- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Google Pixel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Persze, neked ez is opció. Én inkább fogom, és megcsináltatom, mert amúgy imádom, a kedvenc optikáim között van.
(Persze, jobb az eredeti CZJ Biotar-om, de azt nincs szivem napi használatban tartani.
) Először én se akartam költeni rá, de még így is 10K alatt lesz mindennel együtt, és szinte új, csak a kenés fogyott ki belőle.
És így akkor hibátlan lesz végre!
Tudom, hogy a piaci értéke nincs ennyi, de nekem a használati értéke ezt bőven meghaladja.
-
HSM
félisten
Nekem is volt már 3db Helios 44-2-m, egyiken olyan könnyen megy a határoló, mint az álom, a másikon csőfogó kell kb hozzá, a harmadik meg a kettő között. A leginkább szorulós megy majd hamarosan optikushoz (mert egyébként a fókusz is nehézkesen megy, de egyébként viszont szuper állapotú), majd beszámolok, mi lett rá a megoldás, de érzésem szerint csak zsír kéne bele...
-
BEE
addikt
Ezen az obin két tekertyűvel állítod a blendét.
Az egyik a blendeállító, a másik meg egy határoló, amivel előre beállítod
a kívánt értéket és az állítóval csak odáig lehet tekerni.
Lehet hogy csak a határolót tekerted F2-re és ezért nem lehet állítani.Vagyis van elöl egy számozott gyűrű, az a határoló, alatta egy recézett
gyűrű az állító. Ha a számozott 2-t mutat, akkor tekerd el és működni
fog a recézett.BEE
-
-
Petzval
senior tag
A német optikáknál a jénai Zeiss optikák a legjobbak a drezdai Pentaconok között vannak jók de többsége közepes a görlitzi Meyer optikák filmen is gyengék voltak de digitre nem érdemes feltenni mert nagyon rossz eredményt fog adni pláne a nagylátószögűek nagyon rosszak. A Meyer optikák régen is a harmadrészébe se kerültek mint egy Zeiss. Nagylátószögben csakis Zeiss optikával próbálkozz igaz hogy azok ma is drágák.
-
csakb
őstag
A pöcköt egy rövid csődarabbal (szívószál, szelepgumi, ilyesmi) elég egyszerű fixálni, de le kell hozzá szedni az obi hátulját.
Sony-nál lehet, hogy annyira nem vészes a helyzet, mert kisebb a váz mélysége, mint az M42-es szabványé.
-
csakb
őstag
A Pentacon 4/200-ast és a 2.8/135-öst nagyon tudom ajánlani, de a Helios 44-2 sem rossz. A 3.5/30-as Meyert nem ismerem. A villámárak szerintem korrektek, sőt a Zenit E szettnél nagyon alacsony, de jó lenne tudni, hogy az optikák milyen állapotban vannak (karc, kosz, gomba?). Ez sajnos nem derül ki a képekről.
Természetesen egy M42-Sony adaptert is be kell szerezned, ha nincs még.
Az Auto jelzésű objektíveknél vigyázni kell, hogy a rekeszbeugrató pöcök ne nyúljon be nagyon a vázba, mert a tükör beleakadhat felcsapáskor. A Sony-knál ez nem tudom, hogy mennyire kruciális.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest