Hirdetés
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kts88
aktív tag
válasz
Petzval
üzenetére
A 200-ra gondoltam. Volt 70-210f4 minoltám, ahoz képest pici és könnyű, de egy f4,5-5,6-hoz képest mérteben akkora és picit nehezebb.
Csak ahol olvastam tesztet, nehéznek és nagynak írták.Egyébként ma nem bírtam ki, és a telét szigetelőszalaggal felraktam a gépre, hogy megnézzem, hogy a frontlencse sérülése mit befolyásol. Az idő sem jó, magas iso-n kelett dolgozni . Nos az eredmény így sem lett rossz
Csak borzalmas nehéz fókuszálni, mert mozgott az objektív a vázon és végül nem oda került a fókusz ahova akartam, de így is jó. Hozza azt amit elvártam tőle, azt a minőséget tudja mint a régi 70-210f4-em, csak hatod árban 
-
csakb
őstag
válasz
Petzval
üzenetére
"A Jénai Zeiss művek optikáit használták a japánok a gépeikra egészen a 80-as évekig a japánok gépházai voltak nagyon jók. Csak ekkor kezdték a japánok az optikákat nagyban gyártani mert a német optikáknál egyre több volt a minőségi probléma."
Ezt alá tudnád támasztani forrásokkal is? -
csakb
őstag
válasz
Petzval
üzenetére
Képzeld, még használtam is Flektogont, filmes vázon.

Igen, a Sonnarok, és a Jupiterek (némelyik Sonnar-koppintás) nagyon jók, de a "csakis NDK Zeiss" kijelentést továbbra is erősnek érzem. Az tény, hogy a jappán optikák kevésbé terjedtek el Magyarországon az átkosban, így most kisebb is a választék a faterán belőlük, de manapság már nem lehetetlen beszerezni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- LEGO klub
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kuponkunyeráló
- Milyen notebookot vegyek?
- Hardcore café
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II kit obival, 2db eredeti aksival, 1000 expoval, gyári dobozában, táskával.
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon ) - Újszerű -
- Insta360 Go 3s 128GB - fehér (Bontatlan)
- Canon 5D Mark IV + 24-70mm f/2.8L II + 50mm f/1.8 II teljes szettváltás miatt 780 000 Ft
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E544 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak borzalmas nehéz fókuszálni, mert mozgott az objektív a vázon és végül nem oda került a fókusz ahova akartam, de így is jó. Hozza azt amit elvártam tőle, azt a minőséget tudja mint a régi 70-210f4-em, csak hatod árban 
Ezt alá tudnád támasztani forrásokkal is?