- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Természetesen elrontottam
Az én képletem és a korábbi képlet ekvivalens egymással. A félreértést az okozza, hogy meg kell különböztetni a korong relatív fordulatszámát és abszolút fordulatszámát. (A relatív fordulatszám az előző koronghoz képest nézett érték, az abszolút pedig egy külső szemlélő által érzékelt érték)Az i. korong abszolut fordulatszáma egyenlő az i-1. korong abszolut fordulatszámának és az i. korong relatív fordulatszámának összegével. (ezt állítottam én)
Az i. korong abszolut fordulatszáma egyenlő az 1., 2., ... i-1., i. korongok relatív fordulatszámának összegével. (ezt mondta a képlet).A fenti két állítás ugyanazt jelenti, csak más formában megfogalmazva. És igen, jól gondolod, ugyanazt mondod, mint amit a fenti állítások megfogalmaznak, csak speciális esetre. (fordulatszám=1)
-
cucka
addikt
Márhogy a képletet hogy értelmezed? A nagy szigma betű n darab összeadást jelöl, a képlet tehát a k(1)+k(2)+.....+k(n) összeget jelenti. (Más szóval a k(i) elemek összege, ahol az i 1 és n közötti természetes szám).
Ezzel a jelöléssel sok helyen találkozhatsz, illetve ennek analógiájára létezik ismételt szorzás (nagy pi-vel jelöljük) vagy ismételt halmazműveletek (nagy únió/metszet jelek).A másik, hogy szerintem a képlet hibás. Egy korong sebessége kizárólag a saját sebességétől és az alatta lévő korong sebességétől függ, tehát ezt a kettőt kell összeadni. Nyilván, a legelső korong alatt nem mozog semmi, tehát ott az alatta lévő korong sebessége nulla.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- PC - Hardcore Gamer - Snowflake Edition - i7-14700K / RTX 4070Ti SUPER / 64GB DDR5 RAM / 2TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest