- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Yettel topik
Aktív témák
-
schenker
tag
válasz
Il Padrone #67 üzenetére
kosz-kosz
-
Il Padrone
senior tag
Sziasztok,
amikor en overclockolok, akkor azt ugy szoktam, hogy probalkozok.
Eloszor is kiveszem az alaplapot az asztalomra, radugom a tapegyseget, videokartyat, memoriat, meg a vincsesztert.
Beinditom, a gepet, megnezek a Biosban minden homersekletet.
Azutan atnezem az alaplapon az esetleg melegedo alkatreszeket (feszszabalyozo tr., orajelgen., persze a proci mem chipset).
Azutan vagy biosbol, vagy jumperekkel eloallitasz magasabb fsb. Ha tudod, es olyan az alaplapod, akkor probald a PCI es AGP bus frekvenciajat az alapon tartani.
Elinditod a geped megnezed, hogy minden mukodik-e rendesen, ha igen akkor meg emeled az fsb, tesztelsz.
Ha kifagy megnezed miert fagyott ki, mi nem birta, mem, proci, stb.
Probalkozol, tesztelsz, de esszel.
A tuning alapozoban is valami hasonlo van le, persze joval szabatosabb, cizellaltabban, pontosabban.
Konkluzio: ha van egy kesz rendszered, probalkozz, teszteld, kiserletezz, persze csak sajat felelossegedre.
Mas teszta, ha meg nem vetted meg a rendszeredet, es arra vagy kivancsi, hogy mit varhatsz el egy adott procitol, de most nem ez a helyzet.
Ha meg sikerult a procidbol a procid maximumat kihoznod (nem a szomszed Pistikijeet, aki ugyis magasabbra tunigolta a procjat), akkor orulhetsz, mert semmi penzbol tobb teljesitmenyt kaptal, es a kiindulasi rendszer ebben az esetben mindegy, es az is, hogy a tobbi procihoz kepest mit szamol most a proci.
De hosszu voltam
Udv -
Balint
tag
Meg kell mondjam ezt a topicot a primitivkedésetekkel sikerült tönkrevágni...
Egyébként minden procit addig lehet húzni, ameddig akarod.
Jól rákötözöd a lábaira a cérnát, aztán amerre mész húzod magad után, mint aki kutyát sétáltat... Aztán ha az osztályban majd elmondod a többieknek, hogy már 40km-t húztad a procidat, akkor biztosan te leszel a legnagyobb arc hetedhét határon túl. -
dpetiba
aktív tag
Egon, te okostojás!Elhiszem, hogy te kurva okos ember vagy, de nem kéne mindenbe beleszólnod. Te azt mondod intel, én azt mondom, hogy amd éri meg jobban. A celeroncs meg nincs sehol. Ja és 26 vagyok, úgyhogy ezt sem találtad el!!
-
dpetiba
aktív tag
Schenker te hány éves vagy? Mert az értelmi szinted egy 10 éves gyerekével ér fel, akkora fa..ságokat írsz! Meg szerintem a számítástechnikához annyit értesz, mint én a csillagászathoz!
-
schenker
tag
Ugy latom Egonnak meg helyen van az esze! ManOwar szinten tudott ertelmes emberi hangon megnyilvanulni! De sajnos a tuskok is regisztralhatnak...
Nem baj majd lenyom titeket a moderator! -
ManOwaR
tag
szerintem hülyeség, a gyakorlatban nem számít az a kis kess különbség. ez régen is így volt és nem látom be miértne lenne ma is így, egyébként a tomshardveren ott a teszt, alig pár alkalmazásban tud a northwood elhúzni a celerontól akkor se nagyon. az 1700+ Xp-det meg elveri mint a szódás a lovát... :t
-
LukE
veterán
uccsó 5-6 hozzászólás::O
Egyébként a két proci belső felépítése eléggé különbözik, megnézel egymás mellett rakás tesztet, akkor látható, hogy kb. 50%-ban a mhz-eknek megfelelően (XP performance ratingjeivel) állnak a procik. A másik 50%-ban van ahol p4-ek elhúznak SSE2, vagy RDRamok(mostmár dual DDR azért odaver neki) miatt, máshol meg kijön az XP-k SSE2 nélkül erősebb fpu-ja, meg hasonlók. Szóval nyugi, bármelyik kihalna, tuti mindeki szívna, nem fejlesztenének, drága cuccok, stb. -
dpetiba
aktív tag
''Nagyon istenititek ti az AMDt de az Intelt + egyfolytaban szidjatok! Kicsit elegem van belole, mert az I P4 biztos hogy lealazza az osszes AMDt!'' ezt írta Schenker!. Na most a válaszom erre, hogy tök hülye vagy! Bazdmeg, hogy a picsába ne alázna meg egy kétszer olyan drága proci egy alacsonyabb órajelű xp-t?Öcsém nézd már meg, hogy mennyi az árkülönbség a te ''arany'' p4-ed és az én xp-m között? Szép is lenne ha az amd lenyomná ezek után, bár egy két tesztben azonban alaposan rávert és megfingatta a p4-ket. És ez így jó!!! Hajrá AMD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
-
sentinel
aktív tag
Nekem dudálsz kisautó???? Na idefigyelj:celeron=CELERONCS és kész!!!
-
sentinel
aktív tag
Egy biztos, hogy aki celeront vesz, az eléggé rába...k, mert az tényleg még kulcstartónak sem jó!!! Hiába húzod, izzasztod szerencsétlen procit akár 2,6 Ghz-en, akkor sem fog felérni egy 1700+ XP sebességének (ami ugye 1470 Mhz tényleges órajelen megy), ráadásul még hibázhat is emiatt. A guru magazinban is volt összesítő a processzorok sebességéröl, ajánlom mindenki figyelmébe... :-))
-
schenker
tag
Ne gondold mar mester mester hogy a P4 et veri az AMD?!
Ilyen suletlenseget nem hallottam meg soha!
Lehet hogy celeronnal jobb, de az Intel P4 et nem mulja felul soha a kurva eletbe!
Nagyon istenititek ti az AMDt de az Intelt + egyfolytaban szidjatok! Kicsit elegem van belole, mert az I P4 biztos hogy lealazza az osszes AMDt! -
e-biza
őstag
nem véletlenül ceruzának hivjuk.. ahhoz képest a p4 gy filctoll.. az XP-rol ne is beszéljük (falfestőecset) :)
-
khalox
őstag
Eszembe sincsen összehasonlítani. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy az Intel a celeronjaival inkább a kis pénztárcájú ám kissé bárgyúbb (bocsánat mindenkitől, akit érint - inkább akkor átfogalmazom - szóval akiknél a celeron bejött és úgy gondolják, akkor ezek is nagyon jók) fogyasztói réteget célozta meg a Mhz-politikájával.
A teljesítményt náluk (is) igenis keményen meg kell fizetni. -
Bass
addikt
A rendes P4-hez ami 2,6GHZ-n megy ahhoz hogy akarsz egy 1533mhz-n futó XP-t hasonlítani???? ha a nagy veri meg a kicsit abban nincs semmi rendkívüli, de ha az olcsó és kisebb veri meg a nagy és drágát abban van valami büszkeség:)
-
Bass
addikt
Semmi indulat nincs bennem mert volt Intelem is ,de inkább csak nevetek és milyen környezetre gondolsz fák,erdő kis patakocskák kellenek az Intelnek?:))
Na szóval az Inteles Config:Celeron 2000, Abit SR7-8X, 512 MB 333 MHz ram, Abit Siluro gf4ti4200 128 MB, Seagate 80 GB, LG DVD Win XP
Az AMD-s:Abit KR7A-133R,128mb DDR 266mhz,Abit Siluro GF4Ti 4200 64mb,AMD Athlon XP 1800+ ,Freecom CD-RW,LG-DVD,Ati Tv-Tuner Win 98SE(ami állítólag szarabb op rendszer) és mind a két kártyához a Detonator 41.09 lett használva a 3d mark 2001 pedig defaulton
Na Gondolom ennyi elég -
Prozac
aktív tag
Hát eddig csakl te kiabálsz itt úgy látom. :(
Én meg nem hiszek az ilyen beszólásokban mint a tiéd. Nemmintha tudnám melyik a jobbik, csak amíg nem pontosan ismerem a környezetet amiben a ''mérés'' történt leginkább nem hiszek senkinek.
Az indulatos hozzászólásod még inkább a hitetlenség felé sarkall. -
Bass
addikt
Hát nemtom mire ez a nagy GHZ hajtás ha a nyers erő meg nincs az Inteles procikban NE KIABÁLJATOK!! Az egyik haver a 2GHZ-es celeronját 2,6GHZ-n hajtja és így ért el Abit Siluro GF4 Ti 4200-as kártyával 9500 pontot namármost nekem is ilyen kártyám van csak AMD 1800+-os procival ami ugye 1533mhz-n meg és csinál 9846 pontot na kérdem én ilyenkor mi van??? (tudom,-tudom,- ez nam az INTEL.VS.AMD topic de azért mégis valahol ez Intel szégyene) Ezt már egy másik topicban már leírtam SZART SE ÉR AZ INTEL!!!:)))
-
Egon
nagyúr
Egy idő után elkezdi elég gyorsan dobálni a sorokat, na akkor már lelőheted. Nekem még sosem volt türelmem kivárni, míg abbafejezte volna a torture testet; az is lehet hogy végtelenítve van...:)
Ha hibázik, akkor kiír egy kicsit hosszabb szöveget, amiben szerepel az ''error'' szó. -
dpetiba
aktív tag
Elindítottam a Prime95-öt és mindenféle teszteket futtat. Két kérdésem van: 1.honnan tudom, hogy ha elront valamit a proci, és hogyan jelzi ki? 2.Meddig fut a teszt???
-
Egon
nagyúr
-
schenker
tag
Jaj istenem de ostoba lettem...
Mar magammal levelezgetek (pontosabban valaszolok)! -
schenker
tag
-
launcser
senior tag
na
egon
kb annyi hogy nem biztos hogy ha többet adsz meg értéknek nőni fog a teljesitmény, lehet csökkenni fog, mivel x megát lefoglal csak a videokártya hogy ő azt használhassa, és a rendszer oda nem ir.
ált olyant hallotmta rendszermemória/4 a jó
de ált 64 mindenhol .)
azt kész -
Hory
aktív tag
AGP aperture size: 5 masodperc kereses utan ezt dobta ki a google:
The Confusion and Mystery Behind AGP Aperture Size
There are many rules of thumb regarding this setting (that we admit, were guilty at times of encouraging). But at one point, someone at Tweak3D said, has anyone tested this recently? and a silence fell across the lab.
The reason for writing this guide is that many people still ignore the importance of AAS or set it incorrectly. Generally measured in megabytes (MB), AAS is the amount of system memory (RAM) shared with an AGP graphics card in order for it to have more memory to process textures and other visual data.
Some people think that the more RAM you share with the graphics card, the larger the performance boost. In some cases, this might be true. In others, it might result in a performance drop. There are two common outcomes from setting the AAS too high: (1) If you share too much RAM with your graphics card and an application takes advantage of that, you will have less RAM for other functions of the software, and possibly for background applications. (2) If the graphics card does not utilize the memory, it is not taken from system memory. In this case, there are no problems with AAS sucking all of your system RAM, despite its setting in the BIOS configuration utility. The latter is the most common case, since most people have enough memory now to compensate for a high AAS, and most applications would not take all of the memory anyway.
We decided to test the actual performance of the different AAS values to see if (other than available system memory), it affected performance and system stability. -
bazs
aktív tag
Valaki írta, hogy a 3Gb-s celkának volt akkora teljesítménye, mint az 1.6-os P4-nek, ha ez valóban így van elég elgondolkodtató, és amúgy celka-párti vagyok, tudtok adni egy linket ahol esetleg van valami összehasonlítás esetleg celka vs amd is.
Ja és bocs az OFF-ért, de talán ez még belefér -
Agyzuzo
addikt
Nos, ezt csak megerősíteni tudom. Az Ős-Celeronos idők óta ABIT lapokat használok és egytől-egyig mind megbízható, stabil cucc (természetesen Intel chipset, nem VIA).
schenker: [L]http://www.google.com[/L]-ra felmászol, beírod a keresőbe ''Prime95'' és már válogathatsz is a jobbnál-jobb letöltési helyek közt. :) -
Egon
nagyúr
Teszteld le a procit, hogy stabil-e ezen az órajelen (az hogy elindul a Win, még nem jelent szinte semmit...). Ajánlom a Prime95-öt erre a célra (esetleg tömörítés Winrarral alapórajelen, aztán a tömörített fájlok (minél nagyobbak) tesztelése tuningolt gépen). A feszt nem kell növelned, csak ha nem stabil a fenti tesztek során. Egyébiránt, ha van fix. PCI/AGP beállítási lehetőség a biosban, és a memóriáid is bírják, nyugodtan húzd tovább (akár 150 MHz-es fsb-re is).
AGP apperture size: érdekes kérdés. Mindenkinek más jön be. Én a 64 MB-ot javaslom. -
schenker
tag
Az a helyzet gyerekek, hogy atallitottam a BIOSban a FSB cuclit es mo'ma lazan 2,68GHz en donget. Ne basszak ra feszultseget, jo ha az eredetin marad (BIOSban= auto ami kb. 1,5V)
Lenne meg 1 kerdesem:
Mire allitsam az Aperture Size-t a BIOSban? 32MB, 64MB, v 128MB? Ki tudja pontosan mire valo ez? A magyarazat szerint (angol): vmi PCI modban hasznalatos rekesze az AGP memorianak??? Szoval: mire allitsam..? -
schenker
tag
Szasztok skacok!
Minden eddigi hasznos infot koszonok... Az ur legyen veletek. Biztosan fel tudom en az FSB-t turni 133MHz re? Allithato ez a BIOSBAN? -
Agyzuzo
addikt
A feszt max. 1.625-ig emeld. De csakis akkor, ha nagyon instabil alapfeszen. Ha 1.625-ön is instabil akkor persze vegyél vissza (FSB-t mondjuk 125-re).
-
Agyzuzo
addikt
Bemész a BIOS-ba, az FSB-t feltolod 133-ra, a szorzót békibe hagyod (20x), a PCI/AGP frekit bekit beállítod fix-re (33/66). Ez 2666Mhz, ha szerencséd van menni fog, de többet ne akarj kierőszakolni belőle.
-
ManOwaR
tag
szerintem jóval többet bír, valszeg. még a 2.3Ghz-nél is többet. szoftveresen nem állítható a szorzolock, csak a fsb. szerintem kedetben simán adj neki a biosból 133mhz fsb-t. ez 2.66Ghz, meg rakj rá, ha nem bírja némi feszültséget, de a feszültséget óvatosan mérd, nehogy lerohadon a proci.
-
Thom!
veterán
3 Ghz! de így is jobb nála XP1800+
-
schenker
tag
1000 bocs a cimet elirtam.
Helyesen: Meddig huzhato a Celeron 2.0GHz CPU? -
schenker
tag
Sziasztok ismet!
Amint az a cimbol is kiderul, meg szeretnem tudni hogy meddig huzhatom. En MSI parti vagyok, az apaplapom es VGAm is MSI gyartmany. Szoval: letoltottem egy fuzzy logic 4 progit, amivel szoftveresen allithato a szorzo (multiplier) es a FSB. Ezaltal aCPU orajele novelheto. En ranyomtam az autora, ami auto meghatarozta a felso erteket. 2.0 bol lett 2.16GHz. De vajon merjem-e/szabad-e meg egy kicsit megtuningolni? Mondjuk 2.3 mar eleg jol hangzana!
Ez iranyban kernem velemenyezesuket?
Mit bir ez a proci?
Elore is rengeteg koszonom...
Aktív témák
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- eFootball
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest