Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
és mennyi?
tudom hogy volt... de valójában mennyire terjedt el és kapsz obikat? pen név is abból számrazik, de ettől még nem opció, pláne nem értelmes áron, főleg nem a magyar piacon. tehát gyakorlatilag apscre nincs értelmes manuál alternatíva a kit obival szemben, hacsak nem hajlandó sokat költeni.
és ekkor is inkább 10-22 és társai mert még azokra sem voltak igazán UWA dolgok jellemzőek, vagy csilagászati lesz az ára.de tény rosszul fogalmaztam. Az elhanyagolható helyesebb lett volna.
-
gcsikos
tag
Hát kétségtelen, hogy AF alap opció, de nem mindig. Pl. olcsón akarja az ember az obiparkot fejleszteni és NEX-sze van, akkor járható az út. Van a Sonynak egy olyan fícsőrje, amikor beállítható méretben és ideig felnagyítja a fókuszálni kívánt képrészletet, akkor könnyű manuálisan állítani, még mozgó dolgokra is. A másik, hogy az élessé váló kontúrok abban a pillanatban tetszőlegesen állítható színnel beszíneződnek. Én vörösre állítom és nagyon jól működik. A másik, hogy volt egy idő, amikor MF-es gépekkel dolgoztam, az AF még fejben sem volt. Fotóztam focit, F1-et, gyorsasági motorkerékpár versenyt, de nemigen volt életlen képem, gyakorlás kérdése. Ebben az a legszebb, hogy a Nikonnak már volt AF-es gépe 1983-ban az F3-as. Sokáig be sem kapcsoltam, mert egy felém haladó csigát sem állított élesre

Most azért keresek egy hasonló átfogású lencsét, amit említettél (Zuiko 40-150), mert jókat hallottam róla és a Sony rendszerobija, az 55-210-es SEL, több, mint 100 ezer. -
killmz
csendes tag
Jah, az engem sem érdekel már, h mi kerül az EXIF-be.
Meg azt is vágom, h a kezem az AF motor, viszont ahhoz a gépnek AF-ben kéne lennie, nem??
(nekem mf-re vált ahogy felcsavarom az átalakítót-és nem hazudik semmit
, ilyenkor már nem aktív a fókuszszenzor)h van ez, tudna vki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Arc Raiders
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Canon 5D Mark IV + 24-70mm f/2.8L II + 50mm f/1.8 II teljes szettváltás miatt 780 000 Ft
- Canon 1100D + 18-55 3,5-5,6 IS II digitális fényképezőgép
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Nikon ) Camo Edition
- SONY A 6700 váz karc és kopásmentes 2 év garancia + ajándék SMALLRIG CAGE
- Ricoh GRIIIx HDF
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693, 100% Akksi
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akksi,MS2148
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

(nekem mf-re vált ahogy felcsavarom az átalakítót-és nem hazudik semmit
, ilyenkor már nem aktív a fókuszszenzor)