Hirdetés
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
--------------------------------------------
Karácsonyi telefonajánló 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
warchef
tag
Sziasztok!
Két telefon játszik a győzelemért, 5 ezerrel olcsóbb lenne a nexus 4, mint az sgs3. Most egy sima sgs-em van. A kérdés: mennyivel szól gyengébben (ha egyáltalán gyengébb ebben a tekintetben) a nexus, mert úgy tudom, hogy az sgs3-ban is wolfson van, bár nem olyan jó, mint az sgs-ben volt. Ez lenne a döntő tényező, mert minden más, számomra fontos dologban egyezik a két telefon. Kinézetre azonban inkább a nexus 4 a befutó.
Köszi
-
anulu tuslu
csendes tag
Helló
segítséget kérnék, hogy használtan 30-35 ezerért milyen androidos telefont lehetne venni.
Ami fontos:
- amennyire lehet szép fotókat csináljon, autofókusz, vaku is legyen
- gps-t gyakran használnám, nem szeretném ha nehéz lenne a pozicionálás, vagy könnyen jelet veszítene
- nem kell nagyon nagy kijelző
- smooth legyen
Eddig amikre gondoltam: Xperia Ray, Xperia U
Köszönöm a gondolatokat.Üdv
-
batai15
félisten
válasz
LaptopSystem
üzenetére
szerintem nem éri meg.
ha filmet nézel jól jön a nagy kijelző, gépelésnél is jól jön stb stb. Én nem cserélném le. -
-
válasz
LaptopSystem
üzenetére
szia,
nekem volt 4s, 13 hónapig használtam örömmel, de az 5 nem jön be, vannak vele problémák, nem tetszene, ha elkezd kopni a fekete keret, pedig jellemző - és nem, nem csak a fórumokon olvasom, jellemző a környezetemben, többen is visszaugrottak emiatt 4s típusra -, illetve kosz jelenik meg a kamera üvege alatt, behal a főkapcsoló, problémás a wifi, és még lehetne sorolni...
sajnos, nem csak 1 - 2 darabnál adottak a hibák!
igaz, nincs tökéletes telefon, és olyan típus sem, aminél alig van hibás darab, de az 5 esetén túl sok a probléma, ezért nem arra újítottam.
amennyiben kifogsz egy kifogástalan i5 példányt, úgy persze okés lehet, többet tud;
- dupla ram
- lte utdás
- gyorsabb 3g modul
- dual band wifi
- jobb kamera
- jobb cpu
- jobb gpuMurdR; azért is kérdeztem, mert nem tudni, hogy mennyi a többlet árban, de én már nem vennék s2 típust, ha az s3 is képbe került. sőt, s3 is csak lte verziós kellene a dupla ram és az lte képesség miatt, de akinek elég az s2 is, az is megfelelő választás lehet, nem annyira gyenge telefon még az.
-
-
MurdR
veterán
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Nekem be jön az iphone5. Anyaghasználat prémium, kijelző gyönyörű, valamivel élénkebb mint a 4sben és 4 collos

Nekem bejön![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sziasztok gondolkodom a galaxy S3 lecserélésén tudnátok nekem ajánlani egy megbízható jó kis telefont ajánlani?
Gondolkozok Iphone 5 vásárlásán is erről vélemény?
Volt már Iphone 4s-em mivel tud lényegében többet?
Galaxy S3-ban az anyag használat nagyon hitvány a 4 sem lesz különb ezért is cserélem le
vajon az Iphone 5 jobb mint a 4s?
-
szia,
attól (is) függ, hogy mennyi az a különbség ár tekintetében, de;
nem csak nagyobb a kijelző, hanem felbontásban is jobb; 4.3" és 480 * 800 kontra 4.8" és 720 * 1280
további előnyök az s3 javára;
- jobb kamera
- jobb bluetooth (s3; 4.0, s2; 3.0)
- gorilla glass 2 (az s2 gorilla glass)
- jobb proci (s3; 4 mag, s2; 2 mag)
- jobb akkumulátoros üzemidő (jellemzően + 20% az s3 javára)
- sokkal jobb hang (az s2 dac nagyon gyenge, az s3 wolfson!)
támogatva is tovább lesz az s3, arról nem is beszélve, ha s3 lte lenne, amiben már 2 gigabyte ram van, az lte képesség és a dupla ram miatt, bőven lehet hosszabb intervellumra is tervezni vele.
a motorola esetén valóban hátrány a szerviz és a támogatás, a samsung esetén azért az nem rossz, hogy házhoz is kimegy díjmentesen a szervizes, és ott javítja a húzósabb hibát is, nem kell napokra/hetekre leadni a telefont.
az atrix 2 tft kijelzős, illetve ott jobb a ppi, mint az s2 esetében, mivel 540 * 960 felnontás jut a 4.3" mellé, viszont a bluetooth csak 2.1 - akkor van különösebb jelentősége, ha használsz bluetooth kapcsolatot (füles...stb), mert fogyasztásban nagy az eltérés, a 4.0 a legjobb. -
jeni
félisten
Sziasztok
Szerintetek egy Samsung Galaxy S III nyújt annyival többet árban mint egy Samsung Galaxy S II telcsi?
Mivel a kijelzőben csak 0,5 -tel nagyobb,igaz 4 magos,de maga a háza sokkal sérülékenyebb,a Galaxy SII konkurense a Motorola Atrix 2. az esetleg jobb lenne hardverileg? tudásban ugyan az csak nem hivatalosan javítják itthon.(ezt tartom hátrányak a motot) -
GLOCK34
aktív tag
Köszi srácok! Úgy érzem pont jó helyre rontottam el a kérdésemet!

A wifi kimaradt a szórásból,biztos letérdeltem volna ha utólag kell rájönnöm,hogy nincs benne.
Keresek Nokiát.
Sziasztok! -
MurdR
veterán
válasz
GLOCK34
üzenetére
Ez a kérdés nem ebbe a topicba való

Amúgy ha másodtelefonnak kell akkor tökéletes, mondjuk én másodtelefonnak a Te helyedben vennék 12-15000 környékén egy használt Nokia e71et, vagy 20ért egy E72-t. Vagy akár Nokia E5, talán még olcsóbban is megkapod mint az E72t. Jobban jársz velük, mert elég izmos akku van mindegyikben, nem utolsó sorban pedig egy olcsó netcsomaggal tökéletes mailezős telefon.Én E71-et használok másodiknak, imádom.
-
elodman
aktív tag
haho
köszi a figyelmet!
-"Wifi-s neten skype... Otthon?
Erre nem biztos, hogy egy 3,5 körüli telo az ideális eszköz"Igen gyakran otthon, de soxor egyéb wifi-ken használnám.
Mit kell érteni azon, h "3,5"? Minek a mérőszáma ez vajh?
Miért nem ideális vajh?(video része nem kell, csak a hangot akarom Skype-on tolatni, mert fizetős account-om van, sokat használjuk korlátlan vezetékes belföldi hívásokra.
Ezt gondoltam nyaraláskor kiaknázni pl. művházak wifi-jén)-"hagyományos mobil+TAB"
Ezen Tablet gép értendő v. mi a szösz?köszi tökre, ave.
-
GLOCK34
aktív tag
Hello!
Samsung GT-S5610-ről mi a véleményetek akkuidő tekintetében? Beszédhangok rendben vannak?
Van esetleg más hasonló kinézetű és árú telefon (20k praktikum csomaggal) ami jobb lenne?
Csak tartalék telefonnak kellene,ha az Asus lelökné a láncot.
-
w333
félisten
Hát persze hogy van Android-on vírus!!! csak ez nem olyan fajta vírus mint pl. egy windows-on

Méghozzá maga az Alkalmazásban vannak a vírusok
Pl. valaki letölt egy időjárás alkalmazást amiről a végén kiderül hogy emelt díjas sms-eket küldözget a háttérben, és ez még a jobbik eset, mert én halottam már olyanról hogy a bankszámlaszámodat küldi jelszóval együtt pl. az alkalmazás készítőjének ...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval ezzel csak óvatosan !!! és mielőtt telepítünk egy alkalmazást alaposan nézzük meg hogy milyen engedélyeket kér az Okostelefonunktól
-
w333
félisten
T-nél webshop-ból hétfőig már nem rendel senki semmit

-
edem96
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Egyetértek ezzel, én is Operát használok, a Pou meg egy idegesítő f¤s.
-
Tyer
őstag
válasz
elodman
üzenetére
Wifi-s neten skype... Otthon?
Erre nem biztos, hogy egy 3,5 körüli telo az ideális eszköz, nagyobb okostelot meg már tényleg nem érné meg megvenni, ha nem használod ki.
Bár ilyen L7, vagy hasonlo tepsik szobajöhetnek, de akkor is azt mondanám, hogy egy hagyományos mobil+TAB, vagy laptop/pc.
A másik,. hogy ma már szinte ingyen hozzávágnak az emberhez használhato mobilnetet, mi a baj vele? -
nggabi
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
a pouban egyetértünk de a facebook sztem nem ennyire vészes

fateromnak van ilyen paranoiája, neki sim kártya sincs az androidos telójában...

-
quailstorm
félisten
válasz
nggabi
üzenetére
Igen van droidra egy rakat vírus, napról napra több. Van a play-en is, de leginkább a warez játékokban. De a facebook azt telepít amit akar, innentől meg sorolni se kell a hátrányait. Az én telefonomon más nem turkál, pont. Nézd meg mire jogosult, aztán ha nem törlöd te bajod. A pou meg ébrentartja az eszközt, vinnyog, és idegesítő. Merít mint állat. De ha taskkillerrel zárod, akkor túl lehet élni, de akkor is egészségtelen a használata... Nem értem... miért poén egy szardarabot "nevelni"? A 32x32-es tamagochi jobb...
(#15460) elodman: kb ahhoz kell, frissítés, meg amikor használod. Hetente ajánlott. -
DS39
nagyúr
válasz
elodman
üzenetére
hónapokra internet nélkül?

ha ennyire ritkán van szükséged a netre, nem is biztos hogy kell neked okostelefon
mármint persze vannak appok amiket lehet használni net nélkül, de a legtöbb előnye egy okostelefonnak hogy amikor kell azonnal meg tud az ember nézni információkat, bárhol is van a világban, hír, időjárás, menetrend, e-mail, stb. -
elodman
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi a sok infot, lesz mit olvasni.
Remélem, wifi-re is csak viszonylag ritkán kell csatlakoztatni e telcsit, pl. hetente, havonta, azaz pl. progi frissítéskor, vagy Skype-hoz.
Szóval a hagyományos beszélgetős telefon üzemmódjához akár el is lehet felejteni az internet hozzáférést napokra, hetekre, hónapokra?
Köszi a sok APP infot is, érdekes technikai cuccok, lebabázom hamarosan, ez 2ségtelen.
-
nggabi
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
a gyári facebook appban vírus
de továbbmegyek: androidon vírus

-
N!go
csendes tag
Hali!
Ismerősöm venne T-ből 40ezerig mobilt.
Melyik érné meg legjobban: Galaxy Ace, Xperia Tipo, ZTE Kis Plus, Huawey Y300?Köszi!
-
quailstorm
félisten
válasz
elodman
üzenetére
Meg lehet tanulni, a ZTE blade 3 nem is az a halál idegesítő, mint egy Xperia X8 tud lenni 2.3-mmal. Nem lassul használhatatlanná. És ami azt illeti, Xperia J, vagy Optimus L7 helyett inkább a Blade 3...
Root uninstall természetesen hasznos, de csak ésszel. Viszont ez garanciamegvonással jár, mint a WP unlock. De vissza lehet állítani egy gyári rendszer telepítéssel.
Kezelhető mobilnet nélkül, 2 haverom is lemondta, egyik Telenoros. De akkor tényleg kell WiFi, anélkül a droid nehezen kezelhető.
Igazából azt kell megválogatni, milyen appot raksz fel. A reklámos FREE APPOK(PL Raging Thunder) kerülendők, vagy a vírusok mint a Pou vagy a gyári Facebook app, ezek fel sem telepítendők. S5570i azóta nem laggol(a menü), mióta a Raging T le van törölve... Inkább vedd meg, mintsem szívjál.
Aztán vannak erre kitalált appok, pl SDmaid, vagy greenify. -
elodman
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi a megainfokat az egybegyűlt technokratáknak!
Igyexem hasonulni kendekhez!- Zte Blade III - igazán ász masina értékeléseit olvasva.
1- Az androidot - sok szemetét és kéretlen netes szinkonizálást - vajon nehéz megtanulni kordában tartani?
(Olvastam uninstall programokról, nem tom azok elegendők-e? No meg ha szánok pár napot az op.rendsz. megtanulására.)- A Lumia 610 unlocked videoban csak a Skype hangminősége tűnt csak gyengének sajna, drágábbat meg nem akarnék venni.
2- Vajon "kezelhető-e" egy okostelcsi mobilinternet előfizetés nélkül, csak wifi-ken kihasználva képességeit?
(mivel úgy látom, a Telenornál rendszeresen kérik a fix havi mobil net díj leszurkolását, ellentétben a hagyományos mobil beszélgetős kártya rugalmasságával)+athanx.
-
quailstorm
félisten
válasz
Picike8
üzenetére
developer unlock-kal van.
Márpedig anélkül a WP egy börtön. De azzal is... Eddig csak unlockolva próbáltam, még az se jött be.
L800 meg mintha drágább lenne... -
manoarc
senior tag
köszi skacok

-
manoarc
senior tag
Halihó ,
újonnan sensation xe , vagy használtan xperia s kevés garival , vagy L9 sok garival használtan ?

-
törölt tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Mondjuk akkor a 610 helyet már akkor inkább a 800 ha wp 7.8
-
quailstorm
félisten
-
elodman
aktív tag
Kedves és kedvetlen főmaestrok!
Telcsi téren roppant amateur énfelségem kényszerű telefonvásárlásra adta fejét, mivel a régit egy mérsékelten tisztelt cro-magnon-i egyed hirtelen felindulásból hozzátartózójának vélte majd dudának nézte.
Így most ismerkedem csak az okostelcsikkel, és nem tudom érdemes-e átállni az alap készülékekről.
E lenti célokra vajh. milyen készülék és / vagy op. rendszer javasolható?
keretem: kb 25-40 ezer Ft, vagy megéri többet áldozni?
- Skype wifin keresztül (fizetős skype account korlátlan belföldi hívásokra) remélem megoldható
- előfizetés nélkül, kártyás módon feltölthető, mint a sima mobiltelcsik, lehetőleg Telenor-ral
- GPS jó lenne, vagy a Google Maps is elég vajon?Köszi, ha némi infot tudtok adni.
-
probizz
tag
válasz
üzenetére
- nem is hallottam még rólaEd3r_X_: a Sony-kat is nézegetem, mert van 1-2 jó. Nyilván nem ez az elsődleges funkciója, de ha már mindig kéznél van és sokszor jól jön a kamera, akkor legyen valami jóféle. Nem lóg a nyakamban 24 órában egy tükörreflexes gép
, nem is várok el ilyen minőségű képet a telótól, de a mezőny egyik legjobbját szeretném azért megvenni.
Pl. lehet 7K körül vízalatti tokot is venni rá, nyaralásnál jól jön búvárkodáshoz is, ha normálisan lehet vele kamerázni. -
HuMarc
veterán
válasz
Tiboy86
üzenetére
Pont, hogy nem. Az alap Google felület
1) sokkal gyorsabb és folyamatosabb, mint a TouchWiz (Nature UI?)
2) skinelhető, mint ahogy a TouchWiz is, így ha nem tetszik, fél perc alatt lecserélheted
3) nem szemeteli tele a RAM-ot mindenféle vacakkal, ami folyamatosan fut a háttérben.Ami a Nexus 4 mellett szól még, az az, hogy gyorsabban (konkrétan elsőként) és hosszabb ideig kap frissítéseket.
A 3. ok, hogy szerintem az SGSIII nagyon ronda, ezzel szemben a Nexus 4 gyönyörű, bár ez szubjektív.
-
Tiboy86
tag
A nexus G miben jobb mint a galaxy s 3? Az oké, hogy magasabb egy-két szám (processzor, ram), de ez a használatkor miben nyilvánul meg?
Illetve, a szoftver rajta, a samsung szoftvere felhasználócentrikusabb, mint az alap google modell, nem?
-
probizz
tag
-
probizz
tag
Mit ajánlotok, amiben nagyon jó a kamera (fénykép és videó is), újabb hardverrel, főleg android, esetleg win phone, újonnan. Most vegyük úgy, hogy anyagi korlát nélkül, hogy ismerjem a választékot, de olyan 100K környéke (kicsit lehet több) a reális, amit adok telóért max. (Galaxy s 2 jó áron van már, de valami jobb kamera jó lenne.) Köszi.
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!!
Samsung S3 LTE vs LG optimus g?
Melyiket válasszam?Előre is köszi

-
Tiboy86
tag
Jó, aláírom, ez nagyon dilettáns kérdés lesz:
Eddig 4 gigát szoktam "előfizetni" a bluemobile-nál 4000 forintért. De a t-mobilenál csak 1 giga van okostelefonokhoz 2490ért. Nem hiszem el, hogy nincs olyan lehetőség, hogy mobiltelefonálni is tudjak, és normálisan internetezni is (munkában használom, rádugom a telefont a laptopra és így van netem).
Valami nagyon elkerüli a figyelmem? -
Tiboy86
tag
Hú, köszi, ez felkeltette az érdeklődésem!
Ez az LTE változat +15ezret megér? A garancia is biztosabb így, hogy T-mobile-tól veszem, gondolom...
Alig telefonálok, főleg netezek a telefonnal, ilyenre meg nincs előfizetés. Legjobb olyan lenne, hogy kb havi 30-50 perc, illetve 2-3 giga. Ennyit szoktam elhasználni. Van, amire érdemes odafigyelni a T-mobile-nál? Nem rég költöztem Magyarországra, nem ismerem a szolgáltatókat sajnos. -
batai15
félisten
válasz
Tiboy86
üzenetére
lehetőleg gyári garos, de a nívósabb gsm boltokkal sincs gond.
NExus 4 tényleg jó vétel, csak nem tudom hogy lehet e kapni rendes garanciával.
s3 is nagyon jó telefon, nem feltétlen kell a 2 giga ramos újj telefonok közül venni,
ha s3at gyári garival veszed, akkor samsung szervíz pl házhoz jön.
De ott a htc one x , egyszóval én nexust, s3, vagy htc one- x et ajánlom, ezek közül mindeggyik nagyon jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Keresek Nokiát.

Benéztem a topicot. Köszi a tippeket,de közben találtam is egy Samut 13k-ért még több mint egy év garival. Repülök érte.

van benne valami, de akkor is ezeket azért ajánlatos végignézni
és mindég csak megbízható forrás-ból telepítsük az adott alkalmazást

még a 7650emen is volt anno 

De az biztos, hogy a gyári Facebook app zabálja a RAM-ot ezerrel. A Pou-val nem tapasztaltam ilyet, sem mást, azon kívül, hogy egy borzalmas játék.

Viktor0610