- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
axioma #49789 üzenetére
3 okot is el tudok képzelni:
- user error. Elég egy / jelet rosszul kitenni, már nem működik a dolog.
- Szerveroldali bibi. Ha nincs a mobile device management jól konfigurálva, nem fog menni. (Nem értek hozzá, az informatikai igazgatónk mondott erről két szót; ha valakinek ilyen gondja lenne, házon belül keresse a megoldást, ne egy fórumon.)
- Maga a droid. Lehet, hogy a régebbi mail kliensek nem tudtak ilyesmit. Nekem a tableten honeycomb, a telefonon gingerbread volt a legrégebbi verzió, amivel próbáltam, mindegyikkel zökkenőmentesen be tudtam állítani exchange fiókként a hivatali és a gmail fiókot is. (Igen, a gmailt is fel lehet venni exchange-ként, és úgy nem csak push szinkronizálás megy.) -
s4tch
veterán
válasz
axioma #49784 üzenetére
Ha van exchange szerver a cégnél, akkor pofonegyszerű a dolog: exchange fiókként kell felvenni az outlook fiókot, és gyönyörűen szinkronizál a droid mail kliense. Ki lehet választani, mit szeretnél szinkronizálni: mail, naptár, névjegy tetszőlegesen beállítható. Van push lehetőség is, persze ehhez állandó netkapcsolat kell.
(#49787) afgk2012: skype-hoz oprendszer kell, nem elég a wifi. A középsőn a samsung saját rendszere fut, azon nem fog menni. Skype androidra, wp7-re, ios-re van.
-
s4tch
veterán
válasz
atillaahun #49779 üzenetére
-
s4tch
veterán
válasz
attiati #49752 üzenetére
T-nél dominóban 60-ig az Alcatel OT995, vagy két kifutó cucc, a Sony-E LWW és a Defy+ jók, kár, hogy utóbbiakat nehéz elcsípni. Telenornál még van Xperia Mini Pro, a Huawei G300 is belefér ennyibe. A vodánál drágák a kártyás cuccok, és a kínálat is vegyes, bajban lennék, ha tőlük kéne telefont vennem.
Szerintem netet mindenképp fizess elő, ha mást nem, egy 100 megás csomagot havi ezresért. Net nélkül kiheréled az androidot... (WP7-et, iOS-t, badát szintén.)
-
s4tch
veterán
Nem egyszerű... Nagyjából sejtem, mit érzel, de igazából az a baj, hogy fogalmad sincs, mit szeretnél. Kéne valami, ami qrvajó, meg tartós, meg ki is tudja az ember fizetni, meg izé, de fogalmam sincs, milyen rendszer fusson rajta, telepítenék-e rengeteg programot, ha rákapnék az ízére, mihez kezdenék gombok nélkül, akarom-e testre szabni a felületet, elfogadom-e, hogy naponta, kétnaponta kell tölteni egy modern okostelefont, stb.
Látatlanban azt mondanám, vegyél egy WP7-es telefont, mondjuk Omnia W-t, Lumia 610-et, 800-at, ami megtetszik és ki tudod/akarod fizetni. Ezeken ugyan egy hamarosan leváltandó rendszer fut, de egyszerűek, gyorsak, van bennük kamera, wifi, navi (a Nokiákon gyárilag ingyenes, offline), gyorsan találnak GPS-t, nem kell sokat ökörködni a szoftverükkel: bekapcsolod, működik. Probléma: alig testre szabható felület, idegesítő szoftveres korlátozások (fontosabbak: nem lehet bármelyik zene csengőhang, nincs BT fileküldés, csak Zune-nal lehet rájuk bármit másolni), androidhoz/iOS-hez képest még mindig visszafogott alkalmazás-kínálat. Viszont legalább tényleg qrvagyorsak, stabilak.
Leginkább azt javasolnám, ne neten olvasgass meg kérdezgess vadidegeneket a te igényeidnek megfelelő telefonról, hanem menj el egy Media Marktba, egy szolgáltató/gyártó bemutatótermébe, és nyomkodj meg annyi telefont, amennyit csak tudsz. Valamelyik rendszer, dizájn, méret csak megtetszik...
-
s4tch
veterán
válasz
attiati #49671 üzenetére
Milyen konstrukcióban kerüljön ennyibe a telefon? Mást vennél te is használtan, vagy újonnan, függetlenül, esetleg újonnan, szolgáltatótól, akár kártyás csomagban, akár valami díjcsomag-hűséggel. Pl. Dominóban 63e az Xperia U, függetlenül drágább, használtan minimális belőle a kínálat, hűséggel díjcsomagtól függően akár ingyen is elhozható. A rendszer, méret, használat módja szintén érdekes lehet.
-
s4tch
veterán
válasz
Kroni1 #49644 üzenetére
A symbian érintőkijelzőn kimondottan kellemetlen élmény, azokat próbáld kerülni. Ha nem használna a barátnőd netes szolgáltatásokat, akkor teljesen fölösleges droidot venni: az a rendszer netre van kitalálva, kezdve a google fióktól és a felhős szinkronizálásról az alkalmazások letöltésén keresztül az automatikusan frissülő időjárás-widgetig. Net nélkül az android (iOS, WP7) elég herélt dolog.
-
s4tch
veterán
"Szerintetek mi szól a 2 telefon ellen és mellett?"
A Samsung mellett az ára, az erősebb akksija és a microSD-bővíthetőség.
A Sonynak nagyobb órajelen jár a processzora, több benne a RAM, nagyobb a belső tárhely, van rajta HDMI, tud NFC-t, nagyobb felbontású a kamerája (1080p-t is tud, az Ace "csak" 720 sorost), már van rá ICS (Samura is érkezik). Ezek az apróságok. A lényeg: a P kijelzője egy számmal jobb (felbontásban, méretben, a fényerőről nem is beszélve), a ház minősége meg nem egy kategória.
Simán használati tárgyként nézve őket, szerintem nem éri meg a Sony felára, de én kifizettem, annyival jobban tetszett a többi hasonló tudású telefonnál.
(#49407) DS39: Nem az. P-m van, pont ugyanúgy látja a wifit a kertben, ahogy a műanyag házas Galaxy Tab 10.1, vagy Öcsém Xperia Mini Prója. A GPS valamivel lassabban talál jelet (tényleg, az Ace2-ben van GLONASS2), de a wifijére nem lehet panasz.
-
s4tch
veterán
válasz
maross #49264 üzenetére
Gondolom, ez csak a gyári videólejátszóra vonatkozik. Telepítesz egy BS Playert, MX Playert vagy bármi mást, és majd felismeri. A windows saját media playere sem ismerte fel hosszú évekig a különböző kódolású ill. kiterjesztésű filmeket, mégis néztük filmet számítógépen.
-
s4tch
veterán
válasz
zsoleer #48933 üzenetére
Én is ezek (meg hat másik) között vacilláltam, végül P-t vettem. Miért? Mert qrvajól néz ki. Az erősebb processzor, nagyobb tárhely sosem izgattak, méretben ez még határeset (3,7coll lenne nekem ideális), a fém ház és a kijelző pedig állati jók. Ja, és az akksija sem olyan vészes, mint azt elsőre gondoltam: nap végére 60% fölött szokott lenni visszafogott használattal. A GPS persze zabálja, de azt napi szinten nem használom, otthontól 2 km-re dolgozom, általában haza találok navigáció nélkül is.
Egy bajom van vele: szolgáltatói telefonnál nem nyitható a bootloader, így nehézkes lesz rá főzött ROM-okat tenni, de remélem, hogy ahogy az S-nél, így ennél is megoldják az okosok.
-
s4tch
veterán
A márkanévnél van a kutya elásva. Ugyanez Samsungban, Sonyban 30-50%-kal drágább lenne. Huzamosabb ideig nem használtam, csak egy kipróbálás erejéig volt a kezemben, ennyi alapján simán vállalható masina. Ha jól emlékszem, a fényképezőjét a tesztben rondán lehúzták, esetleg még annyi hátránya lehet.
-
s4tch
veterán
válasz
Uchimata #48773 üzenetére
16GB RAM meredek lenne egy telefonban...
A Nexusban úgy tudom, 1GB RAM és 16GB tárhely van. Ahogy a többiek írják, egy komplett Európa max. 2GB-t foglal, a maradék csak akkor nem lesz elég, ha zenelejátszóként is használnád a telefont, ill. filmeket nézegetnél rajta. (IPodot használok autóban, 6 éve mindig volt rajta legalább 25GB muzsika, ha azt kellene kiváltani, nem vettem volna meg a szintén 16 gigás Sony P-t.)
-
s4tch
veterán
válasz
Fateys #48333 üzenetére
Chatelni nem akarsz órákon keresztül érintőkijelzőn, poklok pokla fizikai billentyűzethez képest. Ha böngészés, chat a használat zöme, akkor inkább vegyél egy használt netbookot/notebookot 30-40 körül, meg egy akármilyen telefont. 10 collos tableten sem kellemes chatelni, próbáltam már néhányszor, aztán inkább bekapcsoltam az asztali gépet.
Az említett telefonok közül a Sola teljesen jó.
-
s4tch
veterán
válasz
nggabi #48316 üzenetére
Sola is dual core, 1GHz, ha csak ezen múlik. Az Ace mellett a több RAM, az előlapi kamera és az erősebb akksi szól, egyébként a Solának jobb felbontású a kijelzője, kompaktabb a háza, több a belső tárhelye, gyárilag gyorsabb a processzora, és tud USB hostot, ami az Ace2-ből tudtommal kimaradt. Hasonló telefonok, én dizájn alapján döntenék.
-
s4tch
veterán
válasz
chubii #48261 üzenetére
Nem okos: Nokia X2-02. Van a családban egy, a linkelt teszthez kapcsolódó fórumtémában írtam is róla. Elég olcsó, apróbb hibái ellenére vállalható.
-
s4tch
veterán
válasz
slow66 #48259 üzenetére
A Samu árát fejből nem vágom, a többi itt van. Ugyanaz a processzor és GPU van mindkettőben, a P-nek jobb a felbontása, több a memóriája, fém háza van, valamivel kisebb méretű, full HD videót tud felvenni és kicsit jobb a kamerája felbontása, van rajta HDMI, tud NFC-t, cserébe gyengébb az akksija, és nem bővíthető. Nálam már csak a dizájn miatt is simán a P a nyerő, van, akinek viszont a bővíthetetlenség miatt eleve szóba sem jön. Innen te jössz...
-
s4tch
veterán
válasz
Marvek700 #47971 üzenetére
"Megjegyzés:Samsungot jobban csípem, de elnézve a telefonok pontozását itt, mobilarénán hajlandó vagyok kiegyezni egy másik androidos készülékkel."
???
Egyébként a felsoroltak közül simán S2: bevált telefon, mai napig gyors, korrekt a kijelzője, és számomra a legnagyobb aduja a mögötte lévő közösségi támogatás. Kismillió custom ROM készül rá.
Esetleg hasonló áron Xperia P, gyengébb processzorral, minőségibb házzal.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
_Balou_ #47450 üzenetére
A P topikjában érdeklődj arról, kiold-e magától a képernyőzár.
"er-e az S ~20.000Huffal tobbet, mint a P?"
Nagyobb, jobb felbontású kijelző, erősebb processzor, nagyobb tárhely vs. fém ház, valamivel jobb üzemidő, fényesebb kijelző. Neked ér 20 rongyot? Nekem semmiképp.
-
s4tch
veterán
válasz
bandi0000 #47305 üzenetére
Miért akarod lecserélni?
Ha érdekel, próbáld ki. Hardveresen nem nyújt annyival többet az alma, ami indokolná, hogy akár egy fillért is ráfizess az Arcra, viszont kétségtelenül más élmény az iOS, mint az android. Nem jobb, nem rosszabb, más. Tisztább, de szárazabb érzés.
-
s4tch
veterán
válasz
Rotate #47287 üzenetére
Simán meg lehet szokni a fémet is, nekem már hiányozna a Wave után. A Tab 10.1 fizikumában egyedül a csúszós, izzadós műanyag hátlap zavar, hiába van jól összerakva, ha nem egy nagy élmény fogni. A Sony Ray-, Mini-, U-féle soft touch műanyag elég fajin, nem izzad, és tartós is. Igazán jól a fém néz ki, lásd Wave (1-2-3), P, One V, ezek mind szép telefonok. Ezek viszont a karcokat rosszul viselik, az talán a fényes műanyagon látszik legkevésbé.
A szar se elég büdös, tudom.
-
s4tch
veterán
válasz
lsebestyen #47283 üzenetére
Én sem írtam, hogy szarból van összerakva, csak annyit, hogy az anyagminősége ránézésre, tapintásra nem méltó az árkategóriához. S3-at kézbe véve ugyanez volt az érzésem. A tartósság más kérdés, tudom, hogy meglepően jól bírják a kort az S2-esek.
-
s4tch
veterán
válasz
Rotate #47278 üzenetére
Na ja, csak épp majdnem dupla áron van az egypálcás, de legalább passzentos S2. Mások az elvárások egy 50-60 rongyos telefonnal szemben, azokat maximálisan teljesíti a One V, míg az S2 árához képest gyenge anyagminőségű.
Persze ez az egész telefon-téma erősen preferencia kérdése. Van, akinek nagy kijelző és gyors processzor kell, az vegyen nyugodtan S2-t, baromi jó telefon. Ami kimondottan vonz benne, az a rengeteg főzött ROM és a tényleg minden igényt kielégítő közösségi háttér. Viszont cirka 100 rongyért szívesebben vennék valamit, ami anyagminőségben is ott van a szeren, lásd mondjuk Xperia P (függő telefonnál nyithatatlan bootloader, 'csába) vagy HTC One S (ami picit nagyobb, mint amit szeretnék). Kár, hogy nincs hibátlan telefon.
-
s4tch
veterán
válasz
Pepeninho #47057 üzenetére
A Nexuson a vékonyka hátlap nem tetszik, ill. karcsú, de elég nagy darab telefon. A P és a One S unibody házzal jönnek, ennek megfelelően elég masszív mindkettő. A kettő közül a P jobban tetszik, a One S erősebb. Mivel a T-nél egyelőre csak a P-t lehet kapni, így nálam egyértelmű lenne a választás, de független forrásból fene tudja, melyikre böknék.
-
s4tch
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46970 üzenetére
Van rá ICS, és MIUI/CM9 is.
-
s4tch
veterán
válasz
egykori #46531 üzenetére
Dettó, P-s lettem, pedig pirosban ill. feketében tetszik igazán; sajnos a T csak ezüstben tartja, de az is szebb, mint a piacon lévő más telefonok 99%-a. És hát ilyenek vagyunk: az egyszeri buta júzer racionalizál, árlistákat böngészget, összehasonlító táblázatokat készít, teszteket olvas, memória-sávszélességet mér (na jó, telefonnál azt még nem nagyon, de az sincs messze az elvetemülteknél), számolgat, elég lesz-e 16GB tárhely vagy kell a 32, aztán meglát egy pofás formatervet, és sutba dobja az egészet. Amúgy autót is így vesz a többség. A dizájn rengeteget számít.
-
s4tch
veterán
válasz
Bitpalace #46527 üzenetére
Ezt helyetted senki nem fogja tudni eldönteni.
Egyik megközelítés: az S-nek erősebb a processzora, nagyobb a tárhelye, nagyobb és jobb felbontású a kijelzője, sokkal inkább közelebb van a csúcsgépekhez, mint a P. A P-ben meg az Xperia U processzora van, abszolút középkategória, majdnem-felsőkategóriás árral.
Másik megközelítés: az S műanyag házas, hatalmas tepsi, teljesítményben elmarad a One S/One X/SGS3 vonaltól, holott árban elég húzós, a P-nek viszont tényleg zseniálisan szép, tökéletes kidolgozású fémháza van, amit más márka sem nagyon kínál, és a mérete is kezelhetőbb, szintén kétmagos, mindent tud, amit az S, és még olcsóbb is.
Szerintem P, de ez csak egy tyúkszaros magánvélemény.
-
s4tch
veterán
válasz
Bone123 #46343 üzenetére
Tudtommal nincs advanced search az alkalmazásboltban, viszont megpróbálhatod ezt: Made In Hungary.
-
s4tch
veterán
válasz
Rotate #46233 üzenetére
Szerintem ebben tévedsz, a fehér szubpixel miatt alighanem hatékonyabb a P kijelzője. Ezért is lehetséges, hogy egyáltalán 1 napot elmegy egy kétmagos processzor egy nem kicsi kijelzővel úgy, hogy egy fing akksi van a telefonban. Más a technológia, a régi sztereotip panelek úgy tűnik, nem működnek a P-re.
-
s4tch
veterán
válasz
Rotate #46227 üzenetére
Nyilván nem írtak most sem faszságot, a standard tesztjük olyan eredményt hozott, amilyet. De egyrészt a standard tesztjük olyan, mint általában a szintetikus tesztek: a gyakorlat erősen eltérhet attól a használattól, amit ők szimulálnak. Másrészt ami fontosabb: a standard tesztjük része az, hogy 50%-os fényerőre állítják a kijelzőt. A P kijelzője szemmel láthatóan brutálisan fényes, egészen más fényerőt jelent azon a telefonon az 50%, mint egy átlagos kijelzőn, legyen az LCD vagy AMOLED. Senki nem fog tudni azon a telefonon 50%-os fényerőn végignézni egy filmet, egy átlagos világítású szobában már az túlzás.
-
s4tch
veterán
válasz
Rotate #46220 üzenetére
P-t használtál is, vagy csak a gsmarena tesztjéből indulsz ki? Olvasd a topikját, egyáltalán nem vészesek a felhasználói tapasztalatok, egy napot általában kibír, többen 2 napon túl is használják. Ezt erősíti meg a mobilarena tesztje is.
A fényerő minél számít kevesebbet?
-
s4tch
veterán
válasz
Murloc #46175 üzenetére
Hát akkor Sony Ericsson Xperia Mini Pro, ha kell a billentyűzet, ill. Xperia Ray, ha nem. Ezek jó minőségű házban vannak, korrektek minden szempontból, frissíti őket a Sony, nincsenek kirívó hibáik, nem muszáj őket naponta 2x tölteni, satöbbi. A méretükkel lehet egyedül gond, ugyanis egyik sem egy ma divatos góliát, de ha ezen túllendülsz, nem nyúlsz egyikkel sem mellé.
Amúgy a HTC Radar eléggé best buy 35 rongyért, igaz, az windows rendszerű, de a kívánalmaidnak megfelelne az is.
-
s4tch
veterán
válasz
Murloc #46162 üzenetére
Ár-értéket elsősorban ár ismeretében lehet megítélni. Magyarul jó lenne tudni, mennyit akarsz költeni, ill. vállalnál-e hűséget díjcsomagra, és ha igen, melyikre. Már csak azért is kezdjük itt, mert a QWERTY telefonok nem tobzódnak androidos fronton, és a T konkrétan egy ilyet sem tart.
-
s4tch
veterán
válasz
bozsozso #45838 üzenetére
Bada 2.0 alatt a hívásinfó pocsék (azt nézzétek meg, deal breaker lehet), és nem túl gyors a böngészés, ezen kívül alapvetően rendben van a rendszer. Szerintem telefonnak simán megteszi, a mail kliens a bada 2.0-ban már egészen korrekt, és a Wave 3 szerintem kimondottan szép darab, napfényben is jól leolvasható, az akksija sem hal meg félnaponta. Általános felhasználásra megfontolandó. Ja, és van rá Virus Pang, ami a legaddiktívebb játék mobilra.
-
s4tch
veterán
Droidra ezt találtam. WP7 Marketen nem tudom, van-e ilyen. Egy csomó országban nem legális hívást rögzíteni, ezért alapban hiányzik a telefonokból, és kétlem, hogy itthon árulnának olyat, ami gyárilag tudja. Ahogy már írtam, badára hackelt fw elérhető, amivel csak egy gombnyomás a hívásrögzítés, androidra meg itt van ez a "record my call", ami a play-es hozzászólások alapján működik is.
-
s4tch
veterán
válasz
Traktato #45806 üzenetére
"2. telefonbeszélgetéseket jó minőségben rögzíteni"
Nekem ez a necc, nem tudom, melyik telefon tud ilyet. Droidból tabletem van, telefonból badás, az gyári firmware-rel nem tud ilyet, gondolom, a jogi korlátozások más telefonokra is vonatkoznak. Badára van megberhelt firmware, amivel zökkenőmentes a hívásrögzítés.
-
s4tch
veterán
válasz
lsebestyen #45543 üzenetére
Nyilván. Azért olvasd is, amit írsz: ti lovagoltatok Rotate kollégával az LG-fan olvtárs dolgain, és ti kezdtétek savazni az LG-t. Egyébként várom, honnan szeded, hogy _mindig_ a flame-et keltem. Jöhet az okítás privátban is, hátha tanulok belőle.
Arra céloztam, hogy teljesen fölösleges egyes gyártók dizájnjain lovagolni, főleg úgy, hogy a Samsungot próbálod beállítani eredetinek. Van két Samsungom, elvagyok velük, viszont az egyiket több országban betiltották; nem állítanám, hogy a Samsung dizájnerei nem nyúlnak mástól ötleteket.
-
s4tch
veterán
válasz
Integra #45346 üzenetére
Tudom, hogy úgy kezdted, hogy android, de nem lenne jó gondolat megpróbálni egy Lumia 800-at? Pinkben elég csajos, jó az anyagminősége, szép a kijelzője, gorillás, igen gyors, van viszonylag tisztességes terméktámogatása, minden alapdolgot jól csinál, elég egyszerű. Hamarabb inkább adnék ilyet a csajom kezébe, mint egy tetszőleges droidot. A lyányokat úgyis ritkán zavarja, hogy nincs bluetooth file transfer, főzött ROM, meg csak pár színe lehet a tile-oknak.
Ha mégis droid, és a Rhyme sem játszik, akkor simán U.
-
s4tch
veterán
válasz
tomy86 #45315 üzenetére
...meg néhány másik is
Winampot, jetaudiót, powerampot próbáltam, mind jó lenne, ha hallgatnék zenét a tableten.
-
s4tch
veterán
Nem írtad, hogy a t-nél vennéd. Hamarosan elkezdik forgalmazni, a one x-nél nyilván olcsóbb lesz valamivel. A pentile-téma szerintem kisé túllihegett, a Galaxy S3 konkrétan beszarás, én azért megnézném a one s-t élőben, mielőtt lehúznám.
Nokia 900? T már tartja, lagot elfelejtheted azon is.
-
s4tch
veterán
A Samsungnak több az objektív előnye, viszont nekem kézbe véve a One X sokkal jobban tetszett, az tényleg minőségi, tartós darabnak néz ki.
-
s4tch
veterán
válasz
balintXD #44948 üzenetére
Megnéztem elég sok telefont hétvégén, volt a kezemben SGS3 is, irgalmatlan gyors, és a pentile-ra érzékenyek sem nagyon szólhatnak rá egy szót sem, döbbenet szép a kijelző. Viszont az a ház, háááááát, egyszerűen nem hiszem el, hogy 1-2 év múlva is masszív maradjon.
A helyedben megnézném a HTC One X-et, minőségérzetre (a Sony Xperia P mellett) szerintem a legjobb a mai mezőnyben, és a sebessége sem sokkal marad el az SGS3-tól. Szintetikus tesztekkel ki lehet mutatni, hogy lassabb a Samsungnál, de az is több, mint elég a mai alkalmazásokhoz. Az a ház ráadásul tényleg minőségi, sokkal bizalomgerjesztőbb, mint a Samsung, és a kijelzője annak is kifogástalan.
Itt egy összehasonlítás. Élőben a One X kevésbé érződik tepsinek.
-
s4tch
veterán
"Az U-ban az tetszik, hogy gyors, az ACE 2-ben az, hogy több a memóriája"
Tudsz mindent. Mi a kérdés?
Egyébként nekem a U sokkal szimpatikusabb. A 4GB is elég tud lenni, ha nem multimédiázik orrba-szájba az ember (nekem a Wave-en félig sem telt be a 4 GB-s microSD a két év alatt), sokkal pofásabb a ház, két Samsung tulajaként nem szimpatikus a Samsung terméktámogatási politikája, több lehetőség van a U processzorában, jobban tetszik a felhasználói felület. De az az 512MB RAM ICS alá szerintem is kevés lesz, ott a gyári ROM helyett jó eséllyel fel kell tenni egy kipucolt, lebutított firmware-t.
-
s4tch
veterán
válasz
Rotate #44746 üzenetére
A következő potenciális telefonomként kapott vetélytársat a P, amúgy nyilván jóval erősebb, komolyabb darab a One S. Az árazáson fog múlni a dolog, meglátjuk, mennyi lesz a felára. A masszív házhoz ragaszkodom szinte egyedül, ezért elég heterogén a listám: One V, Xperia P, ehhez jön a One S.
-
s4tch
veterán
válasz
cocobanana #44320 üzenetére
Opera Minivel, mobil oldalakat preferálva, otthon wifi használattal, 2-3 mail fiók folyamatos szinkronizálása mellett általában az 50MB-t sem értem el. Az Opera Mini rengeteget spórol a gyári kliensekhez képest, ilyen alacsony korlátnál kötelező.
-
-
s4tch
veterán
A szállítást nem néztem, lehet, hogy ingyenes. Az áfát vámkezeléskor számolják fel, lévén a termékimport adóköteles, az meg, hogy Kínából rendelsz valamit, tipikusan termékimport.
Ingyenes szállítással: 186 USD = kb. 46eFt, ami 27% áfával bő 58 ezer Ft. Ennyiből garanciális, támogatott, tisztességes szajrét veszel bármelyik szolgáltatótól.
-
s4tch
veterán
A Nokia 500 hardveresen szerintem teljesen rendben van, nagyon szép, árán túlmutató minőségű, korrekt a kijelzője, stb. Ha nem symbian futna rajta... Barátnőmnek van egy ilyen, elég olcsón jutottunk hozzá, aprópénzért megérte, alapfunkciókra megteszi, de az érintős felület és a symbian nem túl jó haverok. Próbáld ki, és ha egy percig is hezitálsz, megfelelne-e neked a rendszer, inkább vedd valamelyik droidot.
(#44081) blueye: szerintem akkor is S2+P7500, még akkor is, ha egyik sem mai csirke.
-
s4tch
veterán
válasz
blueye #44078 üzenetére
Nyilván saját vélemény, nem szentírás: az S3 baromi drága, egyszerűen nem nyújt annyi többletet, ami miatt rá lehetne fogni, hogy megéri. Az S2 (ill. a hasonló árú, teljesítményű telefonok) még 1-2 évig röhögve elfuttatják a mobilra írt programok jelentős részét, alapfunkciók ott is megvannak. Ráadásul az S3 forgalmazása még fel sem futott, ilyenkor a legdrágább egy telefon...
A helyedben én az S2 mellett döntenék, és addig nem vennék tabletet, amíg a cégét használhatom.
-
s4tch
veterán
A WP7 egyáltalán nem akad, de ez adódik abból is, hogy nincs rajta olyan jellegű multitask, mint ami a droidon. Az androidban viszont komoly lehetőség a főzött ROM-ok világa: láttam többek között Defy-t úgy hasítani MIUI-val, hogy csak na.
Tényleg a saját igényeidet kell megfogalmaznod, aztán már adódik a választás. (Nekem a WP7 túl zárt, hiányozna a testre szabható felület, idegesítenének a korlátozások, nem találnék rá egy rendes kottaolvasó programot, zavarna a Zune-függőség, és még sorolhatnám.) Azt kerüld el, hogy hardvert választasz első helyen: a Lumia nagyon pofás, de ha a WP7 nem fekszik neked, akkor hatalmas mellényúlás is lehet belőle. Rendszert válassz, majd utána konkrét kütyüt.
-
s4tch
veterán
"Az alábbi négy közül választanék...
...A versenyzők: SE Xperia arc S, Nokia Lumia 800, Motorola Defy+"Ez három. Egyébként azt kellene elsőként eldönteni, megfelel-e a zárt WP7, mert akkor célba értél: a Lumia szép, gyors, jó. Ha viszont szeretnél jobban testre szabni, szeretnél több alternatív böngészőből választani, szinte végtelen szoftverkínálatban turkálni, akkor valamelyik droidos telefon kell neked. Az Arc S egy komolyabb darab, mint a Defy+, utóbbi mellett a strapálhatóság szól.
-
Aktív témák
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest