- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
Jester01 #4608 üzenetére
Ezt mondom, hogy kapsz ket szamot akar ketismeretlenes egyenlettel oldod meg akar ezzel a formulaval. X1 es X2. Azt tudod, hogy van ketto oldalad, de neked meg kell nezni a teglalapot hogy nez ki, hogy odaparositsd az erteket, mert mindig az X1 lesz a nagyobb.
Ezert erdekelne valami olyan megoldas ami az A vagy B oldalt dobja ki fixen. Ha van ilyen. -
daninet
veterán
Sziasztok!
Egy scriptet keszitek egy tervezoprogramhoz amiben tobbek kozott a negyzet alaku helyiseg A es B oldalat megkapom egy sima negyzetgyok keplettel a keruletbol es a teruletbol:
pl:
W = [20 + sqrt(202 - 4(96))]/2 = 12
W = [20 - sqrt(202 - 4(96))]/2 = 8A gondom az, hogy ezzel a megoldassal elso erteknek mindig a nagyobbik oldal jon ki, igy ha fekvo a teglalapom oke, de ha allo, akkor mar nem jo helyre kerul az ertek mert nem szele x hossza lesz, hanem forditva. Tehat igenyel nemi emberi felismerokepesseget, hogy az eredmeny melyik oldal lett, de ez programkodnal nem tul jo ugye.
Szerintetek van valami keplet vagy hasonlo arra, hogy, minden esetben a szelessege legyen az elso eredmeny? -
daninet
veterán
Valaki segítene ebben a kettős integrálban?
[link]
Kicsit összezavart, hogy nincs x a függvényben
A vizsgán ugyanannyit ért pontzámban mint egy x^2y-os egyszerű határértékekkel rendelkező feladat, így valószínűnek tartom valam nagyon egyszerű megoldása van amire nem jövök rá.
-
daninet
veterán
belesültem egy határozott integrálba.. a végeredmény ~5,2917 kell legyen, nekem sehogy nem jön ki.
[link] -
daninet
veterán
-
daninet
veterán
Üdv!
Határozott integrálos kérdésem van.
Két függvény által határolt területet kell kiszámolni.
Az egyik y=x^2 a másik y^2=x
Itt [0;1] intervallumon lesz egy metszésünk. Azt nem tudom, hogy hogy írom fel a határozott integrált. az egyik tag x^2 de a másik micsoda?
Válaszokat előre köszi -
daninet
veterán
Üdv!
Használja valaki a Graph nevű programot? Nekem nagyon nagy segítség a matematikában, viszont most valamit nem értek.
Van egy függvényem ( négyzetgyök alatt (2x-x^2) ) ami [0;2] intervallumon van értelmezve. A program viszont értelmezi a gyök alatt a negatív számokat
Ha valaki ismeri, írja már legyenszíves le mit rontottam el, esetleg mit nemtudok matematikából amiért ezt csinálja.
A függvény: -
daninet
veterán
igen érthető volt, köszi
-
daninet
veterán
Üdv!
ha valaki megmutatná nekem, hogyan kell a következő kétváltozós függvényt deriválni megköszönném. Legfőképp az érdekelne, hogy az y hogy alakul, mert nem értem.
-
daninet
veterán
Üdv!
Segítenétek ezt 2X deriválni. Belebonyolodok[link]
-
daninet
veterán
van egy monotonitást vizsgáló deriválós feladatunk
adott a következő helyzet:itt kellene valami olyan egyenletet kihozni ami egyszerű, szép és nullával könnyű egyenlővé tenni.
segítene valaki?
[link] -
daninet
veterán
Egy L'Hospital szabályos feladatban akadtam el. nekem 0/0-ra jön ki folyton az eredmény holott 1/6 kellene legyen a szabály használatával.
Gyors segítség kellene mert mint tudjátok délután ZH
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest