Hirdetés
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Alig fél évet hagyott az Oppo a K13 Turbo Pro-nak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gcsikos
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Teljes nyíláson a széleken eléggé veszít az élességből, de 5.6-nál szerintem jó az ilyen riportfotókhoz. Igényes tájképre, nagy nagyításra azért kompromisszumos, hogy finoman mondjam. Ahogy néztem nem budget tárcások Voigtlandert tesznek fel adapterrel. Nekem a NEX modul alapja, ezzel zsebre vágom a kis gépet.
Különben nálam beállt a rendszer a közel fókuszos Vivitar 70-150-el a rá tervezett expanderrel, plusz a Vivitar 200-as egy külön kétszerezővel, minden lencséhez egy-egy adapter, a nagyobbhoz olyan, amelyiknek van állványmenete.
Eladom a Jupiter 37A 3.5/135-öst az M42-NEX adapterrel, fájó szívvel, mert élesebb, mint a Vivitar, de nekem a zoom flexibilitása fontosabb. -
zolka78
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha a Zenitar obira gondolsz akkor az tényleg nagyon jó. Viszont drága, nem biztos, hogy megéri rá költeni. Ha ennyit költenék egy manuál obira akkor már sokkal jobb képminőségű Zeiss-ekben gondolkodnék, nem a 10000 alatti M42 obikon, még akkor is ha 35-50-135mm lenne szó. Ha nagylátószög és halszem, akkor gyűjtenék hozzá még egy keveset, és jöhet a Pelleng vagy a Samyang. Az már tényleg nagylátószög apsc-re, és rendesen halszem. Érdekesebb lehet velük dolgozni mint a 16-ossal. Tudom, hogy drágábbak, de egész más perspektívát nyújtanak mint a 16-os.
Új hozzászólás Aktív témák
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest