- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
Nekem van egy nikon vegu pentacon 135/2,8 MC ez B bajonetes volt vegtelen majdnem megvan ha hozzafernek egy muszer esztergahoz mar azis meglenne, ha erdekel valakit tuladhatok rajta.
Ha sikerul elernetek azt a pontot hogy majdnem van vegtelen az objektiven lehet kicsit modositani hogy a hatso lencsecsoportot kijjebb kell tekerni, en koromlakkal fixaltam hogy ne tekeredjen le aztan ha ezse eleg itt tartok most a hatso lencset ki kell szedni es azt kiljebb hozni annyival mig nemjo, nekem kb 1mm es gyuru kene ala de ehez kene muszer eszterga.
De szerintem az M42 egyszerubben alakithato nikonra mint a B bajonetes eleg lehet csak lebontani az m42 es reszt es azt nikonra cserelni.
-
nesa
veterán
válasz
rascalyjo #2746 üzenetére
f:4 en is igen eles, 5,6 szetszedi a szenzort, akartam meg mondani hogy jobb vetel lehet az uj MC bevonatos elektrik verzio mert a sima hajlamos a CA ra, de talan kevesbe mint az 50-200 as nikkor.
Ez egy altalam atalakitott praktica B 135/2,8 bajonett kivan cserelve nikonra majdnem a vegtelen is megvan vele csak kene egy muszeresztergalyos, tesztelni meg igazan nemvolt alkalmam csak 1x2x poenbol feltekertem.
-
nesa
veterán
válasz
gcsikos #2111 üzenetére
elektromos 40-150 et nemigen fogsz NEX-re rakni ugyanis az elesseg alitashoz is kell hogy legyenmogotte olyan vaz amirol kapja a villanyt
ezalalol kivetel a regebbi 40-150 ott aram nelkul is van lehetoseg a tekergetesre de azse tul kulturalt dolog rekeszelni se lehet megfelelo vaz nelkul....
Hamar mindenkepp NEX meg ZUIKO parositas akkor az OM objektiveket nezd azok full manualissak.
-
nesa
veterán
Nemhasznaltam, csak kiprobaltam megis milyen, hogy mukodik....
Nekem akkor mar volt Zuiko 40-150 meg zuiko 70-300 ezekhez kepest nemrugott labdaba, de az also kategorias canon uvegeknel nemsok rosszabb letezik, de legalabb azokbol birtok 10 felet is valasztaninemakarsz inkabb megis valami AF es kanyon uveget, ami lehet szar de legalabb melle fokuszal!?
Viccet felre ha van kedved kiserletezni meg bohockodni jo lehet a manual uveg, de azert az AF nemrossz dolog.
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #2103 üzenetére
Praktica nemcsinalt T2 menetet, ez az exakta bizony letezik M42 be, nalam is megfordult 1x egy ilyen.
-
nesa
veterán
Van egy elado atalakitott Pentacon 135/2,8 nikon veggel (nem visszaalakithato) vegtelen termeszetessen nincs kb 8 meterig jo, viszont a szepseg benne hogy apro trukkel felmegy olympusra is, ott viszont boven van vegtelen.
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #1799 üzenetére
Olympusra majnem minden felmegy, talan a legkisebb a bazistavolsag.
Nikonra is lehet rakni 4/200 as pentacont mert az MC verzio kivetelevel ugytudom mind SIX es es azvan M42 re alakitva, az enyem is ilyen volt.
-
nesa
veterán
Praktica B bajonett az ugyan az mint a pentax,
csakhogy milyen atalakitot vegyek hozza, ill valakinek tapasztalat prakticar 2,8/135 obival?
-
nesa
veterán
Af nem lesz csak azt hazudja a vaznak mintha lenne, a kezed az AF motor nalam ha jovolt csippant es felvillanat a zold lampa.
Canon vazon tok mind1 mert nincs benne stabilizator, eleg ha visszajelez, azmeg hogy mi kerul az exifbe szinten tok mind1.
En nagyon megbantam hogy eladtam a pentacon 4/200 at total nyitva is szepen rajzolt, valoszinuleg a 135mm es obik kozt is van szepen rajzolo valtozat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest