- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Azonnali hatállyal felpörgeti az Apple az iPhone 17 gyártást
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Igazán stílusos lett a Realme 15 Pro GoT Limited Edition
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gcsikos
tag
válasz
Mr.Csizmás #2268 üzenetére
Teljes nyíláson a széleken eléggé veszít az élességből, de 5.6-nál szerintem jó az ilyen riportfotókhoz. Igényes tájképre, nagy nagyításra azért kompromisszumos, hogy finoman mondjam. Ahogy néztem nem budget tárcások Voigtlandert tesznek fel adapterrel. Nekem a NEX modul alapja, ezzel zsebre vágom a kis gépet.
Különben nálam beállt a rendszer a közel fókuszos Vivitar 70-150-el a rá tervezett expanderrel, plusz a Vivitar 200-as egy külön kétszerezővel, minden lencséhez egy-egy adapter, a nagyobbhoz olyan, amelyiknek van állványmenete.
Eladom a Jupiter 37A 3.5/135-öst az M42-NEX adapterrel, fájó szívvel, mert élesebb, mint a Vivitar, de nekem a zoom flexibilitása fontosabb. -
zolka78
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2268 üzenetére
Ha a Zenitar obira gondolsz akkor az tényleg nagyon jó. Viszont drága, nem biztos, hogy megéri rá költeni. Ha ennyit költenék egy manuál obira akkor már sokkal jobb képminőségű Zeiss-ekben gondolkodnék, nem a 10000 alatti M42 obikon, még akkor is ha 35-50-135mm lenne szó. Ha nagylátószög és halszem, akkor gyűjtenék hozzá még egy keveset, és jöhet a Pelleng vagy a Samyang. Az már tényleg nagylátószög apsc-re, és rendesen halszem. Érdekesebb lehet velük dolgozni mint a 16-ossal. Tudom, hogy drágábbak, de egész más perspektívát nyújtanak mint a 16-os.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- iPhone topik
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Autós topik
- Azonnali hatállyal felpörgeti az Apple az iPhone 17 gyártást
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ Érintőkijelző 100% sRGB - 1 év garancia
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest