-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reset Elek
aktív tag
Amit mondasz, az kb 30 éve volt igaz.
Azóta elég sokat fejlődött a polimertechnika. A gépgyártástechnika úgyszintén. Simán lehet bármibe menetet vágni, marni, fúrni. Egy polikarbonát már eléri egy mezei aluminium mechanikai szilárdságát, és ez még csak a műszaki polimerek legalja. Egy üvegszálas ABS vagy POM tulajdonságai pedig messze-messze meghaladják a szükséges követelményeket.
Csak amíg a szart is megveszik az emberek, addig (hála a profitmaximalizálás elvének) a menedzserek szart árulnak. -
Reset Elek
aktív tag
válasz
mikrofon #1270 üzenetére
Tök mindegy, milyen vastag a mattüveg....
Meg az is tök mindegy, hogy hova esik a középsíkja.
Ugyanis "arccal lefelé" szereled be, tehát a "matt" fele mindig ugyan abba a síkba kerül.
Tudom, így nem teljesen érthető, de nézz utána, hogy hogy kell beszerelni egy ilyet, egyből megérted. -
Reset Elek
aktív tag
A lencsén jo a felirat?
Én még az ujjnyomokat sem szertem a lencsén, nem hogy feliratotEgyetlen obiért venni még egy gépet.... Hogyismondjam... Még ha lenne 24x36 mm-es érzékelő benne, akkor meggondolnám, de így olyan, mintha az 5D-re vennék egy 65 mm-est. Valahogy nem ugyanaz a látószög. Persze ez is a Pentax hibája
(Mellesleg, ha egy gépben 24x36-os érzékelő van, működik, és teljesen ki van fizetve, akkor az egy jo gép. Szerintem. Én csak azért vettem EOS-t, mert erre a legkönnyebb adoptálni a régi manuálfókuszos objektíveket. )
Azzal a Pancolarral szerencsésnek mondhatod magad. Egyszer szívesen összehasonlítanám az enyémmel, kíváncsi vagyok, mennyi köztük a különbség.
-
Reset Elek
aktív tag
Van Olympus Zuiko, van Konica Hexanon 40 mm-es, van Minolta Rokkor-X 45 mm-es, Carl Zeiss Tessar 45 mm-es, a Pentaxnak is van sima 40 mm-ese, ésatöbbi...
Alapvetően három probléma merül fel ezekkel kapcsolatban:
1, mocskos drágák vagy
2, drágák, és nagyon ritkák és/vagy
3, nem lehet EOS gépvázra adoptálni őket.Majd ha sok pénzem lesz...
-
Reset Elek
aktív tag
Rossz a felirat a frontlencse körül#1023
Piros és fehér számok a skálán, sűrűn recézett élességállító gyűrű, sorozatszám alapján ' 70 és ' 75 között készült.
Én sem azt mondom, hogy rossz, csak mostanában láttam pár képet, ami 1,4/50-es Planar-ral készült.Stitch, #1022
A 42 mm az pontosan a kisfilm képátlója. Az ilyen fókusztávolságú objektív elméletileg pontosan a szemnek megfelelő látószöget és perpesktívát ad.Nem volt gúny.
Eddig.
De látom, te 24 mm-rel, APS-C szenzorra fotózol. Az már majdnem olyan, mint a 40 mm teljes képkockán -
Reset Elek
aktív tag
Pancolar alapvetően jo cucc. Élesebb, mint a Pentacon 1,8/50-ese, bár nekem így is egy kicsit mosottnak tűnik a képe, persze ezt csak egész közelről lehet észrevenni. A szembefényeket egyáltalán nem bírja.
Itt egy kis összehasonlító teszt, bár ez nem teljes képkockás érzékelővel van : [link]
Nagyjából nekem is ezek a tapasztalataim.
40 mm szép szám, én is valami olyasmit keresek. Jo lenne egy 42 mm-es, de olyat pont nem gyártanak. Te mit használsz? -
Reset Elek
aktív tag
válasz
Szten Márs #1002 üzenetére
Én kérek elnézést, hogy zavar az igénytelenség
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
philoxenia #997 üzenetére
Aha, már látom
Ez van, ha gyorsan gépelek. -
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
philoxenia #993 üzenetére
Az obi meg... hogyismondjam... olyan MÁS hangzású.
Buzis, nah.
Trendi, de buzis.
Vagy buzis, de trendi?
De nem szégyen, ha valaki úgy hívja.De most tényleg...
Magyar szakszavakat a magyar szakmai fórumokba!formai javítás
[ Módosította: philoxenia ]
-
Reset Elek
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest