- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Értem én mire gondolsz, sőt már az előző üzenetedet is értettem, de nem tudom hogy az a szög hogyan keletkezik. Mert elvileg egy szögtartomány egy 2D-s sík felület.
Na most mivel itt mindkét oldallap kicsit döntött az oldallapokat merőlegesen metsző síkokból kéne valahogy kijönnie ennek a bizonyos szögtartománynak, de szerintem az az életben nem lesz egy sík felület.
De ha ő ezt demonstrálni tudja, mármint konktrétan bemutatni hogy hol van ez a szögtartomány, akkor csak gratulálni tudok hozzá.
Ha van ilyen, akkor csak én nem emlékeztem rá, ha nincs ilyen, akkor meg nem értem mit keres.
-
cocka
veterán
Szerintem ugye adott a négyzetbe írt kör középpontja és ugye a gúla oldallapjai egyenlőszárú háromszögek. Ezen egyenlőszárú háromszögeknek pedig van egy olyan magassága, amely egybeesik a szimmetriatengelyükkel. Ennek a magasságvonalnak a talppontja ugye a háromszög alapját pontosan felezi.
Ezt a talppontot és kör középpontját összekötő szakaszt jelölje mittomén a.
A háromszögek magasságait meg mittomén jelölje b. A két szakasz által bezárt szög lesz az amit keresel.
Vagy az is elképzelhető, hogy nem a gúla alaplapja és oldallapja által bezárt szöget keresed, hanem két oldallapja által bezárt szöget, akkor meg veszel egy b1-et meg egy b2-t és az általuk bezárt szög lesz az amit keresel.
Ha nem ezek, akkor passz.
-
shev7
veterán
alkalmazni kell nehany dolgot es konnyen megvan
Ha a kulso pont P kor kozeppont O erintesi pont A akkor a PAO szog derekszog.
A PO szakaszhoz keressuk azokat a pontokat amikbol a szakasz derekszog alatt latszik, ez ugye a PO atmeroju kor.
Innen mar adodik, hogy a ket erintesi pont az eredeti kor es a PO atmeroju kor metszespontjai.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GIGABYTE AORUS P850W 850W ATX 2.31 tápegység(még garis 2024.04.16 12+24 gari van rá)
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest