Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Altalaj függő. Ha puha, humuszos a talaj, akkor vastagabb, 8-10 cem, ha szilárdabb, egyenletesebb tömörségű, akkor 6-8 cm elég. Alárendelt szerkezet, nem gond, ha nincs alatta kavicságy.
Ha tartósáan, hosszútávra szeretnéd építeni, akkor tükör kialakítása, altalaj tömörítése, homokos kavics terítés és tömörítés 15 cm vastagságban, fólia terítés, közép vonalba beágyazott hálóval 15 cm beton réteg.
-
föccer
nagyúr
Mérni nem mértem, csak eltünt az a jelenség hogy ingadozik a pH. Hogy menniy ment bele összesen? Már nem tudom. 17 m3-es a medence és talán 4x kellett lehúznom a pH-t. Első 2 alkalommal 10 literrel, utána talán 8 és 5 liter-t raktam bele a 30%-osból. De lehet hogy volt még egy 8 literes etap. Most már hónapok óta nincs baj vele, nem megy fel a pH. Feltöltés után 1 hét alatt eldurrant. Ahogy kezeltem a sósavval, ez az 1 hetes időtartam szépen növekedett.
üdv, föccer
-
luciferc
őstag
-
-
Devil Smile
őstag
Ha külön van, akkor kell még egy szivattyú, ami a sóbontót hajtja.. Én is ezzel küzdök van itthon egy 10m3-es és egy 5,7m3 es szűrő, eddig a kis sóbontót egy 10+éves papírszűrő hajtotta, de tavaly szezon végén feladta, hol elindult, hol meg 5-10p után megállt, aztán a sóbontó is tiltott... Egy új papírszűrőt irreálisan drágának tartok, ezért nézegetem a marketplace-t hátha van a közelben valami bestbuy. Most az a terv, hogy a kollektorhoz használt keringető szivattyúra kötöm, az kb 3m3-t tud, de akkor meg kötve vagyok a kollektorhoz..
Jó kis hobby ez a medencézés..
ahogy mondani szokták: A nő és a medence túl drága ahhoz képest, mint amennyit benne töltünk..
-
Dorian
félisten
Sóbontó mellé én nem használok semmi mást.
Viszont azt elcsesztem, hogy túl kicsi sóbontót vettem a túl nagy 6600l/óra homokszűrőhöz, így tök feleslegesen megy a szivattyú, vizet forgatni nem kellene annyit, de sóbontó miatt mégis kell.
2 szezon után ezt meguntam, jövő héten veszek az Intex QS200 helyet egy QS500-at -
FőDudu
veterán
Tengernel elek - nincs igenyem a sos vizre.
Miert zuhanyoznek le a tiszta medence hasznalata utan - foleg napi tobb alkalommal...
A sos viz szamomra csak macera lenne.A sima vizbe valo nagy 200 grammos kombi tabletta (OBI-ban veszem), kb minden benne van ami a vizkezeleshez
pH allitot kiveve. Arra en 32%-os sosavat hasznalok (pH csokkentesre).
Holnap allitjuk ossze a medencet - most motoros talalkozo van sutogetessel sorrel, stb..kell. Kb 5-7 naponta kell 1-1 darab a szivattyu elo szurojebe (a 200 grammos tablettabol).
-
-
FőDudu
veterán
PERISTALTIC PUMP AUTO POOL CHLORINATOR
Most nezem, hogy a pumpaja 29 Euro az Aliexpressen. Olcso kis megoldas. -
Devil Smile
őstag
Ha jók tudom, az intexnek van külön szettje, a szűrőgolyóhoz..
Én még a kisebb szűrőhöz (5m3) használtam golyót, nem volt rossz, de azt nem lehet rendesen visszamosni, így, ha valami miatt sok mocskot szűr, akkor szét kell szedni, golyókat mosógépben kimosni, aztán vissza... nálam 3 gyerek mellett ez heti feladat volt.. volt egy garnitúra csere golyó is, de akkor is szétszerelni, újra össze... meguntam, én sem akartam üveget... de aztán a nagy szűrőhöz végül azt vettem.. víz tiszta, üveg meg 3éve a tartályba.. néha csinálok egy visszamosást, öblítést és megy is tovább 5-10percen belül újra aktívan dolgozik... -
Devil Smile
őstag
Szia, Nekem ilyen van, csak annyi különbséggel, hogy külön van hozzá a sóbontó. Most kezdi a 3. szezont, üveggel van töltve.. Nem épp csendes szerkezet, és a mérete is akkora, hogy azért számolni kell neki területtel, ha bele kerül a töltet, meg a víz, már nem egyszerű akár 10-15centit is elmozdítani..
17m3-t szűr.. -
-
-
Janusz001
őstag
Ezek a ph mérő szondák igen érzékenyek, anno a vasfoszfátos zsírtalanításhoz használtunk ilyen automatikus adagolót, állandóan elmászott a a kalibráció, a végén hagytuk a fenébe, ezt használtuk [link] , tökéletesen mért, van magasabb mérőtartományban is, azt a szennyvíz kezeléshez használtuk.
Ennek már bő 10 éve, lehet azóta sokat változott a technika. -
Hunfiu12
tag
Igen, kell hozzá egy perisztaltikus szivattyú, meg egy ph szenzor. Egy kb 50es pvc csőbe be kell rakni a szenzort meg a perisztaltikus tömlőt, a két szélére pedig lehet ragasztani 32es tömlő csatlakozót. X időnként mér, ha kell adagol vegyszert utánna X idő késleltetés után megint mér ha kell korigál, ha nem visszatér az eredeti rutinhoz. De akkor már mehet bele egy hőfok, klór mérő is, és írhat mindent HA-ba.
Plusz két relés konnektor a szivattyúnak meg a sóbontónak. De lehet három is, akinek van valami fűtő cucca. Na azthiszem megint meg lesz nyárra a szórakozásom. -
Vesa
Topikgazda
Valószínűleg azért nem válaszol senki, mert nincs ilyen medencéje. Ez itthon nem egy ismert gyártó, hirtelen nem is tudom, ez is kínai-e, vagy pontosan milyen cég gyártja. Azt ugyan írja, hogy Spanyolországi származás, de ettől még lehet kínai OEM termék, Spanyolok által felcímkézve.
Medence alá akkor kell XPS, ha esélye van annak, hogy valami kiszúrhatja a fóliát. A másik szempont a komfort, mert egy göröngyös felületen állni nem olyan kényelmes, mint egy puhábbon, sokan ezért is tesznek alá valamit, így két legyet ütnek egycsapásra. Tehát a helyi adottságoktól és a személyes igénytől függ, hogy kell-e.
-
Nem írtam, hogy baj van a gre-vel, csak a legtöbb embernek Intex vagy Bestway van.
Ekkora medence alá én betont raknék. A merevfalú medincéket nem ismerem, de szerintem elég egy kis egyenetlenség és nem fog jól illeszkedni a fém palást.
Valakinek talán van itt a fórumon és megosztja a tapasztalatait. -
Janusz001
őstag
Nálam geotextil+műfű, lábak alá 3mm acéllemez, én sem voltam hajlandó betonozni. Idén is sikerült 2-3cm lejtést összehozni, 1-2 láb befele áll, de istenért sem tudtam kihúzni őket, mert akkor 1 másik ugrott vissza, aztán elengedtem a dolgot, tavaly sem dőlt össze, pedig kapott rendesen.
-
Szerintem GRE medencéje nem sok embernek van.
Szűrő elég lehet. Naponta legalább 2x legyen átforgatva a medence vize. A medence térfogatából és a 4m3/h teljesítményből ki tudod számolni, hogy mennyit menjen minimum
Betonra szeretnéd tenni? XPS-t tennék alá, sokkal kellemesebb járni a medencében ha puha az alja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- ÚJ MacBook Pro 16" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Plusz két relés konnektor a szivattyúnak meg a sóbontónak. De lehet három is, akinek van valami fűtő cucca. Na azthiszem megint meg lesz nyárra a szórakozásom.
Vesa