-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gcsikos
tag
válasz
Mr.Csizmás #2268 üzenetére
Teljes nyíláson a széleken eléggé veszít az élességből, de 5.6-nál szerintem jó az ilyen riportfotókhoz. Igényes tájképre, nagy nagyításra azért kompromisszumos, hogy finoman mondjam. Ahogy néztem nem budget tárcások Voigtlandert tesznek fel adapterrel. Nekem a NEX modul alapja, ezzel zsebre vágom a kis gépet.
Különben nálam beállt a rendszer a közel fókuszos Vivitar 70-150-el a rá tervezett expanderrel, plusz a Vivitar 200-as egy külön kétszerezővel, minden lencséhez egy-egy adapter, a nagyobbhoz olyan, amelyiknek van állványmenete.
Eladom a Jupiter 37A 3.5/135-öst az M42-NEX adapterrel, fájó szívvel, mert élesebb, mint a Vivitar, de nekem a zoom flexibilitása fontosabb. -
gcsikos
tag
Ma egy laza eseményen voltam a NEX-5N-nel és a Vivitar 200/4-essel, meg persze a SEL16-ossal is. De jó az MF obi
[link] -
gcsikos
tag
Elméleti kérdések egy NEX 5N tulajtól, de a válaszok könnyen meg is valósulhatnak. Alap opció: kis méret, kevés utómunka igény
1. Olcsó (max 20 ezer) fényerős MF obi 100 mm körül.
2. Ugyanez 200 mm-ben
3. ezt a két gyújtótávot átfogó zoom
Léteznek ilyen obik?
Köszi! -
gcsikos
tag
1et értek a 18-55 kitobi szóba hozásával. Nekem az új verzió volt, vigyázni kell vele, mert műanyag házas, különben az IQ-ja figyelemre méltó. Eléggé belezsibbadtam az MF obikba, de az Albinar-ról keveset hallottam azon kívül, hogy koreai és a Samyang kopija. Ennek a 28-asnak van makró állása is, előélettől függően változhat a minősége, de ez nem újdonság. Alapból jónak tartják. A kroppra nem jó persze nagylátószögnek, alapnak esetleg, de oda meg fényerősebbet keresnék.
-
-
gcsikos
tag
válasz
Mr.Csizmás #2141 üzenetére
Majd teszek rendes képeket is, nemcsak ilyen "dobozosat", talán ott több is kiderül
-
gcsikos
tag
Na +van a hólánc, jönnek a tesztképek. Ez volt az első fotóm a Soósnál, azt követően, hogy egy ott kapott adapterrel összehoztam a Jupiter 3.5/135-öt. Leraktam a pultra és szemben levő polc dobozát fényképeztem. Ezen már látszik a Sony NEX, egyébként k..va jó zajmentessége is. Csak a sötét részeken kezd amőbásodni. Megnéztem az lcd-n kinagyítva, tudva, hogy a színt nem szabad, csak az élességet nézni, és azonnal megvettem.
A többi képet már itthon módosítottam nagyon enyhén.
[link]
[link]
[link] -
gcsikos
tag
Mi a különbség a jup11 és a 37 között? A 3.5 és a 4 teljes nyílás? Honnan lehet tudni, hogy mikor gyártották, szeretnék írni róla. De most jut eszembe, hogy felraktam a szegény ember makróját, a Raynox M250-et és majd hanyatt estem. Állvány nélkül persze hazárd játék, majd mutatom.
-
gcsikos
tag
válasz
Mr.Csizmás #2116 üzenetére
Akkor jól döntöttem. Az eddigi próbáim is jobbak a vártnál. Portréztam a nappailban természetes fénynél és tűélesen adja vissza a hajszálakat. 1600 ISO és 4-es blende meg majdnem közelpont miatt a mélységélesség pár hajszálnyi
, de próbának jó volt. Talán ma írok posztot a blogomba [link](a nosztalgikus érzésről
Új vagyok ezen a topikon, olvasok vissza, hogy nagyobb teléből mi jöhet. A NEX-5N-hez van a pancake+nagylátó előtét és 18-55 kit.
-
gcsikos
tag
Ez lett az Olympus helyett: Jupiter 37A 3.5/135 CCCP egyenesen a vas- és acél országából, de azok lehet, hogy mi voltunk? 4-nél is olyan, hogy nincs küzdés vele utólag, 5.6 meg 8 várakozáson felül éles.
[link] -
gcsikos
tag
Hát kétségtelen, hogy AF alap opció, de nem mindig. Pl. olcsón akarja az ember az obiparkot fejleszteni és NEX-sze van, akkor járható az út. Van a Sonynak egy olyan fícsőrje, amikor beállítható méretben és ideig felnagyítja a fókuszálni kívánt képrészletet, akkor könnyű manuálisan állítani, még mozgó dolgokra is. A másik, hogy az élessé váló kontúrok abban a pillanatban tetszőlegesen állítható színnel beszíneződnek. Én vörösre állítom és nagyon jól működik. A másik, hogy volt egy idő, amikor MF-es gépekkel dolgoztam, az AF még fejben sem volt. Fotóztam focit, F1-et, gyorsasági motorkerékpár versenyt, de nemigen volt életlen képem, gyakorlás kérdése. Ebben az a legszebb, hogy a Nikonnak már volt AF-es gépe 1983-ban az F3-as. Sokáig be sem kapcsoltam, mert egy felém haladó csigát sem állított élesre
Most azért keresek egy hasonló átfogású lencsét, amit említettél (Zuiko 40-150), mert jókat hallottam róla és a Sony rendszerobija, az 55-210-es SEL, több, mint 100 ezer. -
gcsikos
tag
SZia, NEX-5N-hez keresek viszonylag kis mérető 50-70mm körül induló MF zoomot. A saját polcon talált Nikon véges lencsék csalódást okoztak, illetve a Tokina RMC 4/80-200-as jobb híján marad a tatyóban néha. Kis utómunkával (kontraszt, élesség) illetve a gépben kis expó korrekció mínuszba, használható. Viszont kinéztem az Oly 40-150-est, de annyira kezdő vagyok adapteresés régi obi témában (kivéve a Nikonosokat és Canont), hogy nem tudom használható-e? Véleményt, tanácsot megköszönnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- Quadro FX 570 eladó
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged