Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Sajnálatos módon beázott szeretett Huawei Mate 20 Lite készülékem, így egy új mobil után néznék.
Úgy gondoltam, hogy feljebb lépnék a kategóriát illetően, és kipróbálnék valamilyen komolyabb vasat.
Mivel szolgáltatótól szerezném be, így eléggé behatároltak a lehetőségeim. Illetve lennének előre kiszemelt eszközök, amelyekről szívesen fogadok véleményeket-tapasztalatokat.- Árkategória. - Ezt nem tudom megadni pontosan, mert a kinézettek között is elég nagy az eltérés, na meg a szolgáltatói árak sem minden esetben mérvadóak...
- Használt vagy új? - Új.
- Hol vennéd meg? - Előfizetéshez szolgáltatótól.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel - Általában addig használok egy telefont, amíg rendeltetésszerűen működik (nem akadozik, appok is megfelelően futnak, stb...), azaz nálam ez átlagosan legalább kb. 3-4 év minimum.
- Mire használnád? - Ez elég változó. Van, hogy ha megtetszik egy játék, akkor sokat játszom, így a CPU-GPU is fontos lenne, de szeretnék egy kiemelkedő fényképezésre-videózásra alkalmas telefont.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez - Eddig még csak Androiddal van tapasztalatom (MIUI, EMUI), de a kínálat és az újdonságok "felfedezésének" érdekében nem zárkózom el az iOS-től sem.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - Jelenleg ugye 6.3"-as kijelzővel rendelkező telefont használtam. Úgy gondolom, hogy számomra mindennapi használatra maximum 6.4"-6.5" lenne elfogadható, de mindenképpen 6" felettit szeretnék.Mint ahogy említettem eddig még csak Androidos telefonjaim voltak, azok közül is a legtöbb Xiaomi volt, amikkel eléggé meg voltam elégedve. A Mate 20 Lite minden téren egy nagyon jó kis telefon volt, de a márkát már inkább mellőzném.
A magenta színű szolgáltató kínálatában lennének még Samsungok, de azokkal eddig még mindig elkerültük egymást valamiért.
A Xiaominak is elég gyér kínálata van a szolgáltatón belül, ami éppen nem kifutó termék, és van is rendes készletellátása jelenleg.
Konkrétan 1 ilyen lenne, mégpedig a Xiaomi 12. Ezzel viszont csak az lenne a probléma, hogy elég kedvezőtlen áron lenne lehetőségem hozzájutni, de nem zárkózom el tőle.
Úgy gondoltam, hogy lehet, hogy ideje lenne kipróbálni valami újat, így a második kiszemelt az iPhone 13 lenne. Ehhez majdnem pontosan annyiért tudnék hozzájutni mint a Xiaomi 12-höz.
Illetve egy kicsivel több mint 100k-val drágábban lenne az iPhone 13 Pro.
Ez utóbbit akkor választanám ha "látható" különbség van a kamera minőségében (ehhez nagyon szívesen fogadok tapasztalatokat).Röviden az elsődleges szempontok: Kamera, kijelző-megjelenítés minősége, chipset, anyaghasználat, és a support.
Illetve nem zárkózom el teljesen a Samsungoktól sem, ha elég erős ár/érték aránnyal rendelkeznek.
Előre is köszönöm a segítséget, és elnézést a hosszú megfogalmazásért.
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Anyum szeretné lecserélni jelenlegi (buta) telefonját egy újabbra. Már egy ideje nem nagyon követem a mobil piacot, ezért tőletek kérnék segítséget!
Igazából a jelenleg legjobb ár/érték aránnyal rendelkező készülékekre lennék kíváncsi olyan 50k körüli árral. Tudom, hogy ennyiért elég nehéz "használható" mobilt vásárolni, de főleg csak hívásra/SMS-re lenne használva.
Gyártó szempontjából Xiaomi/Huawei előnyben, de mást is szívesen fogadok!- Árkategória. 50.000 körül
- Használt vagy új? Új.
- Hol vennéd meg? Online webshopból.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszútávra, ezért nem utolsó szempont a tartósság/támogatottság.
- Mire használnád? Hívás/SMS.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Teljesen mindegy.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? A kijelző, illetve a mobil mérete is lehet bármilyen.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Balcsix
senior tag
Ha megnézed akkor az autóknál is pont így van. A prémium szegmensben lévő autók veszítik a legkevesebb idő alatt a legtöbb értéket!
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Egy hónapja vettem egy Huawei Mate 20 Lite-ot. Az lenne a kérdésem, hogy a Huawei augusztus után fog még foglalkozni a szoftverfrissítésekkel-javításokkal, vagy elengedi teljesen a készülékek támogatását és lehet kukázni őket?
[ Szerkesztve ]
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Elérkezett az idő hogy lecseréljem jól bevált, mai napig tökéletesen működő 3 éve használt Xiaomi Redmi Note 2 telefonomat.
A váltás egyetlen oka az, hogy szolgáltatót váltottam (a pirosról a magenta színűre), viszont mivel a telefonomban nincsen B20-as elérés, és az új szolgáltató ezen sugároz nagyrészt még sokszor 3G-re se tudok kapcsolódni, a 4G pedig már csak álom (a régi szolgáltatónál már az volt a csoda ha nincs valahol 4G elérésem csak 3G).
Annyira megszerettem a Xiaomit a MIUI-val együtt (3 Xiaomi készülék van már a családban), hogy szívesen maradnék a márkán belül, sőt a jelenlegit se cserélném le ha nem lenne "muszály".
A kérdésem viszont az lenne, hogy a szolgáltatótól tudnék venni Huawei Mate 20 Lite-ot 36 000 Ft-ért, ami elég jó válsztásnak tűnik.
Gondolom hasonló árkategóriában nem találnék jobb válsztást. Félek a márkától és az EMUI-tól is. Hiába a félelem, van olyan megbízható mint a Xiaomi és a MIUI vagy nem jó telefonok ezek a Huawei-ek?
Illetve konkrétan a Mate 20 Lite-ról véleményeket, tapasztalatokat is szívesen elfogadok. -
Balcsix
senior tag
Egy négymagos MTK6735, illetve egy nyolcmagos MTK6753 mire képes, elegendő lenne játékra?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest