Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Eli_Stone

    aktív tag

    válasz oriic #8117 üzenetére

    Nem számít adócsalásnak mert te egy áru ellenértékét fizeted ki. Ami után, ha kell adót fizetni akkor az benne van az árban és a számlán azt külön az eladónak fel kell tüntetnie. Te nem szerzel hasznot ebből mert nem viszonteladó vagy tehát nem is csalsz. Az USA-ból érkező termékekre meg max Vámot kéne fizetni és a vámérték alapján határrozák meg az áfát, de valójában azt sem mert informatikai termékekre már nincs vám, ha jól emlékszem.
    De, ha már csalásnál tartunk akkor az EA csal mert nem kalkulál az árfolyam különbséggel és így az USA-n és Kanadán kívül mindenkit hátrányosan különböztet meg ami viszont tisztességtelen piaci magatartás és nem tudom pontosan a nemzetközi törvényeket de szerintem ezt tilos csinálni főleg digitális termékeknél ahol azt sem mondhatja, hogy azért drágább Európában mert szállítani kell és a tengeren túlra egy rakás költséggel járna nekik. Mert te ugyan úgy le tudod tölteni egy amerikai szerverről is a terméket.
    Majd egyszer valaki besokal és felnyomja őket az EU illetékes szervénél aztán ők is fizethetnek mint most a MS amiért nem tette közzé a kódjait az OpenSource fejlesztőknek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák