- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Nagyon különleges lesz a Realme GT 8 Pro
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ezzel a mobillal készülhet a 2026-os MWC-re a HMD
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Poco F7
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kts88
aktív tag
válasz
Petzval #1719 üzenetére
A 200-ra gondoltam. Volt 70-210f4 minoltám, ahoz képest pici és könnyű, de egy f4,5-5,6-hoz képest mérteben akkora és picit nehezebb.
Csak ahol olvastam tesztet, nehéznek és nagynak írták.Egyébként ma nem bírtam ki, és a telét szigetelőszalaggal felraktam a gépre, hogy megnézzem, hogy a frontlencse sérülése mit befolyásol. Az idő sem jó, magas iso-n kelett dolgozni . Nos az eredmény így sem lett rossz
Csak borzalmas nehéz fókuszálni, mert mozgott az objektív a vázon és végül nem oda került a fókusz ahova akartam, de így is jó. Hozza azt amit elvártam tőle, azt a minőséget tudja mint a régi 70-210f4-em, csak hatod árban
-
csakb
őstag
válasz
Petzval #1711 üzenetére
"A Jénai Zeiss művek optikáit használták a japánok a gépeikra egészen a 80-as évekig a japánok gépházai voltak nagyon jók. Csak ekkor kezdték a japánok az optikákat nagyban gyártani mert a német optikáknál egyre több volt a minőségi probléma."
Ezt alá tudnád támasztani forrásokkal is?
-
csakb
őstag
válasz
Petzval #1711 üzenetére
Képzeld, még használtam is Flektogont, filmes vázon.
Igen, a Sonnarok, és a Jupiterek (némelyik Sonnar-koppintás) nagyon jók, de a "csakis NDK Zeiss" kijelentést továbbra is erősnek érzem. Az tény, hogy a jappán optikák kevésbé terjedtek el Magyarországon az átkosban, így most kisebb is a választék a faterán belőlük, de manapság már nem lehetetlen beszerezni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- További aktív témák...
- Sony HDR-CX190E eladó
- Canon EOS 2000D + EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS II
- Eladó Canon eos 700d fényképezőgép
- GoPro Hero 13 HB-sorozatú moduláris objektívkészlet - Anamorf, Makró, Ultra széles + 4db-os szűrő
- Canon EOS R8 full-frame fényképező 16mm f/2.8 STM tájkép objektívvel (újszerű, garancia, biztosítás)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Huawei FreeBuds Pro 3 // Számla + Garancia //
- AKCIÓ! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest