- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
Tufako #12662 üzenetére
Rengeteg régi, filléres manuális vaku van, aminek alacsony a talpfeszültsége, itt meg tudod nézni típusonként:
http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html
http://dpanswers.com/roztr/volt_finder.phpTTL előtt használtam egy egyszerű Soligor 30 DA-t, kis állítgatással, tapasztalattal elmegy, került kb. 2-3e Ft-ba (úgy rémlik mindig teljes fényerőn villant...). Lényegesen könnyebb a saját érzékelősekkel, ilyenből a Metz Mecablitz 32 MZ-3-at tudom ajánlani, eBay-en 10-15e Ft körül voltak. Beállítva rajta a rekeszt, érzékenységet és zoomot, normál körülmények között majdhogynem TTL szintű eredményt ad.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tufako #12653 üzenetére
Én Pentax K-x-en úgy használok manuális objektívet, hogy a gép M módban van, beállítom a kívánt rekeszt az obin, megnyomom a zöld gombot (fény mérés), majd exponálok. Vakuval még nem próbáltam, de vaku nélkül egész jó képeket sikerült lőnöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest