Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
XharX
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Igazából a gyerekek szerint megoldókulcs alapján nézte a tanérnéni azért pörögtem ezen, de akkor a könyvben esett hiba. -
XharX
aktív tag
válasz
f(x)=exp(x) #5828 üzenetére
(#5829) Ba cy lus
Meg persze, de az elvileges rossz válasz a 9. rovátka az ábrán, amit nem értek. Simán egyenes arányosággal is (ahogy elvileg kell) is az jön ki, de biztos ami tuti alapon elneveztem 1 rovátkát 1 percnek az egyszerűség kedvéért, ezzel az A alapján kiszámoltam a kellő teljesítményt, majd a B-nél már időre számoltam és úgy is 9 rovátkára jön nekem ki.
Közben húgom megkérdezte a másik osztálytól, ott már volt róla szó ma, a tanár szerint a megoldás az a) feladatban a 6. vonalka. -
XharX
aktív tag
Igen.
Közben fejben kicsit kibővíttem a példát és kiszámoltam, hogy a) esetben mekkora energia kell ekkora tömegű víz 20 °C változáshoz ekkora tömegű víznél, és mekkora energia kell 60 °C változáshoz, és arányiban még mindig ugyan ott tartok ami elvileg nem a jó megoldás. -
XharX
aktív tag
Sziasztok!
Borzalmasan amatőr kérdés lesz a következő
Adott egy általános iskola 7. osztályos feladat, ez:Szerdára házi, mivel a tanár ma dobta vissza az összes megoldást az osztályban, mert mind hibás evileg. Ezért is teszem fel a kérdést, mert eléggé kellemetlenül érint hogy hol csúszhattam el "öreg fejjel" egy ilyen feladaton, és önmagamtól nem jövök rá.
-
XharX
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy valszám feladatom, ami jó eséllyel baromi egyszerű, csak én vagyok béna
Feldobunk két szabályos dobókockát, és a dobások különbségének szeretném megtudni a várható értékét és szórását.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest