- Azonnali mobilos kérdések órája
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Hová lett 1000 mAh?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BullZeye #5743 üzenetére
Nálunk maga a medence olyan helyen van, ahová du. 1 óra után már egyáltalán nem süt a nap, a napkollektor pedig végig kint van a napon
Ma du. 3 órakor mértem (amikor már régen nem sütött a nap a medencére) medence vize ~35,5 fok volt, a napkollektorból a medencébe befolyó víz ~38 fokos volt
Nekünk kell ez a kis pótlólagos hőforrás
-
hcol7
senior tag
válasz
BullZeye #5692 üzenetére
intexnek van medenceragaszto negyzet alaku "tapasza", ami feloras szaradast ir. multheten szedtem elo a pihafalu medencet, es a b*zi patkany kiragta az aljanal(szerencsere "jo" helyen"), felallitas kozben letisztitottam a luk korul, napon megszaradt 5p alatt, aztan leragasztottam vele, eas 30p utan mar ment bele a viz. azota sem ereszt. de fentebb olvastam, h vannak vizalatt mukodo tapaszok is, ha jolremlik steinbach, v intex. probald meg.
-
Devil Smile
őstag
válasz
BullZeye #5588 üzenetére
Azzal azért számolni kell, hogy ajánlott a víz mennyiséget naponta 2-3x megforgatni a szivattyúval. Így már tudsz számolni, 13m3-t egy 5-6m3-es szivattyúval egész nap forgathatsz.. Nekem a 10m3-es szivattyú (500W) napi 6 órára van állítva, a 17m3 vízhez..
Van egy kis úszó adagoló bedobva (talán 20cm átmérőjű) abba szokott úszni kis kombi klór tabletta, de volt amikor a skimmerbe dobtam. Klór sokkolni úgy szoktam, hogy van egy 5l-es flakkonom, abba feloldom a gyors klórt, aztán körbe bele locsolom.. Magas ph esetén is ez a bevált, 0,5-1l 20%-os sósav, (attól függően, mennyire szállt el a Ph) a flakkonba higítva, és szintén körbe locsolás... 3. szezonja a medencének. -
FőDudu
veterán
válasz
BullZeye #5405 üzenetére
Ezek mind idojaras allo cuccok, maradhat akar a napon is. Max megmattul a muanyag boritasa.
A Steinbach-ot azert merem ajanlani, mert tenyleg van hozza alkatresz ha kell. En egyszer majdnem elhagytam a leereszto csavarjat, mar gugliztam a tartalekot amikor szetnyitottam a homok szurot megtolteni es benne volt a belsejeben. Mert bele raktam, hogy a lukon kiszaradjon ha netan nedves maradna amikor elrakom.
Amiket Bestway pumpakat en lattam azok nem ennyire robosztusak es valoszinuleg nehez hozzajuk alkatreszt talalni. (szomszednak csak 1 tomites kellett, azt vagy 1 hetig kerestem. Mert valami kupos megoldasu a csocsonknal. A motorja tuti egybe van ontve, azt nem lehet javitani ha jol lattam.
Azt jegyezd meg, hogy a legtobb Steinbach 32 vagy 38mm csohoz valo - a nagy Bestway medencek (366x720 biztosan) pedig 2" csovel mennek (50 mm ha jol temlik). Nem ugyanaz a csoatmero. Nezd meg nalad melyik lesz a csoatmero.
-
FőDudu
veterán
válasz
BullZeye #5382 üzenetére
4m koruli medence az mar boven 10m3 koruli viz mennyiseget takar - oda mar illik a homok szuro. Abbol a penztarcadhoz illoen legnagyobbat kell venni. Azert, mert egy homok szuro kiszolgal 2-3 medencet is.
Nekem a Steinbach Comfort 50 van (de masik pumpaval), ez mar a harmadik medencemet kezdi iden. Az utolso tomitesig mindent meg lehet hozza venni a Steinbach-tol, igy a javitasa biztositott. Nekem meg semmit nem kellett rajta javitani. Egyedul a feliratok koptak le, tehat az 1-7 funkciokhoz tartozo felirat nem latszik.
A szivattyu is sarkalatos pont (nekem). Sok szivattyu idozitot tartalmaz - az ilyet altalaban nem lehet okos konnektorra kotni, mert aram kimaradas eseten lenullazza magat es kezzel kell beinditanod. Azaz ha okos konnektorrol uzemeltetned, akkor ajanlott a sima ki/bekapcsolos szivattyu.
A homok szurobe lehet filter ball nevu labdakat tolteni - ez kb ugyanugy szur, csak nem 25 kilo kell bele hanem mondjuk 700-1200g. Szezon vegen (vagy akar kozben is ha nagyon koszosodik) mosogepben kimoshatok. (nekem 15kg homok helyett van kb 800g, es en szezon kozben nem mosogatom).
A szivattyunal lenyeges elem - ha netan hazhoz kozel lenne a medence (ahogyan peldaul nalam is a dolgozo szoban alatt van a kertben) - a zaj. Nekem 300w koruli a pumpam, de halk. Es igy is 8m3/h amit tud. A vasarolhato komplett szettekben inkabb 450-550w koruli pumpak vannak ilyen vizhozamhoz, azok nem halkabbak.
Fontos a FI rele. (KZS, AVK, eletvedelmi rele) - ez egy olyan eszkoz amit a pumpa ele kell kotni es a nulla/fazis aramanak kulonbseget meri. Azaz ha a 2 szalon nem azonos az aram erossege, akkor mashol folyik el. Aramutes, fold zarlat, stb. Medencek ele kotelezo - e nelkul nem lehet a medenceben tartozkodni ha megy a szivattyu - sokan meg akkor sem javsoljak ha van ilyen a pumpa elott. 10mA es 30mA a szokasos ertek.
Van kb 10e Forinttol a csillagos egig.(nekem a szivattyum is galvanikus levalasztasu - azaz a viz semmilyen modon nem erintkezhet a motor resszel ahol az aram folyik. Elvileg meg a tengely is muanyag ami hajtja. Plusz van benne ho vedelem - 35 fok tartos homerseklet felett lekapcsolgat. Es valoban, durva melegben meg-megall.)
Csodazsak: ha elofordul, hogy voros eso van feletek, azt semmi nem szuri ki. Akkor jon a csodazsak. Ez egy 1 mikronos legtechnikai anyagbol varrott zsak, amit a szivattyu befuvo agara lehet rakotni. Azaz a homokszuro utan szuri a vizet. Nekem ez az egy szedte ki a finom voros homokot amit a szaharai eso hozott. (Mondjuk en az Adrianal elek, erre gyakoribb az ilyen.)
Szoval:
- homok szuro, lehetoleg nem a medencehez valo, hanem sokkal erosebb (10m3 medence melle 25-30m3-re ajanlott szurot erdemes nezni. Ugy 2-3 ora eleg lesz naponta. Nem mindegy mennyit megy egy 300-500 wattos motor.
- homok szurobe polisztirol labda. Uveget/homokot el kell felejteni. Az a mult.
- az uszos adagolot is felejtsd el. A szivattyu eloszurojebe megy a nagy kombi tabletta (200g) es az kenyszeritettten oldodik. Nekem az oxigenes vizkezeles nem mukodott, tul meleg a viz. AMennyit jaratod annyit szur es annyi klor lesz a vizben. Sokan felnek a klortol, de attol senkinek nem lesz baja. Ha nem jo a pH, akkor csipi a viz a szemet.
- fi rele. Maskepp nem lehet a medencet biztonsagosan hasznalni.
- a viz pH allitasara nekem a 32%-os sosav valt be. (lehet pH minusszal bohockodni - a sosav olcsobb es gyorsabb.)
- medence ala 300-as sztiropor kell. Arra megy az alatet folia. Betonra/fure lehetoleg nem rakunk medencet. Alatet foliaval sem. A szintezes lenyeges, csak tokeletesen szinben levo feluletre mehet - a viz ugyis vizszintes lesz benne. Nalunk a bambusz kinone, kilukasztana ha csak alatet folia lenne alatta. A 300-as a szilardsaga, ezt hivjak letrazhatonak, mert nem roppan be ha ralepsz.A tobbiek majd lehurrognak ha nem ertenk egyet azzal amit leirtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Konteó topic
- Elektromos autók - motorok
- Samsung LCD és LED TV-k
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest