kívánok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest